Bemutatkozik a Budapest Hurricanes

A Hurricanes nyitja sorozatunkat, amelynek célja, hogy megismertesse látogatóinkkal az őszi kiemelt magyar bajnokság (HFL) résztvevőit.

Bemutatkozik a Budapest Hurricanes

l3x9cdcima8m07wv5q3b.jpg

 

A Budapest Hurricanes 2009 késő őszén alakult azzal a céllal, hogy az ország legjobb csapatai közé emelkedjen. Az első igazi megmérettetésre a csapaton kívülálló tényezők miatt azonban egészen 2011 tavaszáig kellett várni, addig néhány barátságos mérkőzéssel telt a hosszú felkészülési időszak. A klub alapgondolata, hogy a jelentős fejlődéshez külföldi bajnokságban is részt kell venni, ezért a magyar bajnokság mellett Ausztria lett a fő cél a  Hurricanes számára.

Mivel új csapatként szállt versenybe a Hurricanes, ezért a legalacsonyabb bajnokságokban kellett részt venniük. A magyar DIV II-t magabiztosan nyerték imponáló, 348-39-es pontaránnyal, amit az Újpest Bulldogs ellen 56-14-es arányban megnyert döntő tett teljessé.

Ausztriában is siker koronázta az első szezont, az Iron Bowl döntőben az Alpin Hammers Schwaz csapatát múlta felül a Canes. Ezzel az éremmel a csapat lett az első olyan magyar együttes, amelyik külföldi bajnokságban tudott győzedelmeskedni.

A bajnoki cím ellenére az osztrák bajnokságban újfent a DIV II-ben kellett elindulniuk, mert a feljutó csapat lett a strukturális átalakítás áldozata. A DIV II-ből a Hurricanes mellett kimagaslott a Cineplexx Blue Devils csapata és a két klub között dőlt el a bajnoki cím is. Ezúttal csak az ezüst jutott, miután 12-6-ra győzött az osztrák csapat.

A magyar DIV I-et átugorva a Hurricanes is a HFL küzdelmeiben vesz részt a 2012-es szezonban, ami eredetileg öt résztvevővel indult volna, de a bajnokság kezdete előtt a Nyíregyháza Tigers visszalépett, így négycsapatossá vált a kiemelt liga.


rd3ixwfpyi8bf6psyisf.jpg

A Hurrikánok kerete rendkívül fiatal, az átlagéletkor kevesebb, mint 23 év. Az életkortól függetlenül mégis rengeteg játékos rutinos már, 50 mérkőzés fölött jár, így a tapasztalat és a fiatal lendület tökéletes egyveleget alkot. Az edzői stáb is jelentős rutinnal rendelkezik, a Kovács Zsolt (vezetőedző)-Sződy Ferenc (defensive koordinátor)- Zagyva Balázs (OL-DL edző) edzői trió már az első junior kupát megnyerte, akkor még a Budapest Wolves színeiben. Hozzájuk csatlakozott negyedik edzőnek Váradi Zsolt, aki a védőfallal foglalkozik.

A Hurricanes pontjainak nagy részét Bencsics Márk és Danku Dávid szerezte. Az eddig lejátszott 21 tétmérkőzésen Bencsics 50 passzolt td-t dobott, és 18-at futott, míg Danku Dávid 31 touchdownt ért el. A levegőt az Ujfalusi Ákos-Elek Ádám-Igari Szűcs Tamás triumvirátus uralja, összesen 37 elkapott touchdownnal.

A védelem vezére Szűcs Máté. A csapatkapitány megközelítőleg 140 szerelést mutatott be és mellé begyűjtött 3 sacket is. A védőfal motorja Kovács Bence. A még mindig junior korú játékos 10-szer gyűrte földbe az ellenfél irányítóját és 13 negatív yardos szerelést is véghez vitt. A linebacker sor kiemelkedő tagja Novakov Dávid. Több mint 130 tackle-je mellett 6 sacket és 13 negatív yardos szerelést gyűjtött be. A secondary-ben Szakács Kristóf 7, Szobonya Bence 6 interceptiont szerzett, ezzel a csapat legjobb labdavadászai voltak az elmúlt két évben.

A Budapest Hurricanes szeptember 8-án kezdi meg szereplését a HFL-ben a Győr Sharks otthonában, majd szeptember 30-án fogadja a Budapest Wolves csapatát, ami igazán pikáns meccsnek ígérkezik annak tudatában, hogy a játékosok egy része egykoron a Budapest Wolves játékosa volt. Az alapszakaszt az október 6-i Újbuda Rebels elleni mérkőzés zárja le, így a Hurricanesnek ezen a három mérkőzésen lesz lehetősége, hogy bebizonyítsa, helye van a legjobb magyar csapatok között.


Hozzászólások

több mint 7 éve
JackofClubs Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 1 — Harder, Better, Faster, Stronger
Meg is nyerik a srácok a HFL-t! 😊