Baseball
42 feliratkozó
több mint 5 éve
Kedvenc MLB csapat: Athletics (deyell), Blue Jays (ZoliMP), Brewers (gamerkr), Cardinals (Al), Cubs (Shawn84), Dodgers (KeyG, slowmotion, danyly), Diamondbacks (Kampman, Löfli), Giants (nagir, zavi27), Indians (labo7), Mariners (Dzsokijuing, Maka), Marlins (adamfaragoo), Orioles (Ray_bp_Lewis, robiroboter), Padres (lol, P@trik), Phillies (dande), Pirates (Fast Willie, Gergőke), Rays (Sobri, Wester), Red Sox (Bruschi85, zemanla), Reds (Jakehomer), Tigers (Johnnyblaze), Twins (Heisman), Yankees (csebi, Darksun3, kapitnono, Matthew99, shawnka, Tito05), White Sox (baggio, Mikey)
Szerkesztette: Löfli
több mint 5 éve
Első MLB szezon amit követek. Lassan ideje kedvenc csapatot választani. A Rays most a legesélyesebb.Én is átváltottam momentán Rays-re Angelsről, tele szimpatikus játékosokkal, és kurvára bejön a logójuk, színviláguk, nem olyan avétos, mint a legtöbb baseball csapaté. És nekik még vannak meccseik, őket lehet nézni. 😊
garrett27
De nézegettem pl. Ji-Man Choi és mások MLB-s életútját, és arra jutottam, hogy a baseballban óriási a játékosfluktuáció, neki pl. már a 4. csapata 4 év alatt a Rays.
Nyilván a gigasztárokat 10+ éves szerződésekkel megkötik, de a többi játékos jön-megy összevissza, így felesleges olyan vérremenően elköteleződni, mint a Steelers, a Lakers vagy a Liverpool meg a Juventus mellett.
És ami kimondottan tetszik benne az NFL-hez képest, hogy az NFL-ben csapatonként 2-3-4 játékos "kap arcot", az irányító, egy elkapó, futó, passzsiettető, addig az MLB-ben minden ütő, dobó, elkapó látszódik hosszú percekig, és így szinte meccsenként van jópár játékos, akivel lehet szimpatizálni, akinek lehet szorítani, hogy sikerrel járjon, és nem feltétlenül gondolkodik úgy csapatban az ember, mint más sportokban.
Nem olyan a baseball, mint egy klasszikus csapatsport, inkább olyan, mint egy lovagi torna, vagy régen voltak országok közti válogatott bokszmeccsek, ahol ugyan két nemzet csap össze, de megannyi egyéni küzdelem formájában.
Nekem ez nagyon bejön a baseballban, és így minden meccsen lehet valaki(k)nek szurkolni, míg NFL-ben, amikor még mindent néztem, egy Bengals-Ravens vagy egy Chargers-Raiders meccs teljesen hidegen hagyott, míg most minden MLB PO párosításban tudtam valamelyik csapatnak szorítani. Így szórakoztatóbb a meccsnézés.
több mint 5 éve
Én amióta nézem minden évben az AL győztesének drukkoltam a döntőben, ez idén se változik. Megérdemelné a Rays. A Braves meg atlantai csapat, ennyi az egész 😀Igazság szerint a Braves erőn felül teljesített, a Dodgers kerete sokkal erősebb, ez jött ki igazából, nyilván 3-1-ről szar érzés kikapni, de alapvetően nem lúzerkedés volt, tegnap is jól játszottak, ennyire volt elég.
Heisman
Szerkesztette: Jakehomer
Tepper takarodj!
több mint 5 éve
És teljesen igazad is volt.Off itt de mikor elrontotta az fgt sosem gondoltam volna h gyűrű nélkül vonul vissza. Ott nekem szinte biztos volt h ha lesz normális csapat körülötte behuzza egyszer.nyilván nem Sergio-ra gondoltam 😊Romo 10ben, 12ben és 14ben is behúzta a WSt 😉Én marhára nem értek ehhez (sem 😛) de mivel korábban azt írta valaki, hogy Kershaw megérdemelné már a gyűrűt, ezért legyen Dogers. Hadd örüljön 😊én írtam, de bevallottan szubjektíven állok a dologhoz 😊
dande
de az biztos, hogy egy gyűrűvel még biztosabb lenne a HoF. (na meg nehogy Gerrard meg Romo után a harmadik ikonom is bajnoki cím nélkül vonuljon vissza 😀)
slowmotion
csebi
slowmotion
csebi
De nem volt normális csapat körülötte.
