30. New York Jets

Írta: Habi — 2013. augusztus 6., 00:54

Ha én bukok, Te is buksz velem.

30. New York Jets

Kulcsjátékosok: D’Brickashaw Ferguson (LT), Nick Mangold (C), Muhammad Wilkerson (DE), Antonio Cromartie (CB), Chris Ivory (RB), Jeremy Kerley (WR)

Fontos távozók: Darrelle Revis (CB -> Buccaneers), LaRon Landry (S -> Colts), Brandon Moore (G, csapat nélkül), Matt Slauson (G -> Bears), Shonn Greene (RB -> Titans), Fireman Ed (visszavonult)

Idén draftoltak:
1/9. - Dee Milliner, CB (Alabama)
1/13. - Sheldon Richardson, DE (Missouri)
2/8. (39.) - Geno Smith, QB (West Virginia)
3/10. (72.) - Brian Winters, OG (Kent State)
5/8. (141.) - Oday Aboushi, OL (Virginia)
6/10. (178.) - Will Campbell, OL (Michigan)
7/9. (215.) - Tommy Bohanon, FB (Wake Forest)

Kiemelt meccsek:
Szeptember 12. @ New England (TNF)
Szeptember 22. vs Buffalo
Október 7. @ Atlanta (MNF)
December 8. vs Oakland
December 22. vs Cleveland

2012 dióhéjban:

A nagyon várt Tebow forradalom végül elmaradt New York zöld felében. Mark Sanchez csak megerősítette a szakértőkben a róla kialakult igen negatív összképet, igaz a támadófal sem tett irányítójáért túl sokat. Hogy mennyire nem volt meg az összhang, azt a fenékfejelős eset is példázza, nem véletlen, hogy a tavalyi Jets-ről talán ez ugrik be először mindenkinek. Ugyan év elején még látszott egy kis esély a rájátszás elérésére, ám a szezont gyakorlatilag egész végig indiszponáltan végigjátszó támadósor ebben nem volt partnere a védelemnek. Darrelle Revis hiányát nem nagyon érezte meg a hátsó alakzat, azonban kevés volt a jó passz elleni védelem, hiszen a futást csak nagyon rossz százalékban tudta megállítani a Jets.

Edzői stáb:

Amennyire jól kezdődött Rex Ryan New York-i karrierje a 2 AFC döntővel, annyira pocsék irányba fordult az utóbbi 2 évben. Ugyan idén Ryan még megtarthatta az állását, ám hatalma a csapaton belül igencsak megcsappant. Nagyon nehéz megmondani azt, hogy a várhatóan újabb negatív szezon után egyáltalán Ryan maradhat-e az edző, főleg ha hozzávesszük, hogy már idén is ingott alatta a talaj.

Az utóbbi években támadókoordinátorait faló Jets Marty Mornhinweg személyében találta meg Tony Sparano utódját. Mornhinweg az Eagles-től távozott és vállalkozott az utóbbi években igen szerény produktumú támadósor megreformálására. Főedzői renoméval is rendelkezik, ám az Ő esetében az 5-27-es történelem nem feltétlen a legjobb kiindulási alap. David Lee irányítóedzővel karöltve kell új színt vinnie a játékba, és feljavítani Sanchezt vagy beépíteni az újonc Geno Smitht.

Az utóbbi 4 évet a másodvonal edzőjeként a csapatnál töltő Dennis Thurman váltotta Mike Pettine-t. A hátsó alakzat mindig erőssége volt a csapatnak, így most Rex Ryan már a teljes védelmet rábízta Thurmanre. Már nagyon régóta együtt dolgoznak a főedzővel és eredményei alapján is elmondhatjuk, megérdemelte Thurman a feljebblépést - elsősorban a futás elleni védekezés javulását várják tőle.

Ben Kotwica személyében állandó a speciális csapatrész vezetőjének személye. Az egykori LB már 6. évét kezdi meg ebben a pozícióban.

Támadósor:

Mark Sanchez karrierje elején nem volt rossz, amikor erős futójáték mellett, game manager irányítóként kellett tevékenykednie. Azonban amióta már a futójáték sem zakatol a régi szinten, Sanchez nem tudott tovább fejlődni, rossz döntéseivel rengeteg alkalommal sodorta magát és csapatát is a vesztes oldalra. Ebben közrejátszott a támadófal kevésbé jó passz blokkolása, minőségi célpontok hiánya és a megfelelő képesség, tudás hiánya. A drafton érkezett mellé/mögé az első körbe várt Geno Smith, aki egyelőre nehezen tanulja a profi védelmek elleni játékot. Az biztos, hogy sokoldalúbb játékos, mint Sanchez, akár még a mostanság rohamosan fejlődő read option játék is rászabható. Az egyedüli kérdés, hogy készen áll-e a játékra, mert ha még nem, akkor Sanchez ide vagy oda, idén nem feltétlen kell még pályára lépnie.

A futójáték feljavítására hozták Chris Ivoryt, aki ha megkapta a lehetőséget, láthattuk, hogy jól muzsikált a Saints-ben. A Jets támadófala azért a futást jól támogatja, és valószínűleg többet is fognak így előre haladni, mint a levegőben. Mögötte Mike Goodson és Bilal Powell kaphatnak nagyobb szerepet, tehát erőfutók híjában nincs a keret.

