emberke22

Arizona Cardinals

emberke22
Utoljára láttuk
2 hónapja
Regisztrált
több mint 11 éve
Fórum hozzászólások
571


Utolsó 10 fórum hozzászólás

2 hónapja
emberke22 Arizona Cardinals 571
Juteszembe🏉🍻
"The Cardinals will face the Vikings and the Panthers on the road in 2024, so they possibly could have a game in London or a game in Munich.

The NFL announced the designated home teams for the five international games scheduled next season. Viking and Panthers are one the list of home teams."
Cardinalis
hátha most sikerül pontot is szerezni 😀
Löfli
0-33 és Palmer career-ending sérülés, nagy nap volt.. viszont pontszerzésre volt esélyünk, mivel még 0-0-nál kihagytunk egy FG-t 😀
4 hónapja
emberke22 Arizona Cardinals 571
Meddig engedik ezt ennek a Cole gyereknek???!!!!
Klaci79
Cardinals nevelés, hazajátszik
5 hónapja
emberke22 Arizona Cardinals 571
McVay ellen sosem ment igazán 😀 szerintem max 2 meccset nyertünk a kosok ellen 2017 óta
5 hónapja
emberke22 Arizona Cardinals 571
Fentiek után jövőre szerintem playoffera reális esélyünk lesz.
emberke22
Ennyire ne rohanjunk előre. Ehhez annyi minden kell - jó FA tevékenység, jó draft, jó playbook, illetve a sérülések sem baj, ha elkerülik a csapatot.
shagi0206
Ha Murrayval játszuk le az idei szezont, a playoff idén is összejöhetett volna szerintem. Jövőre jobbak leszünk. (Aztán majd meglátjuk, hogy öregszik ez a mondat 😀 )
5 hónapja
emberke22 Arizona Cardinals 571
Ezt a mait megnyerhettük volna 2 mezőnygóllal. Egy 4&2 vagy 3ra nekimentünk, így a végén menni kellett a 6pontra mindenképp, de ott is rúghattunk volna (Prater élete formjában játszik). Érdekes kérdés, hogy mennyire célszerű agresszívnak lenni egy 4&2 vagy 3-nál, ilyen szoros meccs szituációban.
Defense jó, harcos, harap, no name nevekkel. Jövőre, ha kerül ide több tehetség szerintem top 10 körüli egység leszünk.
Murrayvel meg sokkal jobban megy előre az offense, de ettől függetlenül mindig van meccsenként egy-két fejvakarós passza, de most látszik rajta, hogy jobban érdekli a játék és összeszedetebb is, mint tavaly.
Murray le is nyilatkozta egy hete, hogy a veteránok, mint Baker és Humphries is egyetértenek vele, hogy jó irányba mennek a dolgok az új rezsim alatt. 180 fokos fordulat történt és mki csinálja a dolgát.
Jövő évi drafton akár 7 választás is lehet a top 100-ban van + jelen állás szerint 62 millió a CAP-ben (érdekesség, hogy 13 misi halott pénz még öröklődött a Keim érából). Ertz szerintem ki lesz vágva (McBride elég jól tolja) az 7,5 millió, kb annyit visznek el a jövő évi rookiek is. Remélem Buddat megtartjuk, ő évi 15 misibe tuti fájni fog, maradna 40-45, abból lehet hozni 3-4 nagyon jó szintű kezdő játékost is.
Fentiek után jövőre szerintem playoffera reális esélyünk lesz.
5 hónapja
emberke22 Arizona Cardinals 571
Szerintem most két playoff formában lévő csapat meccse zajlik, ami szezon előtti várakozásokhoz képest nagyon durva.
5 hónapja
emberke22 Arizona Cardinals 571
gyenge kezdés .. 😀
7 hónapja
emberke22 Arizona Cardinals 571
Nem lattam a meccset. Mirol nem maradtam le?
Danny
Defense korrekt/jó volt, offense gyenge. Szenvedős év lesz.
7 hónapja
emberke22 Arizona Cardinals 571
sziasztok, valaki egy linket tud küldeni?
7 hónapja
emberke22 Arizona Cardinals 571
~12 szezon óta most vagyok a legkevésbé "lelkes" a csapat iránt, valószínűleg követni is csak fél szemmel fogom a meccseinket.
Nyilván teljesen új vezetés van, meg kell kapják az időt és türelmet, viszont egy lyukas garast nem tennék rá hogy ez az a bizonyos rebuild amire olyan régóta várunk. Hiába lesz miénk a TOP2 pick jövőre, Gannonban valahogy nem látom az X faktort (persze nagy hülyeség sincs még a számláján), még ha Monti kompetensnek is tűnik.
Igazából már a komment befejezéhez is elfogyott a "lelkesedésem", szóval legyen ennyi 😀
Kexandro
én tavaly voltam így, hogy zéró lelkesedés volt, látszott a teljes kilátástalanság mindenkin, edzőktől játékosokig és mindenki tudta, hogy itt rebuild lesz.. 2010 óta mióta hétről hétre követem a csapatot, voltak rossz periódusok, főleg azok (Arians első 4 éve szerintem zseni volt, ezt ismerjük el), de szerintem a tavalyi volt a legpocsékabb, még az Wilks féle 1/1-nél is rosszabb volt érzésre, mert ott alapjáraton kicsi volt az elvárás, rookie edző és nem volt irányító, de tavaly voltak neves játékosok, megfizetett franchise(?) QB..
Idén nyilván ennek megfelelően állok hozzá a dolgokhoz, hogy ami feljebb van, mint 1/1 az már bravúr. Nyilván ha az új GM-nek bejön pár draftoltja akkor azért felfelé megyünk, de kelleni fog egy franchise QB és Murrayra én nem fogadnék (még ha Gannon le is nyilatkozta, hogy Murray miatt jött ide). Amúgy plusz pont, hogy jövőre elég jók leszünk cap hit téren, 2025-től meg parádé még ha Murray-t ki is vágjuk/elcseréljük. Azért az idei 47m halott pénz a 229m caphez viszonyítva elég durva 😀

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 3 éve
emberke22 Arizona Cardinals 571
Kb 1 hónap telt a legutóbbi hosszabb gondolatmenetem óta és gondoltam összegzek egyet a nagyobb szabadügynök mozgások után, de még a draft előtt reflektálva a múltkori várakozásaimra és jóslataimra.

Összességében szerintem nagyon jó volt eddig az offseasunk, perpill még van 14-15 millió dollár cap spaceünk (ami lehet több is akár, lásd lentebb). Ebből még kijöhet 2-3 kezdő szintű játékos idénre simán. Kevés hiányposztunk maradt papíron, amiket lehet még orvosolni draftról vagy a maradt szabadügynökökből.

Nézzük kik maradtak, jöttek, mentek és járt le a szerződésük, de még nem keltek el (FK-s FA tracker megkönnyítette ezt az összegzést, annyit módosítottam rajta, ami lényeges, hogy az ott megadott szerződés összegek nem voltak sokszor összhangban a cap hittel, de ez normális, mert azt a szerződés bejelentésekor nem ismert ugye az alapbér, garantált tartalom, ösztönzők stb., viszont mégis ami számít nap a végén az a cap hit):

Maradt:
• Tanner Vallejo, LB/ST:
2021 cap hit: $1,3M (dead money(’DM’ továbbiakban): $1,1M);
2022 cap hit: $1,9M (DM: $0,25M) --> 2 éves szerződéssel visszahoztuk korrekt áron, hasznos special team játékos és LB poszton is kapott snapet)
• Andy Lee, P: 1 évre visszahoztuk $1,1M cap hittel (DM: $0,6M), korrekt ár érte
• Markus Golden, Edge
2021 cap hit: $2,0M (DM: $2,5M);
2022 cap hit: $3,0M (DM: $0,75M) --> 2 éves szerződéssel visszahoztuk, szerintem ez a holtszezon egyik legnagyobb stealje, kezdő korrekt edge-t ennyiért. 1 hónapja évi 4-5 milliós fizut vizionáltam, hát ennek a fele is elég volt.
Pff rating: 59,9
• Zeke Turner, ST
tenderrel itt tartottuk 1 évre $2,1M-ért (DM: $0,0M), ha valaki vinni akarja ennél többért, akkor meccselhetjük, kompenzációt nem kapnánk érte, ha jól olvastam a tender leírást (first refusal tender) --> ST ász, tavalyi statisztiákái 15 ST tackle, 2 blokkolt punt és egy 26 yardos elkapás egy fake puntnál. Összeségében ez is korrekt, szerintem valami hasonló szerződést vele is aláíratnánk mint Vallejoval, de Turner még egy is szezon után drágább lehet a piacon (2018-ban is 21 ST tackle volt a neve mellett), vagy legalább garantált tartalommal, ami most nincs
• Dennis Gardeck, LB / ST
2. körös tenderrel itt tartottuk 1 évre $3,4M-ért (DM: $0,0M),ha valaki vinné akkor kapnánk egy 2.kört érte. Nem olcsó de hát magáért beszél az a tény, ST cséká volt és hogy 91 snapből csinált 7 sacket és 16 tackle-t. Kicsit hasonló feeling mint tavaly Drake-kel, hogy volt egy jó szezon lehet túlfizetjük kicsit, de nézzük meg még egy évet, hogy tényleg ekkora király vagy csak egy szezonos csoda. Nagyon drukkolok neki, hogy hozza a tavalyi szintjét a sérülése után. Ha Chandler Jones egészséges, ő nem jön le a pályáról de Golden/Kennard mellett lophat snapeket.
Pff rating: 89,6 😀, nyilván limitált snap miatt ez csalóka, de azért akkor is idekívánkozott tőlem.
• Kelvin Beachum, OT
2021 cap hit: $1,6M (DM: $2,3M);
2022 cap hit: $2,4M (DM: $0,75M) --> 2 éves szerződéssel visszahoztuk, szerintem ez a holtszezon másik legnagyobb stealje, kezdő korrekt RT-t ennyiért. Ezek azok a move-ok amiket Keim zseniális csinál, csak eddig 1 évre sikerült hozni embereket, ez most új motívum, hogy maradtak a sivatagban alacsony fizuért több évre. Golden imádja Arizonát, Beachum meg Sean Kugler offensive fal/ futás koordinátor edzőt emelte ki, de nyilván az is kellett hozzá, hogy elhiggyék, hogy amíg Murray rookie szerződés alatt van, kisülhet valami nagy dolog itt.
Pff rating: 69,0
• Max Garcia, G
csere guard 1 évre $1,0M-ért (DM: $0,1M) --> korrekt
• Darrell Daniels, TE
2. számú TE volt tavaly 1 évre $1,0M-ért (DM: $0,6M) --> korrekt, én jobban bírtam, mint Arnoldot, bár nem ugyanaz a szerepköre a két játékosnak, de Daniels jobban blokkol és ő is tud elkapni.
Pff rating: Daniels 59,1; Arnold: 61,7
• Charles Washington, ST/S
hasznos ST játákos 1 évre $1,0M-ért (DM: $0,1M) --> korrekt
• Chris Banjo, S
Még nem ismertek a részletes szerződés adatok.
1 évre jött vissza, vélhetően veteránminimumért. Tavaly korrekt volt csereként safety poszton és special teamben is volt szerepe, ha jól rémlik.
pff rating: 63,6
• Robert Alford, CB
ahogy várható volt kivágtuk majd visszahoztuk minimum fizuval 1 évre $0,85M-ért (DM: $0,0M) --> nincs kockázat, ha bejön az év szabadügynök piaci lépések közé fel lehet jegyezni. 2 éve sérült, de előtte egy átlagnál jobb corner volt, tavalyi holtszezonban jól nézett ki, amíg le nem sérült. Drukkolok neki, nagy visszatérés lehetne, ha lehozna egy teljes szezont sérülésmentesen egy kicsivel jobb színvonalon, mint a tavalyi két szélső kezdő CB párosunk (PP & Kirkpatrick)

Régi-új játékosokainknál elmondható, hogy mindenkit árán vagy áron alul tartottunk meg, nem fizettünk agyon senkit, nekem ez a része nagyon tetszett.

