Gyűlölködjünk
37 feliratkozó
több mint 10 éve
Még pár év a jelenlegi politikai rendszerből, és el is olvashatnád... 😀Az előbb a nyílt utcán 1 pasas hangosan előadta a párjának az 'én vagyok az urad, úgy ugrálsz, ahogy én fütyülök' című szerintem már alaposan lejárt lemezt. De utálom az ilyen kb. XVIII.- XIX. században élő begyepesedett idiótákat.iktriadkíváncsi vagyok a női lapok mit írnának a hűbéres-vazallusi viszonyról 😊JSanyo
több mint 10 éve
Az előbb a nyílt utcán 1 pasas hangosan előadta a párjának az 'én vagyok az urad, úgy ugrálsz, ahogy én fütyülök' című szerintem már alaposan lejárt lemezt. De utálom az ilyen kb. XVIII.- XIX. században élő begyepesedett idiótákat.iktriadkíváncsi vagyok a női lapok mit írnának a hűbéres-vazallusi viszonyról 😊
több mint 10 éve
Az előbb a nyílt utcán 1 pasas hangosan előadta a párjának az 'én vagyok az urad, úgy ugrálsz, ahogy én fütyülök' című szerintem már alaposan lejárt lemezt. De utálom az ilyen kb. XVIII.- XIX. században élő begyepesedett idiótákat.
több mint 10 éve
nem vagyok konzervatív, nem vagyok szélsőségesen liberális sem, de azért pár esetben néha egész jól venné ki magát, ha az elkövetők pontosan megtudnák, min mentek keresztül az áldozataik. (vagyis ha mondjuk Szita Bence gyilkosait lapáttal agyonvernék és elkaparnák valami gödörbe, vagy ha ezt az elborultat éveken folytatólagosan megabuzálnák egy arányosan nagy valamivel. mondom, csak hogy tudják.)slowmotionHa ez megnyugtat általában az ilyen elkövetők a Bv. intézetben megkapják azt a többi elítélttől, amire azt mondanád, hogy megérdemlik. 😉
De a jogorvoslatot is megérdemli mindenki, mert az igazságszolgáltatás bizony nem tévedhetetlen és ha csak logikusan átgondoljuk, akkor is egyértelmű, hogy több szem többet lát alapon nem árt ha nem csak egy bíró értékítélete dönt egy adott ügyben. Attól meg, hogy egy eljárás elhúzódik senkinek sem lesz baja, de legalább minimalizálódik a hibás döntések száma, amelyek száma sajnos így sem lesz sohasem nulla, ennek ellenére én úgy gondolom jó ha erre törekszünk.
Mondjuk alapból egy alapvető jog korlátozásáról beszélünk, szóval semmi valóságalapja sincs, de még csak a logikát sem értem. Nincs egyértelmű ügy (nézzük meg a móri bankrablás ügyét vagy a cigánygyilkosságokét, esetleg Marian Cozma ügyét) és nincs olyan döntés, amellyel mindenki elégedett, szóval nyugodtan élhessen mindenki ezzel az alkotmányos garanciával nem véletlen találták ezt ki. 😉
több mint 10 éve
Inkább 100 gyilkos ügyét vizsgálják újra, minthogy egy ártatlanét ne.Ez elég hülye ötlet, már ne is haragudj. Nem mindegy, hogy egy játékos kap meccstől eltiltást vagy egy ember éveket a sitten.ezek azért szép példák, mert ezek a nyomozói/ügyészi munka minőségével állnak éles összefüggésben. az ő feladatuk lenne ugyanis kideríteni, hogy lehetett-e más indíték is a gyilkosságra, mint az önvédelem, illetve hogy kizárják azt, hogy a súlyos testi sértő önvédelemből ütött.
Másrészt nemcsak egy ügy kapcsán kell gondolkozni, hanem általánosságban. Mondjuk egy bunyó kapcsán valaki kap sts. miatt 1 év felfüggesztettet, ő úgy gondolja, hogy önvédelem volt (de a támadó sérült súlyosabban és mondjuk csak ők ketten voltak a helyszínen), akkor ha fellebbez és bukja, akkor kapjon 1,5-2 évet, csak mert nem ért egyet a bírói ítélettel?
