Arthur Smith a Falcons új főedzője!

A 7. játékhét legjei

A hetedik játékhét sem szűkölködött kiemelkedő teljesítményekben, nézzük mi is történt pontosan.

A 7. játékhét legjei

A hét mérkőzése: Detroit Lions – Cincinnati Bengals 24-27
Több remek összecsapást hozott ez a forduló, volt ahol hosszabbítás döntött, a mi voksunk mégis a Bengals detroiti vendégjátékára esett. A mérkőzés során a liga két legjobb elkapójának a párviadalát láthatta a nagyérdemű, A.J. Green és Calvin Johnson is kimagaslót alkotott, folyamatosan bohócot csináltak őrzőikből. Ami miatt azonban mégis különösen emlékezetes maradhat ez a találkozó – főleg a Bengals drukkerek számára – az, hogy Andy Dalton a csapata élére állt, és végre olyan teljesítményt nyújtott, ami lehetővé teszi, hogy szintet lépjen az örök ígéretnek tűnő csapat és komolyan számolni kelljen velük akár a rájátszásban is.

A hét támadójátékosa: Andy Dalton QB, Cincinnati Bengals
Ahogy fentebb már megemlítettük, Dalton egészen kimagasló teljesítményt nyújtott, 34 passzkísérletéből 24 sikeres volt, 372 passzolt yardig és 3 TD átadásig jutott a mérkőzés végére. Végig kiegyensúlyozott játékra volt képes, remekül használta fegyvereit, a támadófal is kellő időt nyújtott számára, ő pedig élt a kapott lehetőségekkel. Ha fenn tudja tartani ezt a formát, nagyon komolyan kell számolni a Cincinnati csapatával.

A hét védőjátékosa: Captain Munnerlyn CB, Carolina Panthers
Munnerlyn már a Rams elleni mérkőzés első játékában letette a névjegyét, amikor Sam Bradford passza után 45 yardos interception return touchdownt szerzett. A mérkőzés további részében még egy fumble-t sikerült megkaparintania és tevékeny része volt abban, hogy a Panthers védelme mindösszesen 1 touchdownt engedélyezett a Rams támadóinak.

A hét újonc támadója: Jordan Reed TE, Washington Redskins
A Washington passzjátéka gyakorlatilag egyet jelentett Reed elkapásaival, a legtöbb esetben őt kereste RGIII a labdával. Tehette is, mert nagyszerűen játszott a Hernandez klón (reméljük csak a pályán mutatott játékuk hasonlít), egy meccs alatt szinte megduplázta eddig gyűjtögetett yardjait, és nagy szerepe volt abban, hogy a Redskins is meg tudta duplázni győzelmei számát. 9 elkapás, 134 yard, 1 TD, nem sok TE büszkélkedhet ilyen számokkal egy mérkőzésen.

A hét újonc védője: Logan Ryan CB, New England Patriots
Captain Munnerlynhez hasonlóan ő is interception return TD-t szerzett, emellett 4 szerelése és egy elütött passza is volt a Rutgers egyetemről érkező CB-nek. Azonban remek teljesítménye nem ért győzelmet csapata számára, így kevéssé valószínű, hogy felhőtlen volt az öröme pályafutása első labdaszerzését követően. Kérdéses, hogy Talib visszatérése után mekkora szerep hárul majd rá, azonban ha így teljesít, előbb-utóbb feljebb fog lépegetni a depth charton.

A hét edzője: Chuck Pagano, Indinapolis Colts
Pagano remekül készíti fel csapatát a kiemelkedő csapatok ellen, ezt bizonyította már korábban a 49ers és a Seahawks legyőzése alkalmával is. Most megtette újra, a Colts védelme remekül megfogta a Peyton Manning vezette denveri rohamokat, a támadóknak pedig nem okozott különösebb problémát 30+ pontot feltenni a táblára a Broncos kicsit megzuhant védelme ellen.

