Heti körkép - 4. hét

A negyedik hét eseményeinek kivonata.

Heti körkép - 4. hét

NFC West


Három NFC West győzelem született a negyedik héten. Azért nem négy, mert a Seattle és a St. Louis egymás ellen játszott, ahol a hazai Rams legyőzte a Seahawkst. A 49ers nagyon meggyőző játékkal pontot sem engedett a Jetsnek, New Yorkban. A Cardinals már-már hagyományosan hosszabbításos találkozón tudott nyerni a Dolphins ellen.

St. Louis Rams
vs Seattle Seahawks: 19 – 13

+ Greg Zuerlein. Jegyezzük meg ezt a nevet, mert fantasztikus lába van az újonc játékosnak. Ő az első NFL rúgó, aki ugyanazon a meccsen 50 és 60 yardos mezőnygólt is értékesített. Nem mellesleg a 60 yardos mezőnygólja új Rams franchise rekord
+ A támadók nyerik a mérkőzést. Ja nem, a special team. Mind a 19 szerzett pontot a speciális egység tette a táblára. John Fassel remek munkát végzett a Seahawks feltérképezésekor. A fake field goal tanítani való volt.
+ A védelem három interceptiont szerzett. Turmaine Johnson-é különösen szép volt, mivel gyakorlatilag Doug Baldwin kezéből vette ki a labdát. Bradley Fletcher pedig a mérkőzés végén az edzoneban kapta el a labdát és biztosította a Rams győzelmét.
+ Az első félidőben elég jó százalékban oldották meg a harmadik (és leginkább hosszú) kísérleteket.
+ A támadófal csupán két sacket engedett az előző héten brillírozó Seahawks védelemnek.
Greg Zuerlein
- A futás elleni védelem nagyon nem működött. Összesen 179 yardot engedtek a földön. Nem volt olyan futása Marshawn Lynchnek amikor az első védő földre tudta volna vinni.
- A támadók nem tudtak pontot szerezni. Hiába haladtak előre alkalmanként szépen az ellenfél térfelén jöttek
a gondok.


Seattle Seahawks
@ St. Louis Rams: 13 – 19

+ Marshawn Lynch 118 yardot és egy TD-t futott és ismét igyekezett a hátán cipelni a csapatot.
+ Robert Turbin lehetőséget kapott a bemutatkozásra és élt is vele. 7,5 yard/futás átlagot produkált, így elérve 45 yardot.
+ Remek első drive-ot mutatott be a Seattle támadó alakulata. Úgy mentek át a Rams védelmén, mint kés a vajon. Lynch futott TD lett a vége.
Robert Turbin
- A támadók nagyon visszaestek a nyitó drive után. A következő pontszerzésük a harmadik negyed végén született, az is Steven Hauschka jóvoltából.
- Breno Giacomini nem kapott vállveregetést a találkozó után. Három zászlót dobtak be rá ebből kettő 15 yardos büntetés volt. Ha ez nem lett volna elég több alkalommal is megverte az embere és siettette Wilsont.
- A védelmet rendre megverték 3&hosszú szituációkban, könnyű első kísérleteket érve el ellenük.
- Russell Wilson néha úgy futkosott a pályán, mint aki nem tudja mit akar csinálni. Nem mellesleg a labdái is pontatlanok voltak és a három eladott labdája csak hab volt a tortán.


San Francisco 49ers
@ New York Jets: 34 – 0

+ Dominált a futójátékban. 245 yardot tettek meg a földön és nyolc különböző játékosnak volt legalább egy futása. Három TD született futójátékból.
+ A védelem nem szeretett volna még egy olyan teljesítményt bemutatni, mint a Vikings ellen. Ennél jobban nem is tudták volna bizonyítani, hogy még mindig az NFL elitjébe tartoznak, mint, hogy lenullázzák a Jets támadóit. Ráadásul Carlos Rogers fumble visszahordás touchdownjának jóvoltából pontokat is szereztek.
+ Greg Roman támadó koordinátor (és Jim Harbaugh) remek playeket hívtak, amikkel teljesen megzavarták a Jets védőit. Option játék, end around és irányító futás tarkította a támadójátékot.
+ Colin Kaepernick hatékonyan kivette a részét a támadásokból. Egy 7 yardos futást követően ő szerezte meg csapatának a vezetést.
Colin Kaepernick
- Az eddig jól működő harmadik kísérletek ezúttal akadoztak. 12 lehetőségből csupán négy alkalommal értek el first downt.
- Hiába a remek összteljesítmény a futójátékban Frank Gore csak 3 yard/futás átlagot hozott össze.
Köszönhetően, hogy a mérkőzés elején nem volt hosszabb futása 6 yardnál.


