College football - 6. hét: gyors összefoglaló

Minden idők egyik legőrültebb fordulójáról ildomos pár képpel és videóval külön megemlékezni

Történelmi játékhétnek lehettek szem- és fültanúi a college football nézői, SOHA nem volt még rá példa, hogy az újságírók szövetségének (AP) top25-ös listáján szereplő legjobb 8 csapatból 5 (!) egyaránt vereséget szenvedjen. A 25-ből összesen 11-en buktak el, jelentősen felforgatva a mezőnyt, és végképp megjósolhatatlanná téve, mely négy gárda juthat be a rájátszásba.

A #1 Alabama az Ole Miss otthonában bukott el, a Rebels szurkolók az NCAA legszebb hagyományainak megfelelően az utolsó másodpercekben beözönlöttek a pályára, a kapukat pedig darabokra szedve vitték végig a városon (VIDEÓ ÖF).

A #2 Oregont még csütörtökön tréfálta meg az Arizona Wildcats, ami a Pac-12 egyetlen veretlen csapata maradt, mivel a #8 UCLA a Rose Bowlban a Utah-t nem tudta megverni. Mariotához hasonlóan Brett Hundley-t is tulajdonképpen odadobta saját támadófala az ellenfél védelme elé koncnak, hiába a két irányító zsenialitása, a földön fekve ők sem képesek maradandóra.

A TCU egy szintén fantasztikus mérkőzésen a #4 Oklahoma-t ütötte hazai pályán, a kapuk persze itt sem maradtak állva. Két helyen volt még ilyen ünneplés, ám a Kentucky South Carolina-verése és a Rutgers első Big Ten-es győzelme a Michigan ellen inkább csak az érintetteknek lehet igazán emlékezetes, ezeknek a meglepetéseknek a bajnoki címért folyó kegyetlen versenyfutásba sok beleszólása nincs. Nem úgy a Mississippi State könnyed sikerének az addig remek formában levő #6 Texas A&M vendéglátójaként, illetve a Notre Dame brusztolós diadalának a Stanford ellen, az utóbbi során az Irish 4&11-re szerezte meg a W-t jelentő TD-t.

Az Arizona State káprázatos fordítást bemutatva, egy Hail Mary TD-vel bizonyult jobbnak a USC-nél, a Washington State meg az irányító Connor Halliday Division I-rekordot jelentő 734 passzolt yardja ellenére kapott ki 60-59-re a Californiától, egy utolsó másodpercben kihagyott 19 yardos mezőnygól okán... További 15 mérkőzés ért véget 8 ponton belüli végeredménnyel, mint pl. a Michigan State-Nebraska, melyen a 10. kiemelt Spartans a negyedik negyedben 27-3-as előnyről olvadt le olyannyira, hogy egy passzjátékon múlt a győzelme. Az igazán talán az árulkodik a legjobban az elmúlt szombat parádés voltáról, hogy az egyik legszínvonaltalanabb meccset ilyen körülmények között játszották Tennessee-ben (10-9-re nyert a Florida):

Komplett és átfogó körképet természetesen lehetetlen nyújtani, pláne egy ilyen forduló után, a lényeg, hogy október elejét írjuk, de mindössze 10 veretlen program maradt csupán (az FBS-es 128-ból). Az elkövetkező hetekben sem számíthatunk nyilván másra, mint katartikus káoszra.


Hozzászólások

több mint 6 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 90 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Köszi az összefoglaló, baggio. Remélem, azért lesz hosszabb verzió is belőle.
több mint 6 éve
r.baggio Arizona Cardinals Louisville Cardinals 241 — no es importante
Köszi az összefoglaló, baggio. Remélem, azért lesz hosszabb verzió is belőle.iktriad
 ncaahu.wordpress.com/2014/10/08/fbs-osszefoglalo-6-het/


"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal