Sakk
3 feliratkozó
több mint 5 éve
Lichess nicknév:Bébé: balazs9013
csebi: csebi
eaglesmcnabb: herremans79
Eazzy: gjanos89
ervinator: ervinator
Gergőbácsi: packerrider
Gyurma Pappa: gyurmapappa1
Igor: IgorRuzskin
Jakehomer: objectively_speaking
Medvepapa: Golyabacsi
Negritis: Negritis
shawnka: PandoBorris
Sobri Jóska: Predicant
Lichess Team:
Bowlponthu Chess Team
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
2 napja
Erdogmus 2700+t átlépte2 tinédzser van ebben a körben, ő és Gukesh
www.reddit.com/r/chess/comments/1snbo4b/ya%C4%9F%C4%B1z_kaan_erdo%C4%9Fmu%C5%9F_14_only_teenager_with_gukesh/
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
2 napja
Ok, szerintem semmi ilyen nem volt, de ősszel kiderülSzerintem ezek már megtörténtek, csak az tud kiderülni, hogy ez bejön vagy sem.
Jakehomer
Ha nem, attól meg így törtent, ha igen, akkoris kételkedhetsz abban, hogy ez koncepció vagy csak így alakult.
De majd valamelyik kontentben úgyis elmondják.
2 napja
Ok, szerintem semmi ilyen nem volt, de ősszel kiderül
Tepper takarodj!
2 napja
De nem is feszül rá. Valami videóban mondták, hogy amikor 24 elején ő lett a kihívó, akkor ezerrel beindult a felkészülés, aminek része volt a pesti sakkolimpia is, ahol első tablán egyéni aranyérmes is lett 3000 körüli performansszal, úgy felkészült, annyira komolyan vették, majd év végén megnyerte a címet.Carlsen úgy 15+ éve dominálja a sakkot, szokásos tökéletes Sobri analógia 😭 most is világbajnok lenne, ha érdekelné, vagy inkább azt mondom, hogy motiválná az a cím (ahogy a rapid/blitz/freestyle érdekli és motiválja).Tehát Gukesh leszarja, hogy kiesett a szűk elitből, vesztett egy év alatt 60 élőt, Wijkben is csak poénból kerülgette a sírás. Ma is tanultam valamitNem hiszem, hogy leszarta, de nem lehet folyamatosan topon lenni, és a stábja a címvédésre helyezte a fókuszt.
Jakehomer
Amúgy pont ezért mondott le Carlsen a címről, mert ebben a rendszerben kizsigerelő a jelenlegi elavult metodika, és kurva fárasztó versenyeken is jól helyt állni meg a címet is megtartani. Ő alltime top5 sakkozó, ideig-óráig elbírta, de még ő se vállalta egy pont után az ezzel járó stresszt.
Ma is tanultál valamit.
Őszentsége Sobri Jóska
Persze hogy baromi megterhelő mentálisan, pont ezért esett vissza Gukesh, nem azért mert "nem feszül rá a meccseire". Csak egy ilyen spirálból nehéz kijönni, lásd Ding, Gukesh annyival van jobb helyzetben, hogy ő még nagyon fiatal.
Jakehomer
És pont azért, hogy a lehető legnagyobb eséllyel védhesse meg, Anandék azt találták ki, hogy pihenjen, ne görcsöljön, és amikor majd 26-ban meglesz a kihívó, akkor kezdi meg a felkészülést személyreszabottan a győztesre. Szóval nincs semmiféle spirálban, egyszerűen nem terhelik túl, nem égetik ki, nem kellett napi 8 órat edzenie, stb.
2 napja
Carlsen úgy 15+ éve dominálja a sakkot, szokásos tökéletes Sobri analógia 😭 most is világbajnok lenne, ha érdekelné, vagy inkább azt mondom, hogy motiválná az a cím (ahogy a rapid/blitz/freestyle érdekli és motiválja).Tehát Gukesh leszarja, hogy kiesett a szűk elitből, vesztett egy év alatt 60 élőt, Wijkben is csak poénból kerülgette a sírás. Ma is tanultam valamitNem hiszem, hogy leszarta, de nem lehet folyamatosan topon lenni, és a stábja a címvédésre helyezte a fókuszt.
Jakehomer
Amúgy pont ezért mondott le Carlsen a címről, mert ebben a rendszerben kizsigerelő a jelenlegi elavult metodika, és kurva fárasztó versenyeken is jól helyt állni meg a címet is megtartani. Ő alltime top5 sakkozó, ideig-óráig elbírta, de még ő se vállalta egy pont után az ezzel járó stresszt.
Ma is tanultál valamit.
