2016 NFL előzetes - 9-11.

Írta: Höri — 2016. szeptember 5., 00:01

Az egyetemi kitérő után folytatjuk, mert lassan tényleg elkezdik.

2016 NFL előzetes - 9-11.

11. HOUSTON TEXANS


tippelt kezdőcsapat:
QB: Brock Osweiler
RB: Lamar Miller
WR: Deandre Hopkins, Will Fuller V, Braxton Miller
TE: Ryan Griffin
OL: Duane Brown, Jeff Allen, Greg Mancz, Xavier Su'a-Filo, Derek Newton
DL: JJ Watt, Vince Wilfork, Christian Covington
LB: Whitney Mercilus, Brian Cushing, Benardrick McKinney, Jadeveon Clowney/John Simon
DB: Kevin Johnson, Andre Hal, Quintin Demps, Johnathan Joseph

Legfontosabb távozó: Ben Jones (C)
A Titans-be szerződő center helyén van a legnagyobb gond momentán, hiszen Nick Martin lesérült, Tony Bergstrom pedig sose volt kezdő szintű játékos Oaklandben, így a sötét lónak számító, másodéves Greg Mancz lehet a befutó. Új helyén nagy szerződést kapott a szintén távozó Brandon Brooks guard, és Arian Foster sincs már, de az ő helyükre minőségi erősítés érkezett.

Instant impakt újonc: Will Fuller (WR)
Felismerték, hogy DeAndre Hopkins-ra végtelen terhet nem szabad róni, és rögtön a draft első körében beruháztak egy nagy potenciálú elkapóba. Fuller gyorsulása, megjátszhatósága azonnal potens másodikká teheti ebben a keretben, miközben az edzői stáb izgatott a Braxton Millerben lévő potenciál miatt is, hiszen a slot receiver helyén őt favorizálják Shorts kárára. Várjuk, hogy a backfielden mennyit fog feltünni.

Miről szól majd a szezon?
1. Beváltja-e a hozzá fűzött reményeket Brock Osweiler? A holtszezon leghangosabb igazolásainak egyike a denveri hullámvasút után úgy érezte, hogy itt van a legjobb esélye igazán befutni. A korábbi évek irányító-keringője után nagyon kell egy biztos pont, de azt nehéz megsaccolni, hogy mi Osweilertől a reális elvárás. Azon kívül, hogy jusson be a csapatával a playoffba.

2. Mekkora hatása lesz Lamar Millernek? A futók között sem volt stabil pont Arian Foster elvesztése óta, márpedig a Miamiból érkező backtől azt várják, hogy legalább megközelítse a korábbi közönségkedvenc eredménysorát.

3. Meg tudja-e zavarni bármi JJ Wattot? A felkészülése messze volt az ideálistól, hátműtét, sérv és egyéni készülődés a csapattréningek helyett. Wattól egyféle teljesítményt ismerünk, ami az emberfeletti, MVP-kampány, szóval most kiderül, hogy ezen az akadályon is túllép-e valahogy.

4. Sokat kritizálták Bill O'Brient eddigi döntései végett, amit aztán a rájátszásba jutással elhallgattatott egy időre, hogy aztán ott ismét felsüljenek. Látszólag most az összeállítással kevesebbet kell foglalkozni, ami a fő probléma volt eddig, és lehet a meccs közbeni döntésekre jobban koncentrálni.

5. Ki fog felnőni a védelemből Watt mellé? Az elmúlt években Jadeveon Clowney nevét lehetett bedobni és erre most is sor kerül, hiszen a korábbi 1/1-es még mindig csak az ígéret kategóriába tartozik. Számos másodéves számíthat extenzív játékidőre, és akár Johnson, McKinney vagy Covington fejlődése is levehet némi terhet a kapitány válláról.

