Előszezon előtt - NFC Kelet

A sor végére értünk, mi már készen állunk az igazi futballra.

Előszezon előtt - NFC Kelet

Dallas Cowboys
Az edzőtábor kezdete: július 24.
Helyszín: River Ridge Playing Fields, Oxnard, California

A legfontosabb párharcok:
1. Guard: Az elmúlt évek legerősebb támadófala állhat össze 2014-re Dallasban, függetlenül a tényleges kezdők kiválasztásától, az interior résznél azonban nem lesz egyszerű dönteni az edzőknek. Az előzetes DC-k alapján Ronald Leary lehet a bal, míg az újonc Zack Martin a jobb oldali guard, cseréik Mackenzy Bernadeau és Uche Nwaneri akik tavaly (kezdőként) végig játszották a szezont, komoly rutinnal rendelkeznek, nem lenne meglepő tehát, ha borítanák az előzetes terveket. A keret mélységére nem lehet panasz, így ha a fal többi tagja is (legalább) a tavalyi formáját hozza, Romonak nem lesz oka panaszra.

2. Védőfal: Jóval rosszabb a helyzet a labda másik oldalán, hisz távozott DeMarcus Ware és Jason Hatcher, Anthony Spencer pedig PUP listán kezdi az évet, így az eddig is gyengén teljesítő csapatrész csak kérdőjelekkel gyarapodott. A két szélen Spencer felépüléséig valószínűleg George Selvie és az ex-Bronco(Jaguar) Jeremy Mincey kezdhet, de már első évében komoly játékidőre számíthat Demarcus Lawrence is, a Boise State-ről érkező második körös DE. Középen a szintén szabadügynökként igazolt Henry Melton játszhat under tackle pozícióban, míg 1-technique DT-ként Nick Hayden lehet a befutó, neki viszont Terrell McClain személyében komoly kihívóval kell szembenéznie. Összességében elmondhatjuk (akár az egész védelemről is), hogy a tavalyi katasztrofális év után sem erősödött az egység, a sérülések továbbra is megnehezítik dolgukat, de komoly űr már nem látszik a kezdők mögött, sűrű rotációval jóval a várt teljesítményük felett dolgozhatnak.

3. Linebacker sor: Sean Lee kidőlésével már eleve nehéz helyzetbe került a csapat, gyakorlatilag mindhárom pozícióra kihatással van az ő elvesztése. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint Bruce Carter veheti át a stafétát, ám marad a gyenge oldalon, középen DeVonte Holloman már mutatott szép dolgokat, most lehetősége lesz rá egy teljes szezonban, míg az erős oldali spotért Justin Durant indul a legnagyobb eséllyel. Ezt a triót leszámítva Anthony Hitchens és Kyle Wilber kaphat még nagyobb szerepet, de aki szereti a hollywoodi forgatókönyveket, az Rolando McClain munkáját is figyelheti az előszezon során.

4. Free safety: Barry Church a tavalyi védelemben azon kevesek közé tartozott, akikkel elégedettek lehettek a szurkolók, így ő nyilván marad a helyén, mellette viszont igen kiélezett csata várható fiatal és tehetséges játékosok között a másik kezdő posztért, itt J.J. Wilcox lehet a befutó. Jeff Heath 2013-ban nagyrészt még kezdőként játszott, felemás eredménnyel, idén viszont még az első számú cserepozíció sem biztosított számára, hisz Jakar Hamilton és Matt Johnson személyében két nagy potenciállal rendelkező focista is előrébb szeretne jutni a rangsorban.

