26. Tennessee Titans

Titáni támadás és vacak védelem

26. Tennessee Titans

 Kulcsjátékosok: Jake Locker (QB), Chris Johnson (RB), Kendall Wright (WR), Kenny Britt (WR), Michael Roos (OT), Akeem Ayers (OLB), Derrick Morgan (DE)

Fontos távozók: Jared Cook (TE -> Rams), Leroy Harris (OG -> Lions), Steve Hutchinson (OG -> visszavonult)

Idén draftoltak: 
10. Chance Warmack (OG)
34. Justin Hunter (WR)
70. Blidi Wreh-Wilson (CB)
97. Zaviar Gooden (OLB)
107. Brian Schwenke (C)
142. Lavar Edwards (DE)
202. Khalid Wooten (CB)
248. Daimion Stafford (S)

Kiemelt meccsek: 
Szeptember 8. (1. hét): @ Pittsburgh Steelers
Október 6. (5. hét): vs Kansas City Chiefs
November 14. (11. hét): vs Indianapolis Colts (csütörtök esti rangadó) 

2012 dióhéjban: Időnként mutatott ugyan fellángolásokat a Titans tavaly, de összességében elég gyenge szezont produkált a Munchak-banda. Kenny Britt és Jake Locker sérülései sokat gyengítettek a passzjátékon, de a legnagyobb probléma a csalódást okozó, majd a szezon második felében már szinte cseresorral felálló támadófal volt. Chris Johnson pedig egy szürkébb, de nem rossz idény után szeretne javítani. A fiatal védelem a liga legrosszabbjai közé tartozott, legfőbb problémájuk a kiegyensúlyozatlanság volt. A hat győzelemnél tulajdonképpen csak jobb eredmény születhet 2013-ban, hiszen hét-nyolc sikerrel már akár a rájátszásért is lehet küzdeni, öt vagy annál kevesebb győzelem pedig előkelő drafthelyet eredményez.

Az edzői stáb: Mike Munchak számára nagyon fontos szezon következik. Annak ellenére, hogy a vezetőség teljes bizalmát élvezi, hiszen több mint harminc éve folyamatosan játékosként vagy edzőként a csapat tagja, a harmadik szezonját kezdi meg vezetőedzőként, és a rájátszás eddig nem jött össze. Az egykori kiváló támadófalember természetesen a támadóegység, különösen a blokkolás tökéletesítésén dolgozik, eddig felemás eredményekkel. Ebben a munkában fő segítője a támadóegység tavaly szezon közben kinevezett vezére, a szintén régóta a Titans berkeiben dolgozó Dowell Loggains lesz. Loggains egykori irányítóedzőként elsősorban a támadás azon részéért felel, amely a blokkoláson kívül esik, hiszen az Munchak és a szintén legendás falember Bruce Matthews területe. 
A védelem hivatalos főnöke Jerry Gray, aki tavaly nem sokat bizonyított, de a hírhedt Gregg Williams személyében lesz egy kevésbé hivatalos koordinátora is a Titánoknak. Williams volt a főkolompos a Saints-szel kapcsolatos bounty gate-nek, amikor a védők prémiumot kaptak súlyos sérülések okozásáért. Annyi tehát bizonyosnak tűnik, hogy a Tennessee védelme kíméletlen lesz az ellenfelekkel szemben, és Williams korábbi sikerei (amelyek jelentős részét a Titans-nél érte el) garantálhatják azt is, hogy kapott pontok tekintetében sikerül elmozdulni a liga sereghajtó pozíciójából.


Támadósor: Munchak egykori támadó-falemberként természetesen erre az egységre fókuszált a holtszezonban, és építkezése úgy tűnik, végre beért. A legnagyobb kérdőjel (észre lehet venni, hogy ranglistánk alján a legtöbb csapatra igaz ez) az irányító személye. Jake Lockernek voltak villanásai első két idényében, de rengeteget hibázik így is, arról nem is beszélve, hogy kétmeccsenként megsérül. Ezért érkezett a Buffalo tavalyi kezdője, Ryan Fitzpatrick biztosítéknak, de ez nem nyugtathat meg senkit. Az elkapósorra egyikük sem panaszkodhat, mivel egy egészséges Kenny Britt mellett Kendall Wrightra, Nate Washingtonra, a frissen igazolt Kevin Walterre és a 2. kör elején draftolt Justin Hunterre is számíthat, választék tehát van bőséggel. A tight endeknek így inkább blokkoló feladat jut, ezért engedték el Jared Cookot és hozták helyette Delanie Walkert San Franciscóból. 
A futójátékot továbbra is Chris Johnson biztosítja, akinek segítsége is lesz a tavaly még a Jets-ben kezdő Shonn Greene személyében. Újabb kétezer yardos szezonra nem lehet számítani, de a támadófalat elnézve a tavalyi szürkébb produktumot könnyedén felülmúlhatja CJ. A sérülésekkel bajlódó fiatal Harris és a veterán Hutchinson helyére érkezett a tavaly Buffalóban klasszisként blokkoló Andy Levitre, és a sztárújonc Chance Warmack, így már nem csak a fal két szélében lehet megbízni. A passzblokkolással tavaly sem volt sok gond, nem valószínű, hogy Lockernek sokat kéne szaladgálnia az ellenfél passrusherei elől.


