OFF topik
31 feliratkozó
több mint 13 éve
Ilyen TB felfüggesztést meg mittudoménmit én nem csináltam mikor kimentem. Úgy voltam vele, hogy amíg azt se tudom meddig sikerül maradni, addig felesleges. Annyit mondtak amúgy, hogy vmiféle nemzetközi TB kártyát kell kérni, amivel ellátnak majd kint amíg nincs ottani TB kártyád. Ehhez amúgy bemész, megigényled, és 10 perc múlva a tiéd.Én semmi mást nem intéztem, mert azt mondták, hogy semmi más nem fontos előre. (mint utólag kiderült felesleges is lett volna 😊) De persze a hitel miatt rákérdezhetsz, hogy mi van. Hogy ne lehetne megoldani azt kétlem, nem valószínű, hogy aki hitelt, diákhitelt vett fel, az nem mehet külföldre amíg nem fizeti ki mindet. 😊 Max diákhitelnél azért nem mindegy, mert ugye az jövedelem alapján számolódik, és nekik tudniuk kell, mi volt a hivatalos lóvéd.
NI számod meg kb. 2-3 hét amíg megkapod. Pontosabban akkorra lehet általában időpontot kapni interjúra 😊
több mint 13 éve
akkó meg rohadj meg 😀az indulás előtt nézz körül a városban 😀köszi de nem oda megyek hanem Manchester mellé 😀davemayer
btlondon2012.co.uk/pano.htmljjncaa
ami nem hajlik, az törik!
több mint 13 éve
az indulás előtt nézz körül a városban 😀tériszony-szimulátor 😊
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 13 éve
az indulás előtt nézz körül a városban 😀köszi de nem oda megyek hanem Manchester mellé 😀
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
az indulás előtt nézz körül a városban 😀btlondon2012.co.uk/pano.html

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 13 éve
köszi, bár azt nem nagyon értem hogy ha azt mondom 10 évig függesszék fel de én 5 év múlva visszajövök és aktiváltatom akkor abból mi bajom lesz? ilyen logika alapján nem éri meg kisebb időintervallumot megadni. Adózást nem nagyon értem, hiszen ha ott adózok (és EU-n belül vagyok) hogy kérne még tőlem pénzt a magyar szerv? davemayer😀 A magyar szerv? Bármilyen jogcímen.. 😀 Nem értek az adózáshoz, asszem ezt Gyurma sokkal pontosabban tudná elmondani. Tőlünk kérték a célállomást és bejelentési kötelezettséggel terheltek meg, ha az változik. Mármint az ország. Valamit mondtak a kettős adózásról, de az nekem kínai volt. Ha hamarabb visszajössz abból semmi bajod nem lesz, és egyszerűbb az aktiválás is. Egy ismerősöm tavaly decemberben jött vissza 8 év után, még most sincs TB száma, minden a bürokrácia diszkrét báján múlik. Igaz, ő töröltette az övét mondván sosem jön vissza... 😀
több mint 13 éve
köszi, bár azt nem nagyon értem hogy ha azt mondom 10 évig függesszék fel de én 5 év múlva visszajövök és aktiváltatom akkor abból mi bajom lesz? ilyen logika alapján nem éri meg kisebb időintervallumot megadni. Adózást nem nagyon értem, hiszen ha ott adózok (és EU-n belül vagyok) hogy kérne még tőlem pénzt a magyar szerv?
