Politika

65 feliratkozó

több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 861
MZP és KG megállapodott, hogy együtt indulnak és szakértő kormányt csinálnak majd. Az egy héten belül kiderül, hogy melyikük lesz a szavazólapon, de a másik lesz majd a miniszterelnök helyettes.
(Nyilván, ha ők alakítanak kormányt)
(És ha legyőzik DK-t)

Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 773 — #NoStress
Jelenleg a teljes választásra jogosult 8 millió emberből uszkve 125ezer akar valódi változást, ők szavaztak MZP-re az előválasztáson (és ebben már én is benne vagyok). Ez a szavazókorú népesség uszkve másfél százaléka. Minden 64 emberből egyetlen egy.
Sobri Jóska
Jóska, ez még tőled is gyenge csúsztatás. Egy előválasztás kurvára nem erről szól, hanem hogy ki legyen a jelölt. Majd a valódi választáson kiderül, hogy mennyien akarnak változást. Ne kezdjünk már ilyen ostoba számháborúba.
Klaci79
Bocs, de én ezt így látom, én így értelmezem az előválasztás számait, nincs ebben semmi csúsztatás, egy nagy adathalmazból én ezt emelem ki, számomra ez az érdekes, ez az elgondolkodtató, erre reflektálok.

A valódi választáson nem fog kiderülni, hogy mennyien akarnak változást (az most derült ki), mert a valódi választáson nem lesz olyan formáció aminek a hatalomra jutása bármilyen érdemi változást okozna az establishmentben, az elitben, a NER-ben.
Én úgy gondolom, hogy nem Orbán és Gyurcsány az érem két oldala, és az egyikhez képest a másik a változás, hanem azt, hogy jelenleg a nagypolitika fősodrában mindenki ugyanazon az oldalon van, egyedül Márki-Zay az, aki outsider, civil, aki változást hozhatna. De mivel nincs erre valódi igény, az embereknek alapvetően jó az, ami van, így fenntartom a véleményem, és ezt akár akceptálhatnád is aképp, hogy ezen meglátásaimat anélkül leírhassam, hogy csúsztatásnak degradálod.
Hiszen így gondolom, minek akarnék csúsztatni?!
Vitatkozz az állításaimmal, ne minősítgesd, az nem vezet túl messzire.

Illetve én is szavaztam és Márki-Zayra, mert bár nekem megfelel ami van, Orbánt is kedvelem, de úgy vagyok vele, hogyha az emberek, a szavazók többségének ez nem felel meg, akkor legyen más, rajtam ne múljon, én megoldom a saját boldogulásomat kormányzatfüggetlenül. De Gyurcsány, Dobrev vagy Karácsony nem más, csak ugyanaz ergyább, balfaszabb, töketlenebb kivitelben, mint Orbán.
Ők beleülni akarnak a NER-be, nem felszámolni azt.
Egyébként az ellenzéki közéletben az a mondás, hogy MZP-nek van a legnagyobb esélye leváltani Orbánt. Ha valóban Orbánt akarná leváltani Karácsony, simán visszaléphetne MZP javára, sokat nem kockáztat, neki ott a főpolgármesterség. Egy MZP-kormányzattól még kapna is dögivel pénzt, csak jól tudna kijönni belőle.
És ha valóban Orbánt akarná leváltani Dobrev, akkor ő is visszaléphetne MZP javára, hiszen az övéké a legnagyobb leendő kormánypárti frakció, nélkülük MZP gúzsba lenne kötve, vagyis úgyis az történne amit ők akarnak, és MZP-vel, mint plakátfiúval ezt könnyebben elérik, mint Klárával.
De ha egyikük se lép vissza, sőt, MZP-t basztatják, hogy lépjen vissza, akkor mitől akarnának érdemi változást?
Ha van meglátásod erre reflektálj, erről lehet beszélgetni, de persze elintézheted egy frappáns bon mot-val az egészet.