Érkezett:
• JJ Watt, Edge/DL
2021 cap hit: $4,9M (DM: $20,0M);
2022 cap hit: $15,9M (DM: $15,1M);
2023 cap hit(szeződés nélkül): $7,2M --> összesen $28M cap hit 3 évre elosztva, előzőleg én éves 8-10 milliós cap hitet tippeltem 2021-re, ez kevesebb lesz, de beletéve egy dead moneyt 2023-ra is, amúgy 2023-ra bődületes nagy cap hit emelkedést vár mindenki, azt olvastam, akár évi 240m csapat cap hittel, szóval belefér, amúgy is Murray rookie szerződése van és win now-t tolunk. Korábban is írtam, van benne ráció, nekem tetszik, hogy itt van JJ.
Pff rating: 85,4
• AJ Green, WR
2021 cap hit: $3,5M (DM: $6,0M);
2022 cap hit(szeződés nélkül): $2,5M .
Első hírek 8,5 milliós szerződésről szóltak, amit nem értettem, mert tavaly nem volt nagy éve AJ-nek(104 target, 47 elkapás, 523 yard, 2 td, 16 meccsen, ahol 14-en volt kezdő). Most úgy látom nem ördögtől való a gondolat, hogy leigazoltuk és van benne fantázia. AJ jön szélre Hopkins másik oldalára, míg Kirk bemozoghat slotba, ami jobban is fekszik neki alkatilag is (AJ 6-4 magas szemben Kirk 5-11). Nem őt fogják duplázni a támadó fal is jobb itt mint a Bengalsnál, ez a szerződés pedig egy 800 yardos elkapós szerződés, az meg ilyen társak mellett összejöhet. Én ezt az igazolást sem tudom negatívan értékelni.
Pff rating: 66,3
• Rodney Hudson, C (TRADE)
Cardinals kapta Hudsont és a Raiders idei 7. körösét, Raiders kapta a Cardinals idei 3. körösét.
Hudson top5 center, nálam ez az igazolás volt a legnagyobb, mind közül. Hudson mellett egyszerűbb dolga lesz a két kezdő guardunknak is és ezáltal feljavul várhatóan a teles fal. Most ha megnézzük van 2 pro bowler szintű kezdőnk teljesítmény alapján: Hudson és Humphries (LT, pff rating: 88,3) és két korrekt iparosunk Pugh(LG, pff rating: 64,8) és Beachum (RT, pff rating: 69,0), míg az RG helyre min. 3-an pályáznak.
Hudsonnak két évig érvényes a szerződése, melyet most átalalítottunk, kevesebb lesz az idei capje, de cserébe kapott garantált tartalmat, ami most nem volt neki a csere végett.
2021 cap hit: $2,9M (DM: $9,9M);
2022 cap hit: $12,6M (DM: $7,0M);
2023 cap hit(szeződés nélkül): $5,3M
Pff rating: 73,6
• Matt Prater, K (2 év, $7M)
2021 cap hit: $2,0M (DM: $2,9M);
2022 cap hit: $4,5M (DM: $0,9M).
Talán ez az egy igazolás, ami nem tetszik. Prater is kiöregedőben van (36 éves), utolsó két éve nem volt erős, ehhez képest kapott egy igen szép szerződést úgy, hogy tavaly az egyik leggyengébb rugó volt. Kicsit úgy érzem cseberből vederbe a rúgó igazolásunk. Csak remélni tudom, hogy nem fog rajta meccs elmenni.
Statisztika: 75%-os mezőnygólhatékonyság (28/21) és 93%-os extra pont hatékonyság (41/38), csak a mihez tartás végett Zane Gonzalez tavalyi statjai 12 meccs alapján: 73% mezőnygól (22/16) és 97,5% extra pont (39/38).
Nem értem miért nem versenyeztettünk meg 3 rugót minimum fizetésért, ezt a teljesítményt ők is hoznák..
• Brian Winters, G
1 évre jött $1,0M-ért (DM: $1,0),ami teljesen garantált --> tapasztalt guard szintén olcsón, RG kezdő helyért lesz csatában Justin Murrayvel(pff rating:56,7) és Josh Jones-sal, de a mélység vele még jobban mutat offensive line-ban, tavaly 3
sacket kaptak róla és összehozott 7 büntetést, 9 kezdőmeccsen, vagyis nem volt egy nagy idénye a Billsnél, átlagos játékos, nagy tapasztalattal, veterán minimumért.
Pff rating: 54,6
• Malcolm Butler, CB (1 év $6M)
1 évre jött, jött 3,25 millióért, teljesen garantált fizu, cap hitje:
2021 cap hit: $2,16M (DM: $3,25M);
2022 cap hit(szeződés nélkül): $1,09M
Megjött a várva várt (első számú?) CB, hozzá kell tenni neki sem volt nagy szezonja tavaly, de ahhoz képest P.Petersonnak 8 millás cap hitje van a Vikingsnél, azért ez reálisabb. Hasonló az elvárásom, mint Alfordnál, ha már tavalyiaknál jobb teljesítményt hozna elégedett lennék.
Statisztika: 116 labda ment felé (1. a ligában) amiből 73 elkapás lett (1. a ligában), összesen 62,9%ban kapták el mellette a labdát (73/116); 946 yardot engedett (6. legtöbb) és 6 TD-t kaptak el mellette (7. legtöbb); emellett 4 INT és 12 passzleütése volt
Pff rating: 71,6
Összehasonlításképpen Patrick Peterson statjai: 66,6% kapták el mellette a labdát (50/75); 942 yardot engedett (7. legtöbb) és 7 TD-t kaptak el mellette (2. legtöbb); emellett 3 INT és 5 passzleütése volt
Pff rating: 55,2
• Shawn Williams, S
Még nem ismertek a részletes szerződés adatok.
1 évre jött vélhetően veteránminimumért. Bengalsban több évig kezdő, de tavaly kiszorult onnan. Speacial teamer lesz nálunk szerintem és elsősorban, de haszon a safety mélységben is.
• Colt McCoy, QB
Még nem ismertek a részletes szerződés adatok.
1 évre jött nagyon remélem, hogy veteránminimumért. Csere QB, nem rajongok érte, de ha már Murray helyett más játszik, kb. úgyis mindegy nekünk. Kíváncsi vagyok, hogy Hundley amúgy azért jegeltük tavaly, mert volt a barátnőverős sztorija(bár akkor kivágtuk volna már korábban) vagy csak simán Streveler kijátszotta, ugye azért is érdekes mert amikor 2019b-ben játszott egy meccset akkor ő elég jól szállt be a játékba.

Szép névsor, egyedül Praternél érzem, hogy túlfizettük, de még ez is belefér. McCoy se tetszik, de ha Murray lesérülne, úgyis világvége lesz.

Távozott:
• Angelo Blackson, DL, Bears
2 évre írtá, 5,5 millió cap hit, 3m garantált. Na hát az ilyen túl fizetések jelentik egy csapat halálát a szememben, mert Blackson csak egy rotációs DLine ember, ilyen szintűt kukázol veteránminimuért a piacról.
Pff rating: 44,1
• Patrick Peterson, CB, Vikings
1 évre írtá, 8,0 millió cap hit és 8,0m garantálttal.
Fentebb már összehasonlítottam Butlerrel és ha így nézzük Keimék hoztak egy eggyel jobb játákost sokkal olcsóbban, de összeségében ez mégis csak egy szomorú pillanat nekem. PP 7-8 évig top3as CB volt, lényegében bárkit leszedett a pályáról és nem is dobáltak az irányába, összeforrt a neve a 10es évek Cardinalséval. Nem volt szép búcsú, ahogy Andree korábban írta. Személy szerint remélem, hogy a Vikingsban feljavul, bár szerintem erre kisebb az esély.
Pff rating: 55,2
• Haason Reddick, Edge, Panthers
1 évre írtá, 6,0 millió cap hit és 6,0m garantálttal. Cap hit 21-ben 2 millió és áttettek 22-re még 4 milliót halott pénznek.
6 millió nem ördögtől való a tavalyi teljesítménye után és figyelembe véve, hogy ő még mindig csak 26 éves. Az idei év beárazza, hogy megérkezett-e tényleg az NFL-be vagy csak egy rotációs edge player a sorsa. Összeségében én nem siratom meg, hogy elengedtük, ezt írtam is már a korábbi posztomban.
Pff rating: 72,8
• Kenyan Drake, RB, Raiders
2 évre írtá, 11,0 millió cap hit, 8,5m garantált
Nagyon örülök, hogy nem mi fizettük meg. Futót megfizetni manapság a legnagyobb luxus közé tartozik szerintem. Nem siratom meg.
Pff rating: 60,9 (Edmondsnak 69,3 volt tavaly)
• Trent Sherfield, WR, 49ers
1 évre írtá, 0,92 millió cap hit 0,2m garantált
Rotációs 5-6. számú elkapó
• Dan Arnold, TE, Panthers
2 évre írtá, 6 millió cap hit, 4,5m garantált
Fentebb már írtam róla, ennyi pénzt szerintem nem ér.
Pff rating: 61,7
• Mason Cole, C, Vikings (TRADE)
Kaptunk érte egy 6. kört, 1+ millióval több lett a cap space. Várható volt, hogy elcseréljük, ha lesz partner a Hudson trade után. Nálunk nem váltotta meg a világot, valószínűleg máshol sem fogja, de sok sikert neki, játéka alapján nem fog hiányozni.
Pff rating: 54,4

Ezeknél a játékosoknál is elmondható, hogy általában több pénzért keltek el, mint akiket helyettük megtartottunk/hoztunk hasonló vagy jobb szintű játékosokat, így örülök, hogy senkit nem fizettünk túl.

