Politika
66 feliratkozó
5 napja
Bowl.hu választási tippelde 2026docs.google.com/spreadsheets/d/1y0eVLWD7fa8n1cQrxtvJifTQ2N-H88PoJ5pRI8-xmWk/edit?usp=sharing
Művész mozi utolsó sáv tippelde: az utolsó 5 film össznézőszámát kell megtippelni, aki a legközelebb lesz hozzá, ingyenjegyet kap (húsvét vasárnapi adatokkal frissítve)
Mandátum-, listás %-, részvételi arány tipp: magától értetődő
Egyéni jóslatok: Sobri ötlete, kifejtős, bármelyik OEVK-t beírhatod, ha van valami hot take-ed
A tippeket április 12. 6:00-ig lehet leadni, szóljatok, ha valami nagyon fontos kimaradt volna
Szerkesztette: Löfli
több mint 2 éve
Lucky to know Fidesz MEPs can spot “content gratuitously portraying homosexuality” wherever they go. Like @BalazsHidveghi who filed an official complaint after seeing Alice Oseman’s Heartstopper sold in the children’s section of the airport bookstore, not wrapped in plastic. pic.twitter.com/3rCVSJbSVl
— Viktória Serdült (@viktoriaserdult) September 20, 2023
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 2 éve
nem tudom, nem olvastam az egész kutatást. de a trend nem ez.a nagy aranyra gondoltam, hogy pl 2.5 milliobol atmegy a hazankhoz fel millio, plusz a fidesz arany is felmegy mondjuk 90%ra. ilyen szcenario elkepzelheto, ha tovabbfolytatodnak a brusszeli szankciok?ha csúszik lefelé az életszínvonal, de semmi jelentősége, ez csak a Fidesz szavazó 50-50%-a lenneMegelőzném az agymosottozó gárdát: telex.hu/belfold/2023/09/21/policy-solutions-kutatas-europa-jovo-tamogattsag-euro-tagorszagokaz arany valtozhat fifty-fiftyre?
Igenis teljesen racionális a csökkenés, ahogy a rendszerváltás támogatottságának csökkenése is érthető volt 1993-94-re. Jön pénz? Nem. A Fidesz szavazóinak 40%-a sosem utazik külföldre vagy fogja fel, hogy a külföldi munkavállalás az Unió nélkül nem működne a kis Noelkának a német építóiparban.
Az a 60%, aki pedig támogatja továbbra is támogatni fogja, mert ők élvezik az előnyeit (pl. utazás, munkaerőpiac stb.).
Gyurma Pappa
csebi
de 2,5 millió ember 92%-a EU párti, sosem lesz sikeres népszavazás ebben az országban. a Fidesz szavazó 50% 1,5 millió ember, konkrétan szemben 4 millió EU párti szavazóval esélytelen
Gyurma Pappa
csebi

több mint 2 éve
Miközben épp arról panaszkodtam, hogy micsoda egy káosz az egész (az ügyintézőnek 10 percbe telt megnézni, hogy milyen számlacsomagom van...), muteromtól ma tudtam meg, hogy soha nem hallott még az MBH bankrólNem lehet eléggé alulbecsülni az emberek tájékozatlanságát

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 2 éve
a nagy aranyra gondoltam, hogy pl 2.5 milliobol atmegy a hazankhoz fel millio, plusz a fidesz arany is felmegy mondjuk 90%ra. ilyen szcenario elkepzelheto, ha tovabbfolytatodnak a brusszeli szankciok?ha csúszik lefelé az életszínvonal, de semmi jelentősége, ez csak a Fidesz szavazó 50-50%-a lenneMegelőzném az agymosottozó gárdát: telex.hu/belfold/2023/09/21/policy-solutions-kutatas-europa-jovo-tamogattsag-euro-tagorszagokaz arany valtozhat fifty-fiftyre?
Igenis teljesen racionális a csökkenés, ahogy a rendszerváltás támogatottságának csökkenése is érthető volt 1993-94-re. Jön pénz? Nem. A Fidesz szavazóinak 40%-a sosem utazik külföldre vagy fogja fel, hogy a külföldi munkavállalás az Unió nélkül nem működne a kis Noelkának a német építóiparban.