Vagy csak a gyilkosságra vonatkozna? Na és mi lenne olyan helyzetben, mint amikor a panziós a fekete sereg két tagját lőtte le, ott is gyilkossággal vádolták a tagot és nem az önvédelmet feltételezték, akkor ő is kapott volna évekkel többet fellebbezésenként, azért mert úgy gondolta ő csak megvédte magát?
SZVSZ nem úgy kell(ene) gondolkodni, hogy egy bűnös is fellebbezhet felmentésért és ez felháborító, azt kellene nézni, hogy egy ártatlan vagy kevésbé bűnös is kap(hat) arra lehetőséget, hogy tettéhez mérten arányos büntetés szülessen (vagy épp felmentés) és bizonyíthassa igazát.Tony
persze, ne éljünk álomvilágban, a nyomozói/ügyészi munka sem mindig tökéletes, és ez a lehetőség pont jó arra, hogy ez ellen védjen, ezt többek között én is belátom. viszont azért az emberben felmegy a pumpa, ha egy ennyire nyilvánvaló és vérlázító bűncselekmény után csak azért fellebbezhet valaki, mert a törvény megengedi, mintha bármi esély lenne arra, hogy az elég egyértelmű tényállás és többszörös minősítés megváltozik.
nem vagyok konzervatív, nem vagyok szélsőségesen liberális sem, de azért pár esetben néha egész jól venné ki magát, ha az elkövetők pontosan megtudnák, min mentek keresztül az áldozataik. (vagyis ha mondjuk Szita Bence gyilkosait lapáttal agyonvernék és elkaparnák valami gödörbe, vagy ha ezt az elborultat éveken folytatólagosan megabuzálnák egy arányosan nagy valamivel. mondom, csak hogy tudják.)slowmotion
több mint 10 éve
Ez elég hülye ötlet, már ne is haragudj. Nem mindegy, hogy egy játékos kap meccstől eltiltást vagy egy ember éveket a sitten.ezek azért szép példák, mert ezek a nyomozói/ügyészi munka minőségével állnak éles összefüggésben. az ő feladatuk lenne ugyanis kideríteni, hogy lehetett-e más indíték is a gyilkosságra, mint az önvédelem, illetve hogy kizárják azt, hogy a súlyos testi sértő önvédelemből ütött.
Másrészt nemcsak egy ügy kapcsán kell gondolkozni, hanem általánosságban. Mondjuk egy bunyó kapcsán valaki kap sts. miatt 1 év felfüggesztettet, ő úgy gondolja, hogy önvédelem volt (de a támadó sérült súlyosabban és mondjuk csak ők ketten voltak a helyszínen), akkor ha fellebbez és bukja, akkor kapjon 1,5-2 évet, csak mert nem ért egyet a bírói ítélettel?
Vagy csak a gyilkosságra vonatkozna? Na és mi lenne olyan helyzetben, mint amikor a panziós a fekete sereg két tagját lőtte le, ott is gyilkossággal vádolták a tagot és nem az önvédelmet feltételezték, akkor ő is kapott volna évekkel többet fellebbezésenként, azért mert úgy gondolta ő csak megvédte magát?
SZVSZ nem úgy kell(ene) gondolkodni, hogy egy bűnös is fellebbezhet felmentésért és ez felháborító, azt kellene nézni, hogy egy ártatlan vagy kevésbé bűnös is kap(hat) arra lehetőséget, hogy tettéhez mérten arányos büntetés szülessen (vagy épp felmentés) és bizonyíthassa igazát.Tony
persze, ne éljünk álomvilágban, a nyomozói/ügyészi munka sem mindig tökéletes, és ez a lehetőség pont jó arra, hogy ez ellen védjen, ezt többek között én is belátom. viszont azért az emberben felmegy a pumpa, ha egy ennyire nyilvánvaló és vérlázító bűncselekmény után csak azért fellebbezhet valaki, mert a törvény megengedi, mintha bármi esély lenne arra, hogy az elég egyértelmű tényállás és többszörös minősítés megváltozik.
