Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Segítsetek, nem vagyok otthon a témában.."Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter úgy döntött, hogy egyikük sem lép vissza a második fordulóban, helyette azt kezdeményezik, hogy egymás mellett szerepelhessen a nevük a szavazólapon."
Nem értem. Szóval. Ha valaki Petire akar szavazni, de utálja Karácsonyt, akkor nem szavaz?
Ennek mi a szar értelme?
Bocs, ha tévedek... de miért nem indulnak egymás ellen a második fordulóban, ugyanúgy, mint az elsőben? Érthetetlen (számomra).
több mint 4 éve
bár nem mérhető, sokakban forr felszín alatt már a rendszer elleni ellenállás.És akkor 2006 - welcome back 😊 A közepes méretű városokban lévő bizonytalanok és a nagyvárosokban a mozgósítás mértéke dönt. Ha a pénzeső hat és a közepes városokban elmennek a Fideszre szavazni és ugyanez passziválja pár %-ban a nagyvárosi szavazókat akkor Fidesz win, ha nem akkor ellenzék win. 2006-ban ezzel a taktikával nyert az MSZP (akkori mértékben) - el lehet-e játszani méggyszer?Yepp. Ugye mindenki arra az 5% bizonytalanra hajt, aki el fogja dönteni a választásokat. Meghát ugye a mozgósítás.444.hu/tldr/2021/10/04/orbanek-nagy-kerdese-2022-elott-lehet-e-orokke-uralni-a-pillanatotMegelőztél, pomt most akartam linkelni Rényi szokás szerint pontos és rohadt jó cikke.
"Olyan értelmetlen és életszerűtlen kérdések is bekerültek a szórásba, mint hogy elérhetővé szabad-e tenni nemváltó műtéteket gyerekek számára. Rendszeren belül is szemet szúrt az akció előkészítetlensége, amit a padsorok között azzal magyaráztak, hogy a kérdéseket Rogán stábja alig pár óra alatt rakta össze.
„A KONTROLLVESZTÉS OKOZTA SZORONGÁS”
- mutatott rá egy tűzközelben mozgó forrás, amikor a miértekről kérdeztük, és utalt arra, hogy kínjában olyan ügyet tartott a felszínen a kormány, amiről a kutatások időközben kimutatták, nem áll mögötte egyértelmű támogatás - sőt, a fideszes tábort is képes megosztani. Szeptemberben egy kormánypárti elemző beszélgetésünk során célzott is rá, hogy MÉG AZT IS A KÉSŐBBI FELMÉRÉSEK EREDMÉNYEITŐL TESZIK MAJD FÜGGŐVÉ, VAJON ÉRDEMES-E EGYÁLTALÁN MEGTARTANI A GYERMEKVÉDELMI NÉPSZAVAZÁST A VÁLASZTÁS ELŐTT."
A balos szorongásom a Fidesz kommunikációs zsenijét, az mondatja velem.
Gyurma Pappa
A 2.-3.-4. vonallal többet találkozva nagyjából nekem az a meglátásom, hogy a vidéki Fidesz jóval magabiztosabb a jövő évi győzelemben mint a nagyvárosi. És kb. ez a felállás a kampány-kritikát illetően is, több vidéki közepes városban beszélgettem funkcikkal, ők nem is értik, mi a gond azzal, hogy egyik héten családvédelem, másik héten migránsok, harmadik héten pozítv oltás kommunikáció stb - ha ez jön a központból ezt kell csinálni. Míg mondjuk egy megyeszékhelyen rohadt ideges volt emiatt a helyi kampányfőnök. Az októbert még elviszi az ellenzék az előválasztással, a kérdés, hogy amikor felállt az 1:1, utána mi jön. Plusz, hogy lesz-e hatása a pénzesőnek, kezdetnek novemberben a nyugdíjasoknál, ezt a november végi kutatásukban már látni lehet.
