Az Eagles Pedersont, a Bucs Koettert választotta

2016. január 15., 01:06

Korábbi főedzője kinevezésének napján a Philadelphia is megtalálta a maga emberét, Tampában házon belül oldották meg a kérdést.

A 47 éves Doug Pederson játékosként és edzőként is állt már az Eagles alkalmazásában, 1999-ben a HC Andy Reid első meccsén ő volt a csapat kezdő irányítója, 2009-ben segédedzőként kapott állást Philly-ben, 2011-től 2012-ig a QB coach posztot töltötte be. Reid kirúgásakor követte mentorát a Chiefs-hez, ahol 2013-tól támadókoordinátorként dolgozott. Mivel a Kansas City még a rájátszásban szerepel, hivatalosan csak akkor kezdődhet el Pederson munkaviszonya az Eagles-nél, mikor a KC számára véget ér a PO. Ahogy arról beszámoltunk, elődje, Chip Kelly immár a 49ers főedzőjeként dolgozik, a két gárda az alapszakaszt tekintve 2017-ben találkozik legközelebb egymással.

A Tampánál a legfőbb esélyes lett a befutó, az eddigi OC, Dirk Koetter ezentúl a Buccaneers főedzőjének mondhatja magát. Koetter több helyen is járt interjún, de az anyagiak tisztázásán kívül sok kérdés nem volt afelől, hogy az újonc irányítóval, Jameis Winstonnal jó kapcsolatot kialakító trénerhez kerül-e a karmesteri pálca. Az NFL-ben így már csak a Tennessee keres HC-t, az NCAA első osztályában minden üresedést betöltöttek.