A hét témái - III. rész

2015. november 20., 14:05

Ezúttal kevesebb témára szerkesztői dupla jutott.

A hét témái - III. rész


Múlt héten beszéltünk Dion Lewis pótlásáról, most egy még nagyobb vadat vesztett a New England, Julian Edelman személyében. Lewis esetében mindenki egyetértett, hogy menedzselhető veszteség. Mi lesz, ha a playoffra nem teljes értékű harcosként tér vissza "Minitron?" Azt is túl lehet élni?

Herczeg Ádám (höri): Sokkal komplexebb szerepe van neki, mint Lewis-nak a támadójátékban, és bár divatos őket Amendolával csereszabatosnak mondani, ezt látjuk, hogy nincs így. Emberi számítás szerint a playoffban olyan védelmekkel kell majd szembenézni mint a Denveré, a Cincinnatié vagy a felülteljesítő Pittsburgh-é, és ezekben a párharcokban már minden elemre szükség van, hogy végigverje az AFC-t a gárda, nem hiszem, hogy többet is ki tudnának ejteni Edelman nélkül. Volt már olyan, hogy fontos elemek (így Gronkowski) nélkül vagy limitált jelenlétében nyertek nagy rangadókat, de Edelman hathatós közreműködése nélkül ez már a science-fiction kategória.

Kocsis Gábor (gabokocka): A hírek szerint a rájátszásra már teljes értékű játékosként térhet vissza Edelman, amire szükséges is lesz, hiszen bármekkora varázsló is Belichick, a folyamatosan kieső játékosok előbb-utóbb az ő kezét is megkötik. Ráadásul Edelman nagyon fontos láncszeme a Patriots támadógépezetének, sokkal nagyobb szerepe van szerintem sikerekben, mint Dion Lewisnak, így az ő pótlása amúgy is nehezebb feladatnak ígérkezik. Ha mindehhez hozzávesszük a támadófal sérüléseit is, kijelenthető, hogy komoly feladat előtt állnak Bradyék, ha fenn kívánják tartani a játékok eddigi színvonalát.

 

Meglepetésre nyert a Texans, valamint nagy nehezen a Jaguars is múlt héten, utóbbi ráadásul a házon belüli AFC South TNF-et is behúzta. Még mindig tét nélkülinek aposztrofálhatók a Hasselbeck-hetek meccsei a Colts számára?

höri: A Texans menetrendje nem egy leányálom, nehéz belőlük kinézni, hogy a hétfőihez hasonló bravúreredmények sora összejöhet. Főleg ha Hoyer agyrázkódása megint felrázza a QB-helyzetet is. Szóval a botladozás várhatóan folytatódik a további hetekben is a csoportban, a Colts számára lehet, hogy három hét alatt egy győzelem is elég, hogy megtartsa éllovas helyét. Ez pedig a Tampa Bay vagy az Atlanta ellen is benne van a pakliban, nem kell pánikba esni ha most vasárnap vesztesen hagyják el a pályát. Két L után már melegebb lenne a helyzet, hiszen a Steelers toronymagas esélyes utána, de erre majd visszatérünk akkor.

gabokocka: Tét nélkülinek semmiképp nem nevezném ezeket a meccseket, hiszen holtversenyben áll a csapat a csoport élén, azonban még Hasselbeck irányításával is ők a favoritok a divízió megnyerésére. Mindezt arra alapozom, hogy hiába nyert meg egy nagy meccset a Texans, konzisztensen még nem képesek a jó játékra, ráadásul a sorsolásuk is nehezebbnek tűnik, mint a rivális Coltsé, a másik két csapat pedig még inkább hullámzó teljesítményt nyújt, hogy finoman fogalmazzak.