MC12
Igen, a megyeszékhelyeken (leszámítva mondjuk a klasszik Fideszes fellegvárakat) a Fidesznek a 50-50 már eredmény lenne. Kisebb városokban meg eléggé le van osztva (lásd pl. Mohács), ott nem sokat fog fordulni a közvélemény 6 hónap alatt
Gyurma Pappa
Amúgy érdekes, de azóta nem volt klasszikus értelemben vett választás előtti helikopterpénz. 10-ben ugye mindegy volt + Bajnaiék nem tehették meg, 14-ben és 18-ban egyszerűen nem volt rá szüksége a Fidesznek, szóval az önmagában jel, hogy most kell.
MC12
ezért kiba nagy lutri mi lesz jövőre.
több mint 4 éve
És akkor még te mondod, hogy kizsákmányolás nem létezik! 😀Úgy őszintén: volt már bárki, aki a megszerzett jószágaival exitelhetett a NER-ből?Nagyrészt megválaszolták helyettem.
Amadeus
Azért aki nem kapzsi és tudja mi a hozzáadott értéke és annak mértékében megelégszik azzal, amit birtokolhat, kellően lojális és elvégzi a rábízott feladatot azok közül elég sokan ki tudtak szállni.
De én elsősorban nem arra gondoltam, hogy mondjuk Rogán nem tarthatna meg pár milliárdocskát, ha arról lenne szó, hanem arra, hogy nem lehet arról szó, hogy kiszálljon és mint egyszeri, hétköznapi ember élvezhesse az életet, utazgasson, csajozgasson, emberi léptékű üzleteket menedzselgessen, mivel olyan magasra kapaszkodott, úgy beágyazódott a rendszerbe, hogy egyszerűen a rendszer gravitációja és Orbán nem engedi, hogy kiszálljon.
Ez például a NER-nek kimondottan hátulütője, hogy befele sok ajtó van, csak ha kifele akar valaki menni, akkor kiderül, hogy ezen ajtók nagyrésze csapóajtó, és ahogy egy hagyományosabb is maffiából ritkán megy nyugdíjba az ember, úgy igaz ez a NER-re is. Adni ad, pénzt, státuszt, de meg is kéri az árát időben, lojalitásban és belerakott munkában.
Gondolom a te környezetedben is van ilyen ember, akinek eleinte tetszett és jó ötletnek tűnt ez a fajta gyors "karrier", meggazdagodás, de amikor már kezdett szédülni, és leszállt volna a körhintáról, akkor mondták neki, hogy "nem, nem, majd ha vége a menetnek".
És ez még valahol fentről érthető is, hiszen senki sem azért fizet meg valakit vaskosan, hogy utána 1-2-3 év múlva tiplizzen, hanem azért, hogy ameddig csak lehet használhassa.
Én ennek az igazságnak, az ezzel való szembesülésnek a fáradtságát látom Rogán arcán, nem csak a drogokat.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Amugy ezt a egeszet mire alapozzatok? Par neten terjedo fotora?Meg mi ez az elmelet, hogy “nem szallhat ki”? Ezeknek az embereknek a hatalom drog, szerinted hany % akar onkent kiszallni? Nem sok. Ez a rendszer meg azt is engedte “kiszallni”, aki volt olyan hulye, hogy nyiltan a fonok helyebe vizionalta magat.
En pl parszor testkozelben lattam, abszolut nem tunt megtortnek. De szerintem az uj trofea felesegevel keszult kepeken se tunik megfaradtnak.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
Gőtétől főleg a Szalamandrás rész ajánlott:Lényegében ipari szinten nyomjuk Goethe Faustját.Úgy őszintén: volt már bárki, aki a megszerzett jószágaival exitelhetett a NER-ből?Nagyrészt megválaszolták helyettem.
Amadeus
Azért aki nem kapzsi és tudja mi a hozzáadott értéke és annak mértékében megelégszik azzal, amit birtokolhat, kellően lojális és elvégzi a rábízott feladatot azok közül elég sokan ki tudtak szállni.
De én elsősorban nem arra gondoltam, hogy mondjuk Rogán nem tarthatna meg pár milliárdocskát, ha arról lenne szó, hanem arra, hogy nem lehet arról szó, hogy kiszálljon és mint egyszeri, hétköznapi ember élvezhesse az életet, utazgasson, csajozgasson, emberi léptékű üzleteket menedzselgessen, mivel olyan magasra kapaszkodott, úgy beágyazódott a rendszerbe, hogy egyszerűen a rendszer gravitációja és Orbán nem engedi, hogy kiszálljon.
