OFF topik

31 feliratkozó

több mint 13 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life
Azt akarom lefordítani németre, hogy adatbázisok üzemeltetése, és több megoldás között ingadozok.

Bedienung/Tatigket/Anwendung von Datenbanksystem

Aki tudja a helyes választ, vagy tud jobbat, ne tartsa magában. A szerverek, informatikai rendszerek kezelésére a bedienen jó? A hülye sógorom se tudja pontosan, ami azért kínos egy picit, mivel ő német. Miért van az, hogy az osztrákok sokkal jobb németek, mint a németek?füligjimmy
Betreibung inkább. (betreiben ige)

a Bedienung az inkább kezelés, Tätigkeit az üzemelés, Anwendung az meg alkalmazás, de a vonzata is más lenne. Szóval ha üzemeltetést szeretnéd kifejezni, akkor "Betreibung des Datenbanksystems" vagy "Betreibung von Datenbanksystem".

Az osztrákok nem jobb németek, alig lehet érteni amit kinyögnek.

edit: persze ne várj senkitől sem irodalmi németet...Amadeus91
Vagy helyesen:

Betrieb von Datenbanksysthemen

Gongolom CV-hez kell 😉briareos
a Betreibung is jó. (ha rákeresel)

ha Betrieb-bel fejezi ki, akkor is más a vonzata.Amadeus91
Köszönöm mester, taníts még.

Elég rosszul megy nekem a német szóval szívesen hallgatok másokra, nagyobb tudással rendelkezőkre

több mint 13 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.
Azt akarom lefordítani németre, hogy adatbázisok üzemeltetése, és több megoldás között ingadozok.

Aki tudja a helyes választ, vagy tud jobbat, ne tartsa magában. A szerverek, informatikai rendszerek kezelésére a bedienen jó? A hülye sógorom se tudja pontosan, ami azért kínos egy picit, mivel ő német. Miért van az, hogy az osztrákok sokkal jobb németek, mint a németek?füligjimmy

a Bedienung az inkább kezelés, Tätigkeit az üzemelés, Anwendung az meg alkalmazás, de a vonzata is más lenne. Szóval ha üzemeltetést szeretnéd kifejezni, akkor "Betreibung des Datenbanksystems" vagy "Betreibung von Datenbanksystem".

Vagy helyesen:

igeként a bedienungot használtam, amúgy meg Anwendungot, inkább admiszintrálást akartam kifejezni. Amúgy a hajamra kenhetlek benneteket x órával később. A lájk azért járt. A németes CV-m meg már fél éve kész van 😀 De bazzeg csak nem akar összejönni a dobbantás.

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 13 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 591

Vagy helyesen:

a Betreibung is jó. (ha rákeresel)

ha Betrieb-bel fejezi ki, akkor is más a vonzata.
több mint 13 éve
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 64 999 — no es importante
a jóslatok szerint Krisztus második eljövetele akkor várható, mikor II. Péter ül a keresztény egyház élén
hajrá Erdő Péter! 😊

sőt Malakiás proféciája pedig Benedeket tartotta az utolsó előtti pápának, szóval minden egybevág, tessék bevásárolni konzervekből

szerk.: Peter Turksont emlegetik a legnagyobb esélyesként, aki nem mellesleg színesbőrű... 😊

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
laccoo74 Chicago Bears 2 986 — Kőkorszaki maci
na ez egy félelmetes kép tegnapról... évszázadok óta először lemondott a PÁPA, jött is a villámcsapás

www.bbc.co.uk/news/world-europe-21421810jjncaa
A Főnök e-mailt küldött.
több mint 13 éve
r.baggio New York Giants UCLA Bruins 64 999 — no es importante
na ez egy félelmetes kép tegnapról... évszázadok óta először lemondott a PÁPA, jött is a villámcsapás

www.bbc.co.uk/news/world-europe-21421810

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
Kúrfürst briareos Miami Dolphins Miami Hurricanes 18 655 — StuG Life

Vagy helyesen:

Gongolom CV-hez kell 😉

több mint 13 éve
Béczkó 1 264
 www.worldstarhiphop.com/videos/video.php?v=wshharCr5Hs22a9Zn2y3

😀 durva
több mint 13 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 591

edit: persze ne várj senkitől sem irodalmi németet...
több mint 13 éve
pgabtb Philadelphia Eagles 10 235 — Eagles fan
Mindjárt jön Amadeus és megmondja 😊

GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
füligjimmy Chicago Bears 6 970 — I used to be with it, but they changed what it was.

Aki tudja a helyes választ, vagy tud jobbat, ne tartsa magában. A szerverek, informatikai rendszerek kezelésére a bedienen jó? A hülye sógorom se tudja pontosan, ami azért kínos egy picit, mivel ő német. Miért van az, hogy az osztrákok sokkal jobb németek, mint a németek?

I used to be with it, but then they changed what *it* was. Now what I'm with isn't *it*, and what's *it* seems weird and scary to me. It will happen to you.

