NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

2016 NFL Szezonnyitó - Denver vs Carolina

Írta: Höri — 2016. szeptember 8., 14:13

Tétre menő profi futball, rég láttunk ilyet. A párosítás ismerős.

2016 NFL Szezonnyitó - Denver vs Carolina

Denver Broncos - Carolina Panthers
2016. szeptember 9. 2 óra 30 perc, Denver, Sports Authority Field at Mile High

Végre valahára, hét hónap várakozás után ismét útjára indul az NFL szezon, a szokásoknak megfelelően a címvédő csütörtöki esti fő műsoridős mérkőzésével. Jelen esetben ez a legutóbbi Superbowl párosítását jelenti, hiszen a Carolina Panthers látogat a Mile Highra, a Denver Broncos otthonába.

Nem mondhatni, hogy drasztikus átalakuláson mentek volna át február óta a csapatok, de azért történt változás a keretekben. A legfontosabb, hogy Trevor Siemian lett a Broncos kezdőirányítója, nem kisebb feladatot elnyerve magának, mint hogy Peyton Manning örökébe lépjen. Nyilván tavaly már nem játszott olyan szinten a legendás 18-as, mint tette azt a korábbi években, de azért így is komoly feladat lesz a másodéves játékos számára a pótlása. A védelemből Malik Jackson és Danny Trevathan távozását követően kellett megoldást keresni, a választás pedig a Houstonból érkező Jared Crickre és a házon belül előrelépő Todd Davisre esett. Meglátjuk, mennyit veszít hatékonyságából Wade Phillips egysége, de nagy meglepetést nem okozna, ha hasonló hatásfokkal tevékenykednének, mint tették azt az elmúlt esztendőben.

A Párducok kerete még kevesebbet változott, hiszen az egyetlen jelentős távozó Josh Norman, aki némileg váratlanul kellett új munkaadó után nézzen, miután a Carolina vezérkara úgy döntött, hogy leveszik a franchise taget a kitűnő szezont futó CB-ről. A drafton meg is tett mindent a Panthers, hogy megtalálja Norman helyettesét, végül a második körben kiválasztott James Bradberry lesz az, aki az ellenfelek első számú elkapóival fel fogja venni a párharcot. Ha már elsőszámú elkapókról esik szó, meg kell említeni, hogy Kelvin Benjamin visszatérhet térdszalag-szakadása után, ez pedig nagy segítség lehet Cam Newton számára.

Ami pedig magát a mérkőzést illeti: nem lenne nagy meglepetés, ha hasonló mederben zajlana az összecsapás, mint hét hónappal ezelőtt, két kiváló védelem csap össze, igen nehéz dolguk lesz a támadóalakzatoknak rögtön a szezon elején, ha pontokat szeretnének feltenni a táblára. A hazai környezet, a mérföld magasan elhelyezkedő stadion mindenképp a Denver mellett szól, azonban a Panthers csapata komplettebbnek tűnik, ha a labda mindkét oldalát nézzük – persze esélyesebbek voltak februárban is, aztán mégse jutottak vele semmire.


Hozzászólások

több mint 7 éve
*PEyton...

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!