Charlie Firpo

Dallas Cowboys

Charlie Firpo
Lakhely
Bp. XVI.
Utoljára láttuk
11 órája
Regisztrált
több mint 5 éve
Fórum hozzászólások
3 562
8 2Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 napja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562

8 2
2 napja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Megnyugodtam
Agyfaszt kaptam volna, ha Wilson a Giants-be megy...
😂
Albee
De jó neked!
Én meg most lettem idegesebb, mert mintha tárgyalnának már az új szerződésekről, QB-ról is.
Remélem, Prescott (meg az ügy nöke) nem méri magát Wilsonhoz, legalábbis szerződésügyileg. Nálam kb. kétharmada a realitás per év.

Szerkesztette: Charlie Firpo

8 2
3 napja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Más fórumhely híján itt gyászolom a Notre Dame-ot.
Gyönyorű volt, én szerencsére háromszor is jártam benne.
Hiányozni fog.

8 2
6 napja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562

8 2
9 napja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
 www.profootballfocus.com/news/pro-ranking-all-32-nfl-offensive-lines-by-pass-blocking-efficiency
Wong
Nekem az a gondom a PFF ezen meresmodszerevel, miszerint nincs igazi elteres. Lathato, hogy tizedek vannak a csapatok kozt. Lemesz 5 helyet mire 1 (!) pontnyi elteres kialakul.
ulpianus
Persze van vele baj, de azért az mi is láttuk, hogy nem volt az igazi ennek az egységnek a teljesítménye. Nyilván lehetne vele vitetkozni, hogy 15-dik vagy 25-dik de ahhoz képest amennyi draft pick meg pénz van ebben az egységben ennél mindenképp több kell tőlik, és erre csak kis mentség hogy Frederick kiesett.
100yard
Es az mentseg, hogy Dak mennyire nem erzi a zsebet, dajkalja a labdat meg beleforog a sack-be?
Blevi
Valamennyire de ilyen szintű gyengélkedésre talán az sem. Amúgy ahogy emlékszem valami statisztikára az irányítók közül nem ő aki leghoszabb ideig dajkálja a labdát, de nyilván ez is messze vezet, játékhívás, elszakadni képes elkapók, stb.
100yard
Fredbeard kiesett, Williams nagyon gyenge volt még, T.Smith állandóan sérül, lassan sajnos kezdi felőrölni a liga, La'el még tapasztalatlan a jobboldalon. Ehhez jött egy nagyszerű pozíciós edző.
Még csoda a 22. hely, amit nagy részt Colombo kapart össze Houck segédletével, látszott a fejlődés.
És hát igen, Prescott... erre volt az első felvetése Kitna-nak, hogy a legfontosabb a lábmunka. Ha ezzel előre tudna lépni Dak, már jobb lenne.
Most viszont visszajön a fal agya, C. Williams már felszedett 10 font izmot, és a drafton még hátha jön segítség.
Colombo végigedzi őket, és akkor még nem beszéltünk Kellen Moore-ról, akit már előre zseniznek.
Én még ezzel várnék, de biztos, hogy újdonságokat fog bedobni, pl. hogy Zeke fusson! 😊

8 2
9 napja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Most rögtön kérdés, Prescottal most, viszonylag jó helyzetben egy középerős hosszútávú, vagy csak jövőre, mondjuk egy újabb jó szezon után, sokkal magasabb összegre? Nagyon ingadozik az ő teljesítménye a többiekéhez képest (nálam, persze), Elliott, Jaylon és Jones fix. A többi cserélhető.
Charlie Firpo
Hasonlóan gondolom. Ergó nincs jó válaszom. 😊
peterk2005
Én sem azért írtam, mert vitatkoznék veled. Nem nagyon látszik összességében, hogy hol állhta meg ez az őrült pénzéhség a jó játékosoknál. Talán valami csapatrészvény-kibocsátás, vagy előnyugdíj, vagy hasonló kiválthatná a 100 milliós szerződéseket, aminek a nagy részét - sajnos felmérések bizonyítják - néhány éven belül a slep elszívja, vagy a játékos, szó szerint.