Komoly lejtmenetben a Packers, két magyarázható vereség után egy történelmi mélységeket idéző pofon jött a Detroit ellen. Miben látod a vesszőfutás okait és fel lehet-e ebből jönni egy nagyon magabiztos Vikings ellen?

höri: Ugyanúgy, ahogy elromlott minden, visszakattanhat valami egyik meccsről a másikra - talán a Detroit ellen elérték a legalja kategóriát. Ami miatt ebben nehéz hinni, hogy minden csapatrész betlizik, amit még Rodgers se tud felülírni. Nyilván ha Fat Eddie visszanyeri a versenyformáját, akkor egy nagyot lépnek előre, de ez szezon közben igen nehéz. Azzal nem érdemes kalkulálni, hogy "ha majd mindenki egészséges lesz..." mert addigra majd lesérül más az esetek nagy részében. Szóval a Minnesota így favoritként érkezik erre a meccsre, amit ha behúz, akkor nagyot lép a csoportelsőség felé. A visszavágó viszont még odébb van, akkor lehet, hogy már a szezon eleji Packers fut ki a pályára.

gabokocka: A támadósor gyengélkedése okoz komoly problémát, hiszen a védelem korábban sem tartozott a liga élmezőnyébe, arra volt kitalálva, hogy ha Rodgersék végigszáguldoznak a pályán, akkor ők a kulcspillanatokban hozzá tudják tenni a magukét, ez pedig bőven elég a győzelmek megszerzéséhez. Most a támadójáték bedőlt, Rodgers nem nagyon talál mélységi célpontot, a futójáték sem az igazi, így nem is jönnek a győzelmek. Ennek ellenére nem szabad leírni őket, hiszen már többször bizonyították, hogy képesek a legmagasabb szinten játszani, szerintem csak egy olyan meccsre van szükségük, ahol jól alakulnak a dolgok, visszajön az önbizalom, erre pedig keresve sem találni jobb lehetőséget, mint a csoportbeli rivális elleni rangadó, ahol újra magukhoz ragadhatják az irányítást az NFC Northon belül.

 

Manningnek sikerült az örökranglista élére ugrani, de fáj a talpa, így ideiglenesen kiszáll. Benne lehet Brock Osweilerben, hogy egyáltalán vitatémát generáljon arról, hogy Peytont már ne engedjék vissza a kezdőbe?!

höri: Nem kedvez a sorsolás Osweilernek. Beugró játékosként kihasználhatná, hogy kevés film van róla, viszont pont a Fox-Gase vezette Chicago az ellenfelük, akik a legjobban ismerik őt. Ha még ezen túl tudna jutni, akkor jön a Patriots elleni derbi, ahol Manning nyilván szeretne egy utolsó (?) ütést bevinni Brady komájának. Lehet, hogy a Denver le tudná csökkenteni a párharc körüli megahype-ot ha egyszerűen Osweilert küldené a pályára. Ezzel a tervvel az a probléma, hogy ha várhatóan megtartja a New England a 100%-os mérlegét addig, akkor mindenkinek nagy fegyvertény lenne megszüntetni ezt az állapotot, amire még így is Manning lehet a jobb opció. Ettől függetlenül előnyös lenne ha kiderülne valami Osweilerről, mivel év végén UFA lesz, és másfél meccs alapján hosszabbítani vele kockázatos, főleg mert nem Kubiak hozta ide. Ha igazolni tudja akár egy meccs alatt, hogy komfortos a rendszerben, akkor a média biztosan elő fogja venni minden újabb Manning interception után.

gabokocka: Manning idei teljesítményét követően nincs olyan nagyon magasan a léc Osweiler számára, ráadásul, ha lehet így fogalmazni, ideális időpontban kerül a csapatba a fiatal irányító, mert a csoportot aránylag magabiztosan vezetik, a védelem a liga elitjébe tartozik, így nem az van, hogy tőle várják a csodát és a megváltást, csupán menedzselnie kell a játékot a kezdetekben. Persze, ha Manning kikúrálja a sérüléseit valószínűleg kezdőként fog visszatérni, ezt csak egy komoly győzelmi szériával és imponáló teljesítménnyel tudná megakadályozni Osweiler.


Hozzászólások

több mint 6 éve
HanSolo New England Patriots 12 — Watson
Srácok! Ez tetszett.