Soccer

41 feliratkozó

10 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 20 844 — Kinek mit intézett a kormánya

Poloska vagyok.
10 hónapja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 20 844 — Kinek mit intézett a kormánya
De gyerekek, komolyan azon megy a vita folyamatosan, hogy felnőtt emberek 10-20 éves bíráskodással a hátuk mögött, folyamatosan téves, meccsről meccsre teljesen ellentétes döntést hoznak 4-en !!! Videó visszanézések után !!!
Akkor itt vagy mindenki full hülye vagy egyesek szerint tévednek szerintem csalnak.
Pedig egy mezei bowl fórum oldalon jobb ítéletek születnek. Ne szórakozzunk már azzal, hogy azt ott meccsenként 4 en nem látják, egyet tudok elképzelni még a csalás mellett az az hogy nem akarják.
KeyG
Én tudom a megoldást. Nem kell ilyen puha “sportokat” követni.
szaba
NFL alatt is ugyanez ment, ez sportágfüggetlen.
Hokiban is jó kérdés a goalie interference.

Poloska vagyok.
10 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 11 908
De gyerekek, komolyan azon megy a vita folyamatosan, hogy felnőtt emberek 10-20 éves bíráskodással a hátuk mögött, folyamatosan téves, meccsről meccsre teljesen ellentétes döntést hoznak 4-en !!! Videó visszanézések után !!!
Akkor itt vagy mindenki full hülye vagy egyesek szerint tévednek szerintem csalnak.
Pedig egy mezei bowl fórum oldalon jobb ítéletek születnek. Ne szórakozzunk már azzal, hogy azt ott meccsenként 4 en nem látják, egyet tudok elképzelni még a csalás mellett az az hogy nem akarják.
KeyG
Én tudom a megoldást. Nem kell ilyen puha “sportokat” követni.
10 hónapja
beltazor Michigan Wolverines 2 879 — Pfizer & Moderna fan
Aaa elfelejtettem hogy tegnap indult a jegyvetel. Buko aranyszintu tagsag.

10 hónapja
Coolearie San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 5 461 — . . .
Most se megyünk válogatott meccsre úgy érzem..
10:01kor bementem a lobbyba, 7900an voltak előttem.. Már akkor. Úgy hogy 10kor indult 😀

Szerkesztette: Coolearie
10 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 687
De rühellem az ilyenekért büntetőt. Valahogy szankcionáli kell. Kapjon egy sárgát a védő és ennyi. Akár ezen a meccsen vagy a Real - Atletin. Nem volt esélye megjátszani a labdát a támadónak akkor ne adjunk már tizit ezért, hiába volt egyértelmű lerántás
Yamal19
Lehet már írtam (százszor), ha egyértelmű a lerántás, az szabálytalanság, ha a büntetőterületen belül, akkor tizenegyesrúgás. A szabálytalanság megítélésénél nem szempont az esély a labda megjátszására, mondhatni ha lerántják akkor már nyilván 0 százalek az esélye megjátszani a labdát. De ez irreleváns szempont.
Még ha Zombori mást is mondana.
Őszentsége Sobri Jóska
szabály szerint az, de nem kellene hogy az legyen
Yamal19
Én nem tudom...senki nem kötelezte a védőt, hogy le kell rántani. A szabály meg tényleg egyértelmű.
Klaci79
Mi a különbség?

IMG-7605

IMG-7606

IMG-7607
KeyG
Édes Istenem...ez már vergődésnek tűnik, de nem fogok felülni neki 😀
10 hónapja
De rühellem az ilyenekért büntetőt. Valahogy szankcionáli kell. Kapjon egy sárgát a védő és ennyi. Akár ezen a meccsen vagy a Real - Atletin. Nem volt esélye megjátszani a labdát a támadónak akkor ne adjunk már tizit ezért, hiába volt egyértelmű lerántás
Yamal19
Lehet már írtam (százszor), ha egyértelmű a lerántás, az szabálytalanság, ha a büntetőterületen belül, akkor tizenegyesrúgás. A szabálytalanság megítélésénél nem szempont az esély a labda megjátszására, mondhatni ha lerántják akkor már nyilván 0 százalek az esélye megjátszani a labdát. De ez irreleváns szempont.
Őszentsége Sobri Jóska
Yamal19
Én nem tudom...senki nem kötelezte a védőt, hogy le kell rántani. A szabály meg tényleg egyértelmű.
Klaci79
Mi a különbség?