Arizona Cardinals
vs. Miami Dolphins: 24 – 21 (hosszabbítás után)

+ Kevin Kolb hosszabbítást érő TD passzt adott. Összesen három hatpontos átadása volt a találkozón és 300 yard felett passzolt.
+ Adrian Wilson domináns játékkal tért vissza sérüléséből. Tíz szerelés, egy sack, három labdaleütés és két irányító megütés tarkítja a statisztikai lapját.
+ A futás elleni védelem kiemelkedő volt a harmadik legjobb futócsapat ellen. Összesen 86 yardot engedtek a Dolphinsnak a földön.
+ Újabb hosszabbításos győzelmet tudhat magáénak a Cardinals és ezzel már nyolc találkozó óta veretlenek hazai pályán. Ebből a nyolc mérkőzésből ötön hosszabbítás után nyertek.
Ryan Williams
- A támadófal kritikán aluli teljesítményt nyújtott. Nyolc alkalommal sackelték Kolbot. Ebből 4,5 az újonc
Bobby Massie "sara", akit már az első félidőben háromszor vert meg Cameron Wake és ért oda az irányítóhoz.
- Futójáték továbbra sincs, Ryan Williams csak 2 yard/futás átlagot hozott össze és így ért el 26 yardot.
- Patrick Petrerson talán élete legrosszabb meccsén van túl, mint visszahordó. Két alkalommal is dadogott a kezében a labda az elkapásnál, majd egyszer visszahordás közben ki is ejtette a játékszert.
- William Gay folyamatosan támadás alatt volt a Dolphins passzjátékában. Devon Bess a 123 yardjának nagy részét róla szerezte.
- Az egész passz elleni védekezés csődöt mondott. Egy újonc irányító 431 yardot passzoljon egy olyan védelem ellen, akik az előző hetekben Tom Brady-t és Michael Vicket hatástalanították sikeresen elfogadhatatlan.
- Kevin Kolb élete legcsúnyább interceptionjét dobta, amikor pontszerzés helyett az ellenfél endzonejában Sean Smithnek passzolt, ahelyett hogy kidobta volna a pályáról a labdát, mivel még csak második kísérlet volt.

A csoport állása:

1. Arizona Cardinals (4-0)
2. San Francisco 49ers (3-1)
3. St. Louis Rams (2-2)
4. Seattle Seahawks (2-2)

Kiss Ferenc (Fucu)

 

AFC North

Cincinnati Bengals @ Jacksonville Jaguars 27-10
+ Zsinórban harmadik mérkőzését nyerte meg a Bengals, így (a Ravens-szel) holtversenyben első a csoportban, és egyike a négy pozitív mérlegű csapatnak az AFC-ben.
+ AJ Green dominanciája tovább folytatódik. A másodéves játékos a Jaguárok védelme számára is foghatatlan volt, 6 elkapásból 117 yard és 1 TD. Ezzel a ligában második legtöbb elkapott yard főződik a nevéhez.
+ A támadójáték továbbra is nagyon hatékony, Andy Dalton két passzolt TD mellé futott is egyet. Trükkös és nagy játékok garmadáját láthatjuk hétről-hétre, ezúttal 8 különböző játékost talált meg Dalton, többek között a pályafutása első elkapott touchdownját jegyző FB Chris Pressleyt.
+ A pass rush is nagyon erőre kapott Carlos Dunlap visszatérésével, már zsinórban a második mérkőzésen zárt 6 sackkel a Bengals (17 összesen, ami a legtöbb az NFL-ben), Geno Atkins egymaga kettőt szerzett és lényegében fél kézzel rendezte le a Jaguars támadójátékát.
+ Vontaze Burfict coming out partyt is tartottak Észak-Floridában. Az NFL-be viszontagságos úton érkező újonc LB 8 tackle (2 a LoS mögött) mellett 1 sackkel és egy elütött labdával rukkolt elő.

Carlos Dunlap
- A futójáték továbbra sem akar összeállni, sem a támadófal sem az RB osztag nem képes hozzátenni azt a pluszt, ami szükséges lenne
- BenJarvus Green-Ellis arról leginkább híres, hogy sosem ejti el a labdát, majd 4 év Patrióta lét után megérkezett Cincinnatibe, ahol már háromszor tette ezt meg, most vasárnap kétszer.