Védelem: Tavaly a Titánoké volt a legrosszabb védelem az egész ligában, mégsem erősítettek különösebben rajta a holtidény folyamán. Ennek egyik oka Munchak támadásközpontú felfogása, a másik pedig az, hogy sok tehetséges fiatal fejlődött a szezon alatt, továbbá az edzők legalább annyit hibáztak, mint a játékosok. A védőfal két szélén Wimbley és Morgan kellemes párost alkotnak, azonban egyikük sem igazi mágus az irányítók siettetése terén, csak akkor tudtak igazán hatékonyak lenni, amikor a linebacker-sorból is érkezett segítség. A fal belsejében Mike Martin és Jurrell Casey jól teljesítettek a futás ellen, de nem tudtak eleget segíteni Morganéknek, amikor pedig átengedték a futót, a többiek cserbenhagyták őket.
Itt érünk el a csapatrész igazi gyengeségéhez, ami pedig a szerelések technikája. Az egész NFL-ben nem volt pontatlanabbul szerelő csapat tavaly, ezért pedig elsősorban a linebackerek voltak felelősek. Akeem Ayers és Zach Brown rendkívül atletikus játékosok, de eddig nem voltak elég kiegyensúlyozottak, viszont hétről hétre javultak 2012 folyamán. Középen Colin McCarthy kísérli meg visszanyerni régi formáját tavalyi sérülései után, ha ez nem sikerül, a csapatnak idén is komoly problémái lesznek a szerelésekkel.
A secondary az a részleg, ahol sikerült erősíteni, hiszen a safety poszt fel lett frissítve Bernard Pollarddal és George Wilsonnal, miközben Michael Griffin továbbra is a Titánok kötelékében maradt. Ez a trió képes rengeteg szerelést és labdaszerzést hozzátenni a Tennessee játékához, nagyobb kérdés viszont, hogy ki tudja lefogni az ellenfelek elkapóit. Jason McCourty remek cornerbackké nőtte ki magát, túloldalán viszont idén nem Alterraun Verner lesz, aki sokkal inkább középre való, hanem vagy a fiatal Tommie Campbell, vagy a remek adottságokkal rendelkező újonc, Blidi Wreh-Wilson. Ez a secondary komoly javulást jelent tavalyhoz képest, de az egész védelmet elnézve nem lehet arra számítani, hogy komoly lesz az előrelépés függetlenül attól, hogy Gregg Williams mennyire tudja pozitív irányba megváltoztatni a tavaly befuccsolt taktikát.

bounty
Speciális csapategység: Ezen a fronton a helyzet változatlan, a sztárrúgó Rob Bironas leváltására semmi szükség nem volt. Brett Kern hozza a jó közepes szintet punter poszton, a visszahordóknál pedig Darius Reynaud és Marc Mariani küzdhet meg a lehetőségekért. Átlagos egység ez összességében, nem valószínű, hogy rajtuk megy majd el a szezon, de nem is ők fogják megnyerni a Super Bowlt.

Summa-summárum és prognózis: Érdekes csapat lehet a Titans, hiszen a támadóegység játékosállománya kiváló az irányítót leszámítva. Amennyiben Locker képes lesz felnőni a feladathoz, a liga egyik legjobb egysége lehet ez úgy, hogy tavaly a sereghajtók között kullogtak. A védelem is javulhat tavalyhoz képest, hiszen az utolsó helyről csak előre lehet haladni, a fiatal banda pedig képes lehet a fejlődésre. Miután mindkét egységnek javulást lehet prognosztizálni, nehéz lenne a tavalyinál kevesebb győzelmet jósolni a Titánoknak, de azt is nehéz elképzelni, hogy a Tennessee megszorongassa a Houstont és az Indianapolist a csoportban. Újabb közepes szezont lehet tehát várni Nashville-ben, de az előjelek alapján mindkét csapatrész izgalmas játékot produkálhat, ami miatt érdemes lehet néha megnézni, mit is tud a Titans.

 

Tennessee Titans
briareos
29.
empty taxi
29.
gabokocka
30.
gabtsi
24.
habi
25.
kristof
27.
rajna
19.
shawnka
25.
vassadi
23.

 

Bowl.hu NFL Visszaszámláló
26. Tennessee Titans
27. Cleveland Browns
28. San Diego Chargers
29. Arizona Cardinals
30. New York Jets
31. Oakland Raiders
32. Jacksonville Jaguars

 

Rajnai Gergely (Rajna)


Hozzászólások

több mint 10 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 16 — JAFL Tampa GM
"Amennyiben Locker képes lesz felnőni a feladathoz, a liga egyik legjobb egysége lehet"--ööö azért ez egy kicsit erős 😉
több mint 10 éve
Ha jól működik a támadófal és Locker is fejlődik, akkor minden adott egy jó szezonhoz a támadóegységben, mivel a WR sor jó és CJ egy klasszis és nem mellesleg kapott egy igen jó társat is! Meglátjuk mi lesz reméljük a legjobbakat! 😉
több mint 10 éve
"Amennyiben Locker képes lesz felnőni a feladathoz, a liga egyik legjobb egysége lehet"--ööö azért ez egy kicsit erős 😉 gordon
egyik..abban nem hibáztak, mert CJ az egyik legjobb futó, és az elkapók is jók..én CJ-t bírom, a többieket utálom 1999 óta 😀
több mint 10 éve
pakesz Tennessee Titans 7 — Titans fan
Csak a Titans! 😊 Valóban kiszámíthatatlan most ez a csapat, remélem nagy meglepetéseket fognak okozni, pozitív irányban. 😉

Titans szurkolói oldal https://m.facebook.com/tennesseetitansmagyarorszag/?ref=bookmarks