A tegnapi Flaszter elején beszél Tompos Ádám a Borsod 4.vk-ról, ahol rengeteg atomcsóró faluban ért el a Fidesz 100%-ot. És ha szerintünk nekik hozzánk képest szar is, ők miért ne vélhetnék úgy, hogy nekik milyen jó? Ha ez a benyomásuk, ha így érzik?
Ők miért akarnának változást?

több mint 4 éve
Nem vagyok Orbán fan ergo magasan szarok az egészre (szerintem minden politikus egy korrupt rabló)
De azért bassza meg folyamat ez a csóka nyer ha ez annyira nem tetszik az embereknek el kell menni szavazni vagy is eddig is el lehetett volna ja ilyenkor mindig a Fidesz nyert hát kérem szépen ez a demokrácia.
Persze majd mindjárt írják mert a választási rendszer úgy van kitalálva babla balbla........stb.
Ez csak duma el kell menni és le kell váltani amit csak szavazatokal lehet (meg persze fegyverrel volt erre is példa)
De ameddig ez nem sikerül addig igen is be kell látni a többségnek így jó ahogy van.
VvAlekosz
Ő az az ember, aki rájött, hogy a magyaroknak nem jólét kell, csak valaki akit hibáztathat a sorsa miatt. Mindegy ki az, csak ne keljen szembenéznie önmaga tehetetlenségével. Vagy ha van is benne erre hajlandóság, a nem hasonlóan élők vagy gondolkodókkal szembeni ellenszenve legyen legalább akkora, mint a nyomorúsága. Ha ez működik, akkor a nyugdijprémium, amit hitelből fedez a kormány, már csak hab a tortán!
több mint 4 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 423
Nem vagyok Orbán fan ergo magasan szarok az egészre (szerintem minden politikus egy korrupt rabló)
De azért bassza meg folyamat ez a csóka nyer ha ez annyira nem tetszik az embereknek el kell menni szavazni vagy is eddig is el lehetett volna ja ilyenkor mindig a Fidesz nyert hát kérem szépen ez a demokrácia.
Persze majd mindjárt írják mert a választási rendszer úgy van kitalálva babla balbla........stb.
Ez csak duma el kell menni és le kell váltani amit csak szavazatokal lehet (meg persze fegyverrel volt erre is példa)
De ameddig ez nem sikerül addig igen is be kell látni a többségnek így jó ahogy van.
VvAlekosz
Hagyma, csipős mehet bele?

Cimbi
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
több mint 4 éve
Lecsó Denver Broncos 3 358
 24.hu/belfold/2021/10/01/szijjarto-orban-viktor-a-legdemokratikusabb-vezeto-europaban/?fbclid=IwAR1_v0IIoQ2ObV5DpJAMZfZQ2iDMdQP3UJwdmWJnWYmPlukf0rkCAQ8lIq4

Csoda hogy nem szakadt rá az ég amikor ezt nyilatkozta
kapitnono
Ha azt nézed, hogy a leadott szavazatok hány százalékával kormányoz, akkor kb. megállja a helyét az állítás.
Van olyan ország, ahol 15-20 százalékkal kormányt lehet alakítani, Orbán a harmadik kéharmadot viszi, de ha csak a nettó leadott szavazatot nézed, az is majdnem 50 százalék még a legutóbbi választáson is. Ilyet nem sokat tudsz mondani az EU-ban.
Sobri Jóska
Ilyen alapon egy Putyin magasan veri demokratikusságban.
több mint 4 éve
Ha kell akkor emojikkal is el lehet ezt magyarázni, nem kell itt túlbonyolítani, sőt, többnyire ez a baj, hogy mindenféle jogi és gazdasági szakszavakkal okoskodnak itt fejesek, mikor a lényeg az lenne, hogy közérthető módon legyen neki elmondva, hogy miért rossz a mostani rendszer.
Solymi
Arra nem gondolsz, hogy azért nehéz elmagyarázni, se szakszavakkal, se azok nélkül, mert talán valójában nem is rossz?
Legalábbis az ő érzékelésük szintjén.
Talán nem változást akarnak, hanem békességet, nyugalmat.