Cleveland Browns @ Baltimore Ravens


Cleveland
+ Brandon Weeden jó játéka úgy tűnik nem csak pillanatnyi fellángolás volt, a Ravens ellen is jól játszott. Ugyan hat pontot érő átadása (saját csapattársnak) nem volt, de végig meccsben tudta tartani a Brownst, és igazából nem rajta múlt, hogy a tökéletes passzt sem tudják megfogni a játékostársak.
+ A védelem amennyire tudta, limitálta a Ravens támadójátékot, illetve annak legfontosabb fegyverét Ray Rice-t. Rice eddigi leggyengébb meccsét játszotta, amiben hatalmas szerepe van a Clevelandi védelemnek, elsősorban a front7-nek.
+ Jabaal Sheard kicsit lassabban kezdte a szezont, mint várhattuk a tavalyi, kiváló újonc év után, de így a negyedik fordulóra úgy tűnik felvette az utazósebességet. Nagy nyomást helyezett Flaccora és a futójáték megállításából is rendre kivette a részét.
+ Joe Thomas számára a Hall of Fame mellett, jó eséllyel lesz hely a Walk of Fame-en is.
- A védelem hátsó négyese továbbra sem találja magát. Joe Haden hiánya sok mindent megmagyarázhat, de azt a fejetlenséget, ami jellemezte őket rendszerint, azt nem. A szervezettség hiánya mellett, a tehetség hiánya, ami leginkább szembetűnő. Egyszerűen nem tudták felvenni a versenyt sem Anquan Boldinnal, sem Torrey Smith-szel.
Jabaal Sheard
- Weedent dicsértük, de amiért ezt statisztikákkal igazán nem támasztható alá, az főként a WR sornak köszönhető. Ha éppen el tudnak szakadni a védőtől, akkor a labda megfogása okozott megoldhatatlan problémát, még akkor is, ha pontosabb passzt elképzelni sem lehet. Greg Little továbbra is élen áll az elejtett labdákban, ezúttal is egy kulcspillanatban ejtett el egyet, ami végül sokba került a Barnáknak.

Baltimore:
+ Győzelemmel zárt a Ravens, bár nem ez volt a legszebb valaha, de a győzelem oszlopba bekerült egy újabb pipa és végül csak ez lesz a fontos. Vezetik a csoportot az első heti győzelemnek köszönhetően, kicsit (a Pittsburgh pihenője miatt) meg tudtak lépni a fő rivális Steelerstől, ami kis lélegzetvételhez juttathatja az együttest.
+ Az elkapó-sor továbbra is megállíthatatlan, nagyszámú és jó minőségű fegyverei vannak Flacconak, akik a nehéz pillanatokban sem hagyják cserben. Fontos, a legfontosabb játékos Ray Rice, de ahhoz, hogy a Ravens eljusson a sportág legfontosabb mérkőzésére, a passzjátéknak legalább úgy kell klappolni, mint csütörtök éjjel. Ebben hatalmas segítség két ilyen szintű elkapó, mint Smith és Boldin.
+ Ha valakit érdemes kiemelni a védelemből az Cary Williams, aki a TD-re visszahordott labdaszerzésével, a számszerű különbséget jelentette a két csapat között ezen az összecsapáson.

Cary Williams
- Összességében nagyon karakteren kívüli teljesítményt nyújt eddig a Ravens védelme, még akkor is, ha a regnáló Def MVP hiánya kétség kívül komoly probléma. 4 hét alatt 3 irányító passzolt 300 yard felett (Vick, Brady és most Weeden), ami leginkább figyelmetlenségnek és néhány nagy játéknak köszönhető. Nem lesz ez minden meccsen kijavítható probléma, a nívósabb csapatok könyörtelenül ki fogják használni, ha ennyire sebezhető lesz a hollók védelme.
- Ray Rice idei leggyengébb meccsét futotta, bár elkapásokkal kompenzált némileg, nem a 2.7 yardos futásonkénti átlagot szokták meg tőle a szurkolók. Tény ugyanakkor, hogy a Barnák védelme nem éppen vakok és gyengén látók gyülekezete.

A Pittsburgh pihenőnapját töltötte a hétvégén, így valamelyest rendbe tudták szedni a sérülésektől tizedelt csapatot, és a mérlegük sem romlott tovább. Mindkettő komoly fegyvertény, az e heti, Philadelphia elleni meccs előtt.

