29. Arizona Cardinals

Sikerülhet a felzárkózás a kemény divízió többi csapatához?

29. Arizona Cardinals

Kulcsjátékosok: Larry Fitzgerald (WR), Calais Campbell (DE), Daryl Washington (ILB), Patrick Peterson (CB), Darnell Dockett (DT)

Fontos távozók: Paris Lenon (ILB → csapat nélkül), Adrian Wilson (SS → Patriots), Kerry Rhodes (FS → csapat nélkül), Greg Toler (CB → Colts), Ray Horton (DC → Browns)

Idén draftoltak
1/7. - Jonathan Cooper, OG (North Carolina)
2/13. (45.) - Kevin Minter, LB (LSU)
3/7. (69.) - Tyrann Mathieu, CB (LSU)
4/6. (103.) - Alex Okafor, DE (Texas)
4/19. (116.) - Earl Watford, OG (James Madison)
5/7. (140.) - Stepfan Taylor, RB (Stanford)
6/6. (174.) - Ryan Swope, WR (Texas A&M)
6/19. (187.) - Andre Ellington, RB (Clemson)
7/13. (219.) - D.C. Jefferson, TE (Rutgers)

Kiemelt meccsek:
Október 13. @ 49ers
Október 17. vs. Seahawks (TNF)
November 24. vs. Colts

2012 dióhéjban:
Sok pozitívumot nem lehet elmondani a Cards tavalyi idényéről. A támadók oldalán teljes volt a katasztrófa, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy négy különböző kezdő irányító is pályára lépett. Viszont kellemes meglepetés volt a védelem teljesítménye, akik top 10-es alakulattá értek a szezon során. Az 5-11-es mérleg egy kivétellel a teljes edzői stáb állásába került.

Az edzői stáb:
Az új vezetőedző Bruce Arians lett, aki 2012-ben (Chuck Pagano távollétében) helyettes HC-ként rájátszásba vezette a Colts csapatát. Támadó koordinátornak Harold Goodwint választotta, aki a Colts támadófal edzője volt az előző szezonban. A támadójátékokat Arians fogja hívni. A védelem élére Todd Bowles került a fontos hiányzóknál már említett Horton helyére. Érdekesség, hogy az egyetlen edző, aki tavalyról megmaradt Freddie Kitchens. Az előző stábnál még TE edző volt, míg az idei szezontól az irányítókat edzi, de még a két hónapja átesett életmentő szívműtét után lábadozik.


Támadósor:
Az új edzői stáb Ryan Lindley kivételével egyik tavalyi irányítót sem marasztalta (nem meglepő módon). Érkezett viszont 2012-ben Arians kezei alatt a Colts-nál edződött Drew Stanton, valamint elég jutányos áron a Raiders-től a szebb napokat is megélt Carson Palmer. Természetesen Palmer lesz a kezdő, Stanton a cseréje és ha három irányító lesz az 53-as keretben, Lindley a harmadik. 
A másik kritikus pont a támadófal volt. A tavalyi gyenge teljesítményt nehéz lenne alulmúlni, de hogy ezt elkerüljék a drafton érkezett Cooper, aki LG-lesz, míg az eddig ezen a poszton játszó Daryn Colledge átkerül jobb oldali guardnak. Levi Brown tricepsz sérülés miatt hagyta ki a teljes 2012-es szezont, de most teljesen felépülve foglalhatja el a vakoldali tackle helyét, ha csak Nate Potter (a tavaly a szezon felétől kezdő LT) ki nem szorítja. Jobb oldalon borítékolható volt Bobby Massie kezdése, mindaddig, amíg a tapasztalt Eric Winstont le nem szerződtette a csapat.
A futóknál csupán egy játékos van, aki tavaly szeptemberben is a csapatnál volt. Ryan Williams nagy reményű futó, de nagyon sérülékeny (jelen pillanatban is térdproblémával küzd és az első előszezon mérkőzésen nem is lép pályára), így egy remek edzőtábor és előszezon kellene, hogy a keretben is maradjon. Rashard Mendenhallt még a pittsburghi időkből ismeri (és kedveli) Arians, de neki is gondok vannak a térdével. Ezért lett a drafton két futó is kiválasztva Taylor és Ellington személyében, akik a hírek szerint remek edzőtábort produkálnak eddig. Nem szabad megfeledkezni Alfonso Smithről sem, akiről szintén jókat nyilatkozott Arians, de majd az előszezon mérkőzéseken kell igazán bizonyítaniuk.
Az elkapósor első három helye adott. Azonban, hogy a Larry Fitzgerald, Michael Floyd, Andre Roberts hármas mögött ki kaphat szerepet még nem tudni. Ryan Swope egyetemi évei alatt összeszedett agyrázkódásai nem múltak el nyomtalanul, így a fiatal elkapó bejelentette, hogy visszavonul még mielőtt pályára léphetett volna a profik között. A 4-5 esetleg 6. helyre a Jaron Brown, Kerry Taylor, Charles Hawkins, Robert Gill négyesből kerülhetnek ki valakik győztesen.
Sok elkapást és kiemelkedő évet várnak a harmadéves TE-től, Rob Houslertől, így a negyedik célpont elméletileg adott Palmer számára. Jeff King a tapasztalatot biztosítja ebben a csapatrészben, de inkább blokkolni szokott, mint elkapni. A több TE-es formációknak köszönhetően valószínűleg négy TE lesz az 53-as keretben, így a maradék két helyért Korry Sperry, Jim Dray, az újonc D.C. Jeffeson, valamint Alex Gottlieb küzdenek majd.