Ez például a NER-nek kimondottan hátulütője, hogy befele sok ajtó van, csak ha kifele akar valaki menni, akkor kiderül, hogy ezen ajtók nagyrésze csapóajtó, és ahogy egy hagyományosabb is maffiából ritkán megy nyugdíjba az ember, úgy igaz ez a NER-re is. Adni ad, pénzt, státuszt, de meg is kéri az árát időben, lojalitásban és belerakott munkában.
Gondolom a te környezetedben is van ilyen ember, akinek eleinte tetszett és jó ötletnek tűnt ez a fajta gyors "karrier", meggazdagodás, de amikor már kezdett szédülni, és leszállt volna a körhintáról, akkor mondták neki, hogy "nem, nem, majd ha vége a menetnek".
És ez még valahol fentről érthető is, hiszen senki sem azért fizet meg valakit vaskosan, hogy utána 1-2-3 év múlva tiplizzen, hanem azért, hogy ameddig csak lehet használhassa.
Én ennek az igazságnak, az ezzel való szembesülésnek a fáradtságát látom Rogán arcán, nem csak a drogokat.
Sobri Jóska
Amadeus
Erst zu begegnen dem Tiere,
Brauch ich den Spruch der Viere:
Salamander soll glühen,
Undene sich winden,
Sylphe verschwinden,
Kobold sich mühen.
Wer sie nicht kennte
Die Elemente,
Ihre Kraft
Und Eigenschaft,
Wäre kein Meister
Über die Geister.
Verschwind in Flammen,
Salamander!
Rauschend fließe zusammen,
Undene!
Leucht in Meteoren –Schöne,
Sylphe!
Bring häusliche Hülfe,
Incubus! Incubus!
Tritt hervor und mache den Schluß!
Keines der Viere
Steckt in dem Tiere.
Es liegt ganz ruhig und grinst mich an;
Ich hab ihm noch nicht weh getan.
Du sollst mich hören
Stärker beschwören.
Bist du, Geselle
Ein Flüchtling der Hölle?
So sieh dies Zeichen
Dem sie sich beugen,
Die schwarzen Scharen!

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Lényegében ipari szinten nyomjuk Goethe Faustját.Úgy őszintén: volt már bárki, aki a megszerzett jószágaival exitelhetett a NER-ből?Nagyrészt megválaszolták helyettem.
Amadeus
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Úgy őszintén: volt már bárki, aki a megszerzett jószágaival exitelhetett a NER-ből?Nagyrészt megválaszolták helyettem.
Amadeus
több mint 4 éve
m.youtube.com/watch?v=eTdFCquV57kMegérne egy tanulmányt, hogy vajon hol tört össze.És akkor 2006 - welcome back 😊 A közepes méretű városokban lévő bizonytalanok és a nagyvárosokban a mozgósítás mértéke dönt. Ha a pénzeső hat és a közepes városokban elmennek a Fideszre szavazni és ugyanez passziválja pár %-ban a nagyvárosi szavazókat akkor Fidesz win, ha nem akkor ellenzék win. 2006-ban ezzel a taktikával nyert az MSZP (akkori mértékben) - el lehet-e játszani méggyszer?Igen, és ugye 2002-ben is volt nagy pénzosztás, mégis az ellenzék nyert - ennek egy oka volt, az MSZP-s brutális mozgósítás. Vissza is kanyarodtunk oda, hogy miként nyerhet az ellenzék? Ha konkrétan MINDENKIT elvisz szavazni.
Amúgy érdekes, de azóta nem volt klasszikus értelemben vett választás előtti helikopterpénz. 10-ben ugye mindegy volt + Bajnaiék nem tehették meg, 14-ben és 18-ban egyszerűen nem volt rá szüksége a Fidesznek, szóval az önmagában jel, hogy most kell.
MC12
Szoros lesz, pénzosztás ide, pénzosztás oda. 2002-ben, azzal hogy a Rogánra hallgatott a Fidesz, már buktak egy választást...
(Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit, Cili asszony az exem unokatestvére. Nagyon furcsa volt olvasni, amit írta róla a Rényi, én nem így ismertem meg. Emlékszem rá, amikor meghívtak az esküvőre, elmentünk a Mini Cabrioval autózni Orfűre, teljesen fesztelenül lehetet vele beszélgetni. Én akkor még konkrétan egy PhD hallgató, amerikai foci buzi gyerek voltam, de amikor Bp-n összefutottunk köszönt, váltottunk pár hogyvagymiahelyzetsziaszia mondatot. Furcsa látni, ahogy már külső szemlélő számára, a tv-s megjelenések alapján is mennyire szétesett)
Gyurma Pappa
Amadeus
Vrij6

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 4 éve
Ahogy a barátom szokta mondani: vannak strómanok, akik elhiszik magukat.Már miért lenne ilyen? Azok a jószágok nem az övék hanem a NER-é 😊 most éppen nálad van, de ha máshogy hasznos, akkor szépen beadod a közösbe mint a KESMA-esetnél, önként, dalolva. Öreg hiba - amit amúgy rendszeresen elkövetnek - hogy azt hiszik ezek a szereplők, hogy bármit is tulajdonolnak. Náluk van, szedhetik a hasznait - a megállapított mértékig - vigyázhatnak rá, és amikor (nem ha) kérik, szépen visszaadják. Aztán vagy beleőrülsz ebbe egy kicsit és megzakkansz (Spéder, Lajos) vagy nem és megelégedsz azzal a pár milliárdocskával, amit kiszedtél a rendszerből (Kuna mondjuk).Úgy őszintén: volt már bárki, aki a megszerzett jószágaival exitelhetett a NER-ből?A fél üzleti és politikai elit be van mindenezve, mégis elműködnek valahogy, azzal nem lenne gond.Van itt más is fogyasztva a közös ismerőseink szerint. Inkább annak a hatása látszik erőteljesen...Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Furcsa látni, ahogy már külső szemlélő számára, a tv-s megjelenések alapján is mennyire szétesett)
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Én az "inkább"ot abban érzem, hogy "Robogó vonatból kiszállni?! Nem szabad. Még össze-vissza töröd magad."
És én ezt válaszolom Amadeusnak tanulmány helyett. Ott és akkor, amikor Orbán nem engedte a megszerzett jószágokkal "exitelni".
Sobri Jóska
Amadeus
MC12

több mint 4 éve
Már miért lenne ilyen? Azok a jószágok nem az övék hanem a NER-é 😊 most éppen nálad van, de ha máshogy hasznos, akkor szépen beadod a közösbe mint a KESMA-esetnél, önként, dalolva. Öreg hiba - amit amúgy rendszeresen elkövetnek - hogy azt hiszik ezek a szereplők, hogy bármit is tulajdonolnak. Náluk van, szedhetik a hasznait - a megállapított mértékig - vigyázhatnak rá, és amikor (nem ha) kérik, szépen visszaadják. Aztán vagy beleőrülsz ebbe egy kicsit és megzakkansz (Spéder, Lajos) vagy nem és megelégedsz azzal a pár milliárdocskával, amit kiszedtél a rendszerből (Kuna mondjuk).Úgy őszintén: volt már bárki, aki a megszerzett jószágaival exitelhetett a NER-ből?A fél üzleti és politikai elit be van mindenezve, mégis elműködnek valahogy, azzal nem lenne gond.Van itt más is fogyasztva a közös ismerőseink szerint. Inkább annak a hatása látszik erőteljesen...Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Furcsa látni, ahogy már külső szemlélő számára, a tv-s megjelenések alapján is mennyire szétesett)
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Én az "inkább"ot abban érzem, hogy "Robogó vonatból kiszállni?! Nem szabad. Még össze-vissza töröd magad."
És én ezt válaszolom Amadeusnak tanulmány helyett. Ott és akkor, amikor Orbán nem engedte a megszerzett jószágokkal "exitelni".