Tippelt kezdő 22:
T. Romo , D. Murray, T. Clutts, J. Witten, D. Bryant, T. Williams, T. Smith, R. Leary, T. Frederick, Z. Martin, D. Free
G. Selvie, H. Melton, N. Hayden, J. Mincey, J. Durant, D. Holloman, B. Carter, B. Carr, M. Claiborne, B. Church, J. Wilcox


New York Giants
Az edzőtábor kezdete: július 22.
Helyszín: Quest Diagnostics Training Center, East Rutherford, New Jersey

A legfontosabb párharcok: 
1. Támadófal: Már tavaly is ez volt az offense legkritikusabb pontja és a helyzet ezúttal sem túl rózsás, hisz a három belső poszton egyaránt új játékos fog
kezdeni, de a vakoldalt sem érezheti biztosítottnak Manning. A két kezdő tackle ugyan ezúttal is a Beatty - Pugh páros lesz, de a bal oldalon játszó egykori UConn játékos lábtöréssel fejezte be a katasztrofálisan sikerült 2013-as évét, így erősen kérdéses, hogy milyen formában tér vissza a pályára. Első számú cserének Charles Brownt szerződtették OT posztra, aki legalább rendelkezik némi kezdő rutinnal, de ennél is fontosabb szabadügynök-igazolás volt a kiváló Geoff Schwartz (LG) megszerzése. Rajtuk kívül még John Jerry (guard) és J.D. Walton (center) érkezett az FA piacról, nekik azonban komoly harcra kell készülniük a kezdő pozíciók elnyeréséért. Jerry ugyan viszonylag komoly rutinnal rendelkezik, de a konkurencia az ő esetében a nagyobb, hisz hiába vonult vissza Chris Snee, Brandon Mosley és James Brewer is évek óta a csapattal edz, jól ismerik a társakat. Weston Richburg-öt a draft második körében szerezte meg a Giants, az alapvetően center játékos a tavaszi edzések során guardként is készült, így ő lehet a belső fal univerzális cseréje, amennyiben nem nyeri el rögtön a kezdő helyet, ehhez azt a már említett Waltont kell kiszorítania középről, aki lassan két éve nem lépett pályára tétmeccsen…

2. Linebackerek: Nincs egyszerű helyzetben a védelem, hisz a támadófalhoz hasonlóan az egység vezére itt is súlyos sérülést szenvedett, Jon Beason (MLB) lába még az OTA-k alatt tört el, előzetesen három hónapos kényszerpihenőt jósoltak neki, így a szezon első meccseit szinte bizonyosan kihagyni kényszerül a holtszezon alatt újraszerződött játékos. A három posztra így jelenleg 4-5 hasonló képességű játékos is egyforma eséllyel pályázik, köztük a szabadügynökként igazolt Jameel McClain és az újonc Devon Kennard, akik jó eséllyel elvisznek legalább egy kezdő pozíciót a középső és erős oldalon. Jacquian Williams és Spencer Paysinger inkább a gyenge oldalon bevethető, kettejük közt nagy harc lehet a magasabb snap-számért, hisz lényegében mindegy ki kezd, valószínűleg egyikük sem lesz all-down játékos. Beason felépüléséig a szokottnál is több nickel felállása lehet a csapatnak, így a két helyért szinte megtippelhetetlen a versenyfutás, a leginkább pozitívabb dolog talán, hogy az elmúlt évekhez képest sokkal mélyebb itt a keret, megfelelő cserék és special teamerek is rendelkezésre állnak.

3. Elkapók: Victor Cruz elsőszámú elkapó helye megkérdőjelezhetetlen, mögötte azonban rég nem látott káosz uralkodik a csapaton belül. A drafton első körös pickként érkezett Odell Beckham Jr; van a rosteren egy szintén LSU alumnus Rueben Randle és a Mario Manningham, Jerrel Jernigan páros is az utolsó(utáni?) lehetőségére készül New Yorkban, azonban az ehhez hasonló kiélezett harc remélhetőleg csak a csapat hasznára válik és nem az egymás közti rivalizálást erősíti. TE poszton a káosz nem lehet elég pejoratív jelző, az egész liga talán legrosszabb egysége próbál valami életjelet mutatni, a szurkolók leginkább abban az Adrien Robinsban bízhatnak, akit 2012-ben a negyedik körben draftoltak, azóta pedig még nem jegyzett elkapást… Legfőbb kihívója a veterán Daniel Fells és Larry Donnell lehet, de a draftolatlan Xavier Grimble is értékes helyet szerezhet a rosteren.