Védelem:
Új koordinátor régi rendszer? A jól működő 3-4-es séma elméletileg marad Bowles érkeztével, de a szabadügynökpiacról olyan játékosok érkeztek, akik inkább a 4-3-ba illenek vagy csak ott játszottak eddig. Ezért várhatunk sokféle variációt ebben a szezonban. A csapatrész legerősebb egysége a védekezőfal. Calais Campbell az egyik legjobb 3-4-es DE a ligában és a másik oldalon Darnell Dockett idén igyekszik feledtetni az elmúlt két év halványabb teljesítményét. Dan Williams középen ideális NT, de térd és bokasérülést szenvedett az edzőtábor elején, így kérdés milyen gyorsan fog felépülni, a helyére viszont David Carter nyugodt szívvel beállítható. Ha a védelem nickel felállásba játszik majd, akkor meg kell említeni Matt Shaughnessy nevét is, aki a négy emberes védőfal egyik szélén igyekszik az ellenfél irányítóit földre vinni. John Abraham is frissen érkezett a Cardinalshoz az irányító siettetés erősítésére.
A linebacker sor közepe igen telített lett a holtszezon során. Azt már régóta tudjuk, hogy Daryl Washington az alapszakasz első négy meccséről hiányzik majd eltiltás miatt. Ezért érkezett a draftról Kevin Minter, majd Karlos Dansby is visszatért három évnyi Miami kitérő után, így a Paris Lenon helyére igazolt Jasper Brinkley kezdő helye sincs egyelőre biztosítva. A szélen más a helyzet. Az OLB posztra érkezett az eddig inkább special team teljesítményéről híres Lorenzo Alexander, aki jelen pillanatban az egyik kezdő pozíciót birtokolja. A másik oldalon az a Sam Acho kezd, aki remek újonc évét követően 2012-ben halovány produkcióval rukkolt elő.
A secondary teljes átalakuláson ment keresztül és egyedül Patrick Peterson maradt meg a tavalyi kezdők közül. A cornerback poszt a belső linebackerhez hasonlóan igen telített lett. A Pro Bowler corner másik oldalára a Jerraud Powers – Antoine Cason kettős párharcának a győztese kerül majd, míg a „vesztes” a nickel posztot kaphatja meg. Azért a feltételes mód, mivel a mostanában már majdnem kezdőnek tekinthető posztra is legalább ketten pályáznak. A Chiefs-től csere által érkezett Javier Arenas és a bajos előélettel rendelkező újonc Tyrann Mathieu is. A safety poszton két új játékos kezd majd. Rashad Johnson tavaly már belekóstolt a kezdő szerepbe pár meccs erejéig és ezzel meggyőzte új edzőit, hogy teljes értékű kezdőként számítsanak rá. Párja a 35 éves Yeremiah Bell lesz, aki még Dolphins-os éveiből ismeri Bowles, így az általa bevezetett rendszert is könnyebben sajátította el. Nem mellesleg egy megbízható safety. A nickel CB poszton említett Mathieu free safety-ként is használva lesz bizonyos szituációkban.


