Draft értékelő VI. - AFC South

Így draftolt a Texans, a Jaguars, a Colts és a Titans.

Draft értékelő VI. - AFC South

Houston Texans

1/27: DeAndre Hopkins, WR (Clemson)
Nem volt túl sok égetően sürgős feladata a Texansnak a drafton, de a legfontosabb az volt, hogy az öregedő Andre Johnson mögötti tulajdonképpen üres elkapósort feltöltsék. Hopkins kész, érett receiver, aki megfelelő a feladatra, de első ránézésre nincs semmi extra benne. Na nem mintha Kevin Walterben lett volna, Hopkins az első meccstől kezdve előrelépés lehet, és még feljebb sem kellett menni érte.

2/25 (57.): DJ Swearinger, S (South Carolina)
Swearinger lehet a hosszútávú megoldás valamelyik safety posztra. Mind Manning, mind Reed öregszik, van tehát ráció az utánpótlás beszerzésében. Itt azonban már zavaró, hogy a lyukas linebacker-sor befoltozását nem tekintette a csapatvezetés fontosabbnak.

3/27 (89.): Brennan Williams, OT (North Carolina)
Derek Newton volt a leggyengébb pontja a támadófalnak tavaly, mellé-mögé érkezett egy tehetséges, ám rendkívül nyers játékos. Lehetett volna jobb értéket is találni itt (bár Williams jól illik a rendszerbe), és a front seven gondjai nagyobbak, mint a támadófal problémái, de közel sem katasztrófa ez a húzás.

3/33 (95.): Sam Montgomery, DE/OLB (LSU)
Elkezdődött tehát a front seven frissítése is, de nem éppen így képzeltem. Montgomery hatalmas tehetség, de egyrészt igen komoly problémái vannak a pályán kívül és a motivációja sem a legjobb, másrészt pedig nem igazán illik 3-4-be. Meglepne, ha sokat látnánk a pályán 2013-ban.

4/27 (124.): Trevardo Williams, OLB (UConn)
Williams egy fokkal reményteljesebb játékos 3-4-be, 4. körben elég jó mélyítés. De a belső linebacker poszt itt már égetően ignorálva van.

6/8 (176.): David Quessenberry, OL (San Jose State)
Nekem ez a húzásuk tetszik leginkább, Quessenberry minden falposzton hasznos beugró lesz már első évében, hosszabb távon pedig akár kezdő is lehet. Hatodik körben ajándék.

6/27 (195.): Alan Bonner, WR (Jacksonville State)
Érkezett egy returner is, elkélt tulajdonképpen. ILB sehol.

6/30 (198.): Chris Jones, NT/DE (Bowling Green)
Egy projekt a védőfalba, az edzők szerint nem tökéletes méretei ellenére nose tackle lesz. Munka lesz vele bőven, de akár be is jöhet, kemény, pörgős játékos.

6/33 (201.): Ryan Griffin, TE (UConn)
James Casey blokkoló utódja, kis képzéssel hozhatja is azt, amit elődje.

Értékelés: C+
Quessenberry volt az egyetlen igazán szép pick, a többi mind helyén érkezett, Montgomery pedig kifejezetten nem tetszik ebbe a rendszerbe. De ezzel még nem is lenne baj, viszont Brian Cushing mellé nem szereztek senkit, márpedig a WR mellett ez volt a legfontosabb hiányposzt. Ha már luxuspickekkel operáltak többnyire, akkor húzhattak volna jobb értékeket is.


Jacksonville Jaguars

1/2: Luke Joeckel, OT (Texas A&M)
A Jaguárok csukott szemmel sem tudtak volna igazán rossz helyre draftolni, mindenhol tátongó lyukak vannak a csapatban. Joeckel szerintem a draft legjobb játékosa, úgyhogy ilyen szempontból szép is a húzás, más kérdés, hogy vak oldali tackle az pont van Eugene Monroe személyében. Joeckel így RT lesz, nincs kétségem afelől, hogy ott is kiválóan fog teljesíteni.

2/1 (33.): Jonathan Cyprien, S (Florida International)
Vaccaro után szerintem a második legtehetségesebb safety, már első évében jobb lehet, mint Dawan Landry volt tavaly. Máshová is lehetett volna húzni persze, de teljesen korrekt érték Cyprien itt.