Az a 60%, aki pedig támogatja továbbra is támogatni fogja, mert ők élvezik az előnyeit (pl. utazás, munkaerőpiac stb.).
Gyurma Pappa
csebi
de 2,5 millió ember 92%-a EU párti, sosem lesz sikeres népszavazás ebben az országban. a Fidesz szavazó 50% 1,5 millió ember, konkrétan szemben 4 millió EU párti szavazóval esélytelen
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 2 éve
ha csúszik lefelé az életszínvonal, de semmi jelentősége, ez csak a Fidesz szavazó 50-50%-a lenneMegelőzném az agymosottozó gárdát: telex.hu/belfold/2023/09/21/policy-solutions-kutatas-europa-jovo-tamogattsag-euro-tagorszagokaz arany valtozhat fifty-fiftyre?
Gyurma Pappa
csebi

több mint 2 éve
Megelőzném az agymosottozó gárdát: telex.hu/belfold/2023/09/21/policy-solutions-kutatas-europa-jovo-tamogattsag-euro-tagorszagokaz arany valtozhat fifty-fiftyre?
Gyurma Pappa
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 2 éve
Megelőzném az agymosottozó gárdát: telex.hu/belfold/2023/09/21/policy-solutions-kutatas-europa-jovo-tamogattsag-euro-tagorszagokIgenis teljesen racionális a csökkenés, ahogy a rendszerváltás támogatottságának csökkenése is érthető volt 1993-94-re. Jön pénz? Nem. A Fidesz szavazóinak 40%-a sosem utazik külföldre vagy fogja fel, hogy a külföldi munkavállalás az Unió nélkül nem működne a kis Noelkának a német építóiparban.

több mint 2 éve
Azért ennek is vannak szintjei.....A Partizánra nem először fúj a 444, ez már minimum 4-5. cikkük ami egyértelműen basztatja őket, a Telex indulásakor vagy azóta nulla számú ilyen cikk született, pedig amilyen mélyen benne vannak bizonyos építéssel és ilyesmikkel foglalkozó miniszter hátsó felében, akár azt is lehetne kritizálni, vagy a 24.hu múltheti Borkai interjúja és BBC standardok megsértésének felemlegetéséért kiált 😊Azért hogy pont Szily Laci (és a 444..) szedi szét és kéri számon a “minőségi újságírást, mint olyat” meg aktivizmust a Partizánon és Gulyáson, hát… minimum vicces.
De megértük, hogy azok, akik fennen röhögték ki, figurázták ki, hordták el mindenféle naftalinszagú szarnak a klasszikus újságírást 15-20 éve (élén Szilyvel, UP-al meg a többiekkel) mondván, hogy a nem értik se a gonzót se az újhullámos médiát - hát most ők lettek a rossz végén a dolognak 😊 és pont ugyanúgy reagálnak, ahogy a régiek tették.
MC12
(nem bírtam kihagyni, de tényleg miért meglepő, hogy a meglévő piaci szereplők fújnak az újbelépőkre? 😀 )
Gyurma Pappa
Egyébként sem tartom már új belépőnek a Partizánt, 2018-ban pozícionálta át Marci a brandet Partizánra, és legkésőbb 2019-től, a rablópártos videósorozattól (bizony, olyan régi már....) simán a komolyanveendők médiák közé tartozott, szóval azért ez már idestova 4 éve volt...az viszont már igaz, hogy igen komoly donorpénzeket kapnak külföldről - ami hiányzik a 444-től. És ez a pénzpiac a következő években szűkülni fog, nem bővülni. Azt viszont kétlem, hogy a hardcore 444 fanokon kívül (már ha vannak ilyenek) bárkinél is plusz pontot, előfizetőt, támogatást szereznek azzal, hogy a manapság ellenzéki körökben -joggal vagy nem egészen jogosan de - szinte egyöntetűen elismert, sztárolt, pénzelt GM-be beleszállnak. Szóval a fentiek fényében továbbra se látom a kiérlelt startégiát a 444 részéről 😊
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 2 éve
azert sztem van egy nem kis halmaz a fogyasztoknal, amely egyszerre fogyasztja a partizant es a 444t is. majd ezek utan Szily lehulyezi ezeket az embereket. hat, ez biztos jo megoldas a kozonseg megtartasara is ...Azért hogy pont Szily Laci (és a 444..) szedi szét és kéri számon a “minőségi újságírást, mint olyat” meg aktivizmust a Partizánon és Gulyáson, hát… minimum vicces.
