Gyűlölködjünk

37 feliratkozó

több mint 13 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 832 — Cowboys fan
Családos parkoló helyett babakocsis parkoló kellene, egyszerű 😊Rataxes
nem is állsz messze az igazságtól, mivel az áruházakban nem nagycsaládos parkolóhely vannak, hanem kisgyermekes vásárlók részére fenntartott helyek.
a gyerekülésből nem egyszerű dolog kivenni a kölköt a csak minimálisan kinyitható ajtón. tényleg, kellene ragasztanom egy matricát a jobb oldali ajtóra, hogy "ezt az ajtót akkor is ki fogom nyitni, ha nem sikerül elég messzire állnod tőlem"slowmotion
Amikor ezek a fajta parkolóhelyek még nem voltak, nekem valahogy akkor is sikerült beállnom úgy kocsival, hogy ki tudjak venni egy kisgyereket a hátsó ülésről.
De pont emiatt is parkolok mindig úgy, hogy ezt más is meg tudja tenni. Viszont, ha az emberek ennyire balfaszok, vagy leszarják a másikat (ahogy diverdoc is mondta), hogy emiatt külön helyet kell fentartani, az kellemetlen.pc_x
de az emberek sajnos balfaszok, vagy csak leszarják a másikat. a parkolóhelyek úgy vannak kijelölve, hogy ha pontosan középre centized be a szekeret, akkor is (ha csak nem autónak csúfolt zsebcirkálóval jársz) marad két oldalon jó esetben 30-30 centi. ez arra elég, hogy ha a melletted álló is pontosan parkolt be, akkor az ajtót ki tudod nyitni a legelső stabil pontig, és azon már ki lehet szállni(nem vagyok nagy darab, 186 centire 93-95 kiló jut általában). ha viszont a mellettem álló figura a vonalra igazodott, akkor már nekem is arrébb kellene állnom ennyivel, feltéve, hogy van ott hely. és ha egy autó így áll, ami - figyelembe véve egynémely autót vezető organizmus képességeit - igencsak valószínű, akkor már az összes autó így fog állni, és akkor baszhatom a vonalazást.

félreértés ne essék, én is igyekszem úgy parkolni, hogy mindkét oldalon ki lehessen szállni, és ne álljak rá a másik autó ajtajára, és igenis örülök a kisgyermekes parkolóknak, ha vannak, mert akkor tudom, hogy nem vagyok a másik autós nem létező képességeire utalva ahhoz, hogy gond nélkül kiszerkeszthessem a tökit a berendezésből. nekem az is jó lenne - de szerintem jó pár kisgyerekes van ezzel így -, ha a parkoló másik végébe tennék a kisgyerekes parkolót, engem az se zavarna, mert akkor ott ültetem bele a gyereket a taligába, és onnan tolom be a pénznyelőbe - de ha egyszer a bolt közelre jelöli ki a széles parkolót, akkor oda jelöli ki, ezen én nem tudok változtatni. onnan kezdve mindenkinek az intelligenciájára van bízva, hogy képes és hajlandó-e egy óvodás értelmi színvonalú jelet értelmezni, és azt tiszteletben tartani. általában nem, de tudjuk, hogy az ország tele van hülyével, úgyhogy ezen nem fogok megütközni. van elég erőm ahhoz, hogy megoldjam a humánlogisztikát.

