Filmek
40 feliratkozó
több mint 12 éve
a ryan közlegény nálam esetleg az öt legrosszabb háborús film listára férhetne oda. undorító hazug propagandafilm, már a kiindulópontja is, miszerint a háborúban bármilyen értéke lenne egy közlegény életének. nem említhető egy lapon a sztálingráddal vagy a das boottal, utóbbiak sokkal hitelesebbek, nincs hatásvadászat, nincs cukormázas pátosz.deyellez így persze igaz felvetés, de emlékeim szerint a filmben végig mindenki (már persze akinek a faszával verik a csalánt) egyetért azon, hogy egy ember életéért nyolcat kockáztatni nagyon nem baró - a százados is csak parancsot hajt végre, mert ő meg sajna nem kérdőjelezheti azt meg.
VISZONT létezik törvény erre vonatkozóan, illetve voltak is példák ilyenre már a második világháborúban, SŐT egy ejtőernyőst egyenesen Normandiából vittek vissza, mint utolsó túlélőt (más kérdés, hogy nem kellett érte külön akciót vezetni, egyszerűen csak hátravonták. meg végül az is kiderült, hogy nem egyedül maradt életben, viszont a japó börtöntáborokból meg nem nagyon küldtek hadifogoly-névsort a Vöröskeresztnek, az is tuti - viszont így lett belőle filmre vihető sztori).
inkább úgy fogalmaznék, hogy kicsit felturbózták, viszont háborús filmnek attól még elmegy, még ha költött részek is vannak benne. mi biztosít arról, hogy pl a Szakaszban nincsenek meseelemek?
több mint 12 éve
Rózsaszín tengeralattjáró megvan fiúk?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 12 éve
Akkor háborús top5:Rambo
A halál 50 órája
A piszkos tizenkettő
A tábornok
Kelly hősei
Híd a Kwai folyón
+1
Jó reggelt VietnámSobri Jóska
Rambo II
Rambo III
Rambo IV
Rambo (ez kettőt ér)
😀
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 12 éve
Teljesen egyet értek deyellel a ryan miatt.Nekem a listamon
Das boot
Szalingrad
Full metal jacket
Szakasz
Apokalipszis
több mint 12 éve
Törölt felhasználó
Ebben is van egy félig-meddig idevágó filmem, ami látványban legalábbis visszaadja a lövészárok hadviselést, a Senki Földjét stb. Ez a Hosszú jegyesség. Ismeritek?csi77én igen, bár "kissé" elfogult vagyok a francia filmekkel, szóval lehet, hogy nekem azért tetszett annyira 😊
több mint 12 éve
Nálam:A szakasz
Acéllövedék
Sztálingrád
Szarvasvadász
Apokalipszis most
több mint 12 éve
a ryan közlegény nálam esetleg az öt legrosszabb háborús film listára férhetne oda. undorító hazug propagandafilm, már a kiindulópontja is, miszerint a háborúban bármilyen értéke lenne egy közlegény életének. nem említhető egy lapon a sztálingráddal vagy a das boottal, utóbbiak sokkal hitelesebbek, nincs hatásvadászat, nincs cukormázas pátosz.az utolsó kettő helyére nálam Szakasz és Ryan közlegény( az akkoriban óriásit ütött a moziban ! az első jelenetnél a végén vettem észre hogy feszt a karfát szorongatom... 😊 )yookerAkkor háborús top5:nálam
A halál 50 órája
A piszkos tizenkettő
A tábornok
Kelly hősei
Híd a Kwai folyón
+1
Acéllövedék
A tengeralattjáró
Sztálingrád
A dicsőség ösvényei
Az őrület határándeyell
chemicals keep me under control
több mint 12 éve
kedvenc háborús filmek, (nem sorrendben)80 huszár
Ellenség a kapuknál
Szarvasvadász (ha az háborúsnak számít...)
A szakasz
Das boot
A könnyűlovasság támadása (inkább tanulságos mint izgalmas...)
több mint 12 éve
Sokáig nekem is az volt, ám újabban "visszatértem" az elsőre... 😊Kedvenc háborúm. 😊Sobri JóskaAkkor háborús top5:ha Kelly hősei befér akkor már az Arany bűvöletében Belmondóval sem rossz!
A halál 50 órája
A piszkos tizenkettő
A tábornok
Kelly hősei
Híd a Kwai folyón
+1
kicsit elfogultnak tűnsz WW2 irányába ..... 😊yooker
Ebben is van egy félig-meddig idevágó filmem, ami látványban legalábbis visszaadja a lövészárok hadviselést, a Senki Földjét stb. Ez a Hosszú jegyesség. Ismeritek?