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Hát a levél nem elég... Személyesen be kell menj, akkor talán hiba nélkül meg tudják oldani. 😊 Nyilatkoznod kell a kint tartózkodás céljáról és várható időtartamáról, valamint egy elérhetőséget meg kell adni, mert a TB számodat nem törlik, csak felfüggesztik. Aztán ha lejár a megadott idő, és te nem vagy elérhető, szívfájdalom nélkül aktiválják a számodat, és gyűlni fog a fizetni való. Az APEH illetve bocs, a NAV szintén ugyanez. Ezzel az állam felé elvileg rendezve vagy, később derülnek ki turpisságok majd az adózással kapcsolatban.igen, azt tudom hogy kapni fogok kint egy social numbert vagy mit amit mindenhez használhatok majd. Nincs diákhitelem hál'istennek.Úgy döntöttem áprilisban kiköltözök Angliába dolgozni, ismerősöknél fogok lakni az elején.Ha hivatalosan mész, a TB-t mindenképpen. Ha van hiteled annak is utána kellene nézned, lehet-e kintről fizetni. A diákhitelt pl. nem lehet. Nem tudom mennyi időre szándékozol, de kinti TB számot kapni könnyű, csak sokáig tart. És ezt a számot mindenhol kérik.apeszos
Ha esetleg van valakinek valami tapasztalata hogy mit érdemes előtte itthon elintézni (TB például) akkor azt megköszönöm, akihez megyek azt mondja nem kell semmit itthon csak kint intézni, más (itthon...) azt mondta hogy a TB-nek szóljak hogy kimegyek.davemayer
Az mit jelent hogy hivatalosan? hogy ott bejelentve leszek-e mert akkor igen. Nem nagyon tudom hogy mit kell ilyenkor csinálni, irjak egy levelet a TB-nek hogy kiköltözöm így függesszék fel(?) a TB-met vagy mi? 😊davemayer
több mint 13 éve
igen, azt tudom hogy kapni fogok kint egy social numbert vagy mit amit mindenhez használhatok majd. Nincs diákhitelem hál'istennek.Úgy döntöttem áprilisban kiköltözök Angliába dolgozni, ismerősöknél fogok lakni az elején.Ha hivatalosan mész, a TB-t mindenképpen. Ha van hiteled annak is utána kellene nézned, lehet-e kintről fizetni. A diákhitelt pl. nem lehet. Nem tudom mennyi időre szándékozol, de kinti TB számot kapni könnyű, csak sokáig tart. És ezt a számot mindenhol kérik.apeszos
Ha esetleg van valakinek valami tapasztalata hogy mit érdemes előtte itthon elintézni (TB például) akkor azt megköszönöm, akihez megyek azt mondja nem kell semmit itthon csak kint intézni, más (itthon...) azt mondta hogy a TB-nek szóljak hogy kimegyek.davemayer
Az mit jelent hogy hivatalosan? hogy ott bejelentve leszek-e mert akkor igen. Nem nagyon tudom hogy mit kell ilyenkor csinálni, irjak egy levelet a TB-nek hogy kiköltözöm így függesszék fel(?) a TB-met vagy mi? 😊
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Úgy döntöttem áprilisban kiköltözök Angliába dolgozni, ismerősöknél fogok lakni az elején.Ha hivatalosan mész, a TB-t mindenképpen. Ha van hiteled annak is utána kellene nézned, lehet-e kintről fizetni. A diákhitelt pl. nem lehet. Nem tudom mennyi időre szándékozol, de kinti TB számot kapni könnyű, csak sokáig tart. És ezt a számot mindenhol kérik.
több mint 13 éve
Úgy döntöttem áprilisban kiköltözök Angliába dolgozni, ismerősöknél fogok lakni az elején. Ha esetleg van valakinek valami tapasztalata hogy mit érdemes előtte itthon elintézni (TB például) akkor azt megköszönöm, akihez megyek azt mondja nem kell semmit itthon csak kint intézni, más (itthon...) azt mondta hogy a TB-nek szóljak hogy kimegyek. ha jól emlékszek van itt olyan aki kint él/élt, ha megosztana velem pár tapasztalatot az jó lenne. Köszi!
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 13 éve
Kellene valami am.focis téma a sig battle új fordulójára. Ha van valakinek ötlete/fórumaláírás igénye az ide tolja be az alany nevét: bowl.hu/forum/alairasok/sig_battle_csevego
.png)
GM game champion 2015 (Vikings)
GM game champion 2024 (Eagles)
több mint 13 éve
Dohányosokhoz lenne kérdésem, szóval kérem 18 éven aluliak csak szülői felügyelet mellett olvassák el!Nálunk 740-be kerül a West.Próbáltam a mentolost, nem egy nagy kaland.Szerintem jobban jársz a Pall Mall "kattintóssal".A benne lévő kapszulát mindenképpen el kell pattintani, mert az a saját tapasztalatom, hogy, ha nem teszed horpadtra kell szívni a fejed.
