Derrick Henry-é a Heisman-trófea

Írta: r.baggio — 2015. december 13., 04:37

Az Alabama futója a college football legjobb játékosa 2015-ben.

2009 után újra, az Alabama történetében másodszorra vitte el Crimson Tide játékos a HeismantDerrick Henry a stanfordi futó Christian McCaffrey-t és Clemson irányító Deshaun Watsont előzte meg az idei szavazáson. Henry 1,986 yardot futva megdöntötte Herschel Walker SEC-rekordját, 23 futott TD-jével pedig beállította Tim Tebow és Tre Mason konferencián belüli csúcsát. Az RB az LSU elleni mérkőzés során vált fő favorittá, mikor 210 yardot és 3 TD-t szerzett az akkor 2. kiemelt Louisiana State védelmével szemben, de csapata védelmének is nagy köszönetet mondhat, hiszen a Bama D# aznap taszította le az esélyesek közül a sokáig biztos győztesnek tartott Leonard Fournette-et.

A junior, tehát harmadéves Derrick Henry minden bizonnyal jelentezik a draftra, azonban egy meccsen még garantáltan láthatjuk őt egyetemi szinten is játszani, december 31-én a Michigan State ellen ugyanis a rájátszás egyik elődöntőjét vívja meg az Alabamával.


Hozzászólások

több mint 8 éve
sany-e New York Giants Clemson Tigers 5
Biztos voltam benne hogy ő kapja de szerintem McCaffrey sokkal jobban megérdemelte volna. (de a Stanford nem akkora "piac" mint az Alabama) :S