több mint 5 éve
Off itt de mikor elrontotta az fgt sosem gondoltam volna h gyűrű nélkül vonul vissza. Ott nekem szinte biztos volt h ha lesz normális csapat körülötte behuzza egyszer.nyilván nem Sergio-ra gondoltam 😊Romo 10ben, 12ben és 14ben is behúzta a WSt 😉Én marhára nem értek ehhez (sem 😛) de mivel korábban azt írta valaki, hogy Kershaw megérdemelné már a gyűrűt, ezért legyen Dogers. Hadd örüljön 😊én írtam, de bevallottan szubjektíven állok a dologhoz 😊
dande
de az biztos, hogy egy gyűrűvel még biztosabb lenne a HoF. (na meg nehogy Gerrard meg Romo után a harmadik ikonom is bajnoki cím nélkül vonuljon vissza 😀)
slowmotion
csebi
slowmotion
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Sztem csak azért találtak ki mert tudtak h Boone 2020ban fel fogja használni és így kapnak ajándékba egy meccset 😊Kvázi closerszerű kezdés a kezdő ütők ellen, a 3 legjobbat megússza így az igazi kezdő dobó. Nem tudtam, nem láttam még, hogy ilyen is van, de ez logikus.Az utóbbi pár évben rengeteg írás született az opener stratégiáról, ami természetesen a Tampa újítása -> guglilink: bit.ly/2Hc5QOu
Sobri Jóska
robiroboter
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
nyilván nem Sergio-ra gondoltam 😊Romo 10ben, 12ben és 14ben is behúzta a WSt 😉Én marhára nem értek ehhez (sem 😛) de mivel korábban azt írta valaki, hogy Kershaw megérdemelné már a gyűrűt, ezért legyen Dogers. Hadd örüljön 😊én írtam, de bevallottan szubjektíven állok a dologhoz 😊
dande
slowmotion
csebi
több mint 5 éve
Kvázi closerszerű kezdés a kezdő ütők ellen, a 3 legjobbat megússza így az igazi kezdő dobó. Nem tudtam, nem láttam még, hogy ilyen is van, de ez logikus.Az utóbbi pár évben rengeteg írás született az opener stratégiáról, ami természetesen a Tampa újítása -> guglilink: bit.ly/2Hc5QOu
Sobri Jóska
Adam Jones Theory of Everything: Sometimes you suck.
több mint 5 éve
Romo 10ben, 12ben és 14ben is behúzta a WSt 😉Én marhára nem értek ehhez (sem 😛) de mivel korábban azt írta valaki, hogy Kershaw megérdemelné már a gyűrűt, ezért legyen Dogers. Hadd örüljön 😊én írtam, de bevallottan szubjektíven állok a dologhoz 😊
dande
slowmotion
több mint 5 éve
Ha ennyire nem zavarnak a nézők nélküli meccsek, akkor jól döntöttél, covid-mentes időkben is ismerős érzés lesz őket követni

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Első MLB szezon amit követek. Lassan ideje kedvenc csapatot választani. A Rays most a legesélyesebb.Szerintem nézz meg még egy szezont, ne dönts elhamarkodottan 😀
garrett27

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 5 éve
Első MLB szezon amit követek. Lassan ideje kedvenc csapatot választani. A Rays most a legesélyesebb.