1) Nem találok a környéken West cigit, mentolos érdekelne, mert állítólag faszán mentolos 😀 Az érdekelne, hogy nem tudja valaki mennyibe kerül, hogy érdemes-e egyáltalán keresgetnem? Mármint úgy általában a West cigi, mert gondolom ugyanannyi azon belül mind.
2) Mentolos cigiből létezik valamelyik márkából hosszú ami nem slim?fetomy
több mint 13 éve
És ha nem elég mentolos a mentolos hüvely neki, há ojat csinál magának amilyet akar. Ha készen lesz a fedett nyitott terasztélikert én csak vizipipázni fogok valami kanapén csak valami suhanc kéne aki fojton facsarja a friss mangót

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Ezoz! a vágott dohány beütöd szépen levomenthollal ( 10g vagy 3ft) vagy sima szárított mentalevéllel( 50g van 200ft) s oztán töltikézel. Mondanám az illóolajjal megspékelni, de ha leég a képed én nem vállalok garanciát 😀Egy doboz (100 db) mentolos cigihüvely 180.- HU Ft. Minek szarakodni? Ha csak nem a borotválkozást is meg akarja spórolni... 😛
Vaaaagy szerzel egy aquapippert s abba vannak fasza mentolosok.
www.vizipipawebaruhaz.hu/index.php?page=shop.browse&filtering=1&option=com_virtuemart&Itemid=26#rightsutianap
A vízipipa azért nem feltétlenül elégíti ki egy átlag dohányos igényeit... Úgy értem a buszra várva vagy melóban kajaszünetben nem fogsz nekiállni vízipipát tömni 😊RataxesÉn jelenleg E-cigit használok mentolos ízesítéssel. Kielégíti az igényeket. És akár a buszon is lehet szívni. Trollkodásnak tűnik, (az is.. 😀 ) de élvezettel szívom pl. orvosi rendelőkben, buszon, vonaton.. és röhögök nagyon....
több mint 13 éve
A vízipipa azért nem feltétlenül elégíti ki egy átlag dohányos igényeit... Úgy értem a buszra várva vagy melóban kajaszünetben nem fogsz nekiállni vízipipát tömni 😊 (a mai dohány árakról nem is beszélve, 2007-ben Egyiptomban 40 forintnak megfelelő fontért vettem az 50 grammos dohány darabját, szerintem ott ma se sokkal drágább... Nos ugyanez Magyarországon most kb. 1200 forint, melyből 3 tömés jön ki)
.png)
több mint 13 éve
Ezoz! a vágott dohány beütöd szépen levomenthollal ( 10g vagy 3ft) vagy sima szárított mentalevéllel( 50g van 200ft) s oztán töltikézel. Mondanám az illóolajjal megspékelni, de ha leég a képed én nem vállalok garanciát 😀Vaaaagy szerzel egy aquapippert s abba vannak fasza mentolosok.
www.vizipipawebaruhaz.hu/index.php?page=shop.browse&filtering=1&option=com_virtuemart&Itemid=26#right

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
francia már régen volt, nem emlékszem hol vettem, londonban viszont mindenhol ahol cigi volt. ott volt a kék, zöld és piros pallmall rövid (Ł5.45) és hosszú (Ł5.47) változatai is. Mondjuk más márkából talán nem volt, csak PM-ből. Ami meglepő, hogy itt a PM nem egy rossz cigi, ott meg jó kis barna szűrős "olcsó" szar egyébként 😊Miért nem töltöd magad? Úgy a legolcsóbb. Még.
a dunhill de hosszabb is kicsit és van kattintós is, de drága és nekem nem elég mentolos 😀fetomy
több mint 13 éve
francia már régen volt, nem emlékszem hol vettem, londonban viszont mindenhol ahol cigi volt. ott volt a kék, zöld és piros pallmall rövid (Ł5.45) és hosszú (Ł5.47) változatai is. Mondjuk más márkából talán nem volt, csak PM-ből. Ami meglepő, hogy itt a PM nem egy rossz cigi, ott meg jó kis barna szűrős "olcsó" szar egyébként 😊a dunhill de hosszabb is kicsit és van kattintós is, de drága és nekem nem elég mentolos 😀
több mint 13 éve
A Dunhill nem hosszabb a szokásosnál? Mert abból mintha lenne ez a mentolosra kattintós változat.