Zandler Gábor (gabtsi)

 

AFC West

San Diego Chargers @ Kansas City Chiefs 37-20
San Diego:
+ 5 labdaszerzés (3 INT és 2 FF), az eddig eltelt 4 meccs alapján jó döntés volt a DC-csere
+ Donald Butler fejlődése töretlen, ezt ezen a meccsen 6 tackle-lel, 0.5 sackkel és 1 interceptionnel (melyet vissza is vitt TD-re) jelezte
+ Nick Novak bemutatkozása jól sikerült. A Nate Kaedinget helyettesítő kicker mind a három 3 FG kísérletét értékesítette (a legmesszebbit 47 yardról) és az extrapontoknál sem hibázott.
+ Norv Turner ügyesen építette be a rendszerébe Jackie Battle-t, aki egy futott és egy elkapott touchdownnal is hozzájárult a győzelemhez
+ Visszatért Jared Gaither, a játéka kissé rozsdás volt, de feltétlen upgrade a draftolatlan újonc Harrishez képest LT-ként
+ Igaz, hogy csak egy snap erejéig, de megtörtént: lecserélték Jeromey Claryt

Jackie Battle
- Philip Riversnek ezen a meccsen is volt egy teljesen értelmetlen interceptionje


Kansas City:
+ Dwayne Bowe ezen a meccsen is igazolta, hogy egy zseni: 7 elkapásból 108 yard és 1 TD állt a neve mellett, mi lenne ha jobb QB-vel játszhatna?
+ Ropati Pitoitua Glenn Dorsey helyetteseként életében először kezdhetett NFL mérkőzésen, a teljesítménye kellemes meglepetés volt: 6 tackle és 2 sack fűződik a nevéhez
+ Tamba Hali megszerezte idei első sackjét, ha a Chiefs nem mondott le a komolyabb célokról elengedhetetlen az ő jó játéka
+ Dustin Colquitt megint bizonyította, hogy ligaelit punter: 4 puntjából, 3 a 20 yardoson belül ért földet, az átlaga pedig 51.3 yard volt

Tamba Hali
- Matt Cassel megint gyenge meccet zárt: 24/42 251 yard 2 TD 3 INT
- Jamaal Charles eddigi karrierje során egy szezon alatt a legtöbb fumblet a 2009-ben veszette el, szám szerint hármat, nos most ezen az egy mérkőzésen volt neki kettő.
- Eric Berry az első félidőben látványosan szenvedett Antonio Gates-cel szemben: 3 elkapást valamint 2 DPI-t gyűjtött róla a kiváló TE
- Az újonc Jeff Allen életében először kezdett NFL mérkőzésen, legtöbbször egykori csapattársa Corey Liuget állt fel vele szemben és generált gyakorta pressuret

Oakland Raiders @ Denver Broncos 6-37
Oakland:
+ Carson Palmer az utóbbi évekkel ellentétben kifejezetten jól érezte a zsebet, ügyesen mozgott el a nyomás elől
+ Denarius Moore úgy tűnik újra egészséges és jó mélységi célpontja lehet Palmernek, ezen a meccsen 4 összjátékuk volt 71 yardért

Denarius Moore
- Darren McFadden továbbra is szenved a zone blocking fal mögött, 13 futásból 34 yardot tett meg
- A passz elleni védekezés teljes csőd: a DL nem képes kellő nyomást generálni, a secondary pedig a sérülések miatt egy erősen toldozott-foldozott egység benyomását kelti
- Willis McGahee futásaival szemben is komoly gondok akadtak, különösen a 2. félidőben


Denver:
+ Peyton Manning idei talán legjobb játékát nyújtotta a 38 átadásából 30 (!) sikeres volt 338 yardért és 3 TD-ért
+ Willis McGahee statisztikái is eléggé impresszívek: 19 futásból 112 yardot hozott össze
+ A védelem az első félidőben kétszer a Red Zone-ban állította meg a Raiderst, a 2. félidőben pedig 0 pontot engedélyezett
+ Elvis Dumervil volt talán a védelem legjobbja: 4 tackle-lel, 1.5 sackkel és 1 kierőszakolt fumble-lal járult hozza csapata sikeréhez

- JD Walton, a kezdő center egész szezonra kidőlt, a helyettese az egykori Patriots-játékos Dan Koppen lett

Papp Gábor (empty taxi)

 