IMG-7605

IMG-7606

IMG-7607
KeyG
Számos dolog lehet, amit egy fényképből nem lehet megállapítani.
A teljes kontextus hiányzik így szabadon narrálható.
Mi volt a játékszituáció, hol volt a pályán, mi történt előtte, mikor történt sípolás...

Poloska vagyok.
10 hónapja
KeyG Baltimore Ravens 13 063
Yamal19
Őszentsége Sobri Jóska
Yamal19
Klaci79
Mi a különbség?

IMG-7605

IMG-7606

IMG-7607

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
10 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 122 — The Mathematician
Persze ettől függetlenül én támogatom a VAR-t, de lehetne ezt sokkal jobban is csinálni. Ahogy írtátok, nagyon kéne a challenge. Nem is értem miért nincs, tök nagy nyomást venne le róluk és helyezne át az edzőkre.
dugo93
amíg nem áll meg az óra addig sztem halott ötlet a challenge

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
10 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 498
semmi értelme a VAR-nak.. ezerszer több hibás ítélet van mint előtte
telibe szarom hogy kinagyítva, jobbra balra lemérik(néhol megnövelik valakinek a lábméretét) megállapítják hogy egy nagylábújkörömnyivel előrébb volt a csatár vagy sem, ezzel együtt tudok élni.. elég a teljesen egyértelmű szituációkat néha vissza nézni és ennyi
Yamal19
Sokkal több hiba volt előtte, csak az már régen volt és megszépülnek az emlékek.
A technikai fejlesztésnek általában mindig van értelme, ha van erőforrás fordítva az edukációjára is.
zacknorb
Igenis, meg nem is. Épp az a baj vele, mint ami az amerikai focinál is. Mivel a játékvezetők/partjelzők tudják, hogy van mögöttük egy papíron mindent látó szem, ezért könnyebben hoznak meg kényes döntéseket. Ez sokszor azt jelenti, hogy továbbengednek olyan dolgokat, amiket egyébként lefújtak volna 10 évvel ezelőtt. Mondhatnánk, hogy igen, de majd szól nekik a VAR. Ennek így is kéne működnie, de nagyon sokszor van olyan szitu, hogy élőben egyértelműen ezt érzed, hogy be kellett volna fújni, majd vissza se nézik. Ilyenkor egyébként nagyon sokszor nem is ismétlik az esetet.

A másik dolog meg ugye az ilyen "inkább tizi, mint nem" helyzetekben van. Ez kicsit az előző eset továbbgondolása. Szóval ha a spori továbbengedi, mert úgy van vele, hogy "ez inkább volt tizi, mint nem, de úgy is megnézik", akkor sok esetben a VAR is csak felteszi a kezét, hogy "hát igen, ez inkább tizi, mint nem, de a játékvezető élőben úgy döntött, hogy nem, akkor ebbe nem nyúlunk bele, mert nem 100%-ig egyértelmű". Leegyszerűsítve, ha kétszer játszanánk le ugyanazt a mondjuk 70%-ban megállapítható szitut, az egyiknél befújja a spori, a másikba nem, akkor ezeken a VAR nem fog változtatni.

Persze ettől függetlenül én támogatom a VAR-t, de lehetne ezt sokkal jobban is csinálni. Ahogy írtátok, nagyon kéne a challenge. Nem is értem miért nincs, tök nagy nyomást venne le róluk és helyezne át az edzőkre.

