Heti hírek - 11. hét

Írta: alatriste — 2016. november 16., 23:39

Fontos győzelmet aratott a hétvégén a Rams, Keenum és a csapat támadójátéka azonban továbbra is kiábrándító volt. Így végre eljött Jared Goff ideje! A Rams vezetői a fényes 9-6-os idegenbeli győzelem után úgy döntöttek itt a váltás ideje. Goff első kezdő mérkőzésére így otthon kerül majd sor a Dolphins ellen.

Óriási profizmusról tett tanúbizonyságot Tony Romo a dallasiak nemsokára teljesen egészséges irányítója. Romo ugyanis kiállt a nyilvánosság elé, és elismerte, Dak Prescott kiérdemelte, hogy a csapat első számú irányítója legyen. A médiát pedig megpróbálta lenyugtatni, hogy ne azzal foglalkozzanak, hogy ki lesz a csapat irányítója, mert ez csak negatívan hathat az újoncra. Elmondta, hogy mindenben támogatni fogja Prescottot, ahogyan anno őt is támogatták, amikor hasonló cipőben járt. Respect!

Reménykednek több kulcsjátékosuk visszatérésében Indianapolisban. A bye week után a héten újra edzésbe tudott állni Jack Mewhort (G), Henry Anderson (DT), Mike Adams (S) és még Joe Reitz (T) is, utóbbi azonban még non contact edzésmunkát tudott végezni.

Elküldte a csapatból Blair Walsh kickert a Minnesota. Az idén komolyan visszaeső rugó már így is fél lábbal a kirúgás szélén állt, a hétvégén újra kihagyott egy extra pontot ami végleg megpecsételte a sorsát. Helyét Kai Forbath veszi majd át. Eközben újabb rossz hír a Vikings csapatának, hogy a Matt Kalil helyére igazolt Jake Long is követte elődjét, és idén már nem tud játszani. Tovább fogy az amúgy is szenvedő minnesotai támadófal. Jó hír viszont Xavier Rhodes ma már újra edzeni tudott miután agyrázódást szenvedett el a hétvégi mérkőzésen.

Vegyes érzelmű hírek érkeztek a Panthers sérültjeivel kapcsolatban. A csapat elveszítette a szezon hátralévő részére a punterét Andy Leet. Jonathan Stewart pedig ismeretlen okok miatt kihagyta a hétfői és a keddi edzést is, azonban valószínűleg tudja vállalni a játékot a TNF-on. Esélyes a játéka Shaq Thompsonnak is, aki két hét kihagyás után a héten már újra teljes értékű edzést végzett, ugyancsak valószínű a játéka a csapat kezdő centerének Ryan Kalilnak is. A két hetet kihagyó center kedden már teljes edzésmunkát végzett. A támadófal másik játékosa Michael Oher azonban még mindig az agyrázkódása okán nem edz, Rivera mindenesetre reménykedik, hogy Oher idén tud még játszani.

Eközben a TNF másik szereplője a Saints gárdája nélkülözni kényszerül bal oldali tacklejét. Terron Armstead a Denver után a Panthers elleni meccset is kihagyni kényszerűl. Kérdésese a játéka továbbá Delvin Breaux CB-nek.

Rob Gronkowski sérülése nem olyan komoly, mint amilyen hírek először napvilágot láttak vele kapcsolatban. A klasszis TE tüdeje nem lyukadt ki, szerencsére csak mellkas sérülést szenvedett.

Green Bayt újfent elérte a sérüléshullám. A csúfos vasárnapi vereségük alkalmával a csapat elveszítette három kezdőjátékosát: D. Bakhtiari (LT), T.J. Lang (G) és Jake Ryan (ILB). Bakhtiari szerdán már merevítővel a lábán részt tudott venni az edzésen, és van esély a játékára a Washington ellen, ám a másik két friss sérült nem edzett még a héten. Jared Cook és Clay Matthews viszont újra edzettek bár még csak limitáltan.