Cardinals szabadügynökök:
• Larry Fizgerald, WR
Azt pletykálják több forrásra is hivatkozva, hogy esélyesen visszavonul. Sok 4 WR-es formáció miatt még mindig instant kezdő lenne. Én remélem, hogy visszajön még egy szezonra (olcsón).
Pff rating: 59,6
• De’Vondre Campbell ILB – nem kelt még el, el tudom képzelni, hogy visszahozzuk veteránminimumért, bár jobban örülnék, ha valaki mást hoznánk a piacról, nehogy Simmons elől vegye el a snapeket.
Pff rating: 49,0
• Dre Kirkpatrick CB
Szintén eltudom képzelni, hogy visszahozzuk veteránminimumért. Kell még 2 CB a csapatba, akiből 1 a draftról fog jönni.
Pff rating: 49,0

Egyéb:
• Justin Pugh, LG
Pugh belement egy 3 milliós fizetéscsökkentésbe saját szavaival élve azért, hogy a Cardinalstól vonulhasson vissza. Lenti számok után feltételezem, hogy ez lesz az utolsó idénye vagy még egy fizetéscsökkentés következik.
2021 cap hit: $6,9M (DM: $4,0M);
2022 cap hit: $12,0M (DM: $2,0M).
Pff rating: 64,8
• Jordan Hicks, ILB
Hicks szintén belement egy 3 milliós fizetéscsökkentésbe. Lenti számok után Pugh-hoz hasonlóan feltételezem, hogy ez lesz az utolsó idénye vagy még egy fizetéscsökkentés következik.
2021 cap hit: $6,0M (DM: $6,0M);
2022 cap hit: $9,0M (DM: $3,0M);
Pff rating: 50,4
• Chandler Jones, OLB:
neki még mindig nagy a cap hitje és egy átstrukturálással vagy egy szerződéshosszabbítással további milliókat lehetne felszabadítani
• Devon Kennard, OLB
Látva Reddick és Golden szerződését és hogy Pugh és Hicks belement a fizetéscsökkentésbe, nem tudom elképzelni, hogy őt megtartjuk ezekkel a feltételekkel, amivel most van: 2021 cap hit: $7,88M (DM: $3,75M)

Depth Chart:
QB: Murray, McCoy, Streveler – ez a csapatrész papíron megvan
RB: Edmonds, Benjamin, Ward, Muhammead – Edmonds mögött nincs mélység, sok jó nevű futó van még kint a piacon(Conner, Bell, Gurley, Freeman, McKinnon), akit később akár olcsón eltudunk majd hozni, ha rájönnek, hogy tényleg nem kellenek senkinek aranyáron, de 3.körbe is eltudom képzelni, hogy ide draftolunk valakit
WR: Hopkins, Green, Kirk, Isabella, Keesean Johnson – ez a csapatrész papíron megvan, még Larry várom vissza vagy egy hátsó körös draft esetleg
TE: Williams, Daniels – FA piacon elég drágán mentek el a TE-k, nincs is sok használható ember a piacon és korai körös draftot várok ide
OT: Humphries, Beachum, Gilbert (Josh Jones és Justin Murray) – ez a csapatrész papíron megvan
C/G: Hudson, Pugh, Justin Murray, Josh Jones, Winters, Garcia, Gaillard – ez a csapatrész papíron megvan
DLine: Watt, Phillips, Allen, Fotu, Lawrence, Dogbe – papíron itt is megvagyunk, de eltudom képzelni hogy hozunk még egy veteránt a rotációba.
ILB: Hicks, Simmons, Vallejo, Turner – én úgy gondolom még ide is hozunk valakit
OLB: Jones, Golden, Kennard, Gardeck – papíron itt is megvagyunk
CB: Butler, Murphy, Alford, Whittaker – ide még 2 embert kellene hozni, szerintem 1 korai körös draft lesz és egy szabadügynök még, pl aki szóba jöhet még: Sherman, Hayward, Nelson, Skrine, Quinton Dunbar (ő már vizitelt nálunk, de tavalyi balhéja után nagyon nem örülnék neki), Dennard, Norman, McCourty.
S: Baker, Thompson brothers (amúgy nem tesók), Banjo, Williams
Elég szépen fel lett töltve a keret kezdőkkel és minőségi cserékkel. Ahol vékonyak vagyunk szerintem az CB, TE, RB és ILB poszt.

Draft:
Amit előzőleg jósoltam nagyon abba az irányba mentünk és most is ezt mondom, hogy az első 3 kör draft pozíció tipp FA piac nyitás előtt és után is : CB, TE, RB
Hogy kit kéne draftolni abba nem mennék bele, mert nem értke hozzá, csak amennyit a kintiektől olvasok, meg hát úgyis tudjátok, hogy Keim meg a draft az ritkán szokott jól elsülni 😀 de ha már a fenti vékonyabb posztokra draftolnánk én már elégedett lennék.

Kicsit hosszúra sikerült, amiért bocsi 😊



Egyet aludva nekem kifejezetten tetszik ez az igazolás, bár tény van sérülés kockázat, de hát Wattban még van min. 2 jó év simán (ha egészséges) azalatt meg ez a pénz nem is sok, még úgysem, hogy idén kisebb lesz a fizetési sapka. Valószínűleg farnehéz lesz a szerződése és idén max 8-10 m dollár terheli a sapkát. DE poszton papíron megvoltunk de egyik játékosunk se átlag feletti, bár Allenben van potenciál, ha éppen nem sérült.

Átgondoltam a csapat helyzetét a következők mentjén: fizetési sapka és kivágások, free agentek, hiányposztok, szabadügynök piac/draft.

Fizetési sapka és kivágások:
Jelenleg Watt szerződése nélkül 17 milla volt ebből lejön 5-6 millió az idei draftoltakra és szerintem 8-10 millió Wattra, ez 11-16 millió, de számoljunk úgy konzervatívan, hogy akkor nem maradt mozgástér és kimaxoltuk az idei keretet.
Kivágható játékosok
Chandler Jones OLB – 15 millió + cap space – Keimék lenyilatkozták, hogy vele terveznek, de 15 millióból idén hozol két átlag feletti pass rushert a szűk capek miatt. Benne van, hogy egy hosszabítást kap ami által idénről felszabadítanak pénz, de én nem lepődnék meg egy cut-on sem, annak ellenére mit nyilatkozott Keim
Justin Pugh G – 7 millió + cap space – egyértelműen cut
Robert Alford CB – 7,5 millió + cap space – egyértelműen cut
Jordan Hicks ILB – 3 millió + cap space – necces, szerintem idénre még megtartják
Devon Kennard OLB – 4 millió + cap space – nem is egyértelmű, de szerintem cut lesz a vége
Maxx Williams TE – 3 millió + cap space – jó játékos csak sérülékeny, abszolút jobban megy az offense vele ha éppen nem sérült , szerintem marad
Mason Cole C – 2 millió + cap space – kezdő center, de nem átlag alatti, utlsó éves rookie szerződése van, szerintem hoznak más valakit Center posztra az FA-ról és ha veszít akár ki is vághatják, de szerintem ő is marad

Összeségében további 17,5 millió cap space várható a piacra plusz még valamit trükközni fognak CJ55 fizujával is.