De megértük, hogy azok, akik fennen röhögték ki, figurázták ki, hordták el mindenféle naftalinszagú szarnak a klasszikus újságírást 15-20 éve (élén Szilyvel, UP-al meg a többiekkel) mondván, hogy a nem értik se a gonzót se az újhullámos médiát - hát most ők lettek a rossz végén a dolognak 😊 és pont ugyanúgy reagálnak, ahogy a régiek tették.
MC12
(nem bírtam kihagyni, de tényleg miért meglepő, hogy a meglévő piaci szereplők fújnak az újbelépőkre? 😀 )
Gyurma Pappa
több mint 2 éve
Azért hogy pont Szily Laci (és a 444..) szedi szét és kéri számon a “minőségi újságírást, mint olyat” meg aktivizmust a Partizánon és Gulyáson, hát… minimum vicces.
MC12
A legaljasabb mondata egyébként ez: A Partizánt övező nézői félreértések legtitokzatosabbika az, hogy többségében libsikből álló közönsége miért képzeli liberálisnak a baloldaliságát végképp teljes nyíltsággal vállaló műsorvezetőt. A csatorna elvileg átlagon felül tájékozott nézői mintha nem értesültek volna arról, hogy az újbaloldaliak legádázabb, legtöbbet támadott ellenfelei sosem a fasiszták, konzervatívok vagy újpopulista nacionalisták voltak, hanem mindig is a régi vágású liberálisok. A világon minden, emberekből álló csoport azt támadja igazán ádázan, amelyik annyira nem agresszív és megengedi neki.
Azért, mert nagyon sok sebből vérzik:
1) Az újbaloldal KIMONDOTTAN antifasiszta, és egyébként a Partizán és azon belül Gulyás is az.
2) Nem azért támadja az újbaloldal a liberálisokat, mert "jajj ők védtelenek", hanem mert ők kapitalista rendszer fő nyertesei és fenntartói (és nem is igazán igaz, hogy nem agresszívek, lásd Zizek: Erőszak)
3) Az újbaloldal nem egyenlő woke-kal, a wokeizmus az amerikai liberálisok bűntudata hozta létre, és ezt egyébként a 444-nél nagyon jól tudják, Rényi írt belőle kiváló cikkeket
4) Szilytől bármilyen kritika, ami rendszerkritikus tartalmat érint, nem meglepő, évekig a Denton család payrollján, bármi más lenne a meglepő.
Szerkesztette: Gyurma Pappa

több mint 2 éve
sztem ezzel Karacsonyon nem fognak nagyon semmit.Most akkor tényleg az a stratégia, hogy mivel nem találnak fogást Karácsony népszerűségén, inkább bilincsben vitetik el?Lehet, hogy más a felállás és a dinamika, de a lényeg ugyanaz: hatalmi pozíciójával visszaélve, akár állami szervek bevetésével is a Fidesz akarja ellehetetleníteni az ellenzéket. Hol ezt, hol azt a pártot, hol valamennyit. Hol ilyen, hol olyan módszerekkel. Hol ezzel, hol azzal az ürüggyel.Nem 😊 az egyik estben két szereplő van, az állam meg a pártok. A másik esetben vannak a pàrtok, vannak a donorok meg van az állam. Más felállás, más dinamika, más motiváció.Az egy teljesen más téma szerintem. Ott az állam és a pártok a szereplőkTehát a Fidesz és az állam két külön entitás. Ezt nem tudtam.😇
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
Más kérdés, hogy az ellenzék amerikai finanszírozási ügye - az alapján, amit eddig tudok róla - tényleg fájdalmasan amatőr. Hozzáteszem, az arról készült titkosszolgálati jelentés is az.
nagylaza, főpohárnok
Ez így azért komoly szintlépés lenne, főleg a Megafon kreatív adománygyűjtésének fényében.