8 2
10 napja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Mostani állapot szerint 80 milliós capspace-ünk lesz jövőre, bele kell férjen.
Charlie Firpo
A Spotrac mostani számaiból ne indulj ki, az csak a 33 jövőre is szerződéssel bíró játékos fizetését tartalmazza. Egy NFL roster nem 33 ember, ahhoz még hozzájön 18 ember fizetése (hogy kijöjjön a top51), akik jövő idény elején majd rosteren lesznek (például az idei draftoltak). Ez le fog jönni a 80-ból (és ami inkább lesz 20-25, mint 15). A maradékot (úgy 55-60) lehet elosztani Dak, Zeke, Cooper, Jaylon Smith, Jones között. És ha az megvan, akkor el lehet kezdeni majd gondolkodni, hogy hogyan, kikkel pótolja majd a csapat a Sean Lee, Hurns, La'el Collins, Quinn, Cobb, Heath, Cobb, Covington, Thomas, Austin, stb. lejáró szerződésűeket. Mert akár visszajön valamelyik, akár más jön helyettük, ő(k) is pénzbe fognak kerülni. 😊

(Hogy mennyire csalóka a jövő évi cap space ilyenkor, arra ott van a Colts példának. Nekik nem is tavaly ilyenkor, hanem idén az idény elején - nem 33-al, hanem 60+ játékossal szerződésben - volt 110 milla fölött a cap space-ük. Most pedig 57 milla. Több, mint 50 milla elment úgy, hogy végiglustálkodták a FA-t, csak Houston és Funches érkezett, a többi mind saját, többnyire piaci ár alatti, olcsóbb hosszabbítás volt. De a sok kicsi sokra megy. Ennyire sokra, hogy 110-ból ez is 57-et csinált. Namost ha 33 ember van rosteren, ott nagyon sok "sok kicsi" lesz. És amellett kell(ene) majd még öt top contractot kiosztani. Szóval szoros lesz az. Nem is kicsit. De ez van. Mégiscsak kellemesebb probléma, ha annyira jók a játékosok, hogy megtartani nem sikerül őket, mintha olyan sz*rok lennének, hogy senkinek se kellenének ingyen se. 😊 )
peterk2005
Amikor a mostani állapotot írtam, akkor még 106 volt az összeg, abból indultam ki. Természetesen minden lehet addig még, de a nagyságrend még mindig komoly, én nem emlékszem ilyenre a Dallas-nál az elmúlt időszakból.
Most rögtön kérdés, Prescottal most, viszonylag jó helyzetben egy középerős hosszútávú, vagy csak jövőre, mondjuk egy újabb jó szezon után, sokkal magasabb összegre? Nagyon ingadozik az ő teljesítménye a többiekéhez képest (nálam, persze), Elliott, Jaylon és Jones fix. A többi cserélhető.

8 2
12 napja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
A Coxboyswire így prognosztizál, nagy vonalakban:

Year Cap Dead Savings
2019 |11.1M | — |—
2020 |21.9M | 53.9M | -32M
2021 |22M | 32M |-10M

2022 |25M | 10M | 15M
2023 |25M | 5M | 20M

Klasszikus 3+2 ... De jó együttes is volt az! 😊

Szerkesztette: Charlie Firpo

8 2
12 napja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Mondjuk úgy inkább, hogy kevés a Dallas-nál a nagy értékű, hosszú távú szerződés. Ezért - is - lesz jövőre sok pénze a csapatnak.
Jó példa pl. Byron Jones, a nem rossz CB-nk.
Lejár a 4 éves, 8 milliós szerződése, ami után újat akar és kap majd. De idén már 6 milliót foglalt, ha most kapna egy új, 15 millió/év nagyságrendű szerződést, akkor idén mondjuk 11-et foglalna el. Én ezt nem látom lehetetlennek, ahogy Zeke hasonló nagyságrendű szerződését sem.
Aki jó, azt meg kell fizetni, és ha okosan csináljuk, akkor marad fölös pénz.

8 2
12 napja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
As part of the five-year deal, DeMarcus Lawrence will receive a $25 million signing bonus, according to sources. He is set to make $31.1 million in total money in 2019 after making $17.1 million in 2018 on the franchise tag.
This would seem to indicate a 2019 cap hit of $11.1 million for Lawrence. Would have been $20.5M if he’d played on the franchise tag.

8 2

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 2 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
3mas tradehez mit szóltok? lehet rá vmi esély?
Kroos
Mikor még fiatalabb voltam, sokszor gondoltam rá.
Ma már, családos emberként inkább csak nézem.
Szóval nálam már nem sok. 😊