Kezdett vagy kezdő szintű free agentek:
Larry Fitzgerald WR – szűk a cap, sebesség is megkapott már Larrytől ami nem csoda hisz 38 éves, de még így neki volt a legtöbb snapje Hopkins mögött a poszton, én örülnék neki ha visszajönne még egy szezonra (max. évi 2-3 m dollárért) ! 😊
Patrcik Peterson CB – sebesség megkopott, már nem elit, szerintem ő már csak egy 5-6 m dolláros játékos reálisan, piacon 10 millióra taksálják.. évi max 4 m dollárért jöhetne CB2-nek
Kenyan Drake RB – illik a rendszerbe, de szerintem draftolunk egy RB-et 2.-3. körben (több egyetemistával volt interjúja a csapatnak), amúgy is az egyik legbutább dolog RB-nek nagy garantákt pénzt adni, bár Keimnek ez a fétise..
De’Vondre Campbell ILB – Simmons ott van, nem kell már ő ide
J.R. Sweezy G – már szezon végére kiszorult a kezdőből, posztján szerintem Justin Murray fog játszani, (Justin Pugh helyén nem tudom ki fog kezdeni, azt írják, hogy lehet Josh Jones bemozog guardba, bár szerintem még hozunk egy sokat látott veteránt bagóért, mint tavaly Beachumet)
Corey Peters DE/DT – korrekt iparos volt évekig, Watt érkezésével nem lesz újra szerződtetve
Markus Golden OLB – korrekt játékos, évi 4-5 milliót megér, benne van, hogy letudjuk igazolni ennyiért, tavaly se kellett sok mindenkinek idén meg szűkebbek a lehetőségek
Haason Reddick OLB – karrier év után kinéz neki egy 8-10 m szerződés, amit mi nem tudunk megadni, nálam egy szinten van Goldennel, bár tavaly nagyon kijött neki a lépés a szezon második felében.
Kelvin Beachum RT – veteránminimumért visszahoznám
Andy Lee P – low budget post elv lesz szerintem, veteránminimumért visszahoznám
Zane Gonzalez K – low budget post elv lesz szerintem, elveszett az önbizalma szezon közben, nem igazoljuk újra
Chris Banjo S – korrekt volt, de ott van Budda és a két Thompson, veteránminimumért visszahoznám
Dre Kirkpatrick CB – CB2 volt PP mögött, nem játszott rosszabbul nálam mint PP, se volt jó, bár évi 1 m dollárt foglalt, azért a pénzért csoda, hogy nem égették meg az összes playben, nekem azaz érzésem vagy őt vagy PP-t visszahozzuk.
Dennis Gardek OLB, special teamer: korlátozott jogú szabadügynök lesz, kérdés milyen tendert rakunk rá. 2,1 m a legolcsóbb, annyit mindenképpen megér. Special team vezér és csere pass rusher.
bővebben:  cardswire.usatoday.com/2021/02/24/arizona-cardinals-free-agency-dennis-gardeck-injury/

Draft cetlik:
5 választás: 1., 2., 3., 5., 7. körben

Hiányposztok, szabadügynök piac/draft.
RB, OG, C, WR, TE, OLB, 2 CB, K, P
RB – korai körös draft és hozunk valami veteránt bagóért
OG – kukázunk egy FA-t Murray mellé
C – FA-ról hozunk egy jobb nevű játékost (Nick Martin vagy Alex Mack, Corey Linsley)
WR – Larry visszajön, Fa kukázás és egy korai körös draft
TE – nem lennék meglepődve egy korai körös TE picken
OLB – valakit hoznak FA-ról bőséges a választék (de ne feledjük el Gardecket, akit remélem többet látunk idén a pályán mint tavaly)
2 CB – 1./2. körös Draft és PP-t visszahozzák vagy piacról hoznak egyéb nagyobb nevűt (elég sok van Darby, Alexander, Rhodes; Sherman és Norman nem valószínű a karakterük miatt) + piacról hoznak még egy/két low budgetos veteránt, mint pl Kirkpatrcik
K – low budget FA vagy undrafted training camp battle-t várok
P – low budget FA vagy undrafted training camp battle-t várok

Első 3 kör draft pozíció tipp FA piac nyitás előtt : CB, TE, RB

Depth: sokadszor írom, de idén a szűk capek miatt szerintem sok jó játékosnak nem lesz csapata, mert több pénzt akarna és nem kapja meg. Alapjáraton Keim ebben szerintem az egyik legjobb GM(még ha draftolni nem is tud), hogy összekukázza a még használható korrekt de már senkinek nem kellő játékosakat és itt most nagyobb lesz a zavaros mint szokott lenni valamint Watt, Hopkins, Murray, Budda Baker is eléggé csábító lesz szerintem a szabadügynököknek, mert ez egy Playoff esélyes csapattá lépett elő Watt érkezésével.

Kiváncsi vagyok fenti gondolataimból mennyi fog ténylegesen megvalósulni és mi volt nagyon rossz irány 😀
emberke22
több mint 4 éve
emberke22 Arizona Cardinals 571
Bevallom ez az offseason elég lázba hozott és aktívabban/lelkesebben követem most a csapatot, lenti kérdésekre írnám le az én nézőpontomat. (Remélem lesz szezon és nem fölöslegesen írtam le a gondolataimat)

Mivel pénzügyi területen dolgozok, ezért az NFL-ben mindig is érdekesnek találtam, hogy hogyan bánnak a cap space-el a csapatok és minden igazolást annak módja szerint szeretek értékelni, hogy cap szempontból mennyire baráti, mert rossz szerződések pár éves távlatban meghatározzák a csapatok lépéseit.

A mámort természetesen DH-DJ trade óta érzem, de több másik igazolás is volt, ami tetszetős elsőre.

Egy GM-nek sok feladatot el kell látnia, de nekem a következők a legfontosabbnak: draft, FA igazolások, hosszabbítások, Cap menedzselés, edzői stáb összetétele.

Keimről a következőket gondolom:
Draftjai pocsékok, ez tudott.

FA-ról sok jó játékost hozott a szezonok alatt, kevés volt arányaiban a nagy mellényúlása, ezt a javára írnám, ide értem továbbá a tradeket is (Palmer, Chandler Jones, Drake, most D. Hopkins). Így utólag a legrondább kétségkívül Sam Bradford idehozatala volt, de elég olcsón megúsztuk azt is, valamint magyarázható a bridge QB gondolat is.

Hosszabbításai már elég vegyes képet festenek (DJ, Gresham, Humphries, Tyrann Mathieu). Sok hallott pénzt nyelt be emiatt a csapat (és még fog is).

Jelenleg a cap úgy áll, ha figyelembe vesszük a draftoltak szerződéseit is, akkor 2,6 millió dollár elkölthető szabad pénz van.

