Politika
66 feliratkozó
3 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (a húsvét vasárnapi adatokat hétfőn beírom)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
több mint 2 éve
Velem Miamiban rendszeresen megtörtént, hogy angolul nem beszélt senki a fast food helyeken, spanyolul is azért tanultam meg alapszinten, mert a hotelben ugyanez volt a kubai kollégákkal is

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
Abszolút kő alatt.De, gond van.Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
Amadeus von Dollárbaloldal
gabokocka
Elmész csehként PRG-be, gondolom nem angolul kell rendelned. Elmész lengyelként WAW-ba, nem angolul kell rendelned. Ugyanez a szlovák-BTS relációban is gondolom igaz.
Aztán persze lehet, hogy egy kő alatt élek.
slowmotion
Varsói éjszakai életben teljesen standard, hogy a láncoknál külföldiek dolgoznak, és a kocsmákban is a kisegítő személyzet ázsiai. Poszonyban ugyanezt tapasztaltam. De Londonban minden Starbucksban mi beszéltünk a legjobban angolul, ha nem volt rajtunk kívül bent vendég...

több mint 2 éve
Igen.Aztán persze lehet, hogy egy kő alatt élek.Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka
slowmotion
Szerkesztette: Jughead
több mint 2 éve
De, gond van.Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka
Elmész csehként PRG-be, gondolom nem angolul kell rendelned. Elmész lengyelként WAW-ba, nem angolul kell rendelned. Ugyanez a szlovák-BTS relációban is gondolom igaz.
Aztán persze lehet, hogy egy kő alatt élek.
több mint 2 éve
media1.hu/2024/01/04/atirta-az-index-a-karacsony-gergelyt-tamado-cikket-de-a-lap-lebukott-a-modositas-utan/
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
Ja semmi.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
Hülye az, aki arra épít, hogy magyar területen, magyar szolgáltatónál nyugodtan megszólalhat magyarul, és még meg is érteti magát.
Félreértés ne essék, nincs gondom az angollal, csak a helyzettel. Meg a magyar reptéren is csak elvétve fordulnak meg magyar utasok, mégis mire fel kellene customer facing agenteknek magyarul beszélnie?
több mint 2 éve
Sztem semmi, egyszerű ténymegállapítás.De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
De ezzel mi a gond?telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
több mint 2 éve
+ A bulinegyedben a kajáldák többsége.Nem kell olyan messze menni, Blaha meki ugyanez.telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Így akarják fejleszteni a magyarok gyenge angol tudását 🙂Nem kell olyan messze menni, Blaha meki ugyanez.telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 2 éve
Ezeket külön-külön is igyekszem elkerülni, ha lehet, hát még így egybenNem kell olyan messze menni, Blaha meki ugyanez.telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
gabokocka
több mint 2 éve
Nem kell olyan messze menni, Blaha meki ugyanez.telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
slowmotion
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiaiNem teljesen ide kapcsolódik, de... az kicsit szürreális volt, hogy a ferihegyi fasírtkirályban angolul kellett leadni a rendelést, mert a két ember a pultban kb az india-pakisztán-banglades-sri lanka térségből jött 😮
warr_b
több mint 2 éve
telex.hu/gazdasag/2024/01/03/munkaeropiac-kulfoldi-vendegmunkas-magyarorszag-filippino-indiai

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 2 éve
Köztárcaság ElnökeElnök. Köztársaság nélkül.amikor a Himnusz végén lekapcsoltam, akkor a gyerekek kérdezték, hogy mi lesz. mondtam nekik, hogy már semmi érdekes, csak bohócok.Katika aranyosan Brüsszelezett egyet éjfél után, úgy látszik az lesz a retorika most, hogy mi valójában nem is vagyunk teljes jogú EU tagok, gondolom erre akarják majd ráfűzni, ha esetleg ki akarunk lépni, hogy "nem ezt ígérték a gecik"...Full szekunder szégyen volt az egész beszéd.
Az a jó Katikában, hogy sikerül mindig megmutatnia, hogy van lejjebb...
StormST
És amikor a végén lehajolt pacsizni a kutyával.... Atya ég...
zinedine5
kicsit piszkálta a gondolataimat, hogy azért a KE-ről mégsem kéne így beszélni. hát, úgy tűnik, hogy akaratlanul is eltaláltam.
slowmotion
Dzsokijuing