Tippelt kezdő 22:
E. Manning, R. Jennings, A. Robinson, V. Cruz, R. Randle, O. Beckham Jr., W. Beatty, G. Schwartz, W. Richburg, B. Mosley, J. Pugh
J. Pierre-Paul, C. Jenkins, J. Hankins, M. Kiwanuka, J. Williams, J. McClain, D. Rodgers-Cromartie, W. Thurmond III, P. Amukamara, A. Rolle, S. Brown

Philadelphia Eagles
Az edzőtábor kezdete: július 25.
Helyszín: NovaCare Complex, Philadelphia, Pennsylvania 

A legfontosabb párharcok:
1. Wide receiver: A divízió legerősebb támadósora álhatott volna Chip Kelly rendelkezésére, azonban a vezetőkkel úgy döntöttek, hogy a csapategység fontosabb, mint egy-egy playmaker megtartása, így DeSean Jacksontól elbúcsúztak, nagy kérdőjelet aggasztva ezzel a WR posztra. Persze annyira rossz helyzetben így sincsenek, hisz Riley Cooper és Jeremy Maclin hosszabbított, ezzel a két elsőszámú játékos adott, míg a maradék helyekért leginkább Jeff Maehl és Brad Smith küzdhet meg az újonc Jordan Matthews, Josh Huff párossal. Special team villanásokkal, kiemelkedő edzőtáborral, pedig Arrelious Benn vagy Damaris Johnson kerülhet még rosterre, egyiküknek sem lesz azonban könnyű dolga.

2. Külső linebacker: Trent Cole pályán és pályán kívül is igazi vezér, így az ő helye megkérdőjelezhetetlen a kezdőben, mögötte viszont két-három fős versenyfutás várható a bal oldali OLB szerepkörért. A legnagyobb esélyes a tavaly igazolt Connor Barwin, aki ugyan az elmúlt két évben jócskán veszített pass-rusher értékéből, de a tapasztalat még mindig mellette szól. Legnagyobb kihívója az a Marcus Smith Jr. akit meglepetésre(?) már az első kör végén kiválasztott az Eagles, így nyilvánvalóan hosszú távú tervei vannak vele Kellynek, kérdés mikor dobják be a mélyvízbe. Nevető harmadikként nem szabad megfeledkeznünk Brandon Grahamről sem, akit még 2010-ben ugyan nagy reményekkel draftoltak, azóta viszont nem sikerült bizonyítania, így nemhogy a csapatban, az NFL-ben maradásért is küzdhet, kell ettől nagyobb motiváció?

3. Safety: A bombaerős keret talán leggyengébb része a söprögetőké, hisz a frissen igazolt Malcolm Jenkins és az egy évre újraszerződtetett Nate Allen lehet a két kezdő, a második profi évére készülő Earl Wolff pedig az első számú csere. Talán nem túlzás azt állítani, hogy mindhármuk legfeljebb szürke eminenciás lehet egy Super Bowl részvételre készülő csapatban, így a legtöbb fejlődést nekik kell produkálni, hogy a fent említett álom valósággá váljon. A front office mindenesetre nem aggódta túl a dolgot, a special-team ász Chris Maragos mellett mindössze az újonc Ed Reynolds érkezett az ötödik körben, így később akár még az egység szűke is kellemetlen meglepetést okozhat.

Tippelt kezdő 22:
Foles, L. McCoy, B. Celek, Z. Ertz, R. Cooper, J. Maclin, J. Peters, E. Mathis, J. Kelce, T. Herremans, L. Johnson*
C. Thornton, B. Logan, F. Cox, C. Barwin, M. Kendricks, D. Ryans, T. Cole, B. Fletcher, C. Williams, N. Allen, M. Jenkins

*Lane Johnson négy meccses eltiltással kezdi az évet, helyettese minden bizonnyal Allen Barbre lehet.