gyakran vagyok kénytelen a parkoló túlsó végén parkolni, mert pár Hozzád hasonló gondolkodású egyed úgy gondolja, hogy akkor ő most minden kisgyermekest vastagon leszar. szabad országban élünk, megtehetik.
én meg ezt szarom le, és bár nem fogom lerúgni a tükrömet, attól még nyugodtan idióta köcsögnek fogom titulálni az ilyeneket. véleményszabadság is van, tehát megtehetem.
több mint 13 éve
pc_x 943 — Red Fist
nem is állsz messze az igazságtól, mivel az áruházakban nem nagycsaládos parkolóhely vannak, hanem kisgyermekes vásárlók részére fenntartott helyek.
a gyerekülésből nem egyszerű dolog kivenni a kölköt a csak minimálisan kinyitható ajtón. tényleg, kellene ragasztanom egy matricát a jobb oldali ajtóra, hogy "ezt az ajtót akkor is ki fogom nyitni, ha nem sikerül elég messzire állnod tőlem"slowmotion
Amikor ezek a fajta parkolóhelyek még nem voltak, nekem valahogy akkor is sikerült beállnom úgy kocsival, hogy ki tudjak venni egy kisgyereket a hátsó ülésről.
De pont emiatt is parkolok mindig úgy, hogy ezt más is meg tudja tenni. Viszont, ha az emberek ennyire balfaszok, vagy leszarják a másikat (ahogy diverdoc is mondta), hogy emiatt külön helyet kell fentartani, az kellemetlen.

több mint 13 éve
pc_x 943 — Red Fist
a nagy család többet vásárol, ezért kapnak kiemelt helyet, ilyen egyszerűjjncaa
Ezt mivel támasztod alá? Mert többen vannak?pc_x
dolgoztam áruházban és tanultam marketinget+szociológiát, de a józan ész is azt mondja, hogy egy átlagos 3 gyermekes család többet vásárol, mint egy 3 tagú, pláne ha apu+anyu viszi is a 3 kölköt is a boltbajjncaa
Akkor meg kéne nézni, hogy a nagycsaládos helyen parkolók mennyit vásárolnak és összevetni ugyanennyi nem ott parkolóval. Ha megfelelő számú minta esetén ez jön ki, akkor azt mondom jó, legyen. (ezt írtam is, még az elején, hogy ez lenne az áruház álláspontja)pc_x
többet vásárolnak, ezt írtam az előbbjjncaa
De miért? Mert azt mondod?
Ha én egyedül megyek vásárolni a családnak (ahogy előbb írták), akkor ez nem igaz.
És szerintem, ha felmérnénk, átlag ugyanannyira jönne ki a nagycsaládosok vásárlása, mint a nem nagycsaládosoké.pc_x
ha azt írom, hogy a boltban a narancssárga szín ösztönöz a vásárlásra, azt se én találtam ki, hanem erről is volt felmérésjjncaa
De azért mert leírod, az még nem jelenti, hogy igaz. (btw dolgoztam nagyáruházban)pc_x
és mit vársz, hogy én prezentáljak most neked egy a tézist bizonyító felmérést? ezt így tanították és a józan ész is azt diktálja, hogy a nagycsaládos többet költ, ráadásul hűségesebb vásárló (a "családbarát" jelző amúgy meg kinek nem jön jól?)

nem biztos, hogy patikamérlegre téve tényleg ez a helyzet, de az áruházak ezt a gondolkodásmódot követikjjncaa
Ezt eddig is értettem, de ez számomra nem meggyőző, hogy nekem szarabb helyem van. Úgyhogy azt hiszem ennyi a dolog.

több mint 13 éve
a gyerekülésből nem egyszerű dolog kivenni a kölköt a csak minimálisan kinyitható ajtón. tényleg, kellene ragasztanom egy matricát a jobb oldali ajtóra, hogy "ezt az ajtót akkor is ki fogom nyitni, ha nem sikerül elég messzire állnod tőlem"
több mint 13 éve
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 65 078 — no es importante
dolgoztam áruházban és tanultam marketinget+szociológiát, de a józan ész is azt mondja, hogy egy átlagos 3 gyermekes család többet vásárol, mint egy 3 tagú, pláne ha apu+anyu viszi is a 3 kölköt is a boltbajjncaa
Akkor meg kéne nézni, hogy a nagycsaládos helyen parkolók mennyit vásárolnak és összevetni ugyanennyi nem ott parkolóval. Ha megfelelő számú minta esetén ez jön ki, akkor azt mondom jó, legyen. (ezt írtam is, még az elején, hogy ez lenne az áruház álláspontja)pc_x
Ha én egyedül megyek vásárolni a családnak (ahogy előbb írták), akkor ez nem igaz.
És szerintem, ha felmérnénk, átlag ugyanannyira jönne ki a nagycsaládosok vásárlása, mint a nem nagycsaládosoké.pc_x
ha azt írom, hogy a boltban a narancssárga szín ösztönöz a vásárlásra, azt se én találtam ki, hanem erről is volt felmérésjjncaa
De azért mert leírod, az még nem jelenti, hogy igaz. (btw dolgoztam nagyáruházban)pc_x
és mit vársz, hogy én prezentáljak most neked egy a tézist bizonyító felmérést? ezt így tanították és a józan ész is azt diktálja, hogy a nagycsaládos többet költ, ráadásul hűségesebb vásárló (a "családbarát" jelző amúgy meg kinek nem jön jól?)