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 2 éve
Elnök. Köztársaság nélkül.amikor a Himnusz végén lekapcsoltam, akkor a gyerekek kérdezték, hogy mi lesz. mondtam nekik, hogy már semmi érdekes, csak bohócok.Katika aranyosan Brüsszelezett egyet éjfél után, úgy látszik az lesz a retorika most, hogy mi valójában nem is vagyunk teljes jogú EU tagok, gondolom erre akarják majd ráfűzni, ha esetleg ki akarunk lépni, hogy "nem ezt ígérték a gecik"...Full szekunder szégyen volt az egész beszéd.
StormST
zinedine5
kicsit piszkálta a gondolataimat, hogy azért a KE-ről mégsem kéne így beszélni. hát, úgy tűnik, hogy akaratlanul is eltaláltam.
slowmotion
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 2 éve
amikor a Himnusz végén lekapcsoltam, akkor a gyerekek kérdezték, hogy mi lesz. mondtam nekik, hogy már semmi érdekes, csak bohócok.Katika aranyosan Brüsszelezett egyet éjfél után, úgy látszik az lesz a retorika most, hogy mi valójában nem is vagyunk teljes jogú EU tagok, gondolom erre akarják majd ráfűzni, ha esetleg ki akarunk lépni, hogy "nem ezt ígérték a gecik"...Full szekunder szégyen volt az egész beszéd.
StormST
zinedine5
több mint 2 éve
Egy elvtelen karrierista qrvának?Minek nézitek? 😆Katika aranyosan Brüsszelezett egyet éjfél után, úgy látszik az lesz a retorika most, hogy mi valójában nem is vagyunk teljes jogú EU tagok, gondolom erre akarják majd ráfűzni, ha esetleg ki akarunk lépni, hogy "nem ezt ígérték a gecik"...Full szekunder szégyen volt az egész beszéd.
StormST
zinedine5
warr_b
több mint 2 éve
Szeretem nézni. Demi Moore-ra hasonlít a Zaklatásból és jó kannái vannak.Dibusz mellől már csak Győzike hiányzott, úgy lett volna teljes az élmény!Katika aranyosan Brüsszelezett egyet éjfél után, úgy látszik az lesz a retorika most, hogy mi valójában nem is vagyunk teljes jogú EU tagok, gondolom erre akarják majd ráfűzni, ha esetleg ki akarunk lépni, hogy "nem ezt ígérték a gecik"...Full szekunder szégyen volt az egész beszéd.
StormST
zinedine5
zavi27
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 2 éve
Dibusz mellől már csak Győzike hiányzott, úgy lett volna teljes az élmény!Katika aranyosan Brüsszelezett egyet éjfél után, úgy látszik az lesz a retorika most, hogy mi valójában nem is vagyunk teljes jogú EU tagok, gondolom erre akarják majd ráfűzni, ha esetleg ki akarunk lépni, hogy "nem ezt ígérték a gecik"...Full szekunder szégyen volt az egész beszéd.
StormST
zinedine5
több mint 2 éve
az történt, hogy megharagudott Szíjj Lászlóra, aki áron alul NER-es maffiamódszerekkel felvásárolta a szintén fideszes Mák István építőipari cégét. Mák István Pesty László barátja, ezért volt a kiakadása.Máig nem értem, hogy mi történt. Arcot próbált menteni vagy seggbe rúgták? Mindenkinek kínos volt a sztori.telex.hu/zacc/2024/01/01/pesty-laszlo-igeret-kellemetlen-bizonyitek-ner-ellen9:1-hez mondta, hogy lesz valami - tehát nem volt 100% 😀 de legalább hetekig elnyammogott rajta az ellenzéki média.
MC12
built for this shit
több mint 2 éve
Himnusz, pezsgő, köztársasági elnöki beszéd.Minek nézitek? 😆Katika aranyosan Brüsszelezett egyet éjfél után, úgy látszik az lesz a retorika most, hogy mi valójában nem is vagyunk teljes jogú EU tagok, gondolom erre akarják majd ráfűzni, ha esetleg ki akarunk lépni, hogy "nem ezt ígérték a gecik"...Full szekunder szégyen volt az egész beszéd.
StormST
zinedine5
warr_b
Hagyományféle, de egyébként jogos.
több mint 2 éve
Ha nem hallottam erre 10 féle pletykát akkor egyet se, szóval sose tudjuk meg a valódi okot.Máig nem értem, hogy mi történt. Arcot próbált menteni vagy seggbe rúgták? Mindenkinek kínos volt a sztori.telex.hu/zacc/2024/01/01/pesty-laszlo-igeret-kellemetlen-bizonyitek-ner-ellen9:1-hez mondta, hogy lesz valami - tehát nem volt 100% 😀 de legalább hetekig elnyammogott rajta az ellenzéki média.
MC12
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”