NFC East

Washington Redskins
@ Tampa Bay Buccaneers: 24 -22

+ Az eddig is jó teljesítményt nyújtó hatodik körös újonc, Alfred Morris negyedik meccsén már 100 yard fölé jutott (az NFL-ben jelenleg az ötödik legtöbb yardot elérő futó, 4.6-os átlaggal), de RGIII-al kiegészülve a ’Skins meccsenkénti 175.5 futott yardja már ligaelső.
+ Turnover mutatóban továbbra is jól állnak, ugyan kevés labdát szereznek, a sajátjaikra rendkívüli módon vigyáznak Shanahan tanítványai.
+ Kifejezetten mély az elkapó sor, Griffin a Bucs ellen 9 különböző játékosnak is passzolt…
Brandon Meriweather
- … más kérdés, hogy ezt még a tampaiak ligautolsó passz-védekezése ellen sem sikerült komolyan kihasználni, nagy segítség lesz ha Garcon újra 100%-os lesz és Hankerson is tartja fejlődésének ütemét.
- A védelem majd’ minden fronton csődöt mondott, Orakpo és Carriker nélkül Freeman-en szinte semmi nyomás nem volt, amit legtöbbször ki is használt a toldozott-foltozott secondary ellen. A rengeteg sérülés sem lehet majd mentség arra, hogy az aktuális ellenfél irányítója miért épp ellenük fogja ki élete napját.

- Brandon Meriweather
- Graham Gano után szinte bármelyik NFL rúgó javulást jelenthetett volna a csapatnak, az idén érkezett Billy Cundiff ezt az állítást próbálta megcáfolni vasárnap, a GW 41 yardosat belőtte, így egy hétig még biztosan marad a csapatnál.

Philadelphia Eagles
vs. New York Giants: 19 – 17

+ A múlt heti, Arizona elleni blama és a kezdeti drive-ok után magára talált az offense, 422 yardot szorgoskodtak össze, nagyban köszönhetően a végre összeállt támadófalnak.
+ „Megaturnover” nem adta el a labdát, ráadásul DeSean Jackson és LeSean McCoy egyaránt ihletett formában játszott.
+ A védelem végig stabil teljesítményt nyújtott, mindössze 3 pontszerző drive-ot engedtek az ellenfélnek.
Lesean McCoy
- Hiába a nagy nevekből álló D-Line és a nyomás, Elit nem sikerült sackelni egy bőven tartalékos offenzív fallal szemben sem, a jövőben több kell ahhoz, hogy eltüntessék a secondary hiányosságait.
- Borzalmas special team munka, rengeteg elhibázott szerelés és rövid rúgások, így az újonc David Wilson 200 yard felett zárt csak a KO-k visszahordásával, sokkal jobb pozíciókban kezdhettek a vendégek.
- Ez volt Brian Dawkins búcsúmeccse, sajnos többet nem látjuk a pályán a Rozsomákot.

New York Giants
@ Philadelphia Eagles: 17 – 19

+ Nem érződött Nicks hiánya a passzjátékban, Cruz mellett a visszatérő Hixon is 100 yard felett zárt
+ Kenny Phillips sérülése után Stevi Brown jól szállt be a helyére, de Will Hill is biztatóan mozgott.
+ Tavalyhoz képest rengeteget fejlődött a ST, David Wilson 36.2-es átlaggal hordta vissza a kirúgásokat.
Domenik Hixon
- Ugyan Ahmad Bradshaw újra játszott, nyoma sem volt a Panthers elleni játéknak, ez nagyban volt „köszönhető” a támadófal nem létező blokkjainak.
- David Baas ráadásul rengeteg rossz snapet adott, főleg kulcsszituációkban, ráadásul blokkolásban is hagyott némi kívánnivalót maga után a munkája.
- Az egész offense rozsdásan mozgott, ezen az sem segített, hogy Martellus Bennett nem az eddig megszokott játékát hozta, egy 9 yardos elkapáson kívül a blokkolásban sem jeleskedett.
- Blitzekkel ugyan sikerült megzavarni Vicket, de a hírhedt DE triót szinte teljesen leszedték a pályáról, nem ehhez vannak szokva a Giants szurkolói.
- Pozitívumként említettem meg a speciális egységet, Tynes-ra ez semmiképp nem igaz, a lábában maradt a győzelem.