nem vagyok konzervatív, nem vagyok szélsőségesen liberális sem, de azért pár esetben néha egész jól venné ki magát, ha az elkövetők pontosan megtudnák, min mentek keresztül az áldozataik. (vagyis ha mondjuk Szita Bence gyilkosait lapáttal agyonvernék és elkaparnák valami gödörbe, vagy ha ezt az elborultat éveken folytatólagosan megabuzálnák egy arányosan nagy valamivel. mondom, csak hogy tudják.)
több mint 10 éve
Tony
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
Ez elég hülye ötlet, már ne is haragudj. Nem mindegy, hogy egy játékos kap meccstől eltiltást vagy egy ember éveket a sitten.
885
— 'Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!" '
SZVSZ nem úgy kell(ene) gondolkodni, hogy egy bűnös is fellebbezhet felmentésért és ez felháborító, azt kellene nézni, hogy egy ártatlan vagy kevésbé bűnös is kap(hat) arra lehetőséget, hogy tettéhez mérten arányos büntetés szülessen (vagy épp felmentés) és bizonyíthassa igazát.
több mint 10 éve
én mondjuk arra gondoltam, hogy az angol futballban fellebbezés esetén a másodfokon megítélt büntetés nem lehet azonos az elsőfokon megítélttel.Viszont amit slowmotion is ír, abban van ráció. Ne már csak azért legyen fellebezés, mert lehet, hanem az elítélt is mérlegelni tudja büntetése súlyát. Mennyi munkaóra pluszt jelent, hogy az első fokon hozott ítéletnek semmi súlya nincs, ilyen alapon kezdhetnének kapásból a második körrel...baggioÉs így is működik a dolog. Ha a vádnak nem tetszik az ítélet, ők is fellebbezhetnek.
Vagy arra gondolsz, ha mondjuk egy gyilkos kap 10 évet, és csak a vád nyújt be fellebbezést, akkor csak azért csökkentsék a jogos 10 évet, mert a vád fellebbezett?Sobri Jóska
ha hat meccset megfellebbezel, akkor vagy 2-4 lesz belőle, vagy 8-10.
több mint 10 éve
Kevesebb lenne az elképesztően hosszú büntetőjogi per ha:Viszont amit slowmotion is ír, abban van ráció. Ne már csak azért legyen fellebezés, mert lehet, hanem az elítélt is mérlegelni tudja büntetése súlyát. Mennyi munkaóra pluszt jelent, hogy az első fokon hozott ítéletnek semmi súlya nincs, ilyen alapon kezdhetnének kapásból a második körrel...baggioÉs így is működik a dolog. Ha a vádnak nem tetszik az ítélet, ők is fellebbezhetnek.
Vagy arra gondolsz, ha mondjuk egy gyilkos kap 10 évet, és csak a vád nyújt be fellebbezést, akkor csak azért csökkentsék a jogos 10 évet, mert a vád fellebbezett?Sobri Jóska
- a vád fellebbezését nem hagyja helyben a bíróság akk automatikusan enyhébb büntetés jár az elsőfokú vádlottnak,
illetve
- ha a védő fellebbezését nem hagyja helyben a bíróság akk pedig automatikuson súlyosabb ítélet járna a vádlottnak.

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 10 éve
Sobri!Hogyne.
Felmentés és enyhítés között van különbség! A pofátlanságnak is van egy bizonyos határa!NB2
És a vádlottnak nincs jogában felmentésért fellebbeznie?
A pofátlanságnak egyébiránt nincs határa.
A tisztességnek van, és ahol eléri a határát, onnantól jön a határtalan pofátlanság.
Ez az ügy valamiért egyértelmű számodra, oké, de mondjuk egy szövevényes csalási/kártérítési ügy esetén ne lehessen felmentésért fellebbezni? Vagy ha valaki úgy érzi, hogy ő ártatlan?
Mit fáj neked, hogy egy szarházi (induljunk ki abból, hogy nincs hiba az ítéletben) nem akar sittre menni? Úgyis fog, akkor ennyi joga ugyan legyen már, hogy nem ért egyet a történésekkel.