Az elkapóknál Stephen Hill-ről nem érkeznek jó hírek az edzőtáborban, azonban még nagyon fiatal, korai lenne jövőbe látni vele kapcsolatosan. Santonio Holmesnak gyakorlatilag újra kellett tanulnia járni, és ez megváltoztatta a játékhoz való kötődését, kezd kibontakozni belőle a csapatember. Az első 4 hét során biztosan nem láthatjuk, azonban mindenki reméli, hogy még kap esélyt a veterán. A tavalyi szezonban lett a Jets első számú elkapója Jeremy Kerley, aki ugyan TD elkapásokban nem hozott nagyot, ám yardokban nagyon szépen produkált. Ő lehet az egyik jokere az idei támadósornak, hiszen leginkább ő fog felelni a trükkös játékokért.

Az összekötőktől távozott Dustin Keller, ő inkább az elkapásokban jeleskedett, megbízható célpont volt. Az általa hagyott űrt Jeff Cumberland és a mostanában egyik állomáshelyén sem produktív Kellen Winslow próbálja betölteni.

A támadófal az egyik legidősebb a ligában, ám két, posztján elit játékossal rendelkezik. Ferguson és Mangold mellett azonban a többiek inkább átlag alattiak. Futásblokkolásuk jó, ám jobb oldalról tavaly rengeteg nyomás érkezett Sanchezre, van tehát hova fejlődnie az idei szezonban operáló Peterman-Howard jobb oldali duónak. Ha a 2 sztárral bármi történne, a cserék többnyire újoncok vagy másodéves játékosok lehetnek, gondolok itt Vladimir Ducassre vagy a Brian Winters - Oday Aboushi rookie párosra.

Védelem:

Vélhetően a védelem alapja a 3-4-es felállás lesz. Muhammad Wilkerson személyében az egyik legjobb DE-ről beszélünk, hatalmas erőssége volt már tavaly is a fiatal védőjátékos a zöldeknek. Mellé érkezett a veterán Antonio Garay NT posztra, Kendrick Ellis nem igazán tudta eddig igazolni tehetségét. A másik DE posztra pedig a drafton, az első körben kiválasztott hiperatletikus Sheldon Richardsont szánják. Két remek adottságokkal megáldott fiatal lesz tehát Garay mellett.

ILB poszton valószínűleg David Harris és Demario Davis fognak kezdeni. A szélen az igencsak túlméretezett másodéves Quinton Coples fog játszani, akinek lenne még mit leadnia a súlyából, hogy ideális OLB méretekkel rendelkezzen. Túloldalán azonban van még kérdőjel. Antwan Barnes, ha 2011-es énjét hozza, akkor valószínűleg nem nagyon kell izgulni miatta, ám karrierje során gyakorlatilag ez az egy jó éve volt. Calvin Pace már messze nem az igazi, Ricky Sapp pedig még nem tett le az asztalra sok mindent, ám az edzőtábor során azért már fel-feltűnt egy pár jó játékkal.

CB poszton Antonio Cromartie remek játékos, mellette Kyle Wilson és az újonc Dee Milliner is sokat fog játszani. Valószínűleg Darrelle Revis távoztával is jó pontja lesz ez a sor a védelemnek. A hármas mögött minőségi csere nagyon nincs, Aaron Berry sajnos korán kidőlt az egységből.

S poszton Dawan Landry szolgáltatja a rutint, elsősorban a futás megállításában mozog ő otthonosan, míg párja valószínűleg Josh Bush lesz, akinek fel kell kötnie a gatyáját a hirtelen szerzett kezdő pozícióban. Mögöttük számottevő jó játékos nem található, így hát a védelem hátsó sora egy-két sérülésre van a bajtól.

Speciális csapategység:

Billy Cundiff harcol meg Nick Folkkal a rúgó feladatokért. Rob Malone tavaly jónak mondható szezont produkált, ám meg kell küzdenie Ryan Quigley-vel a kezdő és valószínűleg egyedüli punter posztért. Visszahordásoknál elsősorban Jeremy Kerley-t érdemes kiemelni, illetve ha megéli a keretszűkítést, Joe McKnight kaphat itt nagyobb szerepet még.

Summa summárum és prognózis:

Találunk itt pár remek játékost, ám mögöttük nagyon kevés a minőség. Óriási meglepetés lenne, ha sikerülne egyáltalán a közelébe érni a tavalyi 6 győzelemnek, hiszen a Dolphins és a Bills is tudott fejlődni a csoportban, a Patriots pedig nem romlott túlzottan sokat. Az idei menetrendben találkoznak az AFC North bitang erős csoportjával, továbbá a remek támadósorokat magában hordozó NFC South csapataival is. Kérdés, hogy mikor látjuk Geno Smith-t először kezdeni, mert erre valószínűleg sor fog kerülni. És ha tényleg minden úgy alakul idén, ahogyan azt várják a szakértők, akkor jövőre igen komoly vérfrissítés következhet, melynek első áldozata valószínűleg Ryan lesz, őt szorosan követve Mark Sanchez, és hát New York amúgy is mindig vonzó lesz a sportolóknak.

 

New York Jets
briareos
32.
empty taxi
28.
gabokocka
27.
gabtsi
31.
Habi
31.
kristof
31.
Rajna
30.
shawnka
31.
vassadi
31.

 

Bowl.hu NFL Visszaszámláló
30. New York Jets
31. Oakland Raiders
32. Jacksonville Jaguars

 

Király Szabolcs (Habi)


Hozzászólások

több mint 10 éve
Ez a legkilátástalanabb legpancserebb gyülekezet a ligában....ha van pénz ész nincsen ha nincsen pénz akkor meg küzdőszellem és teljesítmény nincsen...Egy nyújorki gárdánál nem tudnak megfizetni egy normális irányítót és megvenni vagy 2 falembert? Tiszta szégyen!

Ha eljön az idő a szurkolásra:

___@/°° HomeRun for TouchDown ___@/°° ___@/°°