Te rühelled Orbánt, így abból indulsz ki, hogy +minden szar", hogy ez a valóság, és hogy ezt kéne tudnia minden prolinak is, és aki nem tudja, azzal meg tudatni kéne.
De számukra nem ez a valóság. Ők csak jobban akarnak élni, de nem gondolják, hogy rosszul élnének. Ők nem változást akarnak, hanem mondjuk több pénz, nagyobb boldogságot. Ha nekik nem egy "rossz" ország a tapasztalásuk, a valóságuk, akkor ezt elég nehéz lenyomni a torkukon, szakszavakkal, köznapi beszéddel, emojikkal, akárhogy. Mert nem ezt látják. (Ahogy a koronavírustól se félnek, hisz nem is látják, hogy van.)
Jelenleg a teljes választásra jogosult 8 millió emberből uszkve 125ezer akar valódi változást, ők szavaztak MZP-re az előválasztáson (és ebben már én is benne vagyok). Ez a szavazókorú népesség uszkve másfél százaléka. Minden 64 emberből egyetlen egy.
Sobri Jóska
Jóska, ez még tőled is gyenge csúsztatás. Egy előválasztás kurvára nem erről szól, hanem hogy ki legyen a jelölt. Majd a valódi választáson kiderül, hogy mennyien akarnak változást. Ne kezdjünk már ilyen ostoba számháborúba.
Inkább örüljünk együtt:
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
 24.hu/belfold/2021/10/01/szijjarto-orban-viktor-a-legdemokratikusabb-vezeto-europaban/?fbclid=IwAR1_v0IIoQ2ObV5DpJAMZfZQ2iDMdQP3UJwdmWJnWYmPlukf0rkCAQ8lIq4

kapitnono
Ha azt nézed, hogy a leadott szavazatok hány százalékával kormányoz, akkor kb. megállja a helyét az állítás.
Van olyan ország, ahol 15-20 százalékkal kormányt lehet alakítani, Orbán a harmadik kéharmadot viszi, de ha csak a nettó leadott szavazatot nézed, az is majdnem 50 százalék még a legutóbbi választáson is. Ilyet nem sokat tudsz mondani az EU-ban.
Sobri Jóska
mert egyedul itt lehet krumplin szavazatot venni, meg latszat nyugdij emelessel.sok a tanulatlan vadbarom aki eladja az orszagot, mert nincs vilagkepe honnan is lenne. aztan majd megy a siras mikor mar az lesz mint belaruszban, majd putyintol vagy a kinaiaktol varhatja a krumplit a barma....

holott mar reg meg kellett volna allitani, hogy 1 szemelye legyen az orszagban minden. de sajnos valoszinu ez mar 22-ben reg keso lesz....
mayet
Mindenhol van ilyen ember
Kár csak Mo.levetíteni.
több mint 4 éve
Ha kell akkor emojikkal is el lehet ezt magyarázni, nem kell itt túlbonyolítani, sőt, többnyire ez a baj, hogy mindenféle jogi és gazdasági szakszavakkal okoskodnak itt fejesek, mikor a lényeg az lenne, hogy közérthető módon legyen neki elmondva, hogy miért rossz a mostani rendszer.
Solymi
Arra nem gondolsz, hogy azért nehéz elmagyarázni, se szakszavakkal, se azok nélkül, mert talán valójában nem is rossz?
Legalábbis az ő érzékelésük szintjén.
Talán nem változást akarnak, hanem békességet, nyugalmat.

Te rühelled Orbánt, így abból indulsz ki, hogy +minden szar", hogy ez a valóság, és hogy ezt kéne tudnia minden prolinak is, és aki nem tudja, azzal meg tudatni kéne.
De számukra nem ez a valóság. Ők csak jobban akarnak élni, de nem gondolják, hogy rosszul élnének. Ők nem változást akarnak, hanem mondjuk több pénz, nagyobb boldogságot. Ha nekik nem egy "rossz" ország a tapasztalásuk, a valóságuk, akkor ezt elég nehéz lenyomni a torkukon, szakszavakkal, köznapi beszéddel, emojikkal, akárhogy. Mert nem ezt látják. (Ahogy a koronavírustól se félnek, hisz nem is látják, hogy van.)