nem biztos, hogy patikamérlegre téve tényleg ez a helyzet, de az áruházak ezt a gondolkodásmódot követik

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Egyébként; minek vinni őket bevásárolni egy zsúfolt helyre, ahol előre tudod, hogy nehézségeid lesznek velük? slowmotion
Mondjuk azért mert apu dolgozik, nagypapa/nagymama esetleg máshol lakik, egyedül meg nem hagyod otthon 😊Rataxes
ezt tutira rosszul idézted.
nem mondtam ilyet, nem is mondhattam, lévén hogy én is el szoktam vinni a kölköt vásárolni, ha éppen úgy adódik.
néha kell más inger is, mint a kiccsávó, aki két kézzel szórja a homokot a gatyájába.

(plusz ha beülteted a bevásárlókocsiba, és elég messze állítod a gondoláktól a szekeret, akkor nem is okozhat semmilyen problémát 😀)
több mint 13 éve
pc_x 943 — Red Fist
De azért mert leírod, az még nem jelenti, hogy igaz. (btw dolgoztam nagyáruházban)

több mint 13 éve
pc_x 943 — Red Fist
Catattack, ha a keresztény dolgokra vezetné vissza az áruház, akkor vasárnap pl. gondolom nem is lennének nyitva. Szóval nem hiszem, hogy emiatt lenne. Nyílván a segítség meg tolerancia miatt csinálják, ezt értem. Nem ezzel van bajom. Azt viszont már leírtam.

diverdoc! Én pont, hogy egy toleráns és segítőkész ember vagyok, igen átadom a helyem a boszon, és kinyitom az ajtót egy babakocsisnak, stb. A rokkantsághoz épp azt írtam, hogy az nem választható, az egy olyan fizikai, szociális állapot, aminél egyértelműen segítséget kell nyújtanunk. De ez az egész nagycsaládos parkolás akkor is hülyeség. Mi van, ha nekem szétment a bokám, eltört a lábam, nem tudok épp sétálni, de nem vagyok rokkant? (nem én vezetek, mielőtt beleköt valaki) Akkor is álljak hátrébb? Mi határozza meg a nagycsaládot? Mert a Tesco/Auchan stb nem. Nekem nagycsalád, ha tesóm + én, meg a lányok, meg fater 5-en kimegyünk. (Amúgy, ha valahol ezt leírja valamelyik cég, akkor szivesen elolvasom, de addig ez az egész értelmezhetetlen)
Az, hogy valakinek gyereke van, az meg jó esetben egy saját döntés, a következmények tudatában. Aminek a lényegét többen leírták már. Sajnálom, hogy neked dolgoznod kellett 3 napot, és a feleségednek meg elvinni a gyerekeket vásárolni, de ha mindig mindenki "szenvedését" figyelembe venném, akkor azt hiszem sosem jutnék el még magáig a boltig sem.pc_x
Ha segítőkész és toleráns vagy akkor nem értem azt a mondatodat "igenis beállok oda egyedül, ha ott van épp hely" mondatodat. Nem bokatörésről volt szó!!!! Ez a szokásos ferdítés. Mégegyszer ez egy jelzés. Intelligencia kérdése, ki hogy fogja fel a "családos" jelzőt. Minden értelmes ember fel tudja mérni, hogy a bejárathoz közelebbi, szélesebb parkolót kinek szánták.
Cinikusoknak, merkantilistáknak, kapitalistáknak meg ott van JJ válasza.diverdoc
Az idézett szövegemet lényege az, hogy ha ott van épp hely, akkor nem fogok másikat keresni messzebb, igen. Mert nincs meghatározva rendesen a dolog, számomra irreleváns a piktogram, kész. Ez nem intelligencia kérdése, ez csak a szokásos nyaljuk ki a gyerekesek seggét, még akkor is, ha lófasz pluszt nem kapunk tőlük (nem konkrétan rád értem, nyílván). Egyedül is lehet annyit szopni egész nap, tenni a kis társadalmunkért, hogy azt mondjam, hogy engem is megillett egy közeli parkolóhely.