.png)
több mint 13 éve
igen ezt a rágós ízt mondták, mondjuk azt nem tudtam, hogy hűtőbe szokták tenni 😀 na majd ha találok, kipróbálom 😊 a 800 kár, azt hittem ochobb :/A franciát nem tudom, de angliában én nem találtam sehol mentolost ami hosszú.. Itthon a 100-as sofi a hosszú, de abban meg nem gyártanak mentolost..
a 2. válaszod tuti nem igaz, angliában és franciaországban is volt sima hosszú mentolos, kb. ugyanannyiért mint a rövid, szívtam is, pont azért gondoltam hogy lehet itthon is, csak benzinkutakon nem találtam csak kék PM-t.
egyébként köszi a választ 😊fetomy
több mint 13 éve
igen ezt a rágós ízt mondták, mondjuk azt nem tudtam, hogy hűtőbe szokták tenni 😀 na majd ha találok, kipróbálom 😊 a 800 kár, azt hittem ochobb :/a 2. válaszod tuti nem igaz, angliában és franciaországban is volt sima hosszú mentolos, kb. ugyanannyiért mint a rövid, szívtam is, pont azért gondoltam hogy lehet itthon is, csak benzinkutakon nem találtam csak kék PM-t.
egyébként köszi a választ 😊
több mint 13 éve
Dohányosokhoz lenne kérdésem, szóval kérem 18 éven aluliak csak szülői felügyelet mellett olvassák el!1) 800.- Ft körül. Rágógumi szerűen mentholos. Kimondottan mentolos nincs, a West Ice ami mentolosnak mondható. Hűtőben tárolva erőteljesebb a mentolos íze.
1) Nem találok a környéken West cigit, mentolos érdekelne, mert állítólag faszán mentolos 😀 Az érdekelne, hogy nem tudja valaki mennyibe kerül, hogy érdemes-e egyáltalán keresgetnem? Mármint úgy általában a West cigi, mert gondolom ugyanannyi azon belül mind.
2) Mentolos cigiből létezik valamelyik márkából hosszú ami nem slim?fetomy
dohanyosok.blogspot.hu/2010/10/west-ice.html
2) Nem létezik. Europában.
több mint 13 éve
Dohányosokhoz lenne kérdésem, szóval kérem 18 éven aluliak csak szülői felügyelet mellett olvassák el!1) Nem találok a környéken West cigit, mentolos érdekelne, mert állítólag faszán mentolos 😀 Az érdekelne, hogy nem tudja valaki mennyibe kerül, hogy érdemes-e egyáltalán keresgetnem? Mármint úgy általában a West cigi, mert gondolom ugyanannyi azon belül mind.
2) Mentolos cigiből létezik valamelyik márkából hosszú ami nem slim?
több mint 13 éve
Megertettem csak kicsit mar erzekenyebb vagyok a Lance temara , sorry.Jézusom, ha nem írok le valamit szájbarágósan, körülírt mondatokkal, hogy kerek egész legyen, akkor itt senki nem érti, hogy mit írok? Néha kezdem azt hinni, hogy én vagyok a hülye... Na mindegy, JJ megértette, hogy mire akartam kilyukadni, úgyhogy inkább nem állok neki elmagyarázni.TheMileHighCityés Pistorius hány embernek volt a példaképe?jjncaaNem a példaképség a gond, hanem az hogy valaki szerint egy szándékos gyilkosság egyenlő azzal, hogy valaki doppingol úgy hogy az összes versenyzőtársa is.Toca
Grafi :
Semmi gond, en csak plusz infot akartam atadni es nem beszolni .