3/2 (64.): Dwayne Gratz, CB (UConn)
Kellett cornerback a csapatba (mi nem?), de Gratz saját, nem túl erős csapatának is csak második legjobb cornere volt tavaly. A vezetők állítólag sokat látnak fizikumában annak ellenére, hogy nem egy behemót. Mivel más opció nemigen van, akár kezdhet is, szóval megláthatjuk, Kendall Wrighték ellen mire elég pusztán az atletikusság.

4/4 (101.): Ace Sanders, WR (South Carolina)
Sanders kiváló elkapó slotba, más kérdés, hogy fiatal elkapó van elég a keretben. Nagyon erős edzőtáborral még így is simán kezdhet majd, de lehetett volna máshol is erősíteni, értékre viszont jó húzás.

5/2 (135.): Denard Robinson, QB/RB/WR (Michigan)
Az egyetemi bajnokság egyik legkedveltebb játékosa, rendkívül atletikus, kár, hogy NFL-be nagyon kevés irányítónak. Szóval rohangászási tapasztalatát futóként és visszahordóként kamatoztathatja, és gondolom már íródnak rá a playbook új fejezetei, alig várom a trükkök százait Jacksonville-ben.

6/1 (169.): Josh Evans, S (Florida)
Bár a safety posztot megoldották már a 2. körben, Evans így is korrekt húzás. Rendkívül atletikus játékos, aki safety-társa, Matt Elam árnyékában nem kapott elég figyelmet, csak ezért lett 6. körös. Nickel backként is szóba jöhet már az első játéknaptól.

7/2 (208.): Jeremy Harris, CB (New Mexico State)
Bár 4 körrel hátrébb lett behúzva, szeptemberre akár Gratz elé kerülhet a corner-versenyben. De valószínűbb, hogy dimeback vagy inkább special teamer lesz.

7/4 (210.): Demetrius McCray, CB (Appalachian State)
Copy-paste az előző húzás, nyilván arra bazíroznak, hogy valamelyik magas cornerből lehet is NFL-matériát csinálni.

Értékelés: B
Nem rossz ez, de szinte mindenhol vagy az értékben (Gratz, Robinson), vagy pedig a posztban (Joeckel, Sanders) van egy kis gond. Egy szinte üres keretbe jobb erősítéseket is lehetett volna hozni, de mint írtam, nagyon nem lehetett mellényúlni, nem is sikerült.


Indianapolis Colts

1/24: Björn Werner, DE/OLB (Florida State)
Werner minden európai rajongó kedvence, és a berlini srác objektíven is elég jó értéknek tűnik az első kör vége felé. Az azonban nem tiszta, hogy 3-4-ben hogy fog boldogulni, nem tűnik elég robbanékonynak. Talán lett volna ennél fontosabb hiányposzt is, nem igazán hiszek a Werner-projektben.

3/24 (86.): Hugh Thornton, G (Illinois)
Az idei kiemelkedő guard class-ban ugyan szürkének tűnhet, de egyébként nagyon nagy tehetség, és akár rögvest kezdő is lehet egy jó edzőtáborral. Nincs vele semmilyen különösebb probléma, atletikus, erős, tapasztalt, egy szóval tökéletes húzás a gyengécske falba.

4/24 (121.): Khaled Holmes, C (USC)
Vele már sokkal több a gond, rendkívül erőtlen, ha pályára kerül első évében, akkor a Colts szurkolói a playoff-várás helyett mémgyártásba kezdhetnek. Ide sokkal jobb embert sokkal fontosabb hiányposztra is lehetett volna húzni.

5/6 (139.): Montori Hughes, NT (Tennessee-Martin)
Josh Chapman versenytársat kapott, ráadásul egy kiváló adottságokkal rendelkező tuskót. Ha sikerül megnevelni, nagyon nagy húzás lehet, vesztenivaló nincs sok vele, remek pick.

6/24 (192.): John Boyett, S (Oregon)
Egy sérülékeny, de rendkívül atletikus játékos a secondary mélyítésére itt már elfogadható. Bethea egyelőre azért nem retteg.

7/24 (230.): Kerwynn Williams, RB (Utah State)
Egy törpe sprinter, harmadik futónak akár már idén is használható lehet.

7/48 (254.): Justice Cunningham, TE (South Carolina)
Egy alulméretezett blokkoló TE, előreláthatóan karrierje csúcspontja, hogy Mr. Irrelevant lehetett.

Értékelés: B-
Nincs sok bajom a drafttal, de az első három húzásból kettő nem tetszik (Werner és Holmes). Lyukak pedig maradtak még a csapatban, úgyhogy luxusból sem engedhették meg maguknak ezeket a baklövéseket. A többiek viszont jók lehetnek.