 

10. MINNESOTA VIKINGS


Tippelt kezdcsapat:
QB: Sam Bradford
RB: Adrian Peterson
FB: Zach Line
TE: Kyle Rudolph
WR: Stefon DIggs, Laquan Treadwell
OL: Matt Kalil, Alex Boone, Joe Berger, Brandon Fusco, Andre Smith
DL: Brian Robison, Linval Joseph, Shariff Floyd, Everson Griffen
LB: Anthony Barr, Eric Kendricks, Chad Greenway
DB: Xavier Rhodes, Harrison Smith, Andrew Sandejo, Terrence Newman

Legfontosabb távozó: Phil Loadholt (OT) - visszavonult, John Sullivan (C)
Loadholt már a tavalyi szezon jelentős részét is IR-en töltötte, ám azelőtt hosszú évekig megbízhatóan szolgált a Vikings támadófalának szélén. Mivel a keret meghatározó játékosai maradtak, s nem mellesleg Loadholt pótlására érkezett André Smith, így összességében az ő visszavonulása sem rengette meg a világot Minneapolisban. John Sullivan kirúgása sem túl meglepő. Joe Berger jól játszott tavaly helyette, s jóval olcsóbb alternatíva.

Instant impakt újonc: Laquan Treadwell (WR)
Mike Wallace nem váltotta be a hozzá fűzött komoly reményeket, így a ligába berobbanó Diggs túloldalán adott a lehetőség az egykori Rebel előtt. Treadwell egy igazi No 1. célpont paramétereivel rendelkezik, amely nagyon hosszú ideje hiánycikk volt a Vikingsnál. A gyengébb mért ideje egy dolog, amivel nem hinném, hogy a Vikings drukkereknek különösen foglalkozni kellene, vannak még néhányan a ligába, akik nem akasztják ki a traffipaxot, mégis a jó elkapók közé sorolandóak. Érdemes továbbá odafigyelni Mackensie Alexanderre, aki hosszútávon top nickel cornerré válhat.

Miről szól majd a szezon?
1. A Vikings kerete nagyjából adott egy nagy meneteléshez. Ehhez azonban a franchise harmadéves irányítójának Teddy Bridgewaternek jóval többet kell tennie. Ha az irányító szintet tudna lépni, erről a közepes game-manager titulusról, akkor a Vikings erős kandidáns lehet egy februári mérkőzésre. Ezeket a sorokat még Teddy Bridwater brutális sérülése előtt írtam. A Vikings ezt követően egy csere keretében megszerezte Sam Bradfordot az Eaglestől. Bradford karrierje eddig a csalódás szóval foglalható össze, de kétségtelenül a legjobb opciót hozta el magának a Vikings. S az már csak személyes vélemény, hogy nem biztos, hogy ezzel a váltással a center mögött gyengült volna a Minnesota a Vikings... A kérdés az, hogy mennyi időbe telik Bradford beilleszkedése Norv Turner sémájába. Az első héten a Titans papíron nem jelenthet gondot, utána azonban stadionavató a Packers ellen.
2. Adrian Petersont minden idők egyik legnagyobbjaként fogják majd emlegetni. A súlyos sérülésekből visszatérő és továbbra is produktív fenomén azonban már elmúlt 30. S bár semmi jele nincs annak, hogy fogyóban a tank, nagy kérdés azért, hogy mennyi van még a rettegett 28-as karrierjéből. A championship window most még nyitva áll.
3. A tavalyi csoportgyőzelem a bravúr kategóriába volt sorolandó, de a cím megvédése sokkal nehezebb lesz. A Packers elég szétesően futballozott a tavalyi szezon második felében, a Lionssal pedig még megtáltosodásuk előtt játszottak. Idén valószínűleg nehezebben lehet majd 5 győzelmet bezsebelni a csoportban, ráadásul a kényszerű irányítócsere sem segít a kérdésben. A gyermekévekből 2015-ben felnőtté vált ez a csapat. Vajon miként képes megbirkózni az elvárásokkal?
4. Borzalmasan funkcionált a pass protection 2015-ben. Ennek eredményeként érkezett két tapasztalt veterán Alex Boone és André Smith személyében. Ezzel szemben Matt Kalil egy komoly kérdőjel a támadófal bal oldalán. A sorozatos sérülésektől sújtott USC alumni egy műtétektől mentes offseason-ön van túl. Az idei opciós évét követően tavasztól szabadügynök lesz, szóval aligha néznek el neki még egy az elmúlt két szezonban nyújtott gyatra teljesítményt.
5. Vajon tovább folytatja-e domináns teljesítményét a védelem? Ipari mennyiségű labdát szereztek és nagyon kevés pontot engedtek 2015-ben. A depth nagyjából mindenhol adott, különösen a secondary tűnik elég mélynek. Brian Robison és Terrence Newman helyettesét már megoldották a drafton, Chad Greenway pótlása pedig inkább csak mentális szempontból lesz nehéz. Korszakos védelem épül(t) Mike Zimmer irányításával?

 

9. Cincinnati Bengals

Tippelt kezdőcsapat:
QB: Andy Dalton
RB: Jeremy Hill, Giovani Bernard
WR: A.J. Green, Tyler Boyd
TE: [Tyler Eifert]
OL: Andrew Whitworth, Clint Boling, Russell Bodine, Kevin Zeitler, Cedric Ogbuehi
DL: Carlos Dunlap, Domata Peko, Geno Atkins, Michael Johnson
LB: Karlos Dansby, Rey Maualuga, [Vontaze Burfict]
DB: Adam Jones, Shawn Williams, George Iloka, Dre Kirkpatrick

Legfontosabb távozók: Marvin Jones (WR), Mohamed Sanu (WR), Reggie Nelson (S)
Az elkapók tavaly 98 elkapást és 1210 yardot hoztak össze, ezt a kiesést azért még kérdés, hogy sikerül-e majd pótolni a jelenlegi elkapó-gárdával, míg utóbbi pótlása azért George Iloka személyében megvan.

Instant Impakt Rookie: Tyler Boyd (WR)
A második körös elkapó előtt nagy lehetőség áll, hiszen a védelmek figyelmét elveszi majd A.J. Green, így minden meg van adva számára, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson.

Miről szól majd a szezon?
1. Hogy sikerül megoldani majd Tyler Eifert pótlását? A klasszis TE PUP-listán kezdi a szezont és így a szezon első 6 meccsén biztos nem szerepel majd. A mögötte lévő játékosok közül Tyler Kroft is sérüléssel bajlódik és Ryan Hewitt FB/HB/TE pedig inkább blokkolásban jeleskedik.
2. Lesz-e legit 2. elkapója Daltonnak? Az újonnan igazolt Brandon LaFell kezében elszakadt egy szalag, így a feladat az újonc elkapókra Tyler Boydra és Cody Core-ra maradhat. Mindkét játékos remekül teljesített az előszezonban, ami bizakodásra adhat okot.
3. Milyen Dalton tér majd vissza? A fiatal irányító elit szinten játszott a sérüléséig, a passer ratingje 106,2 volt a tavalyi szezonban. Az elvárás nyilvánvalóan egy ezt megközelítő teljesítmény lesz idén is, de azért tegyük hozzá, hogy ebben a szezonban nem lesz olyan elkapógárdája, mint tavaly volt, így érdemes lesz azt figyelni, hogy mit tud kihozni a mostani célpontokból. Ezen felül marad a Bengals örök kérdése, hogyha esetleg bejutnak a rájátszásba, ott mire lesz képes majd Dalton.
4. Kész-e a kezdő szerepre Cedric Ogbuehi? Paul Allen a Bengals támadófal-edzője még márciusban kijelentette, hogy az idei kezdő a jobb tackle poszton a tavalyi első körös Ogbuehi lesz. A fiatal játékos eddig csak extra-linemanként játszott az NFL-ben és eléggé sérülékeny is, ezért nagy kérdés, hogy mennyire tud majd megbírkózni a feladattal és hogy egyáltalán ki tudja-e kezdőként bírni a szezont. Mindenesetre ha Ogbuehi nem válna be, még mindig ott van a veterán Eric Winston és a szintén másodéves Jake Fisher opcióként.
5. Felnő-e valaki az első körös CB-k közül az elvárásokhoz? Amilyen sok picket áldozott a CB-sorba a Bengals azt hihetné az ember, hogy ez az egység az egyik erőssége a csapatnak, de igazából Pacman Jones-on kívül még egyik első körös CB sem bizonyította, hogy tudja hozni a stabil kezdő szintet. William Jackson III sérülése sem segít a helyzeten, így a feladat a Kirkpatrick, Dennard páros valamelyikére hárul majd.


Hozzászólások

több mint 7 éve
Mikey Cincinnati Bengals 18
Paul Allen a Bengals támadófal-edzője még márciusban kijelentette, (...)
Paul Alexander jelentette ki. Vagy én maradtam le valamiről. 😊

Mondjuk az nem kerek, hogy Nelsont miért Iloka fogja pótolni, amikor tavaly mindkettő kezdő volt, és Shawn Williams lesz az, aki kezdő lesz Nelson után, és neki kellene felnőnie a szerephez.