MarioAna

MarioAna
Utoljára láttuk
5 napja
Regisztrált
több mint 10 éve
Fórum hozzászólások
2 968


Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 hónapja
MarioAna 2 968
Várdán majdnem mindenki szépen megtartja az előírt távolságot. Itt ott vannak párok, de ők biztos egy háztartásban is élnek.
bcsarli
A DVTK meccsen félpucéran ölelkeztek az ultrák, plusz a beleivott sörrel locsolták a játékosokat a gólörömnél...2 hét múlva kidől fél Miskolc 😀
1 hónapja
MarioAna 2 968
A Schalke a szünet előtt is ilyen szörnyű volt?
Folyton emberbe vezetik a játékosok a lábát, ötlettelen a labdakihozatal. Sokszor eladjak a kp-n és létszám fölényben jöhet a Dortmund.
Wagner angliaban ennél összeszedettebb és jobban kifinomult játékot játszatott.
alatriste
Sajnos igen...pedig nekem még Kuranyi mezem is van ( 😀 ), de 18 óta csak lefelé szárnyalnak.... ha jól emlékszek amikor ott BL csoportkörből tovább mentek, kiesőhelyen voltak a Bundesligában.

A Leipzignél meg Nagelsmann nem tudom mit gondolt, hogy ezt az Nkunku+Lookman duót játszatni Sabitzer+Schick helyett...de hát el lehet bukni így is egy esetleges bajnoki versenyt...Sallai megmutatta nekik 😛 .
2 hónapja
MarioAna 2 968
Jó ég! Legbrulálabb királyság 😎
Az HBO sorozatot készít a Hellraiser filmből... Ami ugye über gyomorforgató horror! Szóval csak ne adják alább, ahogy a film főszereplői se 😁

 images.app.goo.gl/wYhu1mYbn1WHAmLZ7
Maga a film zseniális amúgy.
Chargers LT
Huuh... Maga a Hellraiser filmek sajnos folyamatosan alulmúlták egymást (az első az valóban szerintem is egy korszakos remekmű, de Barker könyveinek az sem ér a nyomába sajnos). A sorozatra kíváncsi leszek 😀.
2 hónapja
MarioAna 2 968
Ha 2018-ban kijöhetett volna Fromm draftra, akkor 1. körös pick. Így csak egy esetleges sérülés után lesz franchise QB. Respect, hogy ad másnak is esélyt, mielőtt a Brady pályára áll 😊 .
2 hónapja
MarioAna 2 968
Lemieux ötödik körben nagy steal.
Cruyffista
Mario még nagyobb lett volna
Fast Willie
Nem ertem, mi koze ehhez MarioAnanak.
Stez
BLSZ3-ban van a versenyjogom, de lehet egy NFL vetminért meggyőzhető vagyok.
2 hónapja
MarioAna 2 968
Fullbacket már senki se draftol?
Kampman
Nem volt elég az akit 3. körben húztunk?
2 hónapja
MarioAna 2 968
Fromm még bent van? Elfogyott kenyír otthon boltban vok
ThundersNFL
Még igen.
2 hónapja
MarioAna 2 968
Mondjuk a 49ersnel most akkor van McGlinchey pad, vagy Staley. Mert padozni Trentet kurva sok millioval sok ertelme nincs. Eros oldalra atmozgatni sem. Staley meg nem akart meg visszavonulni.
Stez
Staley valszeg visszavonul (max ha Trent megsérül, akkor visszatér 1-2 meccsre). Én meg megyek eret vágok magamon.
2 hónapja
MarioAna 2 968
Wilson jó coverben?
nasheem
Ammenyire jó lehet egy tackle-gyáros ILB coverben. Ha még ettől is jobb lett volna, akkor Seahawks őt viszi 1. kör végén 😀. Simán vállalható egyébként, amilyen linebackereink voltak az elmúlt években. Tőle csak Josh Jonesnak örültem volna jobban, de gondolom az LB needet nagyobbnak ítélték.
A Higgins picket nagyon csipázom, kedvenc elkapóm volt ebből a classból. Szerintem brutál jó lesz Burrow-val.