8 2
több mint 4 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Itthonról ez így nézett ki?
Kintről:
1. A Romo faktor végig benne volt. Melegítésnél, meccs előtt, játszik-e? Milyen lesz? Sérülten rásérül-e?
2. Futunk-e eleget egy vizes-füves pályán?
3. Az O-fal milyen lesz? Megint jó?
4. A védelem????
A válaszokat ti is láttátok, de élőben a legdrámaibb - amit laikus szemmel azonnal mi is levettünk Dzsokival - az a special team munkája, főleg Harris visszahordásainál. Élőben is látható volt, hogy nem tudjuk, mit kéne csinálni. Erre jó lesz a két hét edzés (nem pihi).
Szóval szerintem meg nem volt könnyű meccs, nagyon nem, persze - biztos a nézők miatt is - nagyon megemelték a tétet, vesztes-hullám effektus, Romo, stb.
Élőben két dolog ütött ki még nagyon élesen:
1. a futásokat nagyon lehetett értékelni, a dobásokat meg nagyon nem. Murray, Randle (vel pacsiztak a többiek, jó volt látni, talán elrendeződik ez is) úgy robbant a pályán, mint a bomba. Nekünk, akik pont vonalban voltunk pedig nagyon túldobottnak látszott az első Witten sikertelen play, és végig - a játék menetéhez képest furcsán - lassúak voltak Romo dobásai.
2. Tony mozgása. Egy lassított csiga, egy 80 éves mama sebességével csoszogott fel a los-ra, aztán varázsolt, majd letipegett. Iszonyat vigyáz magára, minden mozdulatára.
+ extra: mi másfél órával a meccs előtt ültünk be, és végig jól látszott, a játékosok, az edzők, a csapatrészek és a csapat iszonyat összetartó, tényleg lerítt a jó csapatszellem. Garrett ment fel melegíteni az irányítókat, elkapókat, maga csinált mindent, max respect!!!!

Nekem az első talán utolsó Boys meccsem volt, iszonyat nagy élmény, nem azért mondom, hogy elkeserítsem az itthon-maradottakat, de az egész oltári volt. Kezdve a londoni hangulattal, minden kocsmában, mindenhol Boys-boys kiáltások, intések, beszólások, több amcsi családdal is összeismerkedtünk így. Két kedvenc szitu ugyan abban a pub-ban:
1. egy magas srác egész este integet mindenkinek, x-el a kezével, aztán zárás körül hallom, ahogy mentegetődzik 'No, I am not american!' - mindenhonnan voltak boys szurkerek szerte európából.
2. ahogy mi is - egy jólszituált amcsi apa-fia kombó esett be, persze rögtön váltottunk pár szót, az apa Panthers szurkoló, a család kaliforniai, az apa valami alapító a frencsájzban, a neve ki van vésve a stadionba, szóval benfentes, a fiú óriási boys fan. Sokat dumáltunk, de egyet nem értett az apa végig: 'hungarian dallas fans'!!!!! ismételgette, kb. százszor. Szembe jött, hogy ez külföldön is egy népszerű csapat, ahogy német szurkolókkal megjegyeztük, nem csak Americas's Team hanem World's Team is.

8 2
több mint 2 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Csak úgy, komment nélkül:
"Travis Frederick hasn’t given up a sack since Nov. 2, 2014."

8 2
6 napja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562

8 2
1 hónapja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Randall Cobb és Geathers érkezik próbára/tárgyalni.
Akár mindkettő maradhatna, és akkor DE, DT, RB a draftról.

Szerkesztette: Charlie Firpo

8 2
több mint 2 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Nem lehetett nem iderakni:


8 2
több mint 4 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Trent Richardson ? 😀beltazor
Chris Johnson??😉Charlie Firpo
Felix Jones? 😛Tehenész
Én??😀 😀

8 2
több mint 5 éve
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Sziasztok! Ha nem bánjátok, egy öreg dallas-drukker is csatlakozna a fórumhoz. Dzsoki a jóbarátom, eddig őt vegzáltam, mostantól írnék ide is.

Ha még nem láttátok volna:

8 2
3 hónapja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
 www.vipleague.lc/1-new-york-giants-vs-dallas-cowboys-live-streaming

Nem tom, mobilra jó-e.

Szerkesztette: Charlie Firpo

8 2
4 hónapja
Charlie Firpo Dallas Cowboys 3 562
Tehát, összefoglalva:
1. Birka nép, örülünk a szarnak
2. Álomvilág
3. Tök jó a törvény

Én viszont - már ha megengeded, hogy lehessen más véleményem - azt mondom:
1. Birka népezést a 90-es évek eleje óta látom, hallom, sosem tetszett - elfogadom, ha ezt mondod, véleményed.
2. Álomvilág - ha megengeded, hogy lehessen más véleményem, a tiédet nem minősíteném.
3. Ilyet én nem írtam, nem is gondolom így. Én azt írtam, hogy pont eleve nem mindenki számára előnyös a törvény, és akkor finoman fogalmaztam.
+1. Érdekes olvasni a kapitaslita szekértoló kormányról annak fényében, hogy néhány éve kormánypolitika része az állami vagyonkezelés erősítése, a rezsicsökkentés, a különadók és kiemelten a bankok különadóztatása.

8 2