Elküldte a Seahawks az idén már 7 TD szerző futóját Christine Michaelt. A sokkoló hír a hátterében Thomas Rawls visszatérése és C.J. Prosise jó teljesítménye állhat. Közben kiderült, hogy a Packers claimelte Michaelt. A csapat továbbá elküldte Sealver Siliga DT-t is, akit pedig a Buccaneers hívott magához.

Robert Griffin a Browns irányítója megkapta az orvosoktól a zöld utat az edzésekhez. Kérdés mikor lesz újra annyira egészséges, hogy visszatérhessen a pályára is, és visszaveszi-e majd a karmesteri pálcát Kesslertől.

Remek hír a Lions drukkereknek. DeAndre Levy újra edzésben! A szezon első mérkőzése óta hiányzó LB szerdán végre újra edzett.

Alex Lewis a Ravens újonc kezdő bal oldali guardja bokaficam miatt több hétre harcképtelenné vált. A csapatnál reménykednek benne, hogy a másik oldali guard Yanda vissza tud majd térni miután ki kellett hagynia a Browns elleni meccset.

Robert Quinn korházba került hétfőn. Elvileg két rohama is volt a Rams játékosának, amiknek köze lehet a kiváló passrusher korábbi agytumorához. Annyi viszont biztos, hogy nem football sérülés miatt kellett bevinni. Jó hír azonban, hogy már kedden elhagyhatta a kórházat, ma pedig részt tudott venni az edzésen.

Doug Martin visszatért. Két hónap után a Chicago elleni hétvégi mérkőzésen újra játszott a Tampa kiváló futója. Martin a hétvégén még csak limitált szerepet kapott, de így is összehozott egy TD-t a csapatának. Ugyancsak jó hír a csapatnak, hogy Joe Hawley (G) visszatért az edzésekre és Jacquizz Rodgers is közel áll már ehhez.

Nem kezdődött jól a hét viszont a Chicago Bears számára. A csapatnak IR listára kellett tennie kiváló guardját Kyle Longot bokasérülés miatt és Will Suttont (DT) is. Ezzel már 12 játékos csücsül a csapat IR listáján. A rossz híreknek azonban itt nincs vége. A csapat első számú elkapója Alshon Jeffery 4 mérkőzéses eltiltás elé néz illegális teljesítményfokozó szer használata miatt.

Jó hírt közölt Andy Reid a Chiefs vezetőedzője. Justin Houston játékára komoly esély van a Buccaneers ellen.

A Buffalo gárdája a vártaknak megfelelően sérültlistára tette centerét Eric Woodot.

Philadelphiaban a csapat első számú elkapója Jordan Matthews hátsérülést szenvedett el a keddi edzésen, emiatt a szerdai napot ki is kellett hagynia, de a hétvégi játéka elvileg nem forog kockán. Allen Barbre pedig a 8.hét óta először tudott újra edzésmunkát végezni, és komoly esélye van pályára lépni a hétvégén korábbi csapata ellen. Nolan Carrol agyrázkódás miatt viszont nem edzett egyenlőre.

A Dolphins hétvégi győzelmes során megsérült Branden Albert (T) csuklója így kihagyja a mérkőzést a Rams ellen. Mario Williamsnek játéka pedig kérdéses, aki bokasérülés matt maradt távol az edzésektől.

Cameron Heyward (DE) befejezte idénre. Mellizom szakadás miatt IR listára tette őt a Steelers.

Brandon Mebanet ugyancsak IR-e kellett tenni. A Chagersnek azonban rajta kívül is akadnak friss sérültjei. Travis Benjamin térd Brandon Flowers játéka pedig agyrázódás miatt kérdéses a hétvégére.

A Tamba Bay idén szerződtetett guardja J.R. Sweezy aki eddig PUP listán szerepelt nem tér vissza a csapathoz idén.

DeSean Jackson limitáltan, de újra edzésben. Esélyes a játéka a Packers ellen ha továbbra is jól halad a visszatérése. 

Larry Fitzgerald aki a hétvégi mérkőzésen szenvedett térdsérülést nem vett részt a szerdai edzésen, játékára mindazonáltal komoly esély van a Vikings ellen.