Persze, kérdés, hogy el tudják- e vágni a szálakat az ellenzéki okosok korábban, hogy valami kis hallal, mondjuk a modellcsaj amerikai pasijával vitessék el a balhét.
Dzsokijuing
o elmondja, hogy latta a ladakat, es nagyon orult, amikor jelentettek neki, hogy ennyi adomany jott. kesz ennyi. a parbeszed partigazgatojat tudjak majd birosag elevinni sztem, aki intezte a befizeteseket. de Karacsonyt akkor is megvalasztanak jovore, ha egy LMBTQ par mindket tagjat felaldozna az oltaron, akik raadasul tortenetesen biciklis aktivistak, es a csalad az csalad kirakat emberei lennenek. ez inkabb kesobbre szol mar, veletlenul se jusson eszebe ujra elindulni. plusz, ahogy lentebb irtam: a jovobeli szereploknek szol, lehet azok meg nincsenek is a politikaban. itt egyedul a fidesz kaphat kulfoldi finanszirozast, senki mas.
több mint 2 éve
Azért hogy pont Szily Laci (és a 444..) szedi szét és kéri számon a “minőségi újságírást, mint olyat” meg aktivizmust a Partizánon és Gulyáson, hát… minimum vicces. De megértük, hogy azok, akik fennen röhögték ki, figurázták ki, hordták el mindenféle naftalinszagú szarnak a klasszikus újságírást 15-20 éve (élén Szilyvel, UP-al meg a többiekkel) mondván, hogy a nem értik se a gonzót se az újhullámos médiát - hát most ők lettek a rossz végén a dolognak 😊 és pont ugyanúgy reagálnak, ahogy a régiek tették.
több mint 2 éve
Most akkor tényleg az a stratégia, hogy mivel nem találnak fogást Karácsony népszerűségén, inkább bilincsben vitetik el?Lehet, hogy más a felállás és a dinamika, de a lényeg ugyanaz: hatalmi pozíciójával visszaélve, akár állami szervek bevetésével is a Fidesz akarja ellehetetleníteni az ellenzéket. Hol ezt, hol azt a pártot, hol valamennyit. Hol ilyen, hol olyan módszerekkel. Hol ezzel, hol azzal az ürüggyel.Nem 😊 az egyik estben két szereplő van, az állam meg a pártok. A másik esetben vannak a pàrtok, vannak a donorok meg van az állam. Más felállás, más dinamika, más motiváció.Az egy teljesen más téma szerintem. Ott az állam és a pártok a szereplőkTehát a Fidesz és az állam két külön entitás. Ezt nem tudtam.😇
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
Más kérdés, hogy az ellenzék amerikai finanszírozási ügye - az alapján, amit eddig tudok róla - tényleg fájdalmasan amatőr. Hozzáteszem, az arról készült titkosszolgálati jelentés is az.
nagylaza, főpohárnok
Ez így azért komoly szintlépés lenne, főleg a Megafon kreatív adománygyűjtésének fényében.