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
az utolsó kettő helyére nálam Szakasz és Ryan közlegény( az akkoriban óriásit ütött a moziban ! az első jelenetnél a végén vettem észre hogy feszt a karfát szorongatom... 😊 )Akkor háborús top5:nálam
A halál 50 órája
A piszkos tizenkettő
A tábornok
Kelly hősei
Híd a Kwai folyón
+1
Acéllövedék
A tengeralattjáró
Sztálingrád
A dicsőség ösvényei
Az őrület határándeyell
több mint 12 éve
Egyébként a "nemlövöldözős" háborús filmek közül Kenneth Branagh Összeesküvése a nagy kedvenc.Egyfajta anti Tizenkét dühös ember. Zseniális.
több mint 12 éve
Kedvenc háborúm. 😊Akkor háborús top5:ha Kelly hősei befér akkor már az Arany bűvöletében Belmondóval sem rossz!
A halál 50 órája
A piszkos tizenkettő
A tábornok
Kelly hősei
Híd a Kwai folyón
+1
kicsit elfogultnak tűnsz WW2 irányába ..... 😊yooker
több mint 12 éve
Akkor háborús top5:nálam
A halál 50 órája
A piszkos tizenkettő
A tábornok
Kelly hősei
Híd a Kwai folyón
+1
Acéllövedék
A tengeralattjáró
Sztálingrád
A dicsőség ösvényei
Az őrület határán
chemicals keep me under control
több mint 12 éve
Akkor háborús top5:ha Kelly hősei befér akkor már az Arany bűvöletében Belmondóval sem rossz!
A halál 50 órája
A piszkos tizenkettő
A tábornok
Kelly hősei
Híd a Kwai folyón
+1
kicsit elfogultnak tűnsz WW2 irányába ..... 😊
több mint 12 éve
Két félidő a pokolban……..Akkor háborús top5:Tizedes meg a többiek..........csi77
A halál 50 órája
A piszkos tizenkettő
A tábornok
Kelly hősei
Híd a Kwai folyón
+1
Ötödik pecsét…...
De direkt nem akartam magyar filmet bele. 😊
több mint 12 éve
Akkor háborús top5:Tizedes meg a többiek..........
A halál 50 órája
A piszkos tizenkettő
A tábornok
Kelly hősei
Híd a Kwai folyón
+1
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 12 éve
Akkor háborús top5:A halál 50 órája
A piszkos tizenkettő
A tábornok
Kelly hősei
Híd a Kwai folyón
+1
Jó reggelt Vietnám
több mint 12 éve
Nemrég láttam és csalódtam benne. Az első fele a kiképzés az zseniális, de a második rész Vietnam az gyenge. alig történik valami. Sokkal több mindent ki lehetett volna hozni belőle. A legjobb egyébként is az Apokalipszis Most. 😊Legjobb háborús film.Mindent ver,kishasziNálam csak 2. !
Kubrick: Acéllövedék a nyerő! 😉yooker
több mint 12 éve
Legjobb háborús film.Mindent ver,kishasziNálam csak 2. !
Kubrick: Acéllövedék a nyerő! 😉
több mint 12 éve
Legjobb háborús film.Mindent ver,
"Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme. Ugyanolyan értelmetlen lenne, mint Beethoven egyik szimfoníáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni."
több mint 12 éve
A szakasz még 100-adjára megnézve is kibaszott nagy film. 😀
több mint 12 éve
Ajánlom a Mr Nobody-t.Kell egy bizonyos hangulat a megnézéshez és a film után is lesz egy hangulata az embernek, de tipikusan olyan film, ami után még jó pár percig/óráig kattog az agy.
"If you don't believe in yourself then why is anyone else going to?"
több mint 12 éve
Out of the furnace:: ezt a filmet sokkal inkább jelöltem volna Oscarra mint a Nebraskát, American Hustlet, vagy a Hert. Feszült, jó színészek, jól játszanak. A hangulata nagyon elkap, és végre van egy film megint ami nem a folytonos nyálverés és dögunalom. meg szerelmi szálak. Lassan megcsömörlök tőle. Vagy csak én futottam bele mostanában túl sok ilyenbe.
több mint 12 éve
Marvel univerzum szakértőktől kérdezném : jól látom , hogy lesz valamilyen összefüggés a Guardians of the Galaxy és az Avengers között ? Vagy csak félrevezető/véletlen, hogy mind2 történetben felbukkan a Collector ?GreengoElméletileg ez is a Phase 2 része lesz, valószínűleg itt is lesz majd | infinity gem | , és lehet, hogy | Thanos | is felbukkan. A Phase 3-ban pedig még nem tudni mit hoznak össze, de valószínűleg az előbb említett akkor fogja majd nagyon megkavarni, mert a második Avengers film alcíme ugye Age of Ultron. Megláttyuk' .. várós mindenesetre. 😊
DS!
http://jenkikhaza.blogspot.hu/
If you don't know where you are going, you might wind up someplace else./Yogi Berra/
több mint 12 éve
Marvel univerzum szakértőktől kérdezném : jól látom , hogy lesz valamilyen összefüggés a Guardians of the Galaxy és az Avengers között ? Vagy csak félrevezető/véletlen, hogy mind2 történetben felbukkan a Collector ?

E-A-G-L-E-S EAGLES !