10 hónapja
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 687
Yamal19
Őszentsége Sobri Jóska
Yamal19
10 hónapja
vfdbfdsn 175
Yamal19
Őszentsége Sobri Jóska
10 hónapja
Yamal19
Őszentsége Sobri Jóska
A nem szempont sem feltétlenül igaz, hallottam gyakorló játékvezetőtől, hogy tud súlyosbító körülmény lenni, hogy amúgy a labda sem volt ott.
zacknorb
Igen, sulyosbító lehet, enyhítő semmiképp.
Képzeljük el, hogy X csapat támad, zajlik a játék az ellenfél szögletzászlójánál a labda, miközben Y csapat elől maradt csatára és X csapat kapusa összeszólalkozik X csapat tizenhatosán belül, majd a kapus fellöki Y csatárát. A labda 90 méterre, mégis szabálytalanság, majd büntető X csapat ellen.
Vagyis a "nem volt esélye megjátszani a labdát" valami rossz becsípődés vagy hibás szemléletmód az eredeti érvelésben, köszönhetően -gondolom- az elmúlt évtizedek teljesen hozzá nem értő szakértőinek, szakkommentátorainak.
Őszentsége Sobri Jóska
Szekeres Adrián a madridi derby félidejében konkrétan ezt hozta érvként, én ott fogtam a fejem, hogy pls adjatok már neki egy szabálykönyvet (a szabálykönyvből való idézést egyedül Hegedűs Henrik csinálta magyar TV-ben az általam látottak közül, pedig ezen nemzetközi sztenderdet simán át lehetne venni, de Sebők Vili lehet elolvasni nem tudná).
A CBS-en egy elvileg rule analyst is hozta ezt az érvet, arra is néztem hogy ezt így hogy, főleg mert előtte a Bilbao meccsen is volt ilyen tizi, és minden fordulóban van 2-3.

Poloska vagyok.
10 hónapja
Hendrix Utah State Aggies 3 040
Ha lenne egy keretre való Tonci Kukocunk, sanszosan nem kéne aggódni, hogy meglesz-e a bent maradás... az NB 2-ben...
Egyébként meg maximálisan igaza van Toni Kukoc rokonának.
iktriad
Amugy mi lett azzal a Honveddal? Regota nem kovetem az esemenyeket de az hogy a masodosztalyban a kieses ellen kell harcolni eleg gaz. Szijjarto kulugyminiszter ur miert nem intez valamit? Detarit kellene leultetni a padra.😂
Hendrix
Leisztinger átvette a klubbot, és hozta magával Fórizs-t sportigazgatónak, aki megpróbálja felülmúlni kárcsinálásban a Mendelényi-Bozó tandemet.
iktriad
Gondolom akkor kivalo sportszakmai munka folyik, nincsenek visszaosztasok. Mi lehet a kiut szerinted, ha van egyaltalan?

Mondjuk ahogy latom az uj Bozsikban epult VIP szektor, az nagyon kellett.

I know that when you shine they wish some days will be dark

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
10 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 83 651 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Ha lenne egy keretre való Tonci Kukocunk, sanszosan nem kéne aggódni, hogy meglesz-e a bent maradás... az NB 2-ben...
iktriad
Amugy mi lett azzal a Honveddal? Regota nem kovetem az esemenyeket de az hogy a masodosztalyban a kieses ellen kell harcolni eleg gaz. Szijjarto kulugyminiszter ur miert nem intez valamit? Detarit kellene leultetni a padra.😂
Hendrix
Leisztinger átvette a klubbot, és hozta magával Fórizs-t sportigazgatónak, aki megpróbálja felülmúlni kárcsinálásban a Mendelényi-Bozó tandemet.
10 hónapja
Hendrix Utah State Aggies 3 040
iktriad

I know that when you shine they wish some days will be dark

Sunny days wouldn't be special if it wasn't for rain, Joy wouldn't feel so good if it wasn't for pain
10 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 181 — #NoStress
Yamal19
Őszentsége Sobri Jóska
A nem szempont sem feltétlenül igaz, hallottam gyakorló játékvezetőtől, hogy tud súlyosbító körülmény lenni, hogy amúgy a labda sem volt ott.
zacknorb
Igen, sulyosbító lehet, enyhítő semmiképp.
Képzeljük el, hogy X csapat támad, zajlik a játék az ellenfél szögletzászlójánál a labda, miközben Y csapat elől maradt csatára és X csapat kapusa összeszólalkozik X csapat tizenhatosán belül, majd a kapus fellöki Y csatárát. A labda 90 méterre, mégis szabálytalanság, majd büntető X csapat ellen.
Vagyis a "nem volt esélye megjátszani a labdát" valami rossz becsípődés vagy hibás szemléletmód az eredeti érvelésben, köszönhetően -gondolom- az elmúlt évtizedek teljesen hozzá nem értő szakértőinek, szakkommentátorainak.