Akiknek örülnék innentől:
Ben Bartch, Prince Tega Wanogho, Jack Driscoll (OT) -- Javaris Davies, Darnay Holmes (CB) -- valemelyik Bryant, Hopkins, Moss vagy a stanfordi TE, egy depth WR mondjuk. De innentől nehéz elrontani ezt a draftot, nem csináltunk nagy baromságot az első 3 körben.
2 hónapja
MarioAna 2 968
Sürget az idő, szakmai tanácsot kérek: lehet-e, szabad-e draftot nézni bor nélkül?
nagylaza
Packers szurkolóként nem vállalnám be ezt a maradékot józanul. Bár itt már azért könnyebb megemészteni, ha húzunk 6 UDFA-t.

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 6 éve
MarioAna 2 968
több mint 5 éve
MarioAna 2 968
több mint 6 éve
MarioAna 2 968
"A minap Pest alatt, M3-as autópályán, MOL kúton a sorban állok a kassza előtt, amikor bejön egy 25 évei körül járó pár. A lány a hűtőben kotorászva kivesz egy energiaitalt, odafordul a barátjához és megkérdezi: "Te is kérsz egyet?", erre a srác kiveszi a lány kezéből az energiaitalt, nézegeti-olvasgatja a rajtalévőket, és megszólal: "Áhh, én ilyet nem ihatok!!". A lány értetlenül néz rá, elkerekedett szemekkel visszakérdezett: "De miért?", erre az igen jól szituált és nagyon kedves barátja válasza párjának: "Rá van írva, hogy szoptatás előtt nem ajánljuk!!". A lány talpig levörösödve próbált mosolyt erőltetni magára, és kiment. Annyira próbáltam visszafogni a röhögést, és mindenki más is(kb. 5 másik ember volt szem és fültanúja), de akármennyire is sajnáltam a lányt és volt bunkó a srác, egyszerűen nem bírtam magamban tartani a röhögést se én, se a többiek."
több mint 2 éve
MarioAna 2 968
Most az előbb belenéztem a live sajtótájkoztatóba ahol ketten voltak.

- megköszönte Mike Brownnak a bizalmat, hogy "vissza kellett jönnöm". Most ez elszólás volt, vagy már fordítva fogják a péniszt, hogy Brown NEM ENGEDI EL? 😀

Megkérdezték Lazort, hogy
- Milyen lesz az offense?
- Passzolni fogunk sokat - "We gonna throw it over their head"
erre Marvin rákontráz
- Persze miután futottunk! "After we ran of course!"

Mindezt mosolyogva, a sajtósok is nevettek persze, nekünk pedig sírnunk kéne...

- Az egész épületben, stadionban, vonaltól-vonalig mindenkinek el kell hinni, hogy győztes csapat vagyunk.
- A végén kb 10 perccel később
- Győztes mentalitást kell nevelnünk, jó úton vagyunk ("We getting there")

- Nem várunk Guentherre, hogy meggondolja magát, gyorsan hozunk döntéseket ebben az üzletágban. - liveban jelentette be, hogy megy DC interjúra a Raidershez egyébként.
rá egy kb 5 percre egy másik kérdezőtől, hogy "mi lesz többi coordinatorral":
- Várjuk meg még Pault, nem kergessük ki a városból, hátha meggondolja magát.

Marvin best of the rest:

- TOP5 költekezők vagyunk évről évre és megvannak fizetve a játékosok, ez így is fog maradni. (???)