Őszentsége Sobri Jóska
Persze hogy baromi megterhelő mentálisan, pont ezért esett vissza Gukesh, nem azért mert "nem feszül rá a meccseire". Csak egy ilyen spirálból nehéz kijönni, lásd Ding, Gukesh annyival van jobb helyzetben, hogy ő még nagyon fiatal.
Szerkesztette: Jakehomer
Tepper takarodj!
2 napja
Tehát Gukesh leszarja, hogy kiesett a szűk elitből, vesztett egy év alatt 60 élőt, Wijkben is csak poénból kerülgette a sírás. Ma is tanultam valamitNem hiszem, hogy leszarta, de nem lehet folyamatosan topon lenni, és a stábja a címvédésre helyezte a fókuszt.
Jakehomer
Ma is tanultál valamit.
2 napja
Tehát Gukesh leszarja, hogy kiesett a szűk elitből, vesztett egy év alatt 60 élőt, Wijkben is csak poénból kerülgette a sírás. Ma is tanultam valamit
Tepper takarodj!
3 napja
Blübaum sügér confirmed 😛Viccet felreteve Blübaum nem superGM szint, de nem is egy random, szerencsés sakkozó, aki full outsiderkent bekerült a Candidatesre. Vannak jobb időszakai, akkor bárkivel felveheti a versenyt, de nem egy stabilan kiemelkedő játekos. Ez momentán tény. Viszont nem is lett utolsó, nem kapott ki se Sindarovtól, se Nakamuratól, se Praggtól, ez nagy fegyvertény ahhoz képest, hogy mennyire megütköztél rajta, a bekerülésén, de egyet se tudott nyerni, szóval valóban nem érdemel több szót.
Viccet félretéve az egyértelmű, hogy nagy különbség van a 2700-as és a superGM nívó között, előbbiek tudnak stabilan játszani, ha csak remizni akarnak, de nyerni csak akkor, ha valaki all in megy ellenük. Még a továbbra is szenvedő Prag is nyert egy partit.
Gukeshnek nagyon össze kell szednie magát, mert jelen formájában Javoking lesöpri az asztalról.
Jakehomer
Gukesh szerintem nincs jelenleg semmilyen formában, egyszerűen nem feszül rá a meccseite, versenyeire, de benne vannak olyan kepességek, hogy rendes felkészüléssel, koncentráltan le tudja hozni esélyesként a címmeccset. Igazából mindketten kurva fiatalok még, és mindketten csak erősödnek, fejlődnek, egyikük se kész még, de ha Sindarov ezzel a "modern Tal" stílussal lenyomja, akkor az azt jelenti, hogy megérdemelten világbajnok.
Nekem annyi a tippem, hogy nem egy remicunami lesz, hanem sok eldőlt, éles meccs, látványos partik.
3 napja
Blübaum sügér confirmed 😛Viccet félretéve az egyértelmű, hogy nagy különbség van a 2700-as és a superGM nívó között, előbbiek tudnak stabilan játszani, ha csak remizni akarnak, de nyerni csak akkor, ha valaki all in megy ellenük. Még a továbbra is szenvedő Prag is nyert egy partit.
Gukeshnek nagyon össze kell szednie magát, mert jelen formájában Javoking lesöpri az asztalról.
Tepper takarodj!
3 napja
Vaishali a kihívő nem lesz álompár a VB meccseken
4 napja
M a a 3 remi mellé jött egy Wei Yi győzelem Esipenko ellen, így Blübaum az utolsó forduló előtt 5. és már nem lehet utolsó, Sindarov meg a mai Giri elleni döntetlennel megnyerte a 26-os Candidatest.Végeredmény holnap.
5 napja
Én azt már elfelejtettem.Ma is négy szalonremi volt, elengedte ezt már mindenki, Sindarov bedarálta a mezőnyt, 12 parti, 6 győzelem, 6 remi, a többi 7 versenyző összesen nyert 9-et.A giri party azért több volt
És bár ma elsodort a választásnapi telefoncunami, de két fordulóval a vége előtt leírom, hogy Blübaum még mindig veretlen, és még mindig a mezőny első felében.
Őszentsége Sobri Jóska
És bluebaumnak van 1 veresége
Negritis, a vajda
6 napja
Ma is négy szalonremi volt, elengedte ezt már mindenki, Sindarov bedarálta a mezőnyt, 12 parti, 6 győzelem, 6 remi, a többi 7 versenyző összesen nyert 9-et.A giri party azért több volt
És bár ma elsodort a választásnapi telefoncunami, de két fordulóval a vége előtt leírom, hogy Blübaum még mindig veretlen, és még mindig a mezőny első felében.