több mint 4 éve

kapitnono
Sobri Jóska
De itt nem arról van szó hogy a leadott szavazatok hány százalékával kormányoz, hanem hogy mennyire demokratikus. Márpedig attól nem gyengén áll távol. Vagy gondolom azért van a sajtószabadság porba tiporva itthon, azért figyeltet meg ellenzéki újságírókat, meg azért indul tucatszámra kötelezettség szegési eljárás ellenünk az EU ban, mert minden olyan demokratikus.
kapitnono
De mi a "mennyire demokratikus"-nak az egzakt mérőszáma?
Tudtommal a demokratikus felhatalmazás, az elnyert szavazatszám százalékaránya.
Vagy szerinted mi?
És akkor vesd össze, hogy mondjuk De Croo vagy Costa a demokratikusabb miniszterelnök, mennyire és miért?

Illetve én nem tudok róla, hogy Orbán bárkit is megfigyeltetett volna, pláne nem ellenzéki újságírókat, ahogy a sajtószabadság sincs porbatiporva, a "tucatszámra kötelezettségszegési eljárás"-nál meg azt se tudom mikre gondolsz. Elárulod?
Illetve nem olvasol kicsit sok ellenzéki sajtót mindenféle kritika nélkül?
Sobri Jóska
Gondolom akkor szerinted Lukasenka vagy Putyin is demokratikusan kormányoz hiszen ők nyerték a választást nagy százalékban.
Én nem olvasok sok ellenzéki híroldalt, de te feltételezem akkor csak kormányhoz közelit olvasol csak ha nem is hallottál arról amit írtam.
kapitnono
Ők nincsenek az EU-ban.

Én is főleg ellenzékit olvasok, de soha nem hallottam tucatnyi megindított kötelezettségszegési eljárásról, csak néhányról (és arról se, hogy ez a demokratikus miniszterelnökség definíciója lenne, mivel ilyen eljárást Németország, Spanyolország vagy Portugália, Belgium ellen is indítottak már), ahogy arról se, hogy Orbán megfigyelt volna bárkit is, a sajtószabadságról meg főként publicisztikát, véleménycikkeket olvastam, az egzakt tanulmányok alapján van sajtószabadság Magyarországon, csak a forrásokban, eszközökben van egyfajta aránytalanság, aszimmetria.

De őszintén érdekelne pár konkrétum, ami az állításaimnak ellentmond, és valójában vannak tucatjával kötelezettségszegési eljárások, vagy bármi bizonyíték arról, hogy Orbán akár a Pegazus ügy kapcsán, akár bármi más esetben előkerült, hogy ő volt a megfigyelő, esetleg ő rendelt volna el megfigyelést. (1998-ban ő volt a megfigyelt, de az sincsen túl alaposan bebizonyítva, dokumentálva.)

Arról nem is beszélve, hogyha a legdemokratikusabbság szubjektív dolog, akkor bárki bárkit annak tarthat, csak egy vélemény, ha meg egzakt, objektív dolog, akkor az elnyert szavazatszám százalékarányán kívül mi a mérőszáma, mire gondolsz, amikor szerinted nem a leadott szavazatok mennyisége és aránya határozza meg. (Pláne úgy, hogy a Fidesz-narratívában egyértelműen ez a kritérium, ezt hangoztatják úton, útfélen, hogy mekkora demokratikus felhatalmazásuk van 12 éve, így ebben a kontextusban tudom értelmezni Szíjjártó mondását, de ha szerinted nem ez a kontextus, akkor áruld el, hogy mi?)

több mint 4 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 8 953
A demokráciában a választópolgárnak ugyanúgy felelőssége van, de úgy látszik Magyarországon az emberek többsége ezt nem akarja (már) felvállalni, mert szétdolgoztatják (direkt), hogy ne legyen erre ideje.

De amúgy tényleg annyi a lényeg, hogy annyira le van terhelve az átlagember a mindennapi problémákkal, túléléssel, hogy élni nincs ideje/ereje és ami szabadideje van, akkor azt inkább a családdal/barátokkal tölti és nem a politikával mérgezi magát.