A hét beugrója: Josh McCown QB, Chicago Bears
Amikor Jay Cutler kidőlt a Redskins elleni derbin, feltehetően a Bears szurkolók többsége el is könyvelte a vereséget. Nos, végül igazuk is lett, azonban ez nem a csere irányítón múlt, McCown remekül szállt be, a negyedik negyed végén meg is fordította a mérkőzés állását, azonban a védelem kritikán aluli teljesítményt nyújtott, így nem kerülhette el a vereséget Matc Trestman csapata. Kiváncsian várjuk, McCown mire lesz képes a bye week után, hiszen Cutler sérülése nem tűnik egyszerű történetnek, feltehetően még jó néhány meccsen keresztül McCown fogja irányítani a Medvéket.

A hét elkapása:

A hét ítélete: Chris Jones 15 yardos büntetése 4&7-re a NE 37 yardos vonalán
Több helyen többször meg lett említve ez a büntetés, ami egészen furcsa körülmények között segítette győzelemhez a New York Jets gárdáját. Mindenesetre ezek után kíváncsian várjuk, hány ilyen ítélet lesz még a következő fordulókban. Illetve az is érdekes lehet, hogy az edzők mennyire hívják fel a játékosok figyelmét, hogy ne kövessenek el hasonló szabálytalanságot, mert a bírók nyilván kiemelten figyelni fogják, hogy zászlót dobhassanak hasonló szituációkban és el lehessen mondani, nem csak ezen a meccsen vettek észre ilyen jellegű szabálytalanságot.

A hét citromdíja: New York Giants – Minnesota Vikings MNF
Aki látta, tudja miért, aki nem, ne nézze meg. Szörnyű meccs volt.

A hét legfelemelőbb pillanata: Peyton Manning visszatérése a Lucas Oil Stadionba
Egészen megható volt, ahogy a Colts szurkolói köszöntötték csapatuk egykori irányítóját, percekig felállva tapsolt a közönség a legendás 18-asnak, akinek láthatóan igen jól esett a fogadtatás.

Kocsis Gábor (gabokocka)


Hozzászólások

több mint 7 éve
Medvepapa Seattle Seahawks Washington Huskies 10 — Leave No Doubt! 24/7.
Köszönjük szépen! Annyit hozzátennék, hogy talán a hét ítéleténél néhány szóban le lehetett volna írni, hogy kb. mi is történt, mert aki nem látta, lehet, hogy nem tud/akar utánanézni, és így olvasva csak pislog, hogy jó-jó, de mi történt. Persze ez csak apróság.


Gyerekként azt mondtam anyámnak ha felnövök, rocksztár leszek. Anyám erre azt mondta: "Fiam, a kettő együtt nem megy!"
több mint 7 éve
Érdekes, hogy arról nem beszél senki, hogy a Pats csak annak köszönhette, hogy egyáltalán eljutott a hosszabbításig, hogy a bírók S. Hill szabályos touchdown elkapásánál csúnyán beszopták McCourty által eljátszott pass interference-t. Az a hibás döntés legalább annyira befolyásolta a meccs végkimenetelét, mint a végén lévő ténylegesen nevetséges mértékű büntetés.
több mint 7 éve
cookiee New Orleans Saints 3 — LOVE
Érdekes, hogy arról nem beszél senki, hogy a Pats csak annak köszönhette, hogy egyáltalán eljutott a hosszabbításig, hogy a bírók S. Hill szabályos touchdown elkapásánál csúnyán beszopták McCourty által eljátszott pass interference-t. Az a hibás döntés legalább annyira befolyásolta a meccs végkimenetelét, mint a végén lévő ténylegesen nevetséges mértékű büntetés.huukk63
Egyetértek, a büntetés a meccs végén teljesen nevetséges volt. És még így is a Jets nyert hogy a bírok elnézték S. Hill TD-jét is.

🏈 GO SAINTS! 🏈