Ennél bízhatnál jobban is az igazságszolgáltatásban, hogy attól, hogy lesz fellebbezés, még nem fogják felmenteni.
több mint 10 éve
Viszont amit slowmotion is ír, abban van ráció. Ne már csak azért legyen fellebezés, mert lehet, hanem az elítélt is mérlegelni tudja büntetése súlyát. Mennyi munkaóra pluszt jelent, hogy az első fokon hozott ítéletnek semmi súlya nincs, ilyen alapon kezdhetnének kapásból a második körrel...baggioÉs így is működik a dolog. Ha a vádnak nem tetszik az ítélet, ők is fellebbezhetnek.
Vagy arra gondolsz, ha mondjuk egy gyilkos kap 10 évet, és csak a vád nyújt be fellebbezést, akkor csak azért csökkentsék a jogos 10 évet, mert a vád fellebbezett?
több mint 10 éve
Sobri!Felmentés és enyhítés között van különbség! A pofátlanságnak is van egy bizonyos határa!
több mint 10 éve
Viszont amit slowmotion is ír, abban van ráció. Ne már csak azért legyen fellebezés, mert lehet, hanem az elítélt is mérlegelni tudja büntetése súlyát. Mennyi munkaóra pluszt jelent, hogy az első fokon hozott ítéletnek semmi súlya nincs, ilyen alapon kezdhetnének kapásból a második körrel...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
444.hu/2015/05/21/a-solymari-apa-a-fiaval-kozosen-rendszeresen-megeroszakolta-a-csalad-lanygyerekeit/A saját ügyvédje?
Amiért ide:
"Az apa büntetése még nem jogerős, mert az ügyvédje felmentésért fellebezett."
A JÉQA!!! Mire fellebbez??? Az ilyen állatot ott helyben főbe!!!NB2
Gondolkozz már kissé, mielött az érzelemtől átitatott baromságaidat beírod.
Nem hiszem, hogy komolyan azt várod, hogy a saját ügyvédje ne fellebbezzen. Mire fellebbez? Talán erre kapott megbízást.
Az rendben van, hogy a bíró egy rendkívül súlyos ítéletet hoz, az is, ha szerinted még ez is kevés. Az ilyenbűncselekményeknél, melyek nem egyszeriek, hanem ismétlődőek, bizonyítva az elkövető nulla agykapacitását, és okozva ezzel örök traumát embereknek, én is tényleges életfogytiglannal büntetnék, de azt nem várhatom el, hogy a szarházi saját ügyvédje fog ezért ágálni. A saját ügyvédje (technikailag ő maga a jogi képviselője által) hagy akarjon felmentést, hisz ez a dolga. Nem fogják felmenteni, hidd el.
Gondolkozz már, mielött befröcsögsz ilyen orbitális tudatlanságot.
több mint 10 éve
444.hu/2015/05/21/a-solymari-apa-a-fiaval-kozosen-rendszeresen-megeroszakolta-a-csalad-lanygyerekeit/érdekes lenne egy olyan rendszer, mint az FA-ban.
Amiért ide:
A JÉQA!!! Mire fellebbez??? Az ilyen állatot ott helyben főbe!!!NB2
fellebbezhetsz, de ha nem jön össze, akkor hosszabb büntetést kapsz.
egyébként meg száradjon le a faszuk.
több mint 10 éve
444.hu/2015/05/21/a-solymari-apa-a-fiaval-kozosen-rendszeresen-megeroszakolta-a-csalad-lanygyerekeit/Amiért ide:
A JÉQA!!! Mire fellebbez??? Az ilyen állatot ott helyben főbe!!!
több mint 10 éve
Ahh, legalább arra nem panaszkodhatok hogy ezeknek a szerintem unszimpatikus csapatoknak a szurkolója lennék. 😊 No offense senki felé, kinek mi! (bár a Madridot kedvelem, családi vonás, meg Beckham óta)Legalább a győzelmet ízlelgetve hánynám el magamat a magolástól. Esküszöm valami sikerélményért könyörgök már mióta ha már ebbe a tetű fociba szerettem bele.kristóf17lehet szurkolni a Chelsea, Real Madrid, Barcelona trió valamelyikének is, garantált lenne mind a sikerélmény, mind a hányás. 😀
majd jövőre más menedzserrel. 😉Mikey
Szerintem marad BR.