Solymi
Ezzel nem értek egyet... hol vannak leterhelve az emberek? Akármikor mész akármikor a városban, roskadásig van autókkal, mindegy hogy délelőtt 10, déli 1 vagy este 8 van... biztos nem utazó porszívóügynök vagy kajafutár az összes 😊 Vagy akik egész nap a kocsma előtt ücsörögnek, vagy a kisbolt előtt álldogálnak órák hosszat?
Szerintem egyszerűen annyiról van szó, hogy az emberek túlnyomó része egyszerűen magasról leszarja az egészet. Annyi érdekli, hogy legyen kaja, sör, pina, meg meccs a tévében.
warr_b
Nem fizikailag értette, hanem mentálisan. Aki egy bizonyos szint fölötti empátiával, világlátással és értelemmel rendelkezik apátiába süllyedt. Akiket te említesz, az egységnyi sugarú embereknek tök mindegy mi zajlik körüttük, amíg a fizikai és virtuálisan létező képmutató szükségleteik kielégülnek.
FLZOLI
Ne viccelj már, az ilyen "egységsugarú" egyszerű átlag népeket, akiket említesz, képtelenség mentálisan leterhelni 😀
Pont ez az, hogy annyira ostoba, sötét, primitív az összes, hogy csak a zabálás, kúrás, piálás, bambulás érdekli őket. Gondolod felfognak bármit a körülöttük lévő világból azon kívül, hogy "mocskosfradi, faszszopóújpest", vagy hogy melyik sunát raknák meg a valóvilágból? 😀
warr_b
Azért ez nagyon-nagy leegyszerűsítés és degradálása az átlagembernek.
Persze, nem mindenki születik okosnak, de ezeknek az embereknek is el lehet magyarázni, hogy normális esetben hogyan működik a rendszer és mit kaphat ő ebből vissza, tisztán, mindenféle mutyizás nélkül.

Másrészt azért a vidéket se kell annyira szapulni, ott kevesebb a lehetőség mint egy városban, ergo az emberek megpróbálnak alkalmazkodni és a rendszeren belül megoldani a problémákat.
A problémát ők is látják, csak az ilyen távvezérelt rendszerben nekik még nehezebb...
Lásd pl. a Boldog István ügyet, hidd el, a körzetében az összes város és falu azt csinálta amit ő mondott, mert mást nem lehetett tenni...

Ezek az emberek ugyanúgy érdeklődnek a politika meg a világ iránt mint bárki más, sőt lehet néha még jobban is mint egy "városi" polgár.

Viszont a folyamatos sanyargatás, átbaszás, ellehetetlenítés, média feletti kontroll és tömegpszichózis alkalmazása totális apátiába tudja tolni az embert, ergo nem foglalkozik a dolgokkal és azzal ami körülötte van, hanem csak élni szeretne.

Ezért is nagyon fontos mind a vidék és mind a politikától elfordult átlagpolgár megszólítása, mert őket kell mozgósítani.

És amúgy sokkal több olyan embert ismerek, aki viszonylag jómódú és emiatt nem foglalkozik a politikával, mert számára evidens, hogy az ő egzisztenciájára nem fog kihatni, sőt, a jelenlegi intézkedések miatt még pénzhez is jut...miért is változtatna ezen?

Ráadásul ha gyerekük van, most szja-ból visszajön egy családnak összesen 1,6M vagy, és a különböző CSOk, zöldhitel, zöldcsok, stb. nem is beszélve...

Nem véletlenül vannak ezek az intézkedések, ezek nem a szegényebb rétegeknek szólnak...
több mint 4 éve
kapitnono New Orleans Saints Ohio State Buckeyes 10 109 — WHO DAT!!!!

kapitnono
Sobri Jóska
De itt nem arról van szó hogy a leadott szavazatok hány százalékával kormányoz, hanem hogy mennyire demokratikus. Márpedig attól nem gyengén áll távol. Vagy gondolom azért van a sajtószabadság porba tiporva itthon, azért figyeltet meg ellenzéki újságírókat, meg azért indul tucatszámra kötelezettség szegési eljárás ellenünk az EU ban, mert minden olyan demokratikus.
kapitnono
Vagy szerinted mi?
És akkor vesd össze, hogy mondjuk De Croo vagy Costa a demokratikusabb miniszterelnök, mennyire és miért?

