A Lynch-akta

Írta: Löfli — 2015. november 13., 15:31

Bemutatjuk a 2016-os draft másik kiemelkedő irányító prospectjét is.

A Lynch-akta

Paxton Lynch 1994. február 21-én született, San Antonio városában, Texasban. Középiskolai tanulmányait a Trinity Christian Academy nevű magániskolában végezte Deltonában, Florida államban, ahol mindössze 150 diák tanult. Végzős évében a USF bejelentkezett érte, azonban az előszezonban térdsérülése után nem érdeklődtek iránta. A sérülése miatt csak a szezon második felében játszhatott, és a Közép-Floridai All-Star Game-ig nem is nagyon volt kérője, a Rivals.com-on is csak 3 csillagos recruit volt. A mérkőzés után, amin ő lett az MVP (két passzolt és egy futott TD-t szerzett), bejelentkezett érte a Florida, az Indiana és a Central Florida is, de egyedül a Memphis ajánlott neki ösztöndíjat. A Memphis Tigershez akkor érkezett az új HC, Justin Fuente, akinek Bill Lofton ajánlotta az irányítót három hónappal a Signing Day előtt, és le is csaptak rá. A National Signing Dayen az utolsó pillanatban érkezett egy ösztöndíj-ajánlat a Central Floridától, de már késő volt.

2013-ban redshirted freshmanként mind a tizenkét mérkőzésen kezdő volt, 2056 passzolt yardja mellé 9 passzolt és 2 futott TD jött össze, és tízszer el is adta a labdát interception formájában, a csapat pedig 3-9-es mérleggel zárt.

A következő évben már ezer yarddal több került a neve mellé, és 22 passzolt TD-hez csak 9 INT párosult, és 13 futott TD-je is volt. 7-1-es konferencia mérleggel végeztek és nyerték meg a Cincinnativel és a UCF-el holtversenyben az American Athletic Conference-t. A Miami Beach Bowlra kaptak meghívást, ahol dupla hosszabbításban verték 55-48-ra a BYU-t, és ő lett a mérkőzés legértékesebb játékosa, miután 306 passzolt yardja mellé hét TD-t is szerzett (4 passzolt, 3 futott).

Idén eddig veretlenül meneteltek a vezetésévével, és 1996 óta először vertek kiemelt ellenfelet (#13 Ole Miss, 37-24), azonban a Navy védelme (és a triple-option támadósor) megállította őket, Lynch ellenük dobta az idei első olyan interceptionjét, ami az ő hibája volt. Lynch 9 mérkőzés alatt passzolt annyi yardot, mint tavaly egész szezonban, 19 passzolt TD-je mellé pedig csak kétszer adta el a labdát interception formájában.

A statisztikák és az életpálya után jöjjenek a GIF-ek és a videók:

Nagy mérete ellenére (201 cm, 111 kg) rendkívül mobilis és jól érzi a nyomást.

Remek karereje van, erőlködés nélkül dobja meg a harminc yardos passzokat is:

Menekülés közben is pontos, gyorsan engedi el a labdát:

Az option-playeknél is pontosan passzol mozgás közben.

Úgy dobja el a labdát, hogy csak az elkapó érhesse el:

Karrierje egyik legpontosabb és legfontosabb dobása az Ole Miss ellen.

A jet sweep átveri a védelmet, és csak egy ember megy az elkapójával, ami megkönnyíti a dolgát, de ezzel együtt tökéletes spirált dob.

A statisztika az ellenkezőjét mutatja, de ha kell, futásokkal is tud first downt szerezni.

Lábmunkája nem tökéletes, sok incomplete passzt dobott emiatt.

A Navy ellen nagyon rosszul olvasta a védelmet, csúnya INT lett belőle.

Még egy remek példa, amikor rosszul olvasta a védelmet:

Az elsőszámú célpont a védelem felállása miatt nem tetszett neki, inkább bedobta négy védő közé, pedig a szélen üresen volt az elkapó. (A következő playből hasonló szituációban TD-t passzolt)

Legnagyobb hátránya Lynchnek, hogy az AAC-ben játszik, és nem nagyon találkozott komoly védelemmel. A lábmunkáján bőven van javítanivaló, sok passza csak a szerencsén múlott, hogy nem lett pick, a tapasztaltabb cornerbackek az NFL-ben ezeket a labdákat könnyen leszedik. A spread offenseből érkező Lynch valószínűleg nem fog ennyi screen passzt dobálni, mint teszi az egyetemen, viszont egy nagyon konzervatív edző az erősségeit kihasználatlanul fogja hagyni. Méretei és karrierje is Bortleséhoz hasonló, ő is az Americanben játszott, de láttuk az előző két évben, hogy szenvedett az NFL védelmekkel szemben a Jaguars fiatal irányítója. Az idei gyenge QB classban a képességei miatt viszont szintén top5-be várják a szakértők, a hiányosságain pedig még van fél éve javítani.


Hozzászólások

több mint 6 éve
Jöhet a Dallas-ba!!

- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.