Persze, kérdés, hogy el tudják- e vágni a szálakat az ellenzéki okosok korábban, hogy valami kis hallal, mondjuk a modellcsaj amerikai pasijával vitessék el a balhét.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 2 éve
Lehet, hogy más a felállás és a dinamika, de a lényeg ugyanaz: hatalmi pozíciójával visszaélve, akár állami szervek bevetésével is a Fidesz akarja ellehetetleníteni az ellenzéket. Hol ezt, hol azt a pártot, hol valamennyit. Hol ilyen, hol olyan módszerekkel. Hol ezzel, hol azzal az ürüggyel.Nem 😊 az egyik estben két szereplő van, az állam meg a pártok. A másik esetben vannak a pàrtok, vannak a donorok meg van az állam. Más felállás, más dinamika, más motiváció.Az egy teljesen más téma szerintem. Ott az állam és a pártok a szereplőkTehát a Fidesz és az állam két külön entitás. Ezt nem tudtam.😇
MC12
nagylaza, főpohárnok
MC12
több mint 2 éve
Nem 😊 az egyik estben két szereplő van, az állam meg a pártok. A másik esetben vannak a pàrtok, vannak a donorok meg van az állam. Más felállás, más dinamika, más motiváció.Az egy teljesen más téma szerintem. Ott az állam és a pártok a szereplőkTehát a Fidesz és az állam két külön entitás. Ezt nem tudtam.😇
MC12
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Az egy teljesen más téma szerintem. Ott az állam és a pártok a szereplőkTehát a Fidesz és az állam két külön entitás. Ezt nem tudtam.😇
MC12
több mint 2 éve
Amúgy ez tényleg érdekes dolog h miért éppen most, a legnagyobb siker után van ez. Kizárt h ez nem egy bejáratott dolog volt már.Vezetés közben gondolkodtam, és továbbra is amatőröknek gondolom őket, de lehet itt más is.büntetőjog professzorom mondta annak idején, hogy az ún. “fehér galléros” bűncselekményekkel az a “baj”, hogy azokhoz az elkövetőnek értenie kell. Ellenkező esetben azonnal bukó. Mint itt.Tényleg azok.telex.hu/belfold/2023/09/20/otp-bank-feljelentes-karacsony-gergely-99-mozgalom-adomanyok„A ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el, ugyanakkor megállapítást nyert, hogy a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az euróbankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak (mintha a nyomdából kikerülve nem használták volna azokat).”
24.hu/belfold/2023/09/20/fidesz-propaganda-megafon-kampany-cof-adomany-tamogatas/
Minél több a milliárd, annál kevésbé gyűrődik a bankjegy.
csipkelli
amatőrök…
Amadeus von Dollárbaloldal
MC12
Gondolom pártfinanszírozáshoz/kampányfinanszírozáshoz akartak pénzt mosni a srácok, meg volt a lé cashben, le kellett papírozni az “adományokkal” és jegyzőkönyvekkel, HISZEN hogyan tudná az ÁSZ ellenőrizni, hogy ki, mikor mennyit dobott be a ládába.
Csak azt felejtették el, hogy sorszáma van a bankjegyeknek.
Nem elég, hogy jogsértő, de még balfasz is a történet.
Ennyire nem hülyék ők sem, van ott bankár meg pénzügyes. Van egy sanda gyanúm, hogy itt megint egy régi megállapodás lett felmondva - csak erről nem szóltak nekik, és ezek meg azt hitték, hogy ez megy tovább, business as usual.
Az elmúlt 30 évben az, hogy ki miből kampányolt, honnan szerzett pénzt, azt nem nagyon feszegette senki. Hiszen ez kétélű fegyver, ma te baszogatsz a hatalomból de holnap én ülhetek ott. Ez a deal egyébként a ner alatt sem volt nagyon baszogatva, minden választáson többet, sokkal többet költött az ellenzék is, mint amennyit hivatalosan tudott volna. Na, ez ért véget. Ez egy erődemonstráció és üzenet azoknak a hazai és a magyar politika iránt érdeklődő külföldi donoroknak, akik ezt a pénzt adták, hogy mostantól nincs egyezmény arra, hogy ezt nem baszogatjuk.
És hogy ezt az OTP felhasználásával csinálják, az külön durva, és kb. be is határolja Csányi “függetlenségét”. Baszki, egy bank nyíltan belefolyik egy ilyen rohadtul túlpolitizàlt, és alapvetően politikai ügybe. Egy bank. Ez pofon nekik nem kicsi.