- "Championship csapat vagyunk" - megkérdezte a riporter, hogy 15 évig nem volt championship team a bengals, akkor miért a 16. vagy 17. lenne a változás?
- "Nem foglalkozunk a 17-el."
tehát valójában 1 évre tervez, majd jövőre bejelenti egy 8-8 után, hogy még marad egy évre azért csak na, ha már van szerződése.
- "Nem csak nekem kell változni, mindenkinek jobbnak kell lennie, attól függetlenül, hogy ki fog abban a teremben állni, amikor visszamennek a meccsről".
Tehát a HC motivációs szerepe zéró szerinte.
- "Mit kell változtatnia, hogy végülis championship team legyünk?"
- "Nem tudom, mindenkinek jobbnak kell lennie"
"We have to get better".
ezt követően
- “Stay the course, hang in there" - ezen az úton kell maradnunk, ki kell tartanunk
- "We getting there" - lassan eljutunk "oda"
azért 7 perc alatt sikerült a saját motivációját is lelomboznia egy ilyen gondolatmenettel, hogy "2018-ban mindent megnyerünk"-től eljutott a "fogalmama sincs semmiről, de azért bízzatok a csapatban".

- Az általános fegyelmezési problémával kapcsolatban az volt a kitérő válasz, hogy "statisztikailag a legkevesebbet büntetett csapat vagyunk, miről beszél?"

- megkérdezték a "fresh start"-ról, hogy miért nem ment le máshova, erre Jason Garrettet hozta fel példának, hogy Jerry Jones sem rúgta ki őt, mert volt egy rossz szezonja, mert egyébként ő egy jó coach (Jason), meg hát "15 éve a bizniszben vagyok, láttam már egy-két dolgot"

- "Egy jobb csapatot kell építenünk, ami megnyeri a csoportot..."
a riporter visszakérdezett, hogy
- "3 éve egyre rosszabb a csapat", akkor most ezt így hogy?
erre az volt az öreg válasza, hogy
- "Az ellenfelek jobban erősödnek közben!"

- A családja nagyon tolta, hogy hagyja itt a csapatot, mert "szarul néztem ki keddenként, látta mindenki" - mondjuk vasárnaponta még rosszabb volt a pálya szélén látni őt szerintem 😀.

- Lazornak nagy szerepe van abban, hogy Boyd magára talált.
- Dícsérte a két guardot (Redmond és Westermann), hogy "ők amúgy látták edzésen, hogy milyen jól teljesítenek, és így a szezon végére megkapták az esélyt"
tehát amúgy ők kurvajók voltak végig, csak nekik is a VJ3 effektus volt, hogy ott a "veterán" előttük a DC-n és akkor nehogy már a fiatal játsszon.

Botrányos előadás volt az egész egyébként, Marvin folyamatosan elröhögte magát - mintha egy jobb Lázár János momentum lett volna, ahogy a pór nép arcába tolja azt röhögve, hogy "én mindent megtehetek úgyis" és teljesen szarkasztikusan hangsúlyozza, hogy amúgy mindenkinek jobbnak kell lennie és ő már 15 éve itt van.

Szerkesztette: MarioAna
több mint 6 éve
MarioAna 2 968
3 hónapja
MarioAna 2 968
Tegnap esti JRE ettől nem is lehetne aktuálisabb egy nemzetközileg is elismert infektológussal:
https://youtu.be/E3URhJx0NSw
MarioAna
Összefoglalva elég rendszertelenül (nem közben jegyzeteltem, hanem a végén próbáltam meg a YT videó alatti kommenteknél található timestamp alapján felidézni). Nem vagyok orvos, ha valamilyen tényszerű hiba van benne és egyértelműen hülyeség, nyugodtan cáfolható, inkább az angolról fordítás a célom, nem a világmegváltó gondolatok tálalása.

Professor, McKnight Presidential Endowed Chair in Public Health, the director of the Center for Infectious Disease Research and Policy (CIDRAP), Distinguished Teaching Professor in the Division of Environmental Health Sciences, School of Public Health, a professor in the Technological Leadership Institute, College of Science and Engineering, and an adjunct professor in the Medical School, all at the University of Minnesota.

Kijött a fenti ürgének (nem fordítgatom le a doktori címeit meg a foglalkozását, de eléggé hitelesnek tűnik 😀) egy könyve 2017-ben, ami sok előzményt és következményt tényszerűen megindokol (nem olvastam a könyvét még, és maga a podcast sem annak gátlástalan reklámozásáról szól, amit külön díjazok a vírust övező kattintásvadászat miatt). Maga a show egy része inkább az amerikai lakosságnak szól, de sok hasznos információ hangzik el benne, ami globális.