Őszentsége Sobri Jóska
És bluebaumnak van 1 veresége
Szerkesztette: Negritis, a vajda
6 napja
Ma is négy szalonremi volt, elengedte ezt már mindenki, Sindarov bedarálta a mezőnyt, 12 parti, 6 győzelem, 6 remi, a többi 7 versenyző összesen nyert 9-et.És bár ma elsodort a választásnapi telefoncunami, de két fordulóval a vége előtt leírom, hogy Blübaum még mindig veretlen, és még mindig a mezőny első felében.
6 napja
youtube.com/shorts/XgYMAVDwrIQ?is=2ZWDLjry-waD0Sfr
6 napja
Fabi után Hikaru is csak túl akart esni a meccsen
7 napja
Ma mind a 4 meccs remi lett, még 3 forduló van vissza, Sindarov még mindig 2 ponttal vezet, szerintem ezt már elengedte mindenki más.Blübaum negyedik.
9 napja
És ott meg nyerhet Pragg nővére.Matematikailag sok minden történhet, de ennek annyia nőnél az 1-7 között kisebb a különbség mint a férfiaknál az 1-2 között
Jakehomer
Negritis, a vajda
9 napja
Matematikailag sok minden történhet, de ennek annyia nőnél az 1-7 között kisebb a különbség mint a férfiaknál az 1-2 között
Jakehomer
9 napja
Matematikailag sok minden történhet, de ennek annyi
Tepper takarodj!
9 napja
Persze, simán lehet, de matematikailag még Giri befoghatja, de ha Sindarov eljut 10 pontig, közte egy Giri elleni remivel, akkor már matematikailag sem.Míg Sindarov 4 remivel tornagyőztes. (Játszik még Girivel, Caruanaval, Nakamurával és Wei Yivel.)sztem ha 1 pontot hoz a kövi 2 meccsen a 2 amcsi ellen akkor meglesz már
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
9 napja
Míg Sindarov 4 remivel tornagyőztes. (Játszik még Girivel, Caruanaval, Nakamurával és Wei Yivel.)sztem ha 1 pontot hoz a kövi 2 meccsen a 2 amcsi ellen akkor meglesz már
Őszentsége Sobri Jóska
9 napja
Így történt.védtelen király + nem koordinált bástyák << queenAz ev bar csalóka. A stockfish biztos rányúzná Praggra, de gyakorlati emberi játszmában ez egy nagyon nehezen nyerhető állás.kérdés hány gyalog lesz még belőle?Sindarov úgy nézett Praggra hogy: "tényleg tesó? TÉNYLEG?!"Ez a 2 bástya vs. vezér 2 gyalog eléggé reminek tűnik, ha senki se bassza el. Raadasul Sindarov 6 gyalogjából 2 duplagyalog 4 gyalogszigeten.
kiváncsi vagyok behúzza-e mer azért elég "only move" territory van, de a flow alapján bekéne
és akkor még 1 hikaru w kell neki hogy kvázi meglegyen
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska
valamit bár a H3 gyalog előny, de így mind2 bástya paralizálva van és nem tudnak együtt dolgozni
sztem érthető a Sindarov előny, de akár még mentés is lehet belőle
Negritis, a vajda
Giri és Nakamura meg már remizett is,
Őszentsége Sobri Jóska
Negritis, a vajda
És az összes többi parti remi lett.
Sindarov kiemelkedik ebből a mezőnyből most.
Ahol Blübaum (igaz, csak bergerrel, de) mezőny első fele 10 forduló után.
Pragg meg csalódás, hogy néggyel a vége előtt már matematikailag sincs esélye.
Míg Sindarov 4 remivel tornagyőztes. (Játszik még Girivel, Caruanaval, Nakamurával és Wei Yivel.)
9 napja
védtelen király + nem koordinált bástyák << queenAz ev bar csalóka. A stockfish biztos rányúzná Praggra, de gyakorlati emberi játszmában ez egy nagyon nehezen nyerhető állás.kérdés hány gyalog lesz még belőle?Sindarov úgy nézett Praggra hogy: "tényleg tesó? TÉNYLEG?!"Ez a 2 bástya vs. vezér 2 gyalog eléggé reminek tűnik, ha senki se bassza el. Raadasul Sindarov 6 gyalogjából 2 duplagyalog 4 gyalogszigeten.
kiváncsi vagyok behúzza-e mer azért elég "only move" territory van, de a flow alapján bekéne
és akkor még 1 hikaru w kell neki hogy kvázi meglegyen
Negritis, a vajda
Őszentsége Sobri Jóska
valamit bár a H3 gyalog előny, de így mind2 bástya paralizálva van és nem tudnak együtt dolgozni
sztem érthető a Sindarov előny, de akár még mentés is lehet belőle
Negritis, a vajda
Giri és Nakamura meg már remizett is,
Őszentsége Sobri Jóska