Tennessee Titans

1/10: Chance Warmack, G (Alabama)
A draft legjobb guardja, Levitre túloldalán betöm egy lyukat. Guardot nem illik húzni ilyen korán, de a támadósorban messze ez volt a legnagyobb hiányposzt, Warmack pedig az első pillanattól kezdve színvonalas játékot hozhat. Ha egy egykori támadófalember a vezetőedző, nem meglepő, hogy először a fal lyukait tömi be.

2/2 (34.): Justin Hunter, WR (Tennessee)
Egy felcserélés keretében sikerült ezt a választást megejteni, ami elég meglepő, hiszen az elkapósorral sok gond nem volt. De Hunter a helyi egyetemről érkezik, és talán a legjobb hagyományos elkapó az idei drafton, értékben tehát nincs mellényúlás.

3/8 (70.): Blidi Wreh-Wilson, CB (UConn)
Egy első körös tehetség, Gratz jobbik fele. Ezzel elég mély lett a cornerosztag Nashville-ben, más kérdés, hogy minőségben nem biztos, hogy eleget javult.

3/35 (97.): Zaviar Gooden, OLB (Missouri)
Zach Brown klónja, kiváló, robbanékony OLB. De a védőfalat inkább kellett volna mélyíteni, még akkor is, ha McCarthy egészsége nem a legjobb.

4/10 (107.): Brian Schwenke, C (California)
Az egyik legjobb center az idei drafton, csak az a kérdés, hogy az egyébként nem rossz és fiatal Velasco mögé minek kellett.

5/9 (142.): LaVar Edwards, DE (LSU)
Végre egy pass rusher, de ő már az egyetemen is csak a rotáció 3. tagja volt (igaz, az egy kiváló rotáció volt). Nem ő fogja megoldani a védőfal súlyos problémáit.

6/34 (202.): Khalid Wooten, CB (Nevada)
Egy gyors cornerback a speciális csapatrész erősítésére. Vagy a következő Finnegan, ki tudja.

7/42 (248.): Daimion Stafford, S (Nebraska)
És egy lassú special teamer zárja a sort, a secondary tömve van most már a Tennessee-nél.

Értékelés: B+
Az első négy húzás értékre mind kiváló, és utána sincs említésre méltó hiba. Az azonban problematikus, hogy a vékony és alulteljesítő védőfal erősítése tulajdonképpen elmaradt. Ezt leszámítva viszont szinte tökéletes első négy kör után nem lehet rossz osztályzatot adni.

 

Rajnai Gergely (Rajna)


Hozzászólások

több mint 9 éve
DC Houston Texans 5 — Texans fan
Jó lesz látni, ahogy a Texans a divisio "leggyengébb" draftjával ismét csoport első lesz.
több mint 9 éve
pakesz Tennessee Titans 7 — Titans fan
Amikor láttam, hogy utolsóként értékeled a Titans-t tudtam, Te vagy az Rajna.(Nem kellett megnézni ki írta) 😀 Nem csoda, hogy a miénk a legjobb osztályzat. 😛 Jól van tudom, hogy "elfogultság" nélkül írtad. Egyetértek amúgy. Védőfalba lesz még erősítés. 😉

Titans szurkolói oldal https://m.facebook.com/tennesseetitansmagyarorszag/?ref=bookmarks
több mint 9 éve
r.baggio Washington Commanders Utah Utes 241 — Tang Clan
DC, az adott év draftja általában igen kevés hatással van a szezonbeli teljesítményre 😉 a Steelers pl. 2008-ban a franchise történetének talán legrosszabb draftját produkálta, aztán megnyerték a Super Bowlt... egy-két elbaltázott class hosszabb távon jelent(het) problémát


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
DC Houston Texans 5 — Texans fan
DC, az adott év draftja általában igen kevés hatással van a szezonbeli teljesítményre 😉 a Steelers pl. 2008-ban a franchise történetének talán legrosszabb draftját produkálta, aztán megnyerték a Super Bowlt... jjncaa
Hát azt hiszem ezzel mi is kiegyeznénk 😊
Egyébként egyet lehet érteni a megállapításoddal, azzal a megjegyzéssel, hogy azért egy jól eltalált irányító draft óriási hatással lehet egy franchise életére, már akár az első évben is (igaz, erről most nincs szó).