Eddig az előrejelzés szerint halad a vírus terjedése, már decemberben ezt az ütemet tippelték (ami abból jön, hogy 4 nap a lappangási ideje és akkor jelentkeznek a tünetek, amivel elkezdenek orvosokhoz menni)...emiatt effektíve 4 naponta duplázódik a betegek száma nagyon leegyszerűsítve. Nagyon könnyen fertőz, levegőben terjed főleg, belégzéssel (ezen a téren 10-15x rosszabb, mint a legrosszabb influenza, bár nem volt nekem tiszta, hogy itt csak a halálozási arányra érti-e). Életkor/előzménybetegségek függvénye (amit eddig is tudtunk), főleg az idősebbeknél súlyos kimenetelű. USA-ban az elhízottság súlyosbító tényező lesz (Kínában nem volt az), illetve a dohányzás is. A prof szerint júniusig fog elhúzódni a járvány, addigra csenghet le. Minden óvintézkedésnek most az a lényege (amit diverdoc is írt többször), hogy az erőforrásokat tudják menedzselni és egyenletes legyen - ne ugrásszerű. Valóban az idősebbek veszélyeztettek, de a fiatalok is fertőződnek, csak ők nem lesznek betegek.

Erre külön hangsúlyt fektet, hogy nincs tényszerű tájékoztatás (amit rageltem tegnap), pedig jobban reagálna rá a tömeg (őszinteség és bizonyítás/vs manipuláció és az ebből generált bizonytalanság/gyanakvás).

A kézmosás inkább látszat, sem mint valódi óvintézkedés (de legalább tudnak mondani valamit a kormányok, hogy ne legyen a full pánik mód). A maszk arra kell, aki már fertőzött, hogy ne adja tovább. A levegőszűrős reszpirátorok hatásosak lehetnek, de abból kevés van és itt rátér az USA külföldi gyártástól való függőségére mind a gyógyszerek, mind az orvosi eszközökre vonatkozóan.
Rossz példának hozza az iskolabezárásokat, mert ugyan a nagyobb csoportosulást ezzel szétszedi, viszont az otthon lévő gyerekekhez a szülők hazamennek, ami máshol okoz szűk keresztmetszetet (pl.: egészségügy pontosan, ahol a nővérkék a gyerekkel otthon maradnak, amiből meg rövid távú szakember hiány van akkor, mikor pont minden kézre szükség lesz). A sikeres kezeléshez nem elég mezei gyógyszerezés és ellátás, ezért különösen fontos a megfelelő képzettségű orvosok megvédése, hogy ők ne kapják el a fertőzöttektől - azt a hasonlatot használja, hogy ne "katonaként" tekintsük rájuk, hanem specialistaként (USA-ban azért a military hasonlatok jobban ülnek a patriótizmus miatt 😀) .

Nem szezonális, nem pusztítja el a meleg (legalábbis más koronavírus fajtákkal, arab területeken a tevékben vígan megél a 40+ fokos melegben is), a szaunázás sem segít. Nem balul sikerült elszabadult biofegyver, hanem szimpla ugrás ami denevérből indult valószínűleg, mutattak képeket a wuhani húspiacról | atomot dobnék a kurva anyjára mindenkinek aki azt engedte idáig fajulni btw | .
Beszélnek sokáig a szarvasfélékben lévő betegségekről, hogyan mutálódnak és mennyire veszélyesek lehetnek azok akár emberre is a jövőben.

Nincs ellenszere, nem is lesz még egyhamar (részletezi miért), 2 évet tippel legkorábbi védőoltásra az emberre gyakorolt hatások alapos kísérletezése miatt - jó esetben. Kiemeli ugyan, hogy a korábbi nagyobb járványok lecsengése után "elfelejtik" a kutatást (más lesz a prioritás). Amit tudunk tenni az a nagyobb tömeg kerülése, és kb ennyi + az immunrendszer erősítése, de azt nem most kell elkezdeni már. A fertőzötteket elkülöníteni, az utazásokat hanyagolni. Az elején kellett volna elfojtani, a tipikus felelősségtudat hiánya szerinte (is), hogy boldog boldogtalan utazott, most meg "megrendeljük a tűzoltóautót, amikor már lángol az erdő".

Kullancsokról és a lyme-kór is említésre kerül, de avégén az ökoszisztémáról beszél és az állati fertőzésekről. Direkt kihagytam pár pánikkeltő számot, így is elég dark hangulatú iromány lett. A lényeg szerintem átmegy így is.

Szerkesztette: MarioAna
3 hónapja
MarioAna 2 968
SpanyolArgentin kommentátort is kikészíti a futball-szünet:Szerkesztette: MarioAna
több mint 6 éve
MarioAna 2 968
Inside the Jungle 150 (!) podcast fordítás:

előtte azonban egy érdekes cikket találtam, hogy SANU lehet idén az "offensive weapon", ugye ő futhat, elkaphat de passzolhat is 😀. Reece-nek volt egy hasonló szerepköre anno Oaklandben mikor Hue ott volt, onnan jött a felvetés.
 nfl.si.com/2014/06/12/mohamed-sanu-cincinnati-bengals/
(*btw már a 4. támadó játékos, aki ilyen szerepkörbe kerül az offseasonben 😀 Gio, Sanzenbacher és Charles is ilyen).

Akkor viszont PODCAST:

- 5. éve nyomják már, ha nagyon jubileumozni akarnának, akkor összevágják az előző részekből, de inkább aktuális témákat boncolgatnak.

- Redskins témával indítottak, ugye a névváltoztatásos huza-vona (*hihetetlen egyébként). Ha jól vettem ki, akkor mostantól mindenki használhatja a redskins nevet "ki lehet mondani".

- Jeff Scottot waivelték, őt tartották Tate visszahordó ellenfelének, úgyhogy elkönyvelhetjük a 25 yardos max returnöket idén is. Belelátják esetleg azt is, hogy inkább egy OL embert tartanak meg majd pluszban. A 90-es keretszűkítésbe ő nem fért bele, lesznek még nagyobb meglepetések is.

- Chris Houston és Brandon Flowers cutolva lett, természetesen nem látják egyiküket sem leigazolandónak, nagyon telítve vagyunk. Dre Kirkpatrick jelenleg 4. CB legjobb esetben szerintük (volt egy cikk pont az oldalukon, hogy esetleg egy Crocker-szerű CB/S hibrid lehet, illetve Maulauga után neki volt a legrosszabb cover ratingje (PFF) a csapaton belül). Jönnek megint a hírek, hogy TATE szopatja edzéseken, meg a double-moveokat nem tudja lereagálni, a play-actionöket rendre megeszi...szóval érdekes lesz ez az év számára, utolsó éve ugye a szerződésében (1.körös volt, tehát kaphat egy 5. éves opciót). Nick erre bekiabálta FRANCHISE HIM! -az iróniát érezhetjük. Anthony úgy jellemezte őt, hogy 2 lépés előre, 4 lépés hátra típus. Ha sérülés nem szól közbe a DB sorban, akkor Kirkpatrick legnagyobb érezhető/észlelhető jelenléte ST gunner lesz szerintük. Furcsa ezt így kimondani, egy TOP20-ban draftolt játékosról.

- Greshammel nem volt a csapat megelégedve tavaly. Eifert belenyúl a statisztikáiba, erre számítani lehetett. A legnagyobb baj nála még mindig a folyamatos stabil teljesítmény. Az érdekes dolog amit mondtak, hogy mennyire érezhető volt egyébként az ő hiánya a Ravens meccsen.
Nagyon rosszul futottunk a 2TE-s felállásokból tavaly. Ebben a formációban nincs FB, de amúgy sem mondhatjuk ezt Orsonra, hogy ő egy blokkoló típus. Rosszul is használjuk/tuk őket, de ez még változhat, redzoneban behozhatatlan előnyünk lenne velük (Green 6'4", Gresham 6'5", Eifert 6'6", Sanu és Jones is 6'2"). Nem lepődnének meg, ha Eifert lenne az első számú TE 2014/15-ben.
Gresham még Bratkowski embere, akkor más rendszer volt. Nagyon érdekes felvetés, hogy Gruden AFL-ből jött, ahol nincs igazi TE játék, és emiatt nem tudtuk őket használni. Lehet bullshit, de lehet nem. Ennek ellenére mégis húztak még egyet első körben 😀.