Illetve én nem tudok róla, hogy Orbán bárkit is megfigyeltetett volna, pláne nem ellenzéki újságírókat, ahogy a sajtószabadság sincs porbatiporva, a "tucatszámra kötelezettségszegési eljárás"-nál meg azt se tudom mikre gondolsz. Elárulod?
Sobri Jóska
Gondolom akkor szerinted Lukasenka vagy Putyin is demokratikusan kormányoz hiszen ők nyerték a választást nagy százalékban.
Én nem olvasok sok ellenzéki híroldalt, de te feltételezem akkor csak kormányhoz közelit olvasol csak ha nem is hallottál arról amit írtam.

több mint 4 éve

kapitnono
Sobri Jóska
kapitnono
Vagy szerinted mi?

több mint 4 éve

kapitnono
Sobri Jóska
mert egyedul itt lehet krumplin szavazatot venni, meg latszat nyugdij emelessel.sok a tanulatlan vadbarom aki eladja az orszagot, mert nincs vilagkepe honnan is lenne. aztan majd megy a siras mikor mar az lesz mint belaruszban, majd putyintol vagy a kinaiaktol varhatja a krumplit a barma....

holott mar reg meg kellett volna allitani, hogy 1 szemelye legyen az orszagban minden. de sajnos valoszinu ez mar 22-ben reg keso lesz....
mayet
Lehetnek ezek az okok, de ez az alapkijelentést nem érinti, én pedig arról állítottam, hogy jogos, valid, és nem kell a plafonnak rászakadnia, ha a megfelelő módon értelmezzük a "legdemokratikusabb" jelzőt.
Mondjuk nem is tudom miként lehetne másként, ha nem a demokratikus felhatalmazás alapján.
Mitől tud mondjuk egy Rutte demokratikusabb lenni egy Merkelnél? Vagy fordítva, ha nem a felhatalmazás nagysága a mérés alapja. Akkor mi?

több mint 4 éve

kapitnono
Sobri Jóska

több mint 4 éve
mayet Purdue Boilermakers 155

kapitnono
Sobri Jóska

több mint 4 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 475
(Tudom, túlságosan megszerettem a "svájci szürkeséget". Náluk generációk óta kb. azt se tudja az átlag pógár, hogy ki a miniszterelnök éppen, és a legutolsó hősük kb. Tell Vilmos volt. Teljesen igaz, nem bánnám ha néhány ilyen generáció jönne nálunk is. 😊 )
peterk2005
Egy másik oldala ennek az érvnek

bircahang.org/azt-se-tudjak-ki-a-miniszterelnokuk/

több mint 4 éve

kapitnono

több mint 4 éve

több mint 4 éve
rokaur 876
Fekete-Győr szerint a lemondás a gyávák útja
(444)
Amadeus
Konkrétan semmihez sem ért, a saját közösségén kívül egy senki, jó, hogy nem dobja ezt el önként. Kérdés van-e a pártban olyan aki megbuktatná.
FLZOLI
Nem tudom, de ez a gyerek a magyar politikai mezőnyben is páratlanul buta.

Egyszerűen buta.
Amadeus
Én mondjuk szeretném látni azt a 20000 embert, aki benne látta az ország következő miniszterelnökét. Mert még az egyszeri dobrev szavazót is magam elé tudom képzelni, de a fegyőr fanokat valahogy nem
r.baggio
Nem rá szavaztak hanem a Momentum jelentette életérzésre. Ahogy szemlélteték itt lentebb is, a suli utáni HÖK, mindig csorog valami a tagoknak.

De a vicc, hogy még így is ők képesek a legtöbb kompetens új arcot bevinni a prolitika frontvonalába. No nem az NB1-be...
FLZOLI
ez amugy hatalmas f@szság...messze nem ilyen a momentum mint ahogy sározni akarod...bandi miatt viszont nem jön ki több

messze a legtisztább párt, akik komolyan gondolják a politika megtisztítását, így kiváncsi lennék ez a csurgatós marhaság honnan jön
thebeke
😀
Joska mar leirta, hogy az elmult 30 ev politikusainak a gyerekei miert is nem fognak valtozast hozni.

Nagyon meszirol buzlik, hogy ok lesznek / lennenek a fidesz 2.0 10+ ev mulva. Nyernek, lehuznak egy ciklust, kapnak egy nagy pofont a magyar valosagrol es rajonnek, hogy ide mas kell.. hatorszagot epitenek... votma koszonjuk szepen 😀
rokaur
ezeket a tűpontos elemzéseket a napibabona.blog.hu-ról szeditek? kb az a szinvonal 😊...és ezt nem kekeckedésből mondom.

ezek a blődségek marha jól mutathatnak a social mediaban ahol a dk-s nyuggereknek kiadott komm panelekkel kell kommunikálni, de azért aki kicsit komolyan veszi magát, az ilyennel ne égjen már pls 😀

ez egy fiatal kezdeményezés, ami még messze nem forrta ki magát, rengeteg hibával működnek, de az egyetlen esély, hogy újat és vmi tisztábbat toljanak be a politikába...lásd pl most tcs v bangóné esete
thebeke
Pont mint a fideszben, egyszer nagyon regen 😊

En megneztem az ide bedobott "nem bohoc" momentumosok eddigi eletutjat, koszonom szepen lattam mar jopar embernel ezt ahhoz, hogy ne higgyek bennuk. Azt gondolni, hogy ezek a fiatalok akik erre keszulnek, az egesz eletpalyajukat a politikai szereplesre keszitik azok majd becsulettel fognak politizalni, nah hat az napibabona,blog.hu. Fegyor tokeletesen demonstralja is a prekoncepciom, olyan konnyen engedi el a hatalmat ugye... 😊
De szivbol remelem neked lesz igazad.
rokaur
ez amugy hatalmas f@szság...messze nem ilyen a momentum mint ahogy sározni akarod...bandi miatt viszont nem jön ki több

messze a legtisztább párt, akik komolyan gondolják a politika megtisztítását, így kiváncsi lennék ez a csurgatós marhaság honnan jön
thebeke
A Fidesz is milyen tiszta volt, mielőtt először hatalomra nem került…
#JC6
ezzel a mentalitással viszont nincs mit kezdeni
thebeke
Majd meglatjuk evek mulva, mondom legyen neked igazad. De most elobb a Cseh Katalin fele "Holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztése" eredmenyere vagyok kivancsi elvileg 2022.02.22-en zarul a projekt.
több mint 4 éve
thebeke Pittsburgh Steelers 541 — Steelers fan
(444)
Amadeus
Konkrétan semmihez sem ért, a saját közösségén kívül egy senki, jó, hogy nem dobja ezt el önként. Kérdés van-e a pártban olyan aki megbuktatná.
FLZOLI

Egyszerűen buta.
Amadeus
Én mondjuk szeretném látni azt a 20000 embert, aki benne látta az ország következő miniszterelnökét. Mert még az egyszeri dobrev szavazót is magam elé tudom képzelni, de a fegyőr fanokat valahogy nem
r.baggio
Nem rá szavaztak hanem a Momentum jelentette életérzésre. Ahogy szemlélteték itt lentebb is, a suli utáni HÖK, mindig csorog valami a tagoknak.

De a vicc, hogy még így is ők képesek a legtöbb kompetens új arcot bevinni a prolitika frontvonalába. No nem az NB1-be...
FLZOLI

thebeke
😀
Joska mar leirta, hogy az elmult 30 ev politikusainak a gyerekei miert is nem fognak valtozast hozni.

Nagyon meszirol buzlik, hogy ok lesznek / lennenek a fidesz 2.0 10+ ev mulva. Nyernek, lehuznak egy ciklust, kapnak egy nagy pofont a magyar valosagrol es rajonnek, hogy ide mas kell.. hatorszagot epitenek... votma koszonjuk szepen 😀
rokaur
ezeket a tűpontos elemzéseket a napibabona.blog.hu-ról szeditek? kb az a szinvonal 😊...és ezt nem kekeckedésből mondom.

ezek a blődségek marha jól mutathatnak a social mediaban ahol a dk-s nyuggereknek kiadott komm panelekkel kell kommunikálni, de azért aki kicsit komolyan veszi magát, az ilyennel ne égjen már pls 😀

ez egy fiatal kezdeményezés, ami még messze nem forrta ki magát, rengeteg hibával működnek, de az egyetlen esély, hogy újat és vmi tisztábbat toljanak be a politikába...lásd pl most tcs v bangóné esete
thebeke

En megneztem az ide bedobott "nem bohoc" momentumosok eddigi eletutjat, koszonom szepen lattam mar jopar embernel ezt ahhoz, hogy ne higgyek bennuk. Azt gondolni, hogy ezek a fiatalok akik erre keszulnek, az egesz eletpalyajukat a politikai szereplesre keszitik azok majd becsulettel fognak politizalni, nah hat az napibabona,blog.hu. Fegyor tokeletesen demonstralja is a prekoncepciom, olyan konnyen engedi el a hatalmat ugye... 😊
rokaur

thebeke
#JC6
ezzel a mentalitással viszont nincs mit kezdeni

Szerkesztette: thebeke
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline

rokaur
A momentumos fiatalok ugyanolyan yuppie-k, mint a fiatal fideszesek voltak. Akkor is, ha már a yuppie jelző kiment a divatból. 😊 És egyetértek, valószínűleg nagyon hasonló középkorú politikusokká is válnának.

Egyetlen nagy különbség van csak jelenleg. Nekik nem lesz két harmaduk egyedül, hogy "ki is tudjanak teljesedni". Valószínűleg soha a büdös életben nem lesz. Tudom, hogy még a legtöbb biztos ellenzéki szavazónak is van kisebb vagy akár nagyobb ellenérzése is valamelyik ellenzéki csoportosulás miatt - nekem is -, de közben meg azt is gondolom, hogy jelenleg éppen ez benne a jó. Ha ezek hatalomra kerülnek, akkor annyian lesznek és annyi félék, hogy egymást is sakkban tartják majd. Lesz ugyan arra is példa, hogy lepacsiznak valahol, de általánosságban úgy gondolom hogy sokkal gyakoribb lesz az, hogy hátat fordítani se mernek majd egymásnak. Ez a jó az ilyen kutya-macska barátságban. Éppen időszerű lenne egy ilyen hatalmi helyzet tizensok évnyi egyemberes, egy helyről mozgatunk minden szálat féle "egyeduralom" után.

A kormányzóképesség amúgy is egy illúzió. Nem kell ahhoz sem államférfi, sem különösebb tehetség. Fül kell hozzá. Meg kell hallgatni a szakmág, ágazatok, képviseletek véleményét, tanácsát, és meg is van, hogy mit kell és lehet csinálni. Aztán csak békén kell hagyni az országot, és boldogulni fog. Nézzetek végig a történelmen - közelmúltba és távolabbiba is -, általában az van, hogy amelyik korban a "politika alkotott", azaz tudjuk sorolni az "államférfiakat", akkor szarul ment a népnek. Amit meg elfelejtünk, senkit se tudunk megemlíteni, na akkor volt relatív jólét és nyugalom. Szóval jöjjön valami politikailag szürke egy-két ciklus erejéig, hadd éljünk egy picit nyugodtan. 😊 (Tudom, túlságosan megszerettem a "svájci szürkeséget". Náluk generációk óta kb. azt se tudja az átlag pógár, hogy ki a miniszterelnök éppen, és a legutolsó hősük kb. Tell Vilmos volt. Teljesen igaz, nem bánnám ha néhány ilyen generáció jönne nálunk is. 😊 )

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
JC6 (Mr. Miele) Denver Broncos 8 800

thebeke
több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 509 — The only discipline that lasts, is self discipline
a csokos, meg kedvezmenyes hiteles vagyontargy is marha jo csak epp duplaja meg triplaja lett sok megyeszekhelyen a haz miatta es annyival vagy elorebb, hogy nagyobb osszegu hitelen ul a nep.
mayet
Eleve ott baj van már, hogy a csokos-t csókosnak olvasom elsőre, mert az tűnik természetesen oda valónak. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
rokaur 876
(444)
Amadeus
FLZOLI

Egyszerűen buta.
Amadeus
r.baggio

FLZOLI

thebeke
😀

rokaur

thebeke