több mint 13 éve
ha azt írom, hogy a boltban a narancssárga szín ösztönöz a vásárlásra, azt se én találtam ki, hanem erről is volt felmérés

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
pc_x 943 — Red Fist
És szerintem, ha felmérnénk, átlag ugyanannyira jönne ki a nagycsaládosok vásárlása, mint a nem nagycsaládosoké.

több mint 13 éve
többet vásárolnak, ezt írtam az előbb

Családos parkoló helyett babakocsis parkoló kellene, egyszerű 😊

Ebben van logika, viszont én pl. egyedül szoktam bevásárolni a 4 fős családnak... Tehát ugyanannyit vásárolok mintha mind a 4-en mennénk, viszont mivel egyedül vagyok nem illet meg a kiemelt parkolóhely.Rataxes
ha viszel magaddal 3 statisztát, akkor téged is megillet a hely 😛 de az áruház mindenki élettörténetét csak nem ellenőrizheti le a belépés előtt...

---
több mint 13 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Catattack, ha a keresztény dolgokra vezetné vissza az áruház, akkor vasárnap pl. gondolom nem is lennének nyitva. Szóval nem hiszem, hogy emiatt lenne. Nyílván a segítség meg tolerancia miatt csinálják, ezt értem. Nem ezzel van bajom. Azt viszont már leírtam.

diverdoc! Én pont, hogy egy toleráns és segítőkész ember vagyok, igen átadom a helyem a boszon, és kinyitom az ajtót egy babakocsisnak, stb. A rokkantsághoz épp azt írtam, hogy az nem választható, az egy olyan fizikai, szociális állapot, aminél egyértelműen segítséget kell nyújtanunk. De ez az egész nagycsaládos parkolás akkor is hülyeség. Mi van, ha nekem szétment a bokám, eltört a lábam, nem tudok épp sétálni, de nem vagyok rokkant? (nem én vezetek, mielőtt beleköt valaki) Akkor is álljak hátrébb? Mi határozza meg a nagycsaládot? Mert a Tesco/Auchan stb nem. Nekem nagycsalád, ha tesóm + én, meg a lányok, meg fater 5-en kimegyünk. (Amúgy, ha valahol ezt leírja valamelyik cég, akkor szivesen elolvasom, de addig ez az egész értelmezhetetlen)
Az, hogy valakinek gyereke van, az meg jó esetben egy saját döntés, a következmények tudatában. Aminek a lényegét többen leírták már. Sajnálom, hogy neked dolgoznod kellett 3 napot, és a feleségednek meg elvinni a gyerekeket vásárolni, de ha mindig mindenki "szenvedését" figyelembe venném, akkor azt hiszem sosem jutnék el még magáig a boltig sem.pc_x
Ha segítőkész és toleráns vagy akkor nem értem azt a mondatodat "igenis beállok oda egyedül, ha ott van épp hely" mondatodat. Nem bokatörésről volt szó!!!! Ez a szokásos ferdítés. Mégegyszer ez egy jelzés. Intelligencia kérdése, ki hogy fogja fel a "családos" jelzőt. Minden értelmes ember fel tudja mérni, hogy a bejárathoz közelebbi, szélesebb parkolót kinek szánták.
Cinikusoknak, merkantilistáknak, kapitalistáknak meg ott van JJ válasza.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 13 éve
pc_x 943 — Red Fist
Akkor meg kéne nézni, hogy a nagycsaládos helyen parkolók mennyit vásárolnak és összevetni ugyanennyi nem ott parkolóval. Ha megfelelő számú minta esetén ez jön ki, akkor azt mondom jó, legyen. (ezt írtam is, még az elején, hogy ez lenne az áruház álláspontja)

több mint 13 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 250 — Eagles fan
Családos parkoló helyett babakocsis parkoló kellene, egyszerű 😊

