NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Bowl-beharangozók [12/23]

Írta: r.baggio — 2017. december 23., 13:31

Két NFL meccs mellett/helyett újra NCAA-t ajánlanánk figyelmetekbe.

Bowl-beharangozók [12/23]

 

Tegnap történt: a hét továbbra is adós maradt az izgalmakkal, a Bahamas Bowlon a UAB, a Potato Bowlon a CMU feküdt le tulajdonképp küzdelem nélkül - utóbbin mondjuk a 8 (!) labdaeladás, illetve a Wyoming John Elway (Broncos GM) által személyesen is megfigyelt irányítója, Josh Allen jó játéka sem segített.

 

18:00 TEXAS TECH RED RAIDERS vs SOUTH FLORIDA BULLS
Legion Field, Birmingham (Alabama) – ESPN

 

Mi is ez?

Hiába Birmingham a "college football fővárosa" (a nézettségi adatok általában ebben a térségben arányosan a legmagasabbak), a szebb napokat megélt Legion Field, a UAB otthona mára csak árnyéka önmagának és az is meglepő, hogy egyáltalán még rendeznek benne meccseket. Az nem ront a helyzeten, ha az SEC küld ide egy részvevőt, 2017-ben viszont az Ole Miss elleni szankciók miatt ez sem jött össze, így a Big XII ugrott be az American mellé.

■ A játékosok egy-egy ajándékutalványt, Oakley napszemüveget és télisapkát kapnak
■ Eddigi legjobb Birmingham Bowl: 2016, South Florida vs South Carolina

 

Kire figyeljek?

TEXAS TECH – Kliff Kingsbury az utolsó fordulóban mentette meg az állását és a Red Raiders idényét a Texas idegenbeli legyőzésével (6-6, Big XII). A konferencia mélysége egy dolog, de öt év alatt láthatóan nem tudott szintet lépni a programmal, az egyetemmel irányítóként elért érdemei miatt mégis bizalmat szavaztak neki 2018-ra is. Shimonek nem egy Mahomes, Coutee és Johnson radar alatti – junior! - prospect.

1 Keke Coutee, WR
2 Nic Shimonek, QB
3 Jah'Shawn Johnson, S

 

USF – Charlie Strong épp a Texas-tól elküldve tért vissza Floridába, igaz ő nem régi koordinátori sikerei helyszínére, a Gators-hoz, hanem Tampába. Debütálásként ott folytatta, ahol elődje abbahagyta (9-2, AAC), noha a Willie Taggart által hátrahagyott erős keret alapján a csoportdöntő elszalasztását és a megismételt birminghami utat sokan csalódásként élhetik meg. Az előző BB MVP-je, Quinton Flowers megvédheti címét, és ugyan a profik között valószínűleg nincs jövője irányítóként, az NCAA-ben kevés nála szórakoztatóbb irányítót találni.

1 Quinton Flowers, QB
2 Deadrin Senat, DT
3 Deatrick Nichols, CB

 

Fontossági faktor: 4/10

A South Florida motiváltsága komoly faktor, ha Flowers-éknek fontos a szép búcsú, óriási tűzijáték részesei lehetünk, de benne van a pakliban, hogy az egymást követő két Birmingham Bowl már nem hozza lázba a Bulls-t.

■ 2.5 pontos favorit a USF, 66.5 az over/under

 


 

21:30 SAN DIEGO STATE AZTECS vs ARMY BLACK KNIGHTS
Amon G. Carter Stadium, Fort Worth (Texas) - ESPN

 

Mi is ez?

A két katonai témájú bowl egyike az AFB, olyan illusztris szponzorral, mint az F-35-ös vadászrepülőgépeket gyártó Lockheed Martin. Elsődleges cél mindig egy-egy kadétokat képző akadémia meghívása, de biztosítékül több Power 5 konferenciával is szerződésben állnak, és általában a pályán is izgalmasan alakulnak a dolgok, 2015 januárjában például a Houston itt csinálta meg a bowl-történelem legnagyobb negyedik negyedes fordítását.

■ A játékosok egy-egy ajándékutalványt kapnak több száz dollár értékben
■ Eddigi legjobb Armed Forces Bowl: 2015, Houston vs Pittsburgh

 

Kire figyeljek?