Dallas Cowboys
vs. Chicago Bears: 18 – 34

+ Visszatért az igazi Jason Witten, 13 elkapásával 112 yardot és egy TD-t szerzett, csapata legjobbja volt.
+ Kyle Orton nagyszerűen játszott, nyilván nem véletlenül csak csere, de nem lennének kiszolgáltatva a tehenészek ha Romo valamiért nem lépne pályára a jövőben.
+ Jól debütált Brian Moorman, ráadásul a Devin Hester fémjelezte maci egységet is jól tartották.
Tony Romo
- Tony Romo az első három meccsén is dobott egy-egy interceptiont, most 5 (öt!) alatt sem állt meg, új karriercsúcs, a rosszabbik fajtából.
- Ugyan csak egyszer zsákolták be az irányítót, Peppersék végig nyomás alatt tartották őt, ráadásul a támadófal tehetetlen volt a futásblokkolásban is.
- Összejött két sack, de a Bears O-Line ellen ez az „alap”, Ware-en kívül talán csak Lee tudta a szintjét hozni a teljes védelemből, nagyon hiányoztak a labdaszerzések.

Varga Kristóf (kristof)

 

AFC East

Podcast: https://dl.dropbox.com/u/105023051/afceast4.mp3

Rajnai Gergely (Rajna)

 

NFC South

Tampa Bay Buccaneers(1-3) vs Washington Redskins  22-24

+ Egész jól meccsben voltak a második félidőtől. A martalócok 21-3-ról kapaszkodtak vissza, 2 perccel a vége előtt 1 pontos vezetést is szereztek. Úgy tűnik, hogy az NFC East ellenfelek ellen mindig csak egy nüansznyi hiányzik a győzelemhez, most sem történt másképpen. Fog még rájuk kacsintani fortuna.

+ Remekül működik a special team, főleg a mezőnygólt védő csapatrész. Billy Cundiff lába 3 alkalommal is megremegett csupán a látványuktól.

+Josh Freeman 1 híján 300 yardot passzolt. Ezek között volt egy 65 yardos átadás Mike Williams részére, amiből TD lett. Mondjuk nyomás nem igazán volt rajta a sérülésekkel tűzdelt védelemtől.  

+Mike Williams és Vincent Jackson is 100 yard fölé jutott. Tampában örülhetnek, hogy van két nagyon biztos kezű játékos a pályán.

+ A védelem az első félidei zavartság után egészen jól vette le a pályáról Griffint. Jól mutatja ezt, hogy ebben a játékrészben mindössze az utolsó másodperces, győzelmet jelentő mezőnygólt rakta fel a táblára a Skins.

Josh Freeman

-Hozzá kell tenni, hogy Cundiff tartotta meccsben a Bucs-t. Azt a +9 pontot már nem tudták volna ledolgozni. Szerencsétlenségükre a clutch rúgó nem hibázott negyedszerre.

-Futójáték, mint olyan ismét nem tette tiszteletét, pedig LaGarrette Blount visszatérhetett. Futott ugyan egy 2 yardos touchdownt, de összességében a 3 yard/futás nagyon gyenge teljesítmény. Ha javulni akarnak a Kalózok, már pedig javulni akarnak, akkor muszáj lesz előbb-utóbb segíteniük Freemant. Kicsit hasonló ez, mint Atlantában. Ott legutóbb Turner megemberelte magát, meg is lett az eredménye.

-Robert Griffin 9 különböző elkapónak adott passzt. Ez rengeteg, gyakorlatilag annak dobhatott labdát, aki bíbor mezben felbukkant a pályán. Nem a Tampa másodvonal napja volt ez, nem véletlenül ligautolsó a gárda ebben a kategóriában.

 

New Orleans Saints (0-4) @ Green Bay Packers (2-2) 27-28

+Drew Brees már zsinórban 47 meccsen adott legalább 1 touchdownt érő passzt. Ezzel beállította Johnny Unitas megdönthetetlennek tűnő rekordját. Vasárnap volt csapata, a San Diego ellen állíthatja be az újat, amit ha most nem jinxelek el, akkor meg is fog történni.

+Marques Colston felébredt nyári álmából és végre úgy játszott, mint a Saints elsőszámú elkapója. 9 elkapás 153 yard, well done.

+Szemtelen módon sikerült leszedniük a pályáról Aaron Rodgers-t pár play erejéig, ami pont elég volt arra, hogy goal line szituációnál Graham Harrell eladja a labdát egy handoff következményeként. Gondolom így volt a Szentek a playbookjában is felvázolva a terv. Ráadásul a szerzett labdából Joe Morgan egy 80 yardos TD-t szerzett.

+Eztán Pat Robinson szinte egyből pickelte Rodgers-t. Valahogy így kell momentumot szerezni. Meg pontokat, hiszen a labdaszerzésből mezőnygólig masíroztak a déliek.

