A hét legjei - 3. forduló

Csokorba szedjük a 3. forduló érdekességeit, legjobb, legrosszabb teljesítményeit, íme a szubjektív lista a teljesség igénye nélkül

A hét legjei - 3. forduló

A hét meccse: Green Bay Packers @ Cincinnati Bengals 30-34
A forduló legizgalmasabb mérkőzésén a Bengals hazai pályán szenzációs védelmének köszönhetően két vállra fektette a Green Bay Packerst, A rengeteg labdaeladást (szám szerint tízet) és hasonlóan sok fordulatot hozó összecsapáson a Packers második szoros idegenbeli vereségét szenvedte el, azonban mindkét meccsen olyan ellenféllel találkoztak, akitől idegenben nem szégyen kikapni. Érdemes kiemelni a hazaiak védelmével kapcsolatban, hogy az utolsó 10 percen belül kétszer is megállították Aaron Rogersék támadását, ami azért elég ritkán fordul elő a Sajtfejűek irányítójával.


A hét játéka: Terence Newman 58 yardos fumble return TD
A fentebb említett mérkőzés utolsó TD-je érdemelte ki a hét játéka elismerést a harmadik fordulóban. Az egész szituáció azzal kezdődött, hogy Marvin Lewis sikeres challenge-et hajtott végre, már önmagában ez megérdemel egy kisebb kalaplengetést, így 1&10 helyett 4&1 következett a Green Bay Packers számára a Bengals 29 yardos vonaláról alig négy perccel a vége előtt. Mike McCarthy Jonathan Franklin kezébe helyezte a játék sorsát, azonban az addig szenzációs teljesítményt nyújtó újonc futó elejtette a labdát, amellyel Reggie Nelson iramodott meg a Packers endzoneja felé. Azonban ő sem jutott sokáig, neki Cobb ütötte ki a kezéből a játékszert, ezek után viszont már nem volt menekvés a Packers számára, Terence Newman szedte össze a második fumble-t amivel meg sem állt a vendégek végzónájáig

A hét támadója: Antonio Brown WR, Pittsburgh Steelers (9 elkapás, 196 yard, 2 TD)
Sok remek teljesítmény volt ezen a hétvégén is (mikor nincs az NFL-ben?), a választásunk azért esett a Steeleres elkapójára, mert a Pittsburgh első két fordulóban szenvedő támadójátékába sikerült életet lehelnie egy remek védelem ellen, illetve bemutatott egy olyan egykezes TD elkapást, amire csak a legnagyobbak képesek. Kíváncsian várjuk, hogy Londonban folytatódik-e ez a remek teljesítmény, vagy újra visszasüllyed a korábban látott apátiába a Steelers offense.A hét védője: Justin Houston OLB, Kansas City Chiefs (4.5 sack, 7 szerelés, 1 kierőszakolt fumble, 2 szerzett fumble)
A fenti statisztikai mutatókat olvasva nem hiszem, hogy bárki kétségbe vonná Houston érdemeit, egyik fő letéteményese volt a Chiefs könnyed győzelmének az Eagles otthonában. Egyfolytában Vick nyakában loholt, folyamatosan ott volt a backfielden, gyakorlatilag minden játékban veszélyt jelentett az irányítóra. Három mérkőzés után 7.5 sackkel áll, Houston, vezeti is a ligát ebben a tekintetben.

A hét edzője: Chuck Pagano, HC Indianapolis Colts
A játékhét legnagyobb meglepetését okozta a Colts a 49ers viszonylag sima legyőzésével. Ráadásul úgy verték meg Pagano fiai a Friscót, hogy végig azt lehetett érezni a mérkőzés folyamán, hogy minden úgy történik a pályán, ahogy azt a meccs előtt a vezetőedző eltervezte. Colin Kaepernick passzjátékát gyakorlatilag nullára redukálták, a Frisco futójátéka egy drive-ot leszámítva nem létezett, miközben a Luck vezette támadósor Bradshaw és Richardson hathatós segítségével folyamatosan tudott haladni. Nagy győzelem volt, ami egyértelműen megmutatta, mekkora potenciál rejlik ebben a Coltsban, pláne ha folyamatosan ilyen remek gameplannel áll elő az edzői stáb.