MC12
Én egyszerűen arra gondolok h OVnal elszakadt a cérna. Benne van h 21 őszén rohadt közel mérték a két listát egymáshoz és ehhez jött az, hogy külföldi donorok komolyan el kezdtek támogatni a srácokat. Ez a kettő így együtt sok volt neki és most mkit el akar ásni aki ebben részt vett. Most csak a hazai szereplőket veszik elő (megjegyzem már enélkül is rohadt nehéz helyzetben volt minden part az Ász jelentések mit, beleértve a párbeszédet is, ezzel meg aztán még szarabb lesz) de egy következő próbálkozásnal már sztem a külföldieket is.
több mint 2 éve
www.valaszonline.hu/2023/09/20/europai-unio-reform-jogallamisag-nemetorszag-franciaorszag-javaslat/Még pár év és megvalósul, de Orbán nyilván még előtte kilép 😊
több mint 2 éve
Válság van, takarékoskodnia kell a Fidesznek, és ebből kifolyólag a többi pártnak is, ha tetszik, ha nem 😉Vezetés közben gondolkodtam, és továbbra is amatőröknek gondolom őket, de lehet itt más is.büntetőjog professzorom mondta annak idején, hogy az ún. “fehér galléros” bűncselekményekkel az a “baj”, hogy azokhoz az elkövetőnek értenie kell. Ellenkező esetben azonnal bukó. Mint itt.Tényleg azok.telex.hu/belfold/2023/09/20/otp-bank-feljelentes-karacsony-gergely-99-mozgalom-adomanyok„A ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el, ugyanakkor megállapítást nyert, hogy a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az euróbankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak (mintha a nyomdából kikerülve nem használták volna azokat).”
24.hu/belfold/2023/09/20/fidesz-propaganda-megafon-kampany-cof-adomany-tamogatas/
csipkelli
amatőrök…
MC12
Gondolom pártfinanszírozáshoz/kampányfinanszírozáshoz akartak pénzt mosni a srácok, meg volt a lé cashben, le kellett papírozni az “adományokkal” és jegyzőkönyvekkel, HISZEN hogyan tudná az ÁSZ ellenőrizni, hogy ki, mikor mennyit dobott be a ládába.
Ennyire nem hülyék ők sem, van ott bankár meg pénzügyes. Van egy sanda gyanúm, hogy itt megint egy régi megállapodás lett felmondva - csak erről nem szóltak nekik, és ezek meg azt hitték, hogy ez megy tovább, business as usual.
Az elmúlt 30 évben az, hogy ki miből kampányolt, honnan szerzett pénzt, azt nem nagyon feszegette senki. Hiszen ez kétélű fegyver, ma te baszogatsz a hatalomból de holnap én ülhetek ott. Ez a deal egyébként a ner alatt sem volt nagyon baszogatva, minden választáson többet, sokkal többet költött az ellenzék is, mint amennyit hivatalosan tudott volna. Na, ez ért véget. Ez egy erődemonstráció és üzenet azoknak a hazai és a magyar politika iránt érdeklődő külföldi donoroknak, akik ezt a pénzt adták, hogy mostantól nincs egyezmény arra, hogy ezt nem baszogatjuk.
És hogy ezt az OTP felhasználásával csinálják, az külön durva, és kb. be is határolja Csányi “függetlenségét”. Baszki, egy bank nyíltan belefolyik egy ilyen rohadtul túlpolitizàlt, és alapvetően politikai ügybe. Egy bank. Ez pofon nekik nem kicsi.
