Bowl-beharangozó [12/20]

Írta: r.baggio — 2017. december 20., 12:24

Szerda éjszaka a texasi Frisco-ba látogatunk.


Tegnap történt:
a Boca Raton Bowlon az otthon játszó FAU a papírformának megfelelően 50-3-ra alázta le a jobb sorsra érdemes Akront. Az Owls HC Lane Kiffin szerződését 5 évvel, 2027-ig meghosszabbította a program, a Lane Train tehát gőzerővel robog tovább...

 

02:00 LOUISIANA TECH BULLDOGS vs SMU MUSTANGS
Toyota Stadium, Frisco (Texas) - ESPN

 

Mi is ez?

Három évnyi játék után máris keresztet vethettünk a Miami Beach Bowlra – hiába a szép környezet (és a 2014-es emlékezetes verekedés a Memphis vs BYU-n), nagyon kevesen látogattak csak ki a Marlins baseballstadionjába, ezért az American konferencia elpasszolta az ESPN Events-nek a MBB-t. Ők új néven a másodosztályú döntő helyszínére költöztették az eseményt, szponzornak meg betársult a XXL-es ruhákra specializálódott DXL cég.

■ A játékosok egy-egy ajándékutalványt kapnak több száz dollár értékben
■ Eddigi legjobb Frisco Bowl: -

 

Kire figyeljek?

LA TECH - Három 9-győzelmes idényt és két konfdöntős szereplés követően megtorpant a Tech, de az utolsó heti UTSA elleni sikerrel legalább megmentették az évet (6-6, C-USA). A mérleg kissé csalóka, mert háromszor is csupán egy ponttal kaptak ki, ezek közül főleg az SEC-s South Carolina otthonában elszenvedett lehet igazán fájó.

1 Boston Scott, RB
2 Secdrick Cooper, FS
3 Jaylon Ferguson, DE

 

SMU - Az Arkansas ugyan elcsábította Chad Morris főedzőt (7-5, AAC), ám a rövid időn belül kinevezett Sonny Dykes nemcsak a toborzást szedte rendbe hamar, hanem szokatlan módon már a bowlon debütál az oldalvonalnál is. A Mustangs a közelmúltban több remek elkapót adott az NFL-nek (Emmanuel Sanders, Aldrick Robinson, Cole Beasley), a jövő évi drafton ez a szám kettővel növekedhet, Quinn és Sutton egyaránt hatalmas tehetség, utóbbi akár az elsőként kiválasztott WR lehet 2018-ban.

1 Courtland Sutton, WR
2 Trey Quinn, WR
3 Justin Lawler, DE

 

Fontossági faktor: 4/10

Sonny Dykes korábbi csapata ellen mutatkozik be alig pár mérföldnyire az SMU kampuszától, miközben az egyetemeken javában izzanak majd a faxgépek a szabályváltoztatás miatt előrehozott Signing Day (azaz a középiskolások aláírásának) okán. Két a mutatójánál jobb erőt képviselő gárda összecsapásánál nagy esély van egy sokpontos drámára.

■ A Southern Methodist 4 pontos favorit, az over/under 71