A hét sérülése: Rashad Johnson S, Arizona Cardinals
Nem mindennapi sérülést szenvedett a Cardinals safetyje vasárnap a Mercedes-Benz Superdome-ban. Egy punt return közben végrehajtott szerelés következtében egyik ujjának legfelső ujjperce leszakadt, amit akkor vettek észre, amikor levette a kesztyűt a kezéről. Nyilván legtöbbünket igencsak megviselte volna az eset, azonban Johdon egy rövid orvosi ellátást követően még vissza is szállt a mérkőzésbe.A hét támadó újonca: Geno Smith QB, New York Jets (16/29 331 yard 2 TD, 2 INT, 4 futás 14 yard 1TD)
Hiába a buta turnoverek, az összkép mégis pozitív Geno Smith kapcsán, hiszen második alkalommal vezette győzelemre a szezon előtt teljesen leírt csapatát. Összehasonlíthatatlanul jobb képet mutat a csapat támadójátéka, mint Mark Sanchezzel, hát ha még idővel a gyermeteg hibákat is sikerülne levetkőzni... A Buffalo ellen egyértelműen az döntötte el mérkőzést, hogy a két újonc QB közül ő volt az, aki képes volt nagy játékokat bemutatni, hiába Manuel kevés hibával tarkított játéka, ha alig vállal kockázatot, nehéz lesz sikeresnek lenni a mai NFL-ben. A hét védő újonca: Ziggy Ansah DE, Detroit Lions (2 sack, 7 szerelés, 1 kierőszakolt fumble)
A Lions atletikus falembere remekül illeszkedett be a tehetségekben nem szűkölködő védőfalba, szükség is volt a remek teljesítményére, hiszen a secondaryben akadtak problémák a mérkőzés folyamán. Amennyiben sikerül fenntartania a ghánai születésű játékosnak mostani sportformáját, komoly esélyese lehet az év újonc védője díj bezsebelésére. A hét betlije: New York Giants
Egészen elképesztő összeomlás volt, amit a Giants a Carolina Panthers otthonában produkált. Az első félidőben kemény 18 yardra volt képes a támadósor, Eli Manninget hat alkalommal sackelték a Panthers védői (a meccs végére ez a szám hétre duzzadt). A második félidőben pedig már a védelem is teljesen szétesett, az első három Panthers drive is TD-vel ért véget a nagyszünet után, így nagyon kínos vereségbe szaladtak bele Tom Coughlin játékosai. Nem tudni, mi zajlott le a fejekben, de valami nagyon nincs rendben az Óriásoknál, az egészen biztos.A hét visszatérője: Andy Reid
Andy Reid győztes hadvezérként tért vissza korábbi sikerei színhelyére, ráadásul olyan játékot mutatott be a Chiefs az Eagles vendégeként, ami után a szurkolók joggal gondolhatják, hogy nem biztos, hogy Reid volt a felelős a csapat hanyatlásáért. A védelem teljesen szétszedte Chip Kelly támadósorát, a meccs összképét tekintve nem nagyon forgott veszélyben a vendéggyőzelem, így Reid mosolyogva fogadhatta a gratulációkat korábbi játékosaitól, és csodálhatta a nézőkkel együtt, ahogy korábbi irányítójának, Donovan McNabbnek visszavonultatták legendás 5-ös számú mezét.

 

Kocsis Gábor (Gabokocka)


Hozzászólások

több mint 10 éve
"mennyiben sikerül fenntartania a ghánai születésű játékosnak mostani sportformáját, komoly esélyese lehet az év újonc védője díj bezsebelésére. "

Tyrann Mathieu és Eric Reid is beleszólhat még ebbe 😊

Burrow > Luck valaha is
több mint 10 éve
"mennyiben sikerül fenntartania a ghánai születésű játékosnak mostani sportformáját, komoly esélyese lehet az év újonc védője díj bezsebelésére. "
Tyrann Mathieu és Eric Reid is beleszólhat még ebbe 😊MarioAna
hamár szóba került a Méhészborzunk, említést érdemel a vasárnap szerzett első NFL pickje 😊
www.nfl.com/videos/nfl-cant-miss-plays/0ap2000000248247/WK-3-Can-t-Miss-Play-Honey-Badger-s-first-pick

THIS IS THE WAY