- beszéltek a Hard Knocksról, hogy vannak pozitív és negatív hatásai. A szurkolóknak jó ez főleg, belátnak a dolgok mögé. Az hülyeség, hogy a gameplant megtudja az ellenfél ezekből, úgyis élesben dől el minden.

- az első telefonáló a TE depth problémáját említette, hogy mögöttük nincs senki igazából, illetve Greshamet is műtötték ami még kérdéses.

- második hívó nagyon örült neki, hogy végre Dennard aláírt. Érdekelte, hogy mi tartott idáig benne, most már nincs értelme holdoutolni, ha megsérült volna OTA-k alatt akkor meg érdekes szituáció lett volna (szerződés nélkül edzett, mint tudjuk). A szerződés aláírás menetéről sokat nem tudnak a podcast vezetők, de szerintük Bengals a kontraktusokkal ebben az offseasonben nem sietett. Nem volt nagy igazolás, újraigazolás/hosszabbítás (még), elnyújtják a tárgyalásokat (Dalton, Green, Burfict stb). Illetve a Bengals front office ligaszinten is kis méretű (alkalmazottak terén), így nem tudnak mindenre annyira koncentrálni.

- harmadik betelefonáló (Chris, múltkor ő veszekedett Mickeyvel) szerint "olcsók vagyunk". Nem költünk a nagy tehetségekre, nem igazolunk nagy játékosokat (*már), nem tartjuk meg a "saját neveléseket" amikor ott van a lehetőség (*drágán) és most minden áron meg akarjuk tartani Daltont?
Erre Nick egyből jött a Dunlap, Atkins szerződtetésével (+Burfict ugye folyamatban), mire a válasz Justin Smith volt, hogy egy HoF-ert nem tartottunk meg a pénz miatt, míg Geathersnek adtuk inkább a pénzt. (*Justin Smith-t franchise tagelték egyébként.). Andy előre fog minket vinni, ő a legfontosabb láncszem a csapatban, akinek a cap akkora részét kell odaadni?
Utána már átment kötekedésbe, szerintem be volt egyébként baszva a csávó xD, jött megint a Gabbert a Bengalsban lenne olyan sikeres mint Dalton kategória. Ezután a McCarron jött, hogy a legnehezebb konferenciában volt egy győztes és tud mélyet dobni (*ez igaz!). Ott volt a lehetőség Bridgewaterre, aki minden tekintetben jobb, mint Dalton szerinte, és idén top15-ben fogunk húzni.

- negyedik érdeklődőnél volt egy NBA téma, abban nem vagyok otthon és hülyeséget meg nem akarok írni, így átugrom 😊. Tiszteli az előző betelefonáló véleményét, de a Gabbert hasonlat már abszurd. Dalton nem perfekt, de fejlődik (*statisztikákban legalább is), és vele is ott vagyunk a PO-ban. Nem miatta, de vele ott vagyunk.
Kaepernick egyébként mindenki szerint túl volt fizetve, ebben egyetértett betelefonáló és műsorvezető is. Dalton sem érdemelné meg azt a pénzt, de egy hosszabbítást megérdemelne (*ezt én is így látom, évi $8-9M határral, de ez esélytelen).
*Ez egyébként szerintem minden podcastben és hírben szóba fog jönni, míg végre túlfizetik, kivesézik és utána elfelejtik, vagy nyer egy PO meccset.
Kaep szerződését egyébként vassadi kolléga kivesézte és annyira nem durva, mint elsőnek tűnik.
Gruden túlerőltette Daltont egyértelműen, mégis Palmernek nem volt 30 győztes meccse 3 éve alatt és az akkori egyik legjobb WR párossal nem hozott ilyen számokat.
Pár irányító összehasonlító cikket is találtam, ezeket mindenképp meg akartam osztani, nem csak a mi szurkolóinkat érdekelheti.
QB-k összehasonlítása, negyedenkénti lebontásban
Dalton vs Palmer a fontos meccseken
ez pedig külön kiemelném a Steelers és Ravens fanoknak:
Flacco, BigBen és Andy első három éve számokban

