Arizona Cardinals - Green Bay Packers

2015. december 27., 16:49

Arizona Cardinals – Green Bay Packers
2015. december 27., 22:25 (University of Phoenix Stadium, Glendale) - tv: Sport 2

Arizona Cardinals

- Mi történt a múlt héten: Hazai pályán sikerült nyerni az Eagles ellen, 40-17-re, amivel bebiztosították az NFC West első helyét.

- Hiányzók: Josh Mauro (DE, vádli) biztosan kihagyja a találkozót. Kérdéses állapotban van Andree Ellington (RB, lábujj), Rashad Johnson (S, boka), Cory Redding (DE, boka) és Frostee Rucker (DE, boka).

- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda:
David Johnson eddig remekül helyettesíti a kezdő futókat és már 12 TD-nál tart az újonc futó (hét futott, négy elkapott és egy visszahordott). Az Eagles védelménél jobb a Packers defense, de ők is 110 yard felett engednek átlagban. Carson Palmer dobó kezén a mutatóujja megsérült múlt héten, de ez nem akadályozza majd az irányítót, hogy megtalálja elkapóit, akik közül John Brownnak csupán 67 yardra van szüksége, hogy elérje a szezonban az 1000 elkapott yardot.

 

Green Bay Packers

- Mi történt a múlt héten: Nyugatra utazva, a Raiders otthonában tudtak nyerni 30-20-ra.

- Hiányzók: Jay Elliott (LB, comb) mellett Sam Shields (CB, agyrázkódás) és Justin Perillo (TE, combhajlító) biztosan hiányzik majd, míg David Bakhtiari (OT, boka) minden bizonnyal hiányzik majd. Kérdéses státuszban Letroy Guion (DT, láb) van.

- Kire kell figyelni amikor náluk van a labda:
Aaron Rodgers idén eddig csupán hat alkalommal adta el a labdát, ami igen figyelemreméltó eredmény. Amióta újra McCarthy hívja a támadó playeket jobban megy az offensenek igaz még így is elég kiegyensúlyozatlanok. A Cards védelme is komoly kihívás lesz számukra, de nem megoldhatatlan feladat a yardok szerzése egy Rodgers vezette támadóalakulatnak. Szükségük lesz a biztos futójátékra Eddie Lacy-től vagy James Starkstól.

Érdekességek:
- A Cardinals – Packers az NFL történetének második legrégebbi párharca, ami 1921-ben kezdődött. Ez lesz a két csapat 71-ik alapszakasz összecsapása.
- Julius Peppersnek (9,5 sack eddig) fél sack kell a Cardinals ellen, hogy ő legyen az ötödik olyan játékos az NFL történetében, aki kilenc vagy több szezonon keresztül 10+ sacket ért el.


Legutóbbi találkozásuk:
Legutóbb 2012-ben találkoztak a Packers otthonában amikor a hazaiak sima 31-17-es győzelmet szerezett. Azonban érdemes megemlíteni a legutóbbi Glendale-i összecsapást a 2010-ben megrendezett Wild Card meccset, ami pontháborúba torkollott és a hazaiak nyertek 51-45-re hosszabbítás után.


Mi történhet most?
Aaron Rodgers kevés labdaeladással dolgozik, így a Cards védelmének minden lehetőségek ki kell majd használnia. Ne lepődjünk meg, ha Randall Cobb-ot Patrick Peterson követi majd a találkozó nagy részében egy biztos célponttól megfosztva a kiváló irányítót. Az is fontos kérdés a hazaiak védelme részéről, hogy miként teljesítenek Tyrann Mathieu hiányában, akire az idei szezonban már nem számíthatnak ACL szakadása miatt. A Packers védelmének azt a Cards támadósort kellene megállítani, akik 422,9 yardot szereznek átlagban meccsenként. Sam Shields hiánya semmikor sem jó, de most kifejezetten hiányozni fog.
A Cardinals egy győzelemmel bebiztosítani a rájátszás első körében a pihenőt, de a Packersnek is van erre esélye, de előbb a csoportgyőzelmet kell megszerezniük.


Hozzászólások

több mint 8 éve
A Cards idegenben verte a Philly-t