- Idei évi capünk: 199,1 millió dollár

- TOP 51 játékos cap hitje: 179,1 millió dollár (a 52. legjobban és alatta kereső -játékosok fizuja nem számít bele a matekba, ez azért is fontos mert ha jön FA 1,5 misiért az csak 0,75 misivel növeli a cap hitet)

- Dead money: 10,4 m dollár (DJ, Philon, Suggs) – ez még növekedhet, de összehasonlításképpen ez tavaly 50m volt

- Draft szerződések (jelenlegi draftcetlik után): 7 m dollár

Cap space: 199,1 – 179,1 – 10,4 – 7 = 2,6 m dollár

Kik a feláldozhatók a potenciális idén? (itt fontos nagyon cap menedzselése)

Patrick Peterson CB: 13,2 m (Cap Hit) - 0,6 m(Halott pénz) - 12,6m (Spórolt pénz)
Robert Alford CB: 7,5 m (Cap Hit) - 3,0 m (Halott pénz) - 4,5m(Spórolt pénz)
JR Sweezy G: 6,5 m (Cap Hit) - 1,5 m (Halott pénz) - 5,0m(Spórolt pénz)
H. Reddick ILB/OLB: 4,3 m (Cap Hit) - 2,0 m (Halott pénz) - 2,0m(Spórolt pénz)
A. Lee P: 2,0 m (Cap Hit) - 0 m(Halott pénz) - 2,0m(Spórolt pénz)

PP-t szerintem nem tradeljük el, legalábbis szezon előtt. Szezon végén már visszajött a formája, valamint az egész offseasonnak win now mode feelingje van, amit meg is értek mert a következő 3 évben Murray rookie szerződéssel játszik és ez egy páratlan lehetőség.
Alford sérült volt, gondolom ha training camp alatt (ha lesz) derül ki hogy cut vagy marad. Sweezy Alfordhoz hasonlóan draft/edzőtábortól függ a sorsa. Ők ketten a legnagyobb esélyesek szerintem egy cut/trade opcióra.
Reddick érdekes kérdés, mert most papíron ő nem kezdő és a szezon második felében a Suggs cut után OLB-ét játszott, ahova most jött Dennard gondolom rotálni fogják egymást.
Lee évről évre öregszik, nem lepne meg ha kapna edzőtáborba egy versenytársat.

Potenciálisan még Drake esetleges szerződésével is lehetne felszabadítani pénzt, de félek ha ez így történik az nem lesz csapatbarát, most ő 8,5m dollár garantálton van. Egy 3 év 20m dollár szerződés lehet opció 13-14 millió garantálttal ami azt jelentené, ha idén nem úgy működne akkor a következő évben ugyanúgy fájna cap szempontból egy esetleges kivágása mint idén DJ-nél. Reménykedek, hogy nem fizetjük agyon és marad ez prove it szerződés.

Free agentek/hosszabítások
D. Hopkinssal kezdenném, fentiek után remélem ha kap fizuemelést valami köztes megoldás lesz. Neki a következő 3 évre van szerződése az alábbi cap hit-ekkel: 12,5-13,5-14, ami ajándék. Köztes megoldásként a 2. és 3. évre +4-5m dolláros emelést eltudom képzelni vagy szerződéshosszabításként oda adva a több pénzt és elosztani a jövőre a plusz pénzt. Jelenleg nem fér bele a cap hitbe.

J. Philips DT kapott 3 évre 30 milliót az alábbi éves cap hit-ekkel: 4-12-12-2. Az utolsó 2m-t kvázi halott pénzként tovább könyvelték. 2 év után lehet kivágni és benyelve 4 m halott pénzt, cserébe 10 felszabadulhatna (8+2). Ez a szerződés nagyon fájhat nekünk jövőre, JP-nek a tavalyi szezonján kívül nem volt értékelhető produktuma. Bills dline mindig kemény volt, eloszva a figyelem, ez nálunk nem mondható el. Együtt dolgozott Vance Josephhel a Dolphinsnál, valószínűleg miatta is hozhatták. Szerintem túlfizettük.

D. Kennard OLB kapott 3 évre 20 milliót az alábbi éves cap hit-ekkel: 2,5-8-8,25-1,25. Itt is az utolsó 1,25m-t kvázi halott pénzként tovább könyvelték. Őt az első év után ki lehet vágni 3,75m halott pénzért cserébe. Ez egy korrekt szerződés.

De'Vondre Campbell ILB 1 évre kapott 6 milliót, teljesen garantálva. Nagyon érdekesen lett lekönyvelve. Az alábbi éves cap hit-ekkel: 2-1-1-1-1. Őszintén nem tudom, hogy ez tényleg lehet így csinálni a sportracben pl csak első két évre van cap hit beírva, de nem tudom, hogy a maradék 3m hova tűnik. Ha valaki ezt vágja világosítson már fel, köszi!
Amúgy ez is korrekt szerződés pénzügyileg. Valamelyik kinti fórumon írták, hogy tavaly 60szor dobtak rá és 48 elkapás lett belőle, 110-es passer rating mellett, átlag 10,5 yardos elkapások. Ez azt jelenti, hogy meccsenként átlag 3 elkapás. Falconsba TE ellenek védekezett kifejezetten. Mondjuk ha az ellenfél TE yardjait lent tudnánk tartani 50 yard alatt átlagban az már nagy előrelépés lenne nekünk.

Hosszabítások. Több csere embert visszahoztunk: Hundley (QB), Garcia (G), Banjo (S), Bullard (DT), Gilbert(RT). Nekik a cap hitjük 0,85-1,25m dollár között mozog, ami nagyon baráti. (51. játékos cap hitje 0,73m dollár, minimálisan növelték a cap hitet ezek a szerződések.)
+ Justin Murray (RT) tagje 0,75misiért

Nagy mozgásterünk nincs új játékosokat hozni, de én egy centert még várok kukázni.

Ha megnéznétek a cap hiteket, itt tudjátok:  www.spotrac.com/nfl/arizona-cardinals/cap/

Hiányposztok:
Nincs kezdő centerünk, hacsak nem M. Cole-lal számolnak, de tavalyelőtt nagyon gyenge volt itt. Oline többi része papíron megvan, bár a RT érdekes. J. Murray játszott tavaly, de visszahoztuk a sérülékeny Gilbertet (tavaly egész szezont kihagyta), aki ha játszott a Steelersben egy jó játékosnak számított.

QB, WR, RB, pipa

DL papíron pipa (Peters, Philips, Z. Allen, Dogbe, Bullard), de azért qualityben nem az igazi ez a brigád.

ILB, OLB, secondary pipa

Draft
Nagyon kíváncsi vagyok rá milyen irányba megyünk, korábban már írtam erről amit nagyjából fent is tartok. Annyi, hogy ILB (Simmons) helyett Dline esélyesebb (Brown, Kinlaw)
Ezen kívül OL (Wirfs , Wills, Becton, Thomas) vagy jön Ceedee Lamb-WR, Murray játszórársa az Oklahomáról. Esetleg egy hátratrade, a nagy QB rush miatt hátul is lesznek korrekt prospectek 10-15 körül.
több mint 3 éve
emberke22 Arizona Cardinals 571
Egyet aludva nekem kifejezetten tetszik ez az igazolás, bár tény van sérülés kockázat, de hát Wattban még van min. 2 jó év simán (ha egészséges) azalatt meg ez a pénz nem is sok, még úgysem, hogy idén kisebb lesz a fizetési sapka. Valószínűleg farnehéz lesz a szerződése és idén max 8-10 m dollár terheli a sapkát. DE poszton papíron megvoltunk de egyik játékosunk se átlag feletti, bár Allenben van potenciál, ha éppen nem sérült.

Átgondoltam a csapat helyzetét a következők mentjén: fizetési sapka és kivágások, free agentek, hiányposztok, szabadügynök piac/draft.