I treasure my remark to my grandson who asked, “Grandpa, were you a hero in the war?” Grandpa said, “No… but I served in a company of heroes”.
több mint 5 éve
na még a végén Betts olyan katalizátor lesz, mint a '90-es évek eleji Cowboys-nál Charles Haley
több mint 5 éve
Én marhára nem értek ehhez (sem 😛) de mivel korábban azt írta valaki, hogy Kershaw megérdemelné már a gyűrűt, ezért legyen Dogers. Hadd örüljön 😊én írtam, de bevallottan szubjektíven állok a dologhoz 😊
dande
több mint 5 éve
Én marhára nem értek ehhez (sem 😛) de mivel korábban azt írta valaki, hogy Kershaw megérdemelné már a gyűrűt, ezért legyen Dogers. Hadd örüljön 😊
több mint 5 éve
mennyire jó, hogy az outfield wall ilyen faszán ki van párnázva, a Wrigley-n Mookie szarrá törte volna magát vagy háromszor ezeknél a mentéseknél
több mint 5 éve
Én amióta nézem minden évben az AL győztesének drukkoltam a döntőben, ez idén se változik. Megérdemelné a Rays. A Braves meg atlantai csapat, ennyi az egész 😀
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
hát akkor hajrá Rays 😊

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 5 éve
Ritka jó meccs (volt) ez, kicsit elfogyott a Braves, és még Bellinger is beletalált kivételesen egy zóna közepén hagyott pitchbe.
Tepper takarodj!
több mint 5 éve
Elmagyarázták a közvetítésben (mármint a Foxon). May ugye pénteken dobott 55 pitchet, tehát szó nem volt arról, hogy ő itt közel teljes terhelést kapjon. Azért kezdett ő, mert abban bíztak, hogy lehoz egy tiszta (de legalábbis bekapott run nélküli) inninget, és akkor Gonsolinnak csak egyszer kell a Braves lineup legerősebb része ellen dobnia (minél több pitchet látnak a jó ütők egy pitchertől, annál valószínűbb, hogy megtalálják a gyenge pontot). Teljesen jó volt a logika, az élet átírta a számításokat.Ebben van logika, köszi. 👍
Jakehomer
Kvázi closerszerű kezdés a kezdő ütők ellen, a 3 legjobbat megússza így az igazi kezdő dobó. Nem tudtam, nem láttam még, hogy ilyen is van, de ez logikus.
Az valóban lényegtelen, hogy nem jött be, de legalább a terv logikus volt.
több mint 5 éve
Elmagyarázták a közvetítésben (mármint a Foxon). May ugye pénteken dobott 55 pitchet, tehát szó nem volt arról, hogy ő itt közel teljes terhelést kapjon. Azért kezdett ő, mert abban bíztak, hogy lehoz egy tiszta (de legalábbis bekapott run nélküli) inninget, és akkor Gonsolinnak csak egyszer kell a Braves lineup legerősebb része ellen dobnia (minél több pitchet látnak a jó ütők egy pitchertől, annál valószínűbb, hogy megtalálják a gyenge pontot). Teljesen jó volt a logika, az élet átírta a számításokat.
Tepper takarodj!
több mint 5 éve
Tudom, nem értek a baseballhoz, de az nem megy a fejembe, hogy logikailag miként lehet az, hogy az a dobó, aki a tökéletes választás fél háromkor, az pusztán azért, mert nem százszázalékosan kezd, miért cserélődik le fél három után 6 perccel? Döntő mérkőzésen, amikor ha veszít a csapat, akkor kiesik, tehát nincs hova tankolni.Én is laikus vagyok, de szerintem az első 8 dobásból 8 ball nem azt vetiti előre, hogy jó napja lesz emberünknek
Egy kezdő dobó dob mondjuk 80-at. Nem mindegy, hogy az első 5 vagy az utolsó 5 ütésében eredményez pontot az ellenfélnek?
Mintha egy irányítót, aki egyébként stabilan hozza a 72 százalékos passzpontosságot meccsenként 30+ passzból, egyből lecserélnének, ha az első két passza homály vagy ha az első háromból csak egy jó.
Pont a baseball statisztikáiból kéne tudni, hogy mi várható egy kezdő dobótól 50, 80, 100 dobás esetén. Erre néhány dobás után azonnal lehozzák a kezdő dobót. Érthetetlen. Ha valami fizikai gondja van, az nem derül ki a bemelegítésnél?