Ebben van logika, viszont én pl. egyedül szoktam bevásárolni a 4 fős családnak... Tehát ugyanannyit vásárolok mintha mind a 4-en mennénk, viszont mivel egyedül vagyok nem illet meg a kiemelt parkolóhely.

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
dolgoztam áruházban és tanultam marketinget+szociológiát, de a józan ész is azt mondja, hogy egy átlagos 3 gyermekes család többet vásárol, mint egy 3 tagú, pláne ha apu+anyu viszi is a 3 kölköt is a boltba

---
több mint 13 éve
pc_x 943 — Red Fist
Ezt mivel támasztod alá? Mert többen vannak?

több mint 13 éve
a nagy család többet vásárol, ezért kapnak kiemelt parkolóhelyet, ilyen egyszerű

---
több mint 13 éve
pc_x 943 — Red Fist

Az, hogy valakinek gyereke van, az meg jó esetben egy saját döntés, a következmények tudatában. Aminek a lényegét többen leírták már. Sajnálom, hogy neked dolgoznod kellett 3 napot, és a feleségednek meg elvinni a gyerekeket vásárolni, de ha mindig mindenki "szenvedését" figyelembe venném, akkor azt hiszem sosem jutnék el még magáig a boltig sem.

több mint 13 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 250 — Eagles fan
Egyébként; minek vinni őket bevásárolni egy zsúfolt helyre, ahol előre tudod, hogy nehézségeid lesznek velük? slowmotion
Mondjuk azért mert apu dolgozik, nagypapa/nagymama esetleg máshol lakik, egyedül meg nem hagyod otthon 😊

Akkor miért kellett neki a rokkantak számára fenntartottba állnia?gdavid
Ki tudja, lehet csak annyira kellett vizelnie hogy leparkolt az első alkalmas helyre, és 3 perc múlva már ott volt az autónál 😊 Ő még azt is megteheti hogy szarik az esetleges büntetésre, mert zsebből kifizeti. Mindenesetre azt a hatalmas felhajtást ami kerítve lett az ügyből én abszolút nem értettem (ismétlem, az x+1 üres rokiparkolóból 1-et elfoglalt, és ebből csináltak országos lejáratókampányt)

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
...diverdoc
A gyerek a szülőnek nem csak öröm, felelősség is.
A mai teljesen beteg és változó világban óriási felelősség.
Anyagilag is, de főleg emberileg.
Ha úgy nézzük igazad van abban amit írsz, de a világ nem igazán így működik.
A világ nem tolerál semmit, nincs tekintettel senkire.
És épp ezért a felelős szülői magatartás nem épülhet mások kiszámíthatatlan viselkedésére, remélt jóindulatára, együttérzésére, empátiájára, tapintatára, stb.
Egy szülőnek úgy érzem ezt is kötelező bekalkulálni amikor gyereket vállal.
És ha ezután a világ úgy működik ahogy fentebb írtam, badarság lenne ha számon kérné bárki máson, mint saját magán.Sobri Jóska
Azt hogy sok gátlástalan, önző fasz van bekalkulálják. (nem is büntetném, mint írtam, csak megvetem) Ettől még dühítő, és ezért került ebbe a topikba.
By the way, ha ennyire cinikusan szemléljük a világot, az egész oktatási rendszerünket át kellene alakítani. Történelem, matematika, magyar stb helyett csak csalást, lopást tanítsunk fegyverismeretttel MMA-val. Mert ez a világ nem tolerál, nem kegyelmez, nincs tekintettel senkire, de ezt Te is tudod.
"Two man enter, one man leaves" szép világa mikor jössz már el.???
Néha tényleg nem értelek Jóska!!!