Fizetési sapka és kivágások:
Jelenleg Watt szerződése nélkül 17 milla volt ebből lejön 5-6 millió az idei draftoltakra és szerintem 8-10 millió Wattra, ez 11-16 millió, de számoljunk úgy konzervatívan, hogy akkor nem maradt mozgástér és kimaxoltuk az idei keretet.
Kivágható játékosok
Chandler Jones OLB – 15 millió + cap space – Keimék lenyilatkozták, hogy vele terveznek, de 15 millióból idén hozol két átlag feletti pass rushert a szűk capek miatt. Benne van, hogy egy hosszabítást kap ami által idénről felszabadítanak pénz, de én nem lepődnék meg egy cut-on sem, annak ellenére mit nyilatkozott Keim
Justin Pugh G – 7 millió + cap space – egyértelműen cut
Robert Alford CB – 7,5 millió + cap space – egyértelműen cut
Jordan Hicks ILB – 3 millió + cap space – necces, szerintem idénre még megtartják
Devon Kennard OLB – 4 millió + cap space – nem is egyértelmű, de szerintem cut lesz a vége
Maxx Williams TE – 3 millió + cap space – jó játékos csak sérülékeny, abszolút jobban megy az offense vele ha éppen nem sérült , szerintem marad
Mason Cole C – 2 millió + cap space – kezdő center, de nem átlag alatti, utlsó éves rookie szerződése van, szerintem hoznak más valakit Center posztra az FA-ról és ha veszít akár ki is vághatják, de szerintem ő is marad

Összeségében további 17,5 millió cap space várható a piacra plusz még valamit trükközni fognak CJ55 fizujával is.

Kezdett vagy kezdő szintű free agentek:
Larry Fitzgerald WR – szűk a cap, sebesség is megkapott már Larrytől ami nem csoda hisz 38 éves, de még így neki volt a legtöbb snapje Hopkins mögött a poszton, én örülnék neki ha visszajönne még egy szezonra (max. évi 2-3 m dollárért) ! 😊
Patrcik Peterson CB – sebesség megkopott, már nem elit, szerintem ő már csak egy 5-6 m dolláros játékos reálisan, piacon 10 millióra taksálják.. évi max 4 m dollárért jöhetne CB2-nek
Kenyan Drake RB – illik a rendszerbe, de szerintem draftolunk egy RB-et 2.-3. körben (több egyetemistával volt interjúja a csapatnak), amúgy is az egyik legbutább dolog RB-nek nagy garantákt pénzt adni, bár Keimnek ez a fétise..
De’Vondre Campbell ILB – Simmons ott van, nem kell már ő ide
J.R. Sweezy G – már szezon végére kiszorult a kezdőből, posztján szerintem Justin Murray fog játszani, (Justin Pugh helyén nem tudom ki fog kezdeni, azt írják, hogy lehet Josh Jones bemozog guardba, bár szerintem még hozunk egy sokat látott veteránt bagóért, mint tavaly Beachumet)
Corey Peters DE/DT – korrekt iparos volt évekig, Watt érkezésével nem lesz újra szerződtetve
Markus Golden OLB – korrekt játékos, évi 4-5 milliót megér, benne van, hogy letudjuk igazolni ennyiért, tavaly se kellett sok mindenkinek idén meg szűkebbek a lehetőségek
Haason Reddick OLB – karrier év után kinéz neki egy 8-10 m szerződés, amit mi nem tudunk megadni, nálam egy szinten van Goldennel, bár tavaly nagyon kijött neki a lépés a szezon második felében.
Kelvin Beachum RT – veteránminimumért visszahoznám
Andy Lee P – low budget post elv lesz szerintem, veteránminimumért visszahoznám
Zane Gonzalez K – low budget post elv lesz szerintem, elveszett az önbizalma szezon közben, nem igazoljuk újra
Chris Banjo S – korrekt volt, de ott van Budda és a két Thompson, veteránminimumért visszahoznám
Dre Kirkpatrick CB – CB2 volt PP mögött, nem játszott rosszabbul nálam mint PP, se volt jó, bár évi 1 m dollárt foglalt, azért a pénzért csoda, hogy nem égették meg az összes playben, nekem azaz érzésem vagy őt vagy PP-t visszahozzuk.
Dennis Gardek OLB, special teamer: korlátozott jogú szabadügynök lesz, kérdés milyen tendert rakunk rá. 2,1 m a legolcsóbb, annyit mindenképpen megér. Special team vezér és csere pass rusher.
bővebben:  cardswire.usatoday.com/2021/02/24/arizona-cardinals-free-agency-dennis-gardeck-injury/

Draft cetlik:
5 választás: 1., 2., 3., 5., 7. körben

Hiányposztok, szabadügynök piac/draft.
RB, OG, C, WR, TE, OLB, 2 CB, K, P
RB – korai körös draft és hozunk valami veteránt bagóért
OG – kukázunk egy FA-t Murray mellé
C – FA-ról hozunk egy jobb nevű játékost (Nick Martin vagy Alex Mack, Corey Linsley)
WR – Larry visszajön, Fa kukázás és egy korai körös draft
TE – nem lennék meglepődve egy korai körös TE picken
OLB – valakit hoznak FA-ról bőséges a választék (de ne feledjük el Gardecket, akit remélem többet látunk idén a pályán mint tavaly)
2 CB – 1./2. körös Draft és PP-t visszahozzák vagy piacról hoznak egyéb nagyobb nevűt (elég sok van Darby, Alexander, Rhodes; Sherman és Norman nem valószínű a karakterük miatt) + piacról hoznak még egy/két low budgetos veteránt, mint pl Kirkpatrcik
K – low budget FA vagy undrafted training camp battle-t várok
P – low budget FA vagy undrafted training camp battle-t várok

Első 3 kör draft pozíció tipp FA piac nyitás előtt : CB, TE, RB

Depth: sokadszor írom, de idén a szűk capek miatt szerintem sok jó játékosnak nem lesz csapata, mert több pénzt akarna és nem kapja meg. Alapjáraton Keim ebben szerintem az egyik legjobb GM(még ha draftolni nem is tud), hogy összekukázza a még használható korrekt de már senkinek nem kellő játékosakat és itt most nagyobb lesz a zavaros mint szokott lenni valamint Watt, Hopkins, Murray, Budda Baker is eléggé csábító lesz szerintem a szabadügynököknek, mert ez egy Playoff esélyes csapattá lépett elő Watt érkezésével.