Washington Redskins
Az edzőtábor kezdete: július 24.
Helyszín: Bon Secours Washington Redskins Training Center, Richmond, Virginia

A legfontosabb párharcok:
1. Belső linebacker: Perry Riley hosszabbított a csapattal, így a RILB posztot a gyengébben sikerült tavalyi ellenére is ő fogja elvinni, mellette viszont az egyetlen helyre három jelölt is akad, izgalmas párharc lehet ez az edzőtábor során. Az előzetes források szerint talán némileg meglepő módon Keenan Robinson indul a legkedvezőbb helyzetből, ami azért érdekes, mert a 2012-ben drafolt fiatalembert eddig sérülések hátráltatták és mindössze 9 szerelést gyűjtött a ligában, míg két kihívója is komoly tapasztalattal rendelkezik. Akeem Jordan és Darryl Sharpton egyaránt az idei tavasszal kapott szerződést a fővárosban, ahhoz azonban, hogy all-down LB-ként számolhassanak velük új helyükön, sokat kell fejlődniük a passz elleni védekezésben. 

2. RG/RT: Alapesetben nem változik a fal jobb oldala, marad Chris Chester a guard, Tyler Polumbus pedig a tackle, őket viszont az átlagostól semmiképp sem nevezhetünk jobb kezdőnek, így felmerül a kérdés, hogy mikor vessük be a fiatalokat. Érdekesen sáfárkodtak a Redskins vezetői kevés draftpickjükkel, azonban a harmadik körben megszerzett Morgan Moses, Spencer Long páros nem tűnik rossz befektetésnek, így elképzelhető, hogy már első évükben komoly szerepet szánnak nekik.

3. Rúgó: Általános meghökkenésre kicker posztra is draftoltak újoncot a rézbőrűek Zach Hocker személyében, holott a tavalyi szezonban messze nem Kai Forbathal volt a legtöbb gond. A vezetők mindenesetre nem voltak elégedettek a láberősségével (négy elhibázott kísérlete közül három is 40 yardon túlról volt, mindössze 14 touchback a kirúgások után), így érkezett az Arkansas egyetemről a riválisa, akinek -meglepő módon- épp a láberőssége a legnagyobb fegyvere. Talán nem állunk messze az igazságtól ha azt mondjuk, egy fiatal punternek jobban örültek volna a szurkolók…

4. Elkapók: Pierre Garcon és DeSean Jackson személyében klasszis párossal dolgozhat RGIII, mögöttük azonban nem látunk megfelelő mélységet, még a cserék sorrendje sem tisztázott. Harmadik számú elkapóként Andre Roberts és Santana Moss kaphatja a legtöbb labdát, az újonc Ryan Grant valószínűleg rosterre kerül, így Aldrick Robinson és Leonard Hankerson az 53-as keretben maradásért kell, hogy küzdjön augusztusban, de elnézve az „ellenfeleket”, a feljebb lépés sem elképzelhetetlen.

Tippelt kezdő 22:
RGIII, A. Morris, D. Young, P. Garcon, D. Jackson, J. Reed, T. Williams, S. Lauvao, K. Lichtensteiger, C. Chester, T. Polumbus
J. Jenkins, B. Cofield, S. Bowen, R. Kerrigan, D. Sharpton, P. Riley, B. Orakpo, D. Hall, D. Amerson, B. Meriweather, R. Clark

 

Varga Kristóf (Kristof)


Hozzászólások

több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 57 — Cowboys fan
mire ezt kiposztoltátok, Lawrence-t már el is vitte a nínó, 8-10 hét ugrott.
több mint 9 éve
r.baggio New Orleans Saints Tulane Green Wave 241 — No es importante
Morgan Moses-szel kapcsolatban az a legfrissebb hír, hogy a csapat már a cutolásán gondolkodik...


---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
Ehh, alig várom már az április végi draftot. A 8. választási helyről remélem jól belenyúlunk egy tehetséges fiatal szerződtetésébe. Persze nem reménykedem Beckham Jr. szintben... de...
;o)
több mint 9 éve
Aha... most olvastam.
1/9 New York Giants: Landon Collins, SS, Alabama

Nem titok, hogy a safety class nem valami fényes, ráadásul a szabadon maradt veteránok között is kevés már, akit jószívvel be lehetne dobni a kezdőcsapatokba, így a Giants sok csapat reménykedését lezárhatja már itt a top10-ben egy Collins-pickkel.