SDSU – A sorozatban harmadik 10+ győzelmes szezont nem nagyon kell megmagyarázni, ám az október közepén történtek miatt eléggé bánkódhat Rocky Long és stábja (10-2, MWC). Az év elején két Pac-12 csapatot megverve biztos befutónak tűntek a kiemelt bowlra, ennek tett keresztbe a Boise és a Fresno elleni bukás, ami végül a csoportdöntőbe is került. Az viszont remek sztori, hogy az Eagles által draftolt Donnel Pumphrey távozása után cseréje, Rashaad Penny kezdőként jobb is tudott lenni a tavaly az NCAA futórekordját megdöntő társánál, és csupán 107 yardra van szüksége az új éves iskolacsúcshoz.

1 Rashaad Penny, RB
2 Kameron Kelly, CB
3 David Wells, TE

 

ARMY – Fantasztikus, amit Jeff Monken művelt a lesajnált Black Knight-szal, 14 vereséget követően immár duplázás a Navy ellen, '85 óta az első megismételt bowl-szereplés és az 1996-os 10-2-őt leszámítva a legjobb mutató (9-3, független). A triple optionhöz való visszatérés fényes diadalmenettel jár, mely taktika fontos építőeleme a vakoldali tackle, Brett Toth, aki Jon után második Tóthként kerülhet az NFL-be (a követendő példát az egyetemen még elkapóként szereplő Steelers-es Alejandro Villanueva is szolgáltatja).

1 Brett Toth, OT
2 Ahmad Bradshaw, QB
3 James Nachtigal, LB

 

Fontossági faktor: 6/10

Futásokból biztosan nem lesz hiány (az Army-nál a passz szinte nem is opció), ezért ha a katonák képesek limitálni Penny-t, a két erős csapat összecsapásából kimondottan érdekes mérkőzés kerekedhet, legalább belenézni feltétlenül ajánlott.

■ 6.5 pontos favorit a San Diego State, 46 az over/under

 


 

01:00 APPALACHIAN STATE MOUNTAINEERS vs TOLEDO ROCKETS
Ladd-Peebles Stadium, Mobile (Alabama) - ESPN

 

Mi is ez?

Alabama harmadik utószezoni találkozója a Senior Bowl helyszínén fogadja a Sun Belt és a MAC küldötteit. 2007 és 2015 között a nagydöntő előtti utolsó meccs volt az évben, azóta kicsit "beleszürkült" a felhozatalba az egyik egydolláros bolthálózat által támogatott rendezvény. Szokásos módon a Group of 5 két alulértékelt alakulata látogat Mobile-ba, ennek is köszönhető, hogy az évtized MVP-inek névsora igen veretes: LaDainian Tomlinson, Byron Leftwich, Ben Roethlisberger és Kareem Hunt is a díjazottak között.

■ A játékosok egy-egy ajándékutalványt kapnak több száz dollár értékben
■ Eddigi legjobb Dollar General Bowl: 2001, Marshall vs East Carolina

 

Kire figyeljek?

APP STATE – a Mountaineers pár éve ment fel a másodosztályból az elsőbe, és nagyjából ott folytatták Scott Satterfieldék, ahol az FCS-ben abbahagyták, más kérdés azonban, hogy ez az FBS-ben nem a rájátszást, hanem kis alabamai bowlok sorát jelenti (8-4, Sun Belt).

1 Colby Gossett, OG
2 Antonius "Tee" Sims, DE
3 A.J. Howard, S

 

TOLEDO – míg Matt Campbell már az Iowa State-nél ér el szép eredményeket, a 2015 végén utódjául kijelölt támadókoordinátora, a szintén szemtelenül fiatal Jason Candle második évében konfgyőzelemre vezette a Rockets-t (11-2, MAC).

1 Cody Thompson, WR
2 Ola Adeniyi, OLB
3 Logan Woodside, QB

 

Fontossági faktor: 5/10

A felek ugyanezekkel a főedzőkkel és kezdő irányítókkal tavaly a Camellia Bowlon veselkedtek egymásnak, akkor az App State egy mezőnygóllal nyert 31-28-ra. Most is hasonló küzdelemre számíthatunk, papíron nem egy Packers-Vikings "rivalizálás", de a játékosok itt garantáltan meg fognak szakadni a pályán.

■ 7 pontos favorit a Toledo, 62 az over/under