10 hónapja
Yamal19
Őszentsége Sobri Jóska

Poloska vagyok.
10 hónapja
ozibozi New York Giants 20 244
Hogy lesz ebből feljutás warr, nagylaza??
JC6 (Mr. Miele)
Ez a kérdés bennem is felmerült.
nagylaza, főpohárnok
Nem akarok senkinek álmatlan éjszakákat okozni, sehogy.
Leírtam már egyszer bővebben, hogy az egész Vasas játékospolitika, tulajdonosi szinten valószínűleg nem szándékoltan ugyan, de az NB2 3-4-5. helyére van optimalizálva.
Kampman
Gyanítom, Csányi türelme se végtelen. Az elvárás egyértelműen a feljutás, nem is lehet más.
nagylaza, főpohárnok
De a kérdés az inkább, hogy így minek? Ugyanúgy esnénk ki a picsába azonnal, mint legutóbb a hasonlóan balfasz Kuttorral. Ilyen vezetőséggel, Fülöpkékkel, Bandikákkal nem is lehet más eredmény. Évek óta mondom.
warr_b
Te is mondod, nem csak te😀
10 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 181 — #NoStress
Yamal19

10 hónapja
warr_b Washington Commanders 27 927 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Hogy lesz ebből feljutás warr, nagylaza??
JC6 (Mr. Miele)
Ez a kérdés bennem is felmerült.
nagylaza, főpohárnok
Nem akarok senkinek álmatlan éjszakákat okozni, sehogy.
Leírtam már egyszer bővebben, hogy az egész Vasas játékospolitika, tulajdonosi szinten valószínűleg nem szándékoltan ugyan, de az NB2 3-4-5. helyére van optimalizálva.
Kampman
Gyanítom, Csányi türelme se végtelen. Az elvárás egyértelműen a feljutás, nem is lehet más.
nagylaza, főpohárnok
De a kérdés az inkább, hogy így minek? Ugyanúgy esnénk ki a picsába azonnal, mint legutóbb a hasonlóan balfasz Kuttorral. Ilyen vezetőséggel, Fülöpkékkel, Bandikákkal nem is lehet más eredmény. Évek óta mondom.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
10 hónapja
KeyG Baltimore Ravens 13 063

Real Madrid & Boston Celtics & Los Angeles Dodgers

We are just the Ravens!
10 hónapja
Ugyanitt C szektoros bérletemet vasárnap a Budafok ellen B szektoros jegyre cserélném, mert spanjaim akarnak menni de csak a B szektorokba.

Poloska vagyok.
10 hónapja
semmi értelme a VAR-nak.. ezerszer több hibás ítélet van mint előtte
telibe szarom hogy kinagyítva, jobbra balra lemérik(néhol megnövelik valakinek a lábméretét) megállapítják hogy egy nagylábújkörömnyivel előrébb volt a csatár vagy sem, ezzel együtt tudok élni.. elég a teljesen egyértelmű szituációkat néha vissza nézni és ennyi
Yamal19
Sokkal több hiba volt előtte, csak az már régen volt és megszépülnek az emlékek.
A technikai fejlesztésnek általában mindig van értelme, ha van erőforrás fordítva az edukációjára is.
zacknorb
Nyilvánvalóan van értelme, ha kiszűri a maradonás kezesgólokat, már megéri.

Mondjuk nem értem hogy mi a tosznak hatmillió ember a varszobába ha úgyis össze-vissza döntenek egyik meccsről a másikra, csapatoktól függetlenül.

Szerintem elég lenne a VAR szobába egy játékvezető, plusz 1-1 delegált a két féltől, oszt az alap kétes szitukat nézze vissza a spori, amit ő kétesnek tart, ezen felül a 2 delegált kétszer challangelhessen és annyi. Ha más sportágokban több/kevesebb sikerrel működik valami akkor nem szégyen lopni. Vagy adjanak az edzőbának piroszászlót és dobhassa be ő 😀
eaglesmcnabb
Szerintem amúgy minden meccset az aktuális szövetség központjából mérlegeljenek erre specializált bírók, így az infrastruktúra is fix biztosított lenne, konzisztensebb is lehetne és minőségi javulást is eredményezhetne.

Poloska vagyok.
10 hónapja
vfdbfdsn 175
Szimpatikus ez a Barcika, meg minden, meg FM 2023-ban is toltam velük pár szezont, de azért ez az utóbbi évtizedek egyik leggyengébb feljutó csapata lenne alighanem.
Kampman
Nem igazából tudtam elsőre összerakni, hogy hova juthat fel a Barcelona és miért hívod őket így. 😀
Jughead
NB1 trophy még hiányzik hallo. Gyűjtsd össze mind mint a Pókemonokat