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 37 035 — #NoStress
...diverdoc
A gyerek a szülőnek nem csak öröm, felelősség is.
A mai teljesen beteg és változó világban óriási felelősség.
Anyagilag is, de főleg emberileg.
Ha úgy nézzük igazad van abban amit írsz, de a világ nem igazán így működik.
A világ nem tolerál semmit, nincs tekintettel senkire.
És épp ezért a felelős szülői magatartás nem épülhet mások kiszámíthatatlan viselkedésére, remélt jóindulatára, együttérzésére, empátiájára, tapintatára, stb.
Egy szülőnek úgy érzem ezt is kötelező bekalkulálni amikor gyereket vállal.
És ha ezután a világ úgy működik ahogy fentebb írtam, badarság lenne ha számon kérné bárki máson, mint saját magán.

több mint 13 éve
Most komolyan: akinek gyereke van vállalja fel a vele járó nehézségeket és vigyázzon Ő jobban. Ne másoktól várja el, hogy Ők figyeljenek rájuk. Az előzékenység, meg az udvariasság az okés, de ne legyen már az én saram, hogy valaki vadidegen gyereket akart és nagy családja van... Egyébként; minek vinni őket bevásárolni egy zsúfolt helyre, ahol előre tudod, hogy nehézségeid lesznek velük? Bömböltetni - hisztiztetni? A legtöbb gyerek amúgy is olyan neveletlen, bazzeg, hogy nem tudom mi a picsát csinálnak a szülők...toxique
azok után, hogy két-három oldallal odébb még az empátia bajnoka voltál, ennél azért mindenképpen többre számítottam Tőled.
mindegy, legalább teljesebb képet kaptam.
több mint 13 éve
A hátsó ülésen látható gyerekülések nélkül nehezen hiszik el neked.........csi77
Van egy gyanúm hogy létezik olyan, gyereknek definiálható személy, akinek már nem kötelező gyerekülést használni 😊Rataxes
persze hogy létezik, 135 cm testmagasság felett az ülésmagasító használata is elégséges a KRESZ szerint, 150 cm felett már az sem kell.
több mint 13 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 337 — Bears & Illinois fan
Engem mondjuk a másik véglet is zavar, amikor MédiaCeleb Hajdú Péter Úr az éjszaka közepén beállt a rokiparkolóba, és országos méretű botrány lett csinálva belőle, mikor kb. az egész parkoló üres volt, és a verdája mellett volt még 6 másik üres rokkant hely. Gondolom azért kicsi az esélye hogy éjjel hirtelen megérkezik az országos rokkant találkozó összes látogatója versengve a helyekért, ilyesformán meg nem igazán értem hogy kinek okozott problémát az a szerencsétlen 😊Rataxes
Felfogás kérdése, végül is esőben simán le lehet hugyozni mondjuk a főtéren a szobrot, mert úgyis lemossa az eső.....

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 13 éve
gdavid New England Patriots 3 935 — Patriots fan
Engem mondjuk a másik véglet is zavar, amikor MédiaCeleb Hajdú Péter Úr az éjszaka közepén beállt a rokiparkolóba, és országos méretű botrány lett csinálva belőle, mikor kb. az egész parkoló üres volt, és a verdája mellett volt még 6 másik üres rokkant hely. Gondolom azért kicsi az esélye hogy éjjel hirtelen megérkezik az országos rokkant találkozó összes látogatója versengve a helyekért, ilyesformán meg nem igazán értem hogy kinek okozott problémát az a szerencsétlen 😊Rataxes
Akkor miért kellett neki a rokkantak számára fenntartottba állnia? Lehetőségek: mert 1) buta és nem is érti, hogy mi az a felfestés; 2) rokkantnak képzeli magát; 3) rokkant is, csak épp értékrendileg és leszarja az egészet; 4) akkortájt régen írt róla a bulvársajtó és kellett valami "szaftos"(valószínűleg ő maga hívta a fotóst is). Mivel a négy lehetőség nem fedi le az összes lehetőséget és nem is zárják ki egymást, ezért ezek kombinációja is lehetséges. Várom a tippeket 😊

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool: