HIVATALOS: Ebben a fordulóban nem lesz Titans-Steelers mérkőzés!

Edzőtáborra fel! NFC North

Írta: Höri — 2013. július 19., 17:01

Most induló cikksorozatunkban csoportonként vesszük sorba, hogy egy-egy gárdánál mely posztokon várható a legnagyobb versengés

Edzőtáborra fel! NFC North

Detroit LionsAz edzőtábor helyszíne: Detroit Lions Training Facility, Allen Park, Michigan.
Kezdete: Újoncoknak július 22, a többieknek július 25.


Támadófal: Mindössze Dominic Raiola (C) és Rob Sims (G) maradt meg a tavalyi alapértelmezett ötösből, és Riley Reiff helye egyértelműnek tűnik még a kezdőcsapatban, a posztja nem feltétlen. Backus visszavonult, Cherilus eligazolt, Petermant pedig elküldték. Utóbbit tartják tehát a leginkább megoldható posztnak, egyrészt mert Larry Warford 3. körös választottként akár azonnal kezdhet, másrészt sokat látott veteránok (Jake Scott, Leroy Harris) is érkeztek. Az igazán érdekes az lesz, hogy miképp muzsikál kezdő OT-ként Jason Fox vagy Corey Hilliard, illetve Reiff melyik oldalra kerül.

2. számú elkapó: Calvin Johnson mellett akár hálás feladat is lenne elkapónak lenni, hiszen a figyelem nagy része rá hárul a védőktől, mégse tud a Lions kitermelni egy megbízható második opciót. Ryan Broyles a slot WR helyén jó megoldásnak tűnik, a szélen viszont Nate Burleson gyógyulgatása alatt Kris Durham vagy a 6. körös Corey Fuller is láthat némi akciót.

Defensive end: Az 1/5-ös Ziggy Ansah nyilván vonzza majd a figyelmet, érdekes lesz megnézni, hogy a rutintalan ghánai hogyan boldogul a tapasztaltabb újonc, Devin Taylorhoz képest. Egyáltalán lesz-e olyan DE, aki pass rusht generál, elvégre Jason Jones, Idonije és Taylor is inkább erős oldalon dolgozik, Ansah fő vetélytársa talán Ronnell Lewis lehet.

Cornerback:
Chris Houston mögött lényegében nyitott a depth chart, egy jó edzőtáborral akárki felkúszhat a kezdőcsapatig. A másodévesek közül Jonte Green és a sérülésből visszajövő Bill Bentley, a 2/36-os Darius Slay vagy a már veteránnak számító Ron Bartell is hasonló szintet képvisel momentán, a Kansasből elhozott De'Quan Menziet nem is említve.
Green Bay PackersAz edzőtábor helyszíne: St. Norbert College
Kezdete: július 25. egységesen

Running back: Hatalmas versenyhelyzet adódott azzal, hogy a 2. és a 4. körben is futót választott a Packers, Johnathan Franklin és a műtét után lábadozó Eddie Lacy is jelentős konkurenciát biztosít a keret többi tagjának. DuJuan Harris, James Starks és Alex Green egyaránt aggódhat a munkája miatt ha nem tud az eddigieknél jobb benyomást kelteni Mike McCarthy-ban. Nem mellesleg az is kikristályosodhat, hogy ki lesz az első számú opció egyáltalán, és mennyit változik a csapat szemlélete a passz/futás arányt illetően.

Offensive Tackle: Míg a fal belseje lefutott ügynek látszik (Lang-EDS-Sitton), addig kívül a sérülések miatt többen is bekavarhatnak a képbe. Az alapvetően Newhouse-ra és Bulagára építő gárdába Don Barclay is beépült undraftedként, és hasonlót nyújtott mint az elit prospectnek tartott iowai. Ehhez jön még Derek Sherrod, aki 2011-es 1. körösként tavaly egész idényre kidőlt, és előtte sem tudott bizonyítani. Ha ő is elkezdené a jobbik énjét előhozni, akkor itt kellemes gondokkal kell megküzdenie a vezetésnek.

Defensive End: Mivel szabadügynökként a Green Bay nem nagyon szokott igazolni, itt is az újoncok pezsdítik fel az állóvizet. Datone Jones-t első körös választottként nyilván kezdőcsapatba szánják előbb-utóbb, ezzel pedig nehéz helyzetbe kerültek a többiek. A tavalyi második körös Jerel Worthy-nek így számottevően romlottak az esélyei, hogy alapemberré váljon, hiszen CJ Wilson már annak mondhatja magát, Ryan Pickett tudja a legtöbb rutint szolgáltatni és olyan további fiatalok is vágynak a snapekre mint Mike Daniels vagy Josh Boyd. Mike Neal egyelőre nem tudta meghálálni a belé fektetett bizalmat, neki valószínűleg hamarosan menni kell.

Safety: Morgan Burnett új szerződése is mutatja, hogy vele hosszú távra számolnak, de az elmúlt két évben Nick Collins majd Charles Woodson távozása komoly fejfájást okozhat. A kérdés, hogy a posztot birtokló MD Jennings-nél tud-e jobb alternatívát nyújtani például Jerron McMillian, Jarrett Bush vagy esetleg Micah Hyde.Chicago BearsAz edzőtábor helyszíne: Olivet Nazarene University, Bourbonnais, Illinois.
Kezdete: Július 25. egységesen

Támadófal: Három poszt tűnik biztosnak. Centerként Garzának nincs igazi versenytársa, míg a drágán igazolt Bushrod (LT), Slauson (LG) duót nyilván azonnali erősítésként hozták. A fal jobb oldala a kérdéses, ahová Kyle Long is érkezett első körös választottként. Be lehet-e vetni az oregonit első naptól kezdve és kívül vagy belül fogják használni? A terepet Carimi elcserélésével is megtisztították, így minden bizonnyal RG lesz, az elnyűhetetlen J'Marcus Webb pedig megpróbálkozik a jobb oldalon. Jó lenne látni ezt az ötöst működés közben, mivel vészhelyzet esetén csak a Jacksonville-ben legatyásodó Eben Britton vagy mondjuk az 5. körben hozott Jordan Mills tudna beállni. Jonathan Scottnak hétszer kellett kezdenie tavaly, valószínűleg ennek megismétlését akarják elkerülni a falba történő invesztálással.

Elkapók: Megszűnik-e a Marshall függőség? Az egyértelmű #1 célpont mögött Alshon Jeffery-nek mindenképp egészségesnek kéne maradnia egész nyáron, hogy megszilárdítsa helyét a kezdőcsapatban. Mögötte Bennett és Aromashodu már rutinos, de semmiképp se kiemelkedő elkapónak számítanak, itt az lesz érdekfeszítő, hogy a nagy tehetségű, ám kevés ésszel megáldott Marquess Wilson fel tud-e nőni a profik között vagy egy újabb jelentős potenciál megy korán a levesbe. Ha Wilson kihozza azt, ami benne van és koncentráltan játszik, akkor hasonló erőssége lehet csapatának mint Johnny Knox volt karrierje kezdetén. Ugyanitt Martellus Bennett jelenléte is bekavarhat, Marc Trestmannel valószínűsíthető, hogy erőteljesebb tight end használatot láthatunk a támadóktól, mint az elmúlt két évben.

Linebacker: Brian Urlacher visszavonulása egy új fejezetet nyithat a chicago-i védelem (franchise?) történetében, annak ellenére, hogy a kapitány 2012-ben már messze nem a fénykorát élte. Briggs maradt és a másik szélen James Anderson is biztos pont volt Carolinában évekig, így leginkább a harmadik tag lesz kérdéses, illetve az összeszokottság az egységben. DJ Williams-re egykor mint csapata erősségére tekintettük, de Denverben legutóbb már nem forszírozták a játékát. Két rookie, Khaseem Greene és Jon Bostic jelentik a feltörekvő ifjúságot, igazából egyikőjük megjelenése a kezdőben se lenne túl nagy szenzáció.Minnesota VikingsAz edzőtábor helyszíne: Minnesota State University, Mankato
Kezdete: Július 25. egységesen

Elkapók: Nincs már Harvin, de van Jennings és Patterson, ezzel ki is bérelték a kezdőcsapatot várhatóan. Várjuk, hogy milyen lesz az összhang Ponderrel, és hogy Cordarrelle tud-e olyan meghökkentő nagy játékokat hozni mint Tennessee-ben és egyáltalán rá osztják-e Harvin szerepét, vagy az megszűnik teljesen. Egy egészséges Childsot is jó lenne már megnézni, Jairus Wright és Jerome Simpson mögött neki van a legnagyobb esélye a végső rosterre kerülésre, de csak ha kibírja épségben.

Linebacker: Desmond Bishop új környezetben folytatja karrierjét, de még nem tudjuk, hogy mennyire lassította le a combizom-szakadás. A Penn State-duó, Hodges és Mauti egymással és a veteránokkal is versengenek a játékidőért, Erin Henderson sem érezheti magát komfortosan.

Cornerback: Antoine Winfield ikonikus alakja volt a védelemnek, az 1. körös Xavier Rhodes érkezése pedig némi átszervezést jelent. Amennyiben Rhodes-ra rá lehet bízni az 1. vagy inkább 2. számú CB posztot, akkor Chris Cookkal a szélen jól ellesznek, Josh Robinson pedig mehet nickelt védekezni Winfield örökébe lépve. Ez az ideális kimenetel, de egy erős előszezonnal akár AJ Jefferson vagy Jacob Lacey is ott találhatja magát a lehetőség kapujában, az elmúlt években mindketten jelentős időt töltöttek a pályán.


Hozzászólások

több mint 7 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 39 — Axel Foley
Burleson már teljesen egészséges nem kell gyógyulgatnia.

több mint 7 éve
Ennyi a Vikingsról ? far vizen megnyerjük 😊 többi csapathoz képest rólunk mindig kevesebb szó esik :/ 😊 de ez inkább jó mint rossz 😊
több mint 7 éve
r.baggio Tampa Bay Buccaneers Mississippi State Bulldogs 240 — yo tengo la sartén por el mango
Ez csak az edzőtáborok előtti rövid helyzetelemzés, a szezon előtt bőven lesz még szó a Vikingsről (is)


"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal