Bowl-beharangozók [12/22]

Írta: r.baggio — 2017. december 22., 12:25

A földi paradicsomból a krumpliföldekre visz az utunk, a Potato Bowlon potenciális 1/1-es QB-t is láthatunk.

 
Tegnap történt: a Gasparilla Bowlon az FIU nem volt képes reagálni kezdő irányítója elvesztésére, a Temple könnyedén nyert, közte egy olyan TD-vel, ami a pittsburghi Jesse James-nek kifejezetten fájhatott...

 

18:30 UAB BLAZERS vs OHIO BOBCATS
Thomas Robinson Stadium, Nassau (Bahama-szigetek) – ESPN

 

Mi is ez?

Ha az első kiírást követően 2014-ben be is szüntetik a Bahamas Bowlt, akkor is csak szuperlatívuszokban beszélhetnénk róla az örökké emlékezetes végjátéka miatt, de azóta szerencsére további csapatok részesülhettek abban a kegyben, hogy a gyönyörű szigeteken zárják az évet. Ez az egyetlen Egyesült Államok határain túli kupameccs, általában a nézőszámokon is igen éreztetve hatását, nincs azonban részvevő se a MAC-ból se a Conference USA-ből, mely panaszkodna a távolabbi kitérő miatt.

■ A játékosok egy-egy ajándékutalványt, egyedi iSlides szandált, hátizsákot, strandtörölközőt és kitűzőt kapnak
■ Eddigi legjobb Bahamas Bowl: 2014, Western Kentucky vs Central Michigan

 

Kire figyeljek?

UAB – amit Bill Clark főedző véghezvitt, az maga a csoda (8-4, C-USA). Az Alabama-Birminghamet 2014-ben vette át, ám a futballprogramot az idény végén a pénzügyi helyzetre hivatkozva beszüntették, a teljes keretet szélnek eresztve (így került pl az Indianához a Bears jelenlegi kiváló futója, Jordan Howard). A helyi összefogás már a következő nyárra megmentette a Blazers-t, akik két szezonnyi kihagyással, változatlanul Clarkkal a kormánynál idén indultak újra, elsőre a tisztes helytállást kitűzve célként, ehhez képest azonnal a program történetének legjobb FBS-es mérlegét érték el.

1 Teko Powell, DT
2 Darious Williams, DB
3 Chris Schleuger, OG

 

OHIO – Frank Solich az állandóság képe a Bobcats-nél, 2005 óta kilencedik bowljára viheti el fiait, bár a konfdöntőről való lemaradás némi csalódást okozhatott (8-4, MAC). Nem egy olyan gárda az övé, melyről sorolni lehetne a különlegességeket vagy az érdekes prospecteket, náluk az egyszerűségben az erő.

1 Quentin Poling, ILB
2 Nathan Rourke, QB
3 Darious Williams, CB

 

Fontossági faktor: 4/10

A környezet és a UAB sztorija rászolgál a megkülönböztetett figyelemre, pláne hogy végre itthon is korai időpontra esik a kickoff.

■ 7 pontos favorit az Ohio, 58.5 az over/under

 


 

22:00 CENTRAL MICHIGAN CHIPPEWAS vs WYOMING COWBOYS
Albertsons Stadium, Boise (Idaho) - ESPN

 

Mi is ez?

A Humanitarianból az állam elsődleges mezőgazdasági terményére átnevezett bowl a Boise State híres-hírhedt kék talajú pályáján várja a MAC és a Mountain West delegáltjait. Azon hideg éghajlaton rendezett mérkőzés, aminél a stadion se fedett, szóval nem egy álomdesztináció, de 2009-ból kiindulva a FIPB-n is lehet őrület.

■ A játékosok egy-egy ajándékutalványt, Oakley napszemüveget, Under Armour hátizsákot és télisapkát kapnak
■ Eddigi legjobb Potato Bowl: 2009, Idaho vs Bowling Green

 

Kire figyeljek?

CMU – a Chippewas-ról nagyjából ugyanaz írható le, mint az Ohio-ról (8-4, MAC), mutatójuk ellenére az egész szezon során alig lehetett olvasni vagy hallani róluk valamit. John Bonamego HC-n a torokrák sem fogott ki, ahhoz képest meg minden más már semmiség.

1 Joe Ostman, DE
2 Amari Coleman, CB
3 Shane Morris, QB

 

WYOMING – hiába a holtidénnyi felhajtás, az Allen-hype nem járt a 2016-os eredmények megismétlésével, noha a csoportdöntő kihagyása a kemény divízióban azért benne volt a pakliban (7-5, MWC). A QB mellett a védelemben is találhatunk érdekes prospecteket, jóllehet Wingard és Granderson is csak junior, utóbbi 30 hónap alatt közel 30 kg-t pakolt fel.

1 Josh Allen, QB
2 Andrew Wingard, FS
3 Carl Granderson, DE

 

Fontossági faktor: 3/10

A 2018-as draft 1/1-esének elkönyvelt irányítója nem úgy teljesített a Cowboys-ban idén, ahogy arra számítani lehetett, viszont statisztikái dacára egyes megfigyelők továbbra is ajnározzák és mivel szerencsére a Potato Bowlra felépült sérüléséből, itt az utolsó alkalom, hogy az áprilisi játékosbörze előtt meccshelyzetben láthassuk Allent.

■ 3.5 pontos favorit a Wyoming, 45.5 az over/under