MC12
több mint 2 éve
Az egy teljesen más téma szerintem. Ott az állam és a pártok a szereplők, a jobbik büntetése - annak a mértéke - meg kifejezetten Simicska miatt volt, de abban a kampányban is jóval - jóval többet költöttek, mint amennyit lehetett volna, amit hasonló módon intéztek mint most - kess az alapítványoknak, civil egyesületeknek stb. És akkor ezt nem baszogatta a Fidesz. De ‘14ben sem.A logika ott döccen, hogy az általad feltételezett dealt a Fidesz-vezérelt ÁSZ már régen felrúgta, amikor - a Jobbikkal az élen - sorra büntette az ellenzéki pártokat. Most is eljárás folyik velük szemben, ugyebár. Majd látjuk, mi lesz a vége.Vezetés közben gondolkodtam, és továbbra is amatőröknek gondolom őket, de lehet itt más is.büntetőjog professzorom mondta annak idején, hogy az ún. “fehér galléros” bűncselekményekkel az a “baj”, hogy azokhoz az elkövetőnek értenie kell. Ellenkező esetben azonnal bukó. Mint itt.Tényleg azok.telex.hu/belfold/2023/09/20/otp-bank-feljelentes-karacsony-gergely-99-mozgalom-adomanyok„A ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el, ugyanakkor megállapítást nyert, hogy a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az euróbankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak (mintha a nyomdából kikerülve nem használták volna azokat).”
csipkelli
amatőrök…
MC12
MC12
Orbán viszont már 2018-ban megüzente (a "bírságbajnoknak" nevezett Patyi András akkori NVB-elnöknek, rajta keresztül pedig mindenkinek), hogy nagyon nem lenne ínyére, ha a jövőben ilyesmi a Fidesszel is újra előfordulna.
Frissítés: utánakerestem, konkrétan OV kapott bírságot, na, nem 100 milliós nagyságrendűt, hanem 350 ezer forintosat.
Ha valaki nem emlékszik erre a szánalmas jelenetre (OV demonstratív módon kirakatta a Fb-oldalára): www.facebook.com/watch/?v=10156121470796093
Az OTP tartozik eggyel a kormánynak. Amikor Szijjártó az OTP elleni ukrán fellépésre hivatkozva nem akarta megszavazni az egyik szankciós csomagot, akkor Csányi világosan megfogalmazott közleményt adott ki arról, hogy a Fidesz ne pofázzon bele az ügybe, majd ők megoldják. Nagy koppanás volt. Sejteni lehetett, hogy a "barátságtalan lépés" ellensúlyozásaként valamilyen gesztusra lesz szükség a kormány felé. Csodálkoznék, ha ez a mostani feljelentés az OTP ötlete lett volna.
nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
A logika ott döccen, hogy az általad feltételezett dealt a Fidesz-vezérelt ÁSZ már régen felrúgta, amikor - a Jobbikkal az élen - sorra büntette az ellenzéki pártokat. Most is eljárás folyik velük szemben, ugyebár. Majd látjuk, mi lesz a vége.Vezetés közben gondolkodtam, és továbbra is amatőröknek gondolom őket, de lehet itt más is.büntetőjog professzorom mondta annak idején, hogy az ún. “fehér galléros” bűncselekményekkel az a “baj”, hogy azokhoz az elkövetőnek értenie kell. Ellenkező esetben azonnal bukó. Mint itt.Tényleg azok.telex.hu/belfold/2023/09/20/otp-bank-feljelentes-karacsony-gergely-99-mozgalom-adomanyok„A ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el, ugyanakkor megállapítást nyert, hogy a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az euróbankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak (mintha a nyomdából kikerülve nem használták volna azokat).”
csipkelli
amatőrök…
MC12
MC12
Orbán viszont már 2018-ban megüzente (a "bírságbajnoknak" nevezett Patyi András akkori NVB-elnöknek, rajta keresztül pedig mindenkinek), hogy nagyon nem lenne ínyére, ha a jövőben ilyesmi a Fidesszel is újra előfordulna.
Frissítés: utánakerestem, konkrétan OV kapott bírságot, na, nem 100 milliós nagyságrendűt, hanem 350 ezer forintosat.
Ha valaki nem emlékszik erre a szánalmas jelenetre (OV demonstratív módon kirakatta a Fb-oldalára):
Az OTP tartozik eggyel a kormánynak. Amikor Szijjártó az OTP elleni ukrán fellépésre hivatkozva nem akarta megszavazni az egyik szankciós csomagot, akkor Csányi világosan megfogalmazott közleményt adott ki arról, hogy a Fidesz ne pofázzon bele az ügybe, majd ők megoldják. Nagy koppanás volt. Sejteni lehetett, hogy a "barátságtalan lépés" ellensúlyozásaként valamilyen gesztusra lesz szükség a kormány felé. Csodálkoznék, ha ez a mostani feljelentés az OTP ötlete lett volna.
Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
több mint 2 éve
Nem is gondolnad mennyire kreten emberek mekkora osszegeket mozgatnak. A mellekelt abra is mutatja.Így van, de ezek az összegek sose úgy mozognak, ami a rendszernél jelezne, nem hülye emberek mozgatnak ekkora pénzeket (vagy ha hülyék, akkor legalábbis ehhez nem).Dehogynem, pénzmosáselleni törvenyben foglaltak szerint minden gyanús tranzakciót jelenteniük kell.Mondjuk ahhoz semmi köze sincs egy banknak.Hanem mi?Hamis magánokirat miatt ha 5-10 évig nyomoznak meg is érdemlik 🤣🤣🤣“Végül, de nem utolsósorban, a feljelentés szerint a befizetések rendre megegyeztek a közvetlenül a befizetést követően az egyesület egyik kiemelt partnere (a Bajnai-féle DatAdat-csoportról lehet szó) részére történő átutalások összegével.“
gabokocka
Nem hamis magánokirat lesz ennek a vége.
Szerintem még a hamis magánokirat felhasználását se fogják tudni bizonyitani, nem hogy bármi mást.
Amúgy az OTP hirtelen milyen alapos lett, máskor az nem zavarja őket amikor Lakatos Dzseronimo egy 120 kilos kopasz allattal bemegy a frissen vett cege nevere szamlat nyitni majd a kovetkezo 3 honaoban havi tobb szaz millio folyik at a szamlan. Ilyen esetekben valahogy nem zaporoznak a feljelentesek, sot egy nyomorult adatkeres utan honapokig kell varni barmifele valaszt...
gabokocka
Jughead
gabokocka
Jughead
http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 2 éve
Így van, de ezek az összegek sose úgy mozognak, ami a rendszernél jelezne, nem hülye emberek mozgatnak ekkora pénzeket (vagy ha hülyék, akkor legalábbis ehhez nem).Dehogynem, pénzmosáselleni törvenyben foglaltak szerint minden gyanús tranzakciót jelenteniük kell.Mondjuk ahhoz semmi köze sincs egy banknak.Hanem mi?Hamis magánokirat miatt ha 5-10 évig nyomoznak meg is érdemlik 🤣🤣🤣“Végül, de nem utolsósorban, a feljelentés szerint a befizetések rendre megegyeztek a közvetlenül a befizetést követően az egyesület egyik kiemelt partnere (a Bajnai-féle DatAdat-csoportról lehet szó) részére történő átutalások összegével.“
gabokocka
Szerintem még a hamis magánokirat felhasználását se fogják tudni bizonyitani, nem hogy bármi mást.
Amúgy az OTP hirtelen milyen alapos lett, máskor az nem zavarja őket amikor Lakatos Dzseronimo egy 120 kilos kopasz allattal bemegy a frissen vett cege nevere szamlat nyitni majd a kovetkezo 3 honaoban havi tobb szaz millio folyik at a szamlan. Ilyen esetekben valahogy nem zaporoznak a feljelentesek, sot egy nyomorult adatkeres utan honapokig kell varni barmifele valaszt...
gabokocka
Jughead
gabokocka
több mint 2 éve
egyszerreDehogynem, pénzmosáselleni törvenyben foglaltak szerint minden gyanús tranzakciót jelenteniük kell.Mondjuk ahhoz semmi köze sincs egy banknak.Hanem mi?Hamis magánokirat miatt ha 5-10 évig nyomoznak meg is érdemlik 🤣🤣🤣“Végül, de nem utolsósorban, a feljelentés szerint a befizetések rendre megegyeztek a közvetlenül a befizetést követően az egyesület egyik kiemelt partnere (a Bajnai-féle DatAdat-csoportról lehet szó) részére történő átutalások összegével.“
gabokocka
gabokocka
Jughead
gabokocka