Speciális csapategység:
A rúgóknál a helyzet változatlan, ami jót jelent. Nincs edzőtábor párharc, így ha minden rendben megy Jay Feely marad a rúgó, míg Dave Zastudil a punter. Mindketten megbízhatóan végzik a munkájukat. A long snapper személye sem változott, marad Mike Leach a helyén.
A visszahordóknál már nem ennyire egyértelmű a helyzet. Punt visszahordásnál már nem csak Patrick Peterson az egyedüli, aki hatékonyan hordhat vissza. Mathieu és Arenas is bizonyította már (igaz előbbi csak egyetemi szinten), hogy lehet rájuk számítani punt returnöknél.
Kickoff visszahordásnál is megemlítendő Arenas neve, mint lehetséges visszahordó, de rajta kívül Ellington, Taylor és Smith is csatában van a posztért.

Summa summárum és prognózis:
A pocsék támadójátékot nehéz lesz megismételni, így azon a részen fejlődést várunk, amit jót fog tenni a védelemnek is. Carson Palmer játéka kulcs lesz, ahogy az is mennyire tudják majd megvédeni, mivel valószínűsíthető, hogy sokat fog passzoltatni Arians. A védelem összetétele adott egy kiváló egységhez, kérdés, hogy Bowles mit tud kihozni az emberanyagból.
Az NFC West a liga egyik legerősebb csoportja jelenleg, így valószínűleg a harmadik helyért fognak harcolni, de senki nem lepődhet meg, ha az új főedző debütáló szezonjában ismét a negyedik pozícióban zár a Cardinals.

 

Arizona Cardinals
briareos
28.
empty taxi
26.
gabokocka
29.
gabtsi
26.
habi
26.
kristof
29.
rajna
27.
shawnka
27.
vassadi
29.

 

Bowl.hu NFL Visszaszámláló
29. Arizona Cardinals
30. New York Jets
31. Oakland Raiders
32. Jacksonville Jaguars

 

Kiss Ferenc (Fucu)


Hozzászólások

több mint 10 éve
Ennél faszább a Cards! Kár, hogy nem értetek hozzá!
több mint 10 éve
ozibozi New York Giants 18
az úgy hogy jön ki,hogy hármatoknál 29. másik háromnál 26. ,majd egy 28. ,és két 27. hely . ebből lett 29. hely...(?)
több mint 10 éve
Fucu Arizona Cardinals Stanford Cardinal 13 — #BeRedSeeRed
ozibozi: idézem vassadi kollégát: "Pontrendszert használtunk a végleges rangsor kialakításánál, tehát az egyéni PR-ek 1. helyezettje 32 pontot kapott, a 2. 31-et, és így tovább. A Jets 25 ponttal zárt összesen, a Cards 50-nel, a 28. helyezett 63-mal. Szóval nincs hiba a sorrendben"
több mint 10 éve
ozibozi New York Giants 18
nem olvastam a pontrendszert,azért nem értettem. köszi.ozibozi: idézem vassadi kollégát: "Pontrendszert használtunk a végleges rangsor kialakításánál, tehát az egyéni PR-ek 1. helyezettje 32 pontot kapott, a 2. 31-et, és így tovább. A Jets 25 ponttal zárt összesen, a Cards 50-nel, a 28. helyezett 63-mal. Szóval nincs hiba a sorrendben"Fucu
több mint 10 éve
Fucu Arizona Cardinals Stanford Cardinal 13 — #BeRedSeeRed
ezt a Cardinals topikba írta, mert ott is felvetődött, hogy mi alapján jött ki a 29. hely.
több mint 10 éve
silent7939 Arizona Cardinals Clemson Tigers 24 — Látens Jags fan... :)
Ez akkor is bullshit.
több mint 10 éve
Fucu Arizona Cardinals Stanford Cardinal 13 — #BeRedSeeRed
Ez is egy vélemény. Legközelebb igyekszem jobbat írni.
több mint 10 éve
janisz 2 — Warnerfan
Ez szerintem. Csak statisztika,találgatás.februárra okosabbak leszünk.Én optimistább vagyok 😀

több mint 9 éve
Szimpatikus kis csapat ez a Cardinals így GREEN BAY FAN-ként mondom...jó lenne őket előrébb látni....

Ha eljön az idő a szurkolásra:

___@/°° HomeRun for TouchDown ___@/°° ___@/°°