- minden héten vannak shot-out, azokat nem szoktam fordítani ide. Most viszont van egy zseniális. A DirecTV felhívta Nick-et, hogy eladjon neki valami csomagot. Mikor meglátta, hogy ohiói, elkezdte neki a sportcsomagokat ajánlani, hogy nézhessen Browns meccset, mert biztosan nagy Cleveland szurkoló. -Nem! -volt a válasz és letette...ezt így értékesítési kapufának nevezném xD
több mint 7 éve
MarioAna 2 968
több mint 6 éve
MarioAna 2 968
CincyJungle podcast összefoglaló:

-természetesen a Kaepernick szerződéssel kezdtek, hogy mennyire eltolódott az "RB-függéstől", a "csak a QB-t fizessük meg" irányba a liga. Egy 3 (ami csak 2) éves minta alapján 61 millió garantált az nagyon durva. Nem nyert még SB-t mint tudjuk, mégis SB győztes QB-k pénzét kapta. (*Az oldalon láttam egy kommentet, hogy az átlagos QB-k akik nem szúrják el a PO esélyt, azok évi $18M+-ba kerülnek).
-lesz hatása Dalton szerződésére. Ugyanaz a draft class, ugyanannyi PO. Ez a vörös malmára hajtja a vizet. Ők úgy látják, hogy vagy NAGYON túl lesz fizetve, vagy nem hosszabbítunk vele, átmenet nem lesz.
-borítja a csapatszellemet. (*A cap 15%-át elviszi egy ember, a maradék 53-ra (ami minimum 23 kezdő) marad 85%)...
-megkeresték a PFF ranking felelősét (Jake Liscow), hogy miért lett csak Green 97.
Szerinte Green azért ilyen produktív, mert kimagaslóan sokszor veszik célba. Teljesen megérti a Bengals fanok kiakadását ezen, és A.J. ettől még elit elkapó. Mickey felvetette, hogy pl Jordy Nelson nincs akkora hatással a csapatra/játékra mint nálunk Green.
-Green nem blokkol jól, illetve 7. legtöbb dropja volt %-osan. Ezen felül 12INT-et csináltak mellőle. Snapenként lebontva csak a 8. legjobb számokat hozta, ezért van ennyire hátul a listán.
-Mickey szerint azt eléggé figyelmen kívül hagyják a PFF-nél, hogy Green mindig a tiszta első számú CB-vel áll szemben, míg pl a GB-nél Jordyra nem mindig jut ilyen szintű védő, az erős elkapósor miatt. Más szóval idén tűnt úgy, hogy végre Marvin Jones kinőtte magát 2.számú elkapónak, de előtte csak A.J-re kellett figyelni szinte.
-ahhoz, hogy feljebb tornássza magát a dropokat és fumblikat le kell szorítani.
-ezután Whitworth 9. legjobb overall helye volt a téma. LT és LG-ben is jó passz blokkoló és kiemelkedő futásblokkoló volt, így ez érthető. Egyedül a Ravens elleni meccset emelték ki, mint negatívumot.
-a PFF rating hibájára hívta fel a figyelmet, hogy pl Adrian Peterson kevésbé lenne jó mint LeSean McCoy, vagy Burfict vs Von Miller a sorrend alapján. A rendszert amiben vannak, a szerepkört nem veszik annyira figyelembe, csak a statisztikákat. (*hozzáteszem, McCoy nem a Chip-féle offense miatt annyira jó). Plusz a pályán kívüli ügyeket sem nézik, ami más listákon elég fontos faktor.
-megkérdezték a Jaket a draftunkról is. Dennard telitalálat, Hill viszont szerinte egy Bell 2.0 lehet maximum. Clarke-t nem érti, nem tetszenek neki a DL húzásaink az utóbbi években. Thompson, Still, Hunt, egyik sem bizonyított még. Bodine meglehetett volna akár UDFA-ként is, mert C posztnak sincs értéke és annyira nem volt jó egyetemen. Ellenben rámennek a fizikai paraméterekre: Hunt, Clarke és Bodine is fizikális szörnyek, technikailag viszont képzetlenek. McCarron egy 5. körös QB, azokról már beszéltek meg írtam már én is, hogy milyen %-ban ragadnak meg.