Kiváncsi vagyok fenti gondolataimból mennyi fog ténylegesen megvalósulni és mi volt nagyon rossz irány 😀
több mint 4 éve
emberke22 Arizona Cardinals 571
Matyi is örülhet, SB-t játszik. Csak kár, hogy nem velünk.
csongi
Suggs is 😀
Löfli
+ Xavier Williams is készülhet a SB-ra a Chiefsben
Rotációs vádőfalember(DT) volt nálunk nem is olyan rég három szezonon (2015-17) keresztül. Én azért követem kiemelt figyelemmel a karrierjét mert amikor a Cardinals jött Londonba játszani kitettem instagramra a jegyet pár #-el, mint #azcardinals #letsgocardinals és azt hittem leesik az állam amikor láttam hogy Xavier Williams lelikeolta hogy megyek a meccsre 😊
Más kérdés, hogy máig érzem a bűzét annak a 0-33-nak a Rams ellen 😀
több mint 2 éve
emberke22 Arizona Cardinals 571
Igazából lehet hogy így volt jó, hogy két hetet tudott Kyler és Hop pihenni, még így ezzel a csúnya vereséggel is. Jobb, mintha rásérülnek és IR a vége.
De nagyon remélem hogy jövő héten már legalább Kyler játszik, mert a két csere QB teljesen kilátástalan (egyik még sérült is szintén).
csongi
Szerintem 1 hét még beleférhet és talán Colt-tal is tudnánk játszani 1 szoros meccset a Seahawkssal és akkor jön egy bye week és mkinek van újra 6 hete formába lendülni.
Első két kiemelés a fontos, mert az 2 hazai meccs lenne minimum, ha hoznánk az elsőt, bár pro kontra vannak érvek, pl Green Bayben télen játszani arizonai klímához szokva... vagy idén eddig minden meccsünket hoztuk idegenbe, ellenben hazai pályán... Legfontosabb, hogy Murray egészségesen menjen rá az utcsó 6 meccsre + PO-ra és ne sérüljenek meg a kulcsjátékosaink(jelenlegi sérülteken kívül, pl Baker, Hudson, Murphy, Hicks) és egy két maródi még fel is éplhetne. Őszintén édes gondjaink vannak, hogy 8-2-vel az NFC első helyért izgulunk, még szoknom kell 5 év szenvedés után 😀 Én akkor is örülnék ha viszonylag egészséges csapattal + Murray-vel és egy biztató formával fordulnánk rá a PO-ra független, hogy milyen mérleggel zárunk.
több mint 3 éve
emberke22 Arizona Cardinals 571
Mi játszunk a 49erssel otthon és Rams ellen idegenben, ez reálisan 1-1 és akkor 9-7.

Bears következő ellenfelei: Jags idegenben és Packers otthon, reálisan ez is 1-1 és akkor 8-8, de tegyük fel Bears behuzza a kettőt és feltételezem, hogy mi egyet nyerünk akkor 9-7 mind a két csapatnak.

Mi van ilyenkor?
NFL Tiebreaker rules - Two Clubs
1. Head-to-head, if applicable. --> nem játszottunk egymás ellen

2. Best won-lost-tied percentage in games played within the conference. --> fenti két 9-7 esetben ez mindkét csapatnak 7-5 lenne

3. Best won-lost-tied percentage in common games, minimum of four. --> van 4 csapat akikkel mindketten játszottunk (Lions, Panthers, Giants, Rams), igazából csoportmeccsek miatt ez 5 meccset jelent. nekünk jelenleg 1-3 a mutatónk és jön még a rams meccs, Bearsnek 3-1 és lesz még egy meccs a packers ellen, de ez azt jelenti döntetlen esetén a Bears jutna be a PO-ba.

4. Strength of victory. --> nem releváns,fentiek után

5. Strength of schedule.

6. Best combined ranking among conference teams in points scored and points allowed.

Vagy másik út a Rams(Seahawks és Cardinals az ellenfelek) kikap kétszer, mi meg csak őket verjük meg akkor két 9-7es csapat és ide jön még hozzá a Bears 9-7-tel, bevallom ez a hármas döntetlen már elég fejvakarós a szabályrendszere, de ha jól értelmezem, ott is mi lennénk az utolsók (bár erre nem mernék fogadni), mindenesetre jó lenne ha kettőt nyernénk(az a biztos!) vagy a Bears kikapna még egyszer 😀
több mint 5 éve
emberke22 Arizona Cardinals 571
1/1-et én se értem. Tavaly úgy toltunk egy 8-8-at, hogy irányító fronton elég fogalmatlanok voltunk, meg nem volt DJ egész szezonban. Nincsenek illúzióim, hogy top offensünk lesz, de egy középszert le lehet hozni amíg egészséges a fal. Bradford/Rosen párosra kiváncsi leszek, meg DJ hogyan tér vissza(előszezonban biztató volt), nagy a kérdés még, hogy a porcelán falunk meddig marad egészséges (Iupati, Pugh, Humpries), na meg Larry és DJ-n kívül ki fog elkapni labdát...
Én a védelemtől, többet várok, mint tavaly (amilyen játékosok dolgoztak ex DC Bettcher alatt, nem hozta ki sztem a maximumot..), bár lehet az elején kell pár meccs míg mindenki beletanul Wilks rendszerébe. Petersonra kiváncsi vagyok hány INT-el zárja a szezont.
Benne van, hogy sz@rok leszünk, de 5 győzelmet szerintem biztos össszekukázunk, az meg már nem 1/1 😀 (9 win a max amit belelátok a szezonba)
több mint 6 éve
emberke22 Arizona Cardinals 571
Én is ott leszek, összefuthatunk egy sörre 😊Kexandro
simán 😊
tehát eddig: Fucu, Harras, Csongi, Cardinalis, Kexandro
Cardinalis
Löfli is jön. 😊
Majd meghirdetem a FB oldalon is.
Fucu
Én is megyek, de a sört nem ígérem, rokonokkal leszek, meg nem is Londonban lesz a szállás.

OFF TOPIC: kár, hogy ide nem tudok képet feltölteni, de képzeljétek kitettem instagramra a londoni meccs jegyeket, jól behashtageltem őket és xavier williams (DT) likeolta, most megy neki a PM 😀

Szerkesztette: emberke22
több mint 8 éve
emberke22 Arizona Cardinals 571
Hírmorzsák:

- D.J. Humphries aláírta Rookie szerződését: 4 év / 8,912,112$, amiből az aláírási bónusz 4,741,536$ és garantált 7,261,824$

- BA azt mondta idén több no-huddle offense lesz a csapatnál

- David Johnson 4.-ik futó volt a rangsorban az OTA edzésen

- A.Q. Shipley volt a mai OTA edzésen a kezdő center.

- Frostee Rucker 1 éves hosszabbítást írt alá a csapattal, így 2016-ra is van szerződése.
5 hónapja
emberke22 Arizona Cardinals 571
Ezt a mait megnyerhettük volna 2 mezőnygóllal. Egy 4&2 vagy 3ra nekimentünk, így a végén menni kellett a 6pontra mindenképp, de ott is rúghattunk volna (Prater élete formjában játszik). Érdekes kérdés, hogy mennyire célszerű agresszívnak lenni egy 4&2 vagy 3-nál, ilyen szoros meccs szituációban.
Defense jó, harcos, harap, no name nevekkel. Jövőre, ha kerül ide több tehetség szerintem top 10 körüli egység leszünk.
Murrayvel meg sokkal jobban megy előre az offense, de ettől függetlenül mindig van meccsenként egy-két fejvakarós passza, de most látszik rajta, hogy jobban érdekli a játék és összeszedetebb is, mint tavaly.
Murray le is nyilatkozta egy hete, hogy a veteránok, mint Baker és Humphries is egyetértenek vele, hogy jó irányba mennek a dolgok az új rezsim alatt. 180 fokos fordulat történt és mki csinálja a dolgát.
Jövő évi drafton akár 7 választás is lehet a top 100-ban van + jelen állás szerint 62 millió a CAP-ben (érdekesség, hogy 13 misi halott pénz még öröklődött a Keim érából). Ertz szerintem ki lesz vágva (McBride elég jól tolja) az 7,5 millió, kb annyit visznek el a jövő évi rookiek is. Remélem Buddat megtartjuk, ő évi 15 misibe tuti fájni fog, maradna 40-45, abból lehet hozni 3-4 nagyon jó szintű kezdő játékost is.
Fentiek után jövőre szerintem playoffera reális esélyünk lesz.