több mint 10 éve
Van olyan, hogy a békésen legelésző szarvasmarhát is medvének nézik...
több mint 10 éve
Csak azt nem veszi figyelembe a sok hülye, hogy egy megpakolt teherautó - busz nem áll ám meg olyan egyszerűen. Főleg ha a sofőr nem szeretné szarrá törni a kényes árut - kedves utast.gabenIgen igen, ez már megvolt. Válasz rá: követési távolság helyes megválasztása és úgy kéne vezetni, hogy meg tudjon állni. Más ötlet?

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 10 éve
Csak azt nem veszi figyelembe a sok hülye, hogy egy megpakolt teherautó - busz nem áll ám meg olyan egyszerűen. Főleg ha a sofőr nem szeretné szarrá törni a kényes árut - kedves utast.De nem is bizonyítóerejű.alaphelyzetben nem nézi, de a kurvaanyázás meg a tülkölés pont elég arra, hogy az egységsugarú utas érdeklődését felkeltse. és az egységsugarú utas - főleg, ha lényegében jobbegyben ül - pont ugyanazt látja, mint egy autós, sőt a buszsofőr is ugyanazt látja, és kétszer magasabban ülnek, tehát mondhatni páholyból figyelik az eseményeket. nem elhanyagolható tény.slowmotionDe ha te állítod, hogy ott volt egy gyalogos és a buszon meg tízen, hogy nem akkor csak kicsit van cumi😊NB2Fura világban élsz.
Biztos tíz utas nézi, hogy a gyalogosok miképp mozognak egy autóval előrébb. majd mennek örömmel munkaidőben tanúskodni. Senki se fog, hidd el, ez Magyarország. De mint mondtam, ha meg is tennék, nincs jelentősége. Ettől még minden vezetőnek úgy kell követési távolságot tartania, hogyha egy autónak kiesik a motorja, a kereke, és 4g-vel lassulva nullára fékez 2 mp alatt, akkor is meg tudjon állni.
Ez a prioritás.Sobri Jóska
Az meg ha hátulról belemegy valakibe a busz eléggé egzakt.Sobri Jóska
" Szeretem a jeget, hagyjál békén. "
több mint 10 éve
Mindig a hátsó a hibás. Tökm1 h anyázás, kisgyerek, malacok miatt nyom az elől lévő satut akár tök előreláthatatlan barom módon, ha utoléred te írod a betétlapot.
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
Én azt nem értem hogy minek rugózni itt egy alapból szóra sem érdemes dolgon 😊 Ilyet max. megbeszélek a buszon az utasokkal, de nem jövök a fórumra hőzöngeni... hú és még a rendszámát is kiírtad, jól kibasztál vele...ennyiből minek gyűlölködjönk topic? akkor az elsőbbség nem megadása, meg a vasárnapi zárva tartás, meg a Sport TV műsorszerkesztési politikája, meg a női észjárás (hiánya) - akkor ezek is mind-mind szóra sem érdemes dolgok, nem?
Persze lehet ilyet, elvégre erre van ez a topic, de értelmét nem látom.Rataxes
több mint 10 éve
Belement. Ha semmi mást nem, épp ezt fogják ráhúzni - nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett.sutianapnem ment bele.
több mint 10 éve
Én azt nem értem hogy minek rugózni itt egy alapból szóra sem érdemes dolgon 😊 Ilyet max. megbeszélek a buszon az utasokkal, de nem jövök a fórumra hőzöngeni... hú és még a rendszámát is kiírtad, jól kibasztál vele...Persze lehet ilyet, elvégre erre van ez a topic, de értelmét nem látom.
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 10 éve
...slowmotionÉs ez az egész megér annyit, hogy itt újra felrobbanj? Mi megértettük már csak Sobrival harcolsz...

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.