-Geno nincs rajta a top100-ban: "lassan" kezdett, utána meg megsérült. Ettől függetlenül még Jake szerint is a legjobb DT a ligában. Sok a "veszteség" a PFF osztályozó rendszerében, ezek közé tartozik a kevés játékidő is (*ezt mondjuk nem értettem, pont Von Miller helye miatt).
-az első betelefonáló "Mr. Mike Hudson Sucks" volt ( 😀 ), de ügyesen átterelte Nick (a podcast vezetője) az ócsárolásról a szezon kilátásaira. Neki nagyon tetszett a Bodine pick, a futójáték erősítése miatt.
-Chandler Burden igazolásról annyit mondtak, hogy camp body. Eddig is PS tag volt (Dolphins, KC). 24 éves, helyi srác (Cincinnati egyetemre járt) így lehetséges, hogy jobban ismerik itt, mint a többi csapatnál. Elvileg G-t is tud játszani, de meglepő lenne, ha az 53-at megérné.
-a második hívó már jobbat kérdezett: Isaiah Lewisról miért nem beszél senki? Michigan State (Dennard csapattársa) kezdő safety volt, jól szerel, gyors. A safety posztunk azonban nagyon telített (*HOL? Van egy Iloka, meg van egy Shawn Williams SS poszton, egyik sem kitúrhatatlan szvsz....Mays LB/S hibrid. Nelson egyedül a clear-cut kezdő nálam). UDFA-kat viszont szeretik nálunk, még okozhat meglepetést.
-következő érdeklődő a PFF témánál maradt. Itt előnyként emelték ki, hogy a bonyolultabb pontozási rendszer miatt előkerülhetnek olyan játékosok akik kevésbé ismernek viszont jobban teljesítenek, mint a sztárok. Következőnek Alex Smith mint TE vissza hozatala. Anthony csak sérülés esetén látja ezt megoldásnak, egyébként ő is Orson Charlest akarja 3. számúnak (*végre valaki...Georgián egy állat volt a srác, nem értem miért erőltettük ezt a FB átképzést).
-ugye kiderült, hogy Devon Still kislánya rákos. Mickeynek 2 gyermeke is van, így valamennyire át tudja érezni, hogy mekkora csapás lehet ez neki, természetesen szurkolnak neki(k), hogy felépülhessen.
-ki lehet kezdő az újoncok közül (kezdő=depth charton az első a posztján)? Mickey szerint senki, esetleg Hill de ugye Gióval rotációban lesznek így megnevezni őt sem lehet annak. Collins még Bodine kezdő C lehetőségét látja, ha már ennyit beáldoztak érte. (*meglepetésemre) Flowers-t mondta még, mint cover LB aki sok szerepet kaphat, akit már most Lamur-klónnak neveznek.
-látnak egy WISHBONE formáció nevű felállást, ami akár lehet az alap felállásunk is.
Emellé a kép mellé nem kell magyarázat szerintem, mindenki megérti, hogy miért:-Gio lesz használva slotban többet, ami megint adhat variációt a futójátéknak (pump action Gio felé majd Hill draw futás pl). Ha már 2db 2.kört lőttünk el futókra, akkor használni is illene őket.
-Végszóra örülnek, hogy most nincs tele drámával az offseason. Nem mi vagyunk a rivaldafényben, nem balhéznak a játékosaink, lényegében csak a Dalton szerződés miatt vagyunk néha felkapva.