- Abe Simpson
több mint 13 éve
Schleck New England Patriots Oregon Ducks 11 271 — ʞɔǝlɥɔS
Telefonon be lehet állítani, hogy a nem wifis nettel mik használhatják a netet? Csak mert van ez a 750 megás free net amit használnék, de letöltöttem egy forgalomszámlálót, bekapcsoltam a wifit, és kb. fél perc alatt már majdnem 1 megánál járt a betöltés, miközben tulajdonképpen semmit nem csináltam vele. fetomy
Én a DroidWall nevű progit használom erre, és nálam tökéletesen működik.

több mint 13 éve
fetomy 9 005 — Törölt Felhasználó
Telefonon be lehet állítani, hogy a nem wifis nettel mik használhatják a netet? Csak mert van ez a 750 megás free net amit használnék, de letöltöttem egy forgalomszámlálót, bekapcsoltam a wifit, és kb. fél perc alatt már majdnem 1 megánál járt a betöltés, miközben tulajdonképpen semmit nem csináltam vele.
több mint 13 éve
GRAFI New England Patriots 1 823 — Next Game Up!!
Mi itt a probléma. Néger vert négert.
több mint 13 éve
Béczkó 1 264
A Super Bowl mindenkit megvadít 😀!

www.worldstarhiphop.com/videos/video.php?v=wshh07vvM79qkE66gJ3w
több mint 13 éve
davemayer Chicago Bears 15 498 — "Grammar maci"
szeretném kártyafüggetlenné tenni a nokia okostelefonom, tudna nekem ebben valaki segíteni?

BEARS BABY!

Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Gabesz92 Los Angeles Chargers 1 485
Olyan app létezik amúgy, amivel kifejezetten azt tudom mérni, hogy a nem wifis kapcsolattal hány megát nyomtam el? (androidra persze)fetomy
Létezik természetesen. Én a 'Data Counter'-t használom. (Méri a wifis adathasználatot is.)

több mint 13 éve
Kösz szépen! Én is így gondoltam, de a mai világban már bármi előferdülhet 😊
Már nem lehet?? Wow ezt nem tudtam, bár számomra kevésbé lényeges, mert már van anyámnak, csak én most tudtam meg, hogy ez van és ilyen tartalom van benne, és akkor gondoltam alkalomadtán lehasználom 😀

Olyan app létezik amúgy, amivel kifejezetten azt tudom mérni, hogy a nem wifis kapcsolattal hány megát nyomtam el? (androidra persze)
több mint 13 éve
Toca Minnesota Vikings 20 362 — Vikings fan
Valakinek nincs véletlenül T-mobile MédiaMánia (M) díjcsomagja?
Az érdekelne, hogy van benne havidíjon felüli ingyenes 750mb internet, 100 sms és 20 óra mobiltv, és hogy ez mind a három teljesen lehasználható, vagy ilyen vagy-vagy alapon arányában csökken a többi is? (tehát ha pl. elküldök 50 smst akkor már csak 375mb-ot netezhetek / 10 órát tvzhetek vagy lehasználhatom a 750mb netet, plusz a 100 smst és a 20 óra tv-t is)fetomy
Teljesen függetlenek
több mint 13 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Az érdekelne, hogy van benne havidíjon felüli ingyenes 750mb internet, 100 sms és 20 óra mobiltv, és hogy ez mind a három teljesen lehasználható, vagy ilyen vagy-vagy alapon arányában csökken a többi is? (tehát ha pl. elküldök 50 smst akkor már csak 375mb-ot netezhetek / 10 órát tvzhetek vagy lehasználhatom a 750mb netet, plusz a 100 smst és a 20 óra tv-t is)fetomy
Már nem lehet rá előfizetni!
Btw szerintem mindegyiket egymástól függetlenül lehet felhasználni - nem létezik, hogy 100 sms-ért el lehetne ennyi pénzt kérni.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 13 éve
Az érdekelne, hogy van benne havidíjon felüli ingyenes 750mb internet, 100 sms és 20 óra mobiltv, és hogy ez mind a három teljesen lehasználható, vagy ilyen vagy-vagy alapon arányában csökken a többi is? (tehát ha pl. elküldök 50 smst akkor már csak 375mb-ot netezhetek / 10 órát tvzhetek vagy lehasználhatom a 750mb netet, plusz a 100 smst és a 20 óra tv-t is)
több mint 13 éve
Béczkó 1 264
 www.worldstarhiphop.com/videos/video.php?v=wshh95XA2bZ208q8r5XT

Nem semmi 😀
több mint 13 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 484 — #NoStress
Érdekes, de tavaly csináltam 4 honlapot így.
És még mgvan mind a 4, és idén le is vonta a kártyámról a 4x12 dollárt, mert így van beállítva, hogy automatikusan vonja.
Most viszont az a link ahonnan akkor indultam máshova mutat.
Ide:
 sites.google.com/?pli=1
De ha innen elindulok, nem oda jutok ahova tavaly. 😊
Ehhez most viszont nincs türelmem végigkattogtatni, hogy ugyanaz, más formában, vagy megváltozott a szolgáltatás.

több mint 13 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat
A képek eléggé be tudják lassítani egy oldal működését, itt meg csak arról lenne szó, ha jól értelmezem. Az ingyenes oldalak eleve lassúbbak a fizetősnél, és sok script, php vagy html elem futtatását nem is engedik. Ma már nem horror egy fizetős tárhely+domain, nagyjából két láda sör ára egy évre. Bár nem vagyok tisztában az alkohol árakkal.. 😊
több mint 13 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 331 — Invisible man
Én webhostot használok. Egy haver csinálta az oldalt én csak a képeket töltöm rá. Néha valóban belassul vagy elérhetetlen de ezen kívül nekem nincs bajom vele. Persze én nem is használom ki az oldal adta lehetőségeket.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.