Sobri Jóska
Lesz ez még így se!
több mint 5 éve
Tudom, nem értek a baseballhoz, de az nem megy a fejembe, hogy logikailag miként lehet az, hogy az a dobó, aki a tökéletes választás fél háromkor, az pusztán azért, mert nem százszázalékosan kezd, miért cserélődik le fél három után 6 perccel? Döntő mérkőzésen, amikor ha veszít a csapat, akkor kiesik, tehát nincs hova tankolni.Egy kezdő dobó dob mondjuk 80-at. Nem mindegy, hogy az első 5 vagy az utolsó 5 ütésében eredményez pontot az ellenfélnek?
Mintha egy irányítót, aki egyébként stabilan hozza a 72 százalékos passzpontosságot meccsenként 30+ passzból, egyből lecserélnének, ha az első két passza homály vagy ha az első háromból csak egy jó.
Pont a baseball statisztikáiból kéne tudni, hogy mi várható egy kezdő dobótól 50, 80, 100 dobás esetén. Erre néhány dobás után azonnal lehozzák a kezdő dobót. Érthetetlen. Ha valami fizikai gondja van, az nem derül ki a bemelegítésnél?
több mint 5 éve
Én felvételről szoktam visszanézni, mert megveszem az MLB Tv-t minden októberben 😊én ugyan nem. elvből nem kelek fel kettőkor 😊Minden évben egyszer van október 😀 Aztán négy hónap (meg max egy kis aussie bájzból) a Spring Trainining. Szóval éjszakázok inkább 😀 😀 😀 😀
slowmotion
robiroboter
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 5 éve
Adom az írást és a kontextus is fontos de pl mikor Altuve walkoff homert vágott Chapmanrol, ott pl nem kukacsapkodasrol van szó hanem arról h berezegtek neki h mi jön. Az egy széria eldöntő pillanat volt, csalással fűszerezve.Nekem tetszik az Astros, és pont ez a szezon, és ha sikerül ez az idei óriási comeback bizonyíthatja majd, hogy ez nem egy egyszezonos csapat volt, amikor csaltak és azzal nyertek csak. Évek óta top szinten vannak, idén is, egy masszívan évekig +100 vereséges csapatot építettek fel évek alatt, szisztematikusan szakmailag összerakva, nagyon kedvelhető módón, nem szétvásárolva minden évben a legnagyobb sztárokat mint egy Yankees meg Dodgers. Ez a 5-6 emberes mag repíti már őket nagyon régóta, akik egy szezonban valóban csalással tudtak nyerni. Amúgy úgy hallottam volt már pár másik csapat is akiket szintén rajtakaptak csaláson már nem csak őket.Az Astros szakmai munkáját meg a több éves építkezést szerintem senki nem vonja kétségbe. Kizárólag kukacsapkodással nem lehetett volna még playoffba se jutni.
zavi27
De pont ezért, a csapat történeti előzményeinek ismeretében zúdult rájuk ekkora harag a botrány miatt. Ha valamelyik tradicionális, haterekkel amúgy is megáldott klub bukik le ilyenekkel, a fegyelmi következmények akkor is meglettek volna (manager és GM kirúgása, stb.), de a média és a szurkolók egy része csak legyintett volna, hogy hát persze, a mocskos Yankees/Dodgers/Cardinals.
Az Astros viszont egy modern tündérmese volt, az örök lúzer franchise, a 2010-es évek elején történelmi mélységekbe süllyedve, borzalmas nézettségi adatokkal. Erre jött a teljes megújulás, logó-és mezváltás, átköltözés az AL-be, és az a híres Sports Illustrated címlap 2014-ben, ami megjósolta, hogy a rút kiskacsából csodaszép hattyú lesz.
És így is lett. De így viszont sokkal keserűbb csalódás sokak szemében, hogy pont egy ilyen szerethető csapatról bizonyosodott be, hogy romlott.
Kampman
Ami számomra nagy csalódás volt az az MLB hozzáállása. Innentől kezdve sztem kizárt h bki belülről elő jöjjön mert látja h érdemi büntetést úgysem fog kapni a csapat viszont cserébe csapódik majd rá a szar. Külsős emberek nyilatkozatait a csalással kapcsolatban meg eltussoljak ahogy tettek az Astros esetében.