+/- Darren Sproles hiába ejti el a labdát, a Lambeau Fielden az sem számít fumble-nek.

Drew Brees

-A Saintsnek sem sikerült levédekezni normálisan a Packers elkapóit. Ez a Green Bay egyébként sokban olyan, mint a tavalyi New Orleans. Emlékezhetünk, hogy Breesnek akkor sem egy vagy kettő kiemelt célpontja volt, hanem egy nagyon mély elkapósorral dolgozhatott. A hazaiaknál a fő célpont most éppen Jordy Nelson mellett James Jones volt. Tegye fel a kezét, aki számított rá. (\o)                                                                                                                                                                

-Garrett Hartley a győzelmet jelentő mezőnygól előtt ultimate jegelést kapott: először berúgta, de ezt holding miatt visszafújták. Másodszor beugrott az egyik sajtfejű védő. Harmadik nekifutásra pedig kihagyta 48-ról.

+/- Hiába kapott ki a New Orleans, az eddigi négy meccsen most mutatták a legjobb játékot. Ez némi reménysugarat adhat a San Diego elleni meccs előtt a szurkolóknak, szerintem meg is lesz az első W.

 

Carolina Panthers (1-3) @ Atlanta Falcons (4-0) 28-30

Carolina

+A Panthers meglepetést okozott a hazaiaknak. Fantasztikus taktikát találtak ki Matt Ryan semlegesítésére, akit a mérkőzés folyamán 7 alkalommal is sikerült földre vinni. Ennyiszer Matty Ice még nem feküdt a földön pályafutása során. Charles Johnson 3,5 sackje figyelemreméltó.

+Mondom minden héten, hogy ha a futójáték észlelhető formát ölt, akkor a Carolina meccsben tud lenni. Így történt, Cam teljesítményét kiválóan egészítette ki DeAngelo Williams és Jonathan Stewart. 4 yardot minden próbálkozásból sikerült minimum hozni, ami nagyon jó szám.

+Greg Olsenre nem volt ellenszere a Sólymoknak, noha a többi elkapót levarázsolták a pályáról. Érdekesség, hogy csak ő és Steve Smith kapott több labdát, a másik 6 elkapással rendelkező Párducot csak 1 alkalommal találta meg sikeresen az irányító. Ezt az 1 alkalmat mondjuk Keloha Pilares 6 pontra váltotta.

+Cam Newton remekül játszott, összesen 300 yardot termelt egymaga. 2 passzolt és 1 futott TD-t szerzett, 86 egységet pedig még sosem szerzett egy meccsen a lábaival.

Cam Newton

-Egészen az utolsó játékáig. 3. és 2 szituációnál, 1 first downra a győzelemtől, Cam úgy döntött, hogy egymaga futja és nyeri meg a rangadót. Ám mielőtt átért volna, John Abraham kicsaklizta a QB kezéből a labdát. Hiába vetődött rá Mike Tolbert (akinek egyébként ez volt az egyetlen értelmes megmozdulása a meccsen), nem lett meg az újabb négy kísérlet lehetősége. A labda pedig visszakerült az Atlantához.

-Zseniálisra sikeredett az ezt követő punt, hiszen az Atlantának a saját 1 yardos vonaláról kellett minimum mezőnygól távolságba jutnia. Ekkor a Sólymok egy teljesen érthetetlen play action játékot húztak elő, aminek az eredménye egy 60 yardos Roddy White elkapás. Idézem Dave Damesheket: SHAME!

-Carolinába kell egy normális safety Charles Godfrey mellé, mert Haruki Nakamura nem az. Az előző pontból kiderül miért.

-Miért nem kap Luke Kuechly több játékidőt?  Kiemelkedik ebből a védelemből, Ron Rivera elmondhatná, hogy miért félti ennyire.

Atlanta

+2004 óta először kezdték a szezont 4 győzelemmel.

+Matt Ryan teljesítményére idén nem lehet panasz. Hihetetlen, hogy 7 sack után is képes volt game winning drive-ot vezetni. 369 yardja 3 TD átadással fűszerezve magáért beszél. Egyedüli hibája talán az interception a vörös zónában, de végül ez nem került semmibe.

+Roddy White. 169 yard. 2 TD. 60 yardos elkapás, amivel gyakorlatilag megnyerte az Atlantának a meccset. Persze ha nem az újonc Josh Norman fogja, akkor valószínűleg nem lett volna ekkora meccse, de ő fogta.

+Michael Turner játékát minden Falcons szimpatizáns örömmel nézte, úgy várhatták ez, mint a messiást. Az még a jövő zenéje, hogy sikerül-e tartani a formát, vagy ez csak a Panthers védelmét jellemzi, de futásban 100 yard fölé jutott és egy nagyszerű 60 yardos TD elkapást is bemutatott.

+Matt Bryant automata módba kapcsolt, idén eddig még nem hibázott rúgást. A legutolsó W-t ért a Falconsnak.

+A secondary továbbra is pazar.

Michael Turner

-Ha nincs Newton bakija, akkor teljesen megérdemelten nyert volna a Carolina. Elsősorban az agresszív védelem miatt, ami nem tudott volna ennyire sziporkázni, ha úgy dolgozik a támadófal, mint tette az első 3 meccsén. A találkozó előtt Ryant mindössze négyszer vitték földre, vasárnap viszont 7 alkalommal is. RG poszton lehetne a legnagyobb fejlődést produkálni, mivel se Mike Johnson, se Garrett Reynolds nem tud maradandót alkotni. Peter Konz lenne bevethető, de a Wisconsin egyetem egykori centere továbbra is a padot koptatja. Ezt is kb. annyira értem, mint Kuechly mellőzését.

-Julio Jones játéka kissé csalódást keltő immár 2. hete. Ha nem lenne ott a másik oldalon Roddy White, illetve Tony Gonzalez, akkor komoly problémák adódnának a passzjáték terén. Chris Gamble röhögve szedte le a pályáról, nem is igazán tudott elszakadni tőle, ráadásul nem egyszer kettőzték le. De mégis, 1 elkapásnál illene többet felmutatni, mert amikor tényleg odament a labda, akkor vagy elejtette, vagy kilépett vele.

-A front sevennel is akadtak problémák, nem véletlenül futott Newton 86 yardot. Nem sikerült konstans nyomást gyakorolni rá, ennek pedig majdnem megitták a levét, azonban amikor kellett, akkor megállították. 

Parrag Zsombor (shawnka)

 

AFC South

Eredmények:
Bengals @ Jaguars 27-10
Titans @ Texans 14-38

Tennessee Titans

+ Chris Johnson több yardot futott (141) mint az előző meccseken összesen.

lokk

- Jake Lockernek megint a bal válla sérült, akárcsak a New England ellen. Már az első negyedben be kellett állnia Matt Hasselbecknek a helyére.
- Hasselbeck két INT mellett egy fumble-t is elveszített, így 2 TD passza ellenére is negatív mérleggel zárta az összecsapást.
- Egyetlen sacket sem sikerült szerezni.

Houston Texans

+ JJ Watt már 7.5 sacknél tart a szezonban, szeptemberben ő lett a hónap védője.
+ Andre Johnson újabb 100 yardos meccset hozott, már a 29. volt ez karrierje folyamán.
+ Gyártotta a pontokat a defense, Kareem Jackson és Danieal Manning is felmutatott 1-1 picksixet.

dm

- Antoine Caldwell a 2. negyedben bokaproblémák miatt kivált a meccsből.

Jacksonville Jaguars

+ Beiktaták Fred Taylort a Jax legendák közé.

ft

- Három meccs óta nem csináltak egy sacket sem.
- Négy defensive back dőlt ki a Bengals-ból, de Gabbert így is feledhető maradt (186 yard, TD, INT).
- Hat sacket engedélyezett a támadófal.
- Hiába szerzett labdát Kyle Bosworth, azonnal vissza is ajándékozta.
- Jones-Drew megrekedt 38 yardon és 13 cipelése sem túl sok.
- Laurent Robinson pár héten belül 2. agyrázkódását szenvedte el.

Indianapolis Colts

bye week

 

Herczeg Ádám (Höri) 


Hozzászólások

több mint 7 éve
Go Vikings! Minnesota Vikings 7 — Bowl Winner
NFC North mindig kimarad?
több mint 7 éve
apeszos Washington Redskins Florida State Seminoles 12 — Cserecsapat
Basszus Kristof, ez a kép nem hiányzott... 😀 Amúgy nem a passzjáték volt az elsődleges ezen a meccsen. (A Saints kivételével egyiken sem...) Amikor sz.rban volt a haza, végig passzolta a pályát RG3. Más kérdés, hogy ez az utolsó driveban volt..
több mint 7 éve
kristof New York Giants Miami Hurricanes 23 — Browns GM
pont ezaz, ha megy, miért nem lehet többet használni?


Oh, what a tangled web we weave
When first we practise to deceive!