Sobri Jóska
Amadeus
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Ő valami röhelyes összeggel kapitulálhatott ahhoz képest, ami volt.Itt "virtuális" vagyonok vannak azért, a cégértékek meg az egyéb dolgok, ahogy a milliárdokat számolják, csalókák. Én is voltam EUR milliomos 1 hétig: az aláírt cégadásvétel és a kifizetés közti időszakban, amíg a nevemen volt a kisebbségi üzletrészem. Aztán kézbe kaptam az értékét, és már nem is volt olyan sok.
Amadeus
Szerintem KP-ban nem volt az rossz, amit ő kapott.

több mint 4 éve
Ő valami röhelyes összeggel kapitulálhatott ahhoz képest, ami volt.Lajos sem sír azértÚgy őszintén: volt már bárki, aki a megszerzett jószágaival exitelhetett a NER-ből?A fél üzleti és politikai elit be van mindenezve, mégis elműködnek valahogy, azzal nem lenne gond.Van itt más is fogyasztva a közös ismerőseink szerint. Inkább annak a hatása látszik erőteljesen...Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Amadeus
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Lajos sem sír azértÚgy őszintén: volt már bárki, aki a megszerzett jószágaival exitelhetett a NER-ből?A fél üzleti és politikai elit be van mindenezve, mégis elműködnek valahogy, azzal nem lenne gond.Van itt más is fogyasztva a közös ismerőseink szerint. Inkább annak a hatása látszik erőteljesen...Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Amadeus

több mint 4 éve
Mondjuk ha a jószágos hasonlatnál maradunk, Tóninak egy komplett szarvasmarha-telepe van, Vona meg elkocogott egy döglött tehénnel (tudom, hogy a jószág nem állatot jelent. 😊).VonaÚgy őszintén: volt már bárki, aki a megszerzett jószágaival exitelhetett a NER-ből?A fél üzleti és politikai elit be van mindenezve, mégis elműködnek valahogy, azzal nem lenne gond.Van itt más is fogyasztva a közös ismerőseink szerint. Inkább annak a hatása látszik erőteljesen...Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Amadeus
csebi
Szerkesztette: somoskovig
több mint 4 éve
Megérne egy tanulmányt, hogy vajon hol tört össze.És akkor 2006 - welcome back 😊 A közepes méretű városokban lévő bizonytalanok és a nagyvárosokban a mozgósítás mértéke dönt. Ha a pénzeső hat és a közepes városokban elmennek a Fideszre szavazni és ugyanez passziválja pár %-ban a nagyvárosi szavazókat akkor Fidesz win, ha nem akkor ellenzék win. 2006-ban ezzel a taktikával nyert az MSZP (akkori mértékben) - el lehet-e játszani méggyszer?Igen, és ugye 2002-ben is volt nagy pénzosztás, mégis az ellenzék nyert - ennek egy oka volt, az MSZP-s brutális mozgósítás. Vissza is kanyarodtunk oda, hogy miként nyerhet az ellenzék? Ha konkrétan MINDENKIT elvisz szavazni.
MC12
Szoros lesz, pénzosztás ide, pénzosztás oda. 2002-ben, azzal hogy a Rogánra hallgatott a Fidesz, már buktak egy választást...
(Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit, Cili asszony az exem unokatestvére. Nagyon furcsa volt olvasni, amit írta róla a Rényi, én nem így ismertem meg. Emlékszem rá, amikor meghívtak az esküvőre, elmentünk a Mini Cabrioval autózni Orfűre, teljesen fesztelenül lehetet vele beszélgetni. Én akkor még konkrétan egy PhD hallgató, amerikai foci buzi gyerek voltam, de amikor Bp-n összefutottunk köszönt, váltottunk pár hogyvagymiahelyzetsziaszia mondatot. Furcsa látni, ahogy már külső szemlélő számára, a tv-s megjelenések alapján is mennyire szétesett)
Gyurma Pappa
Amadeus
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 4 éve
VonaÚgy őszintén: volt már bárki, aki a megszerzett jószágaival exitelhetett a NER-ből?A fél üzleti és politikai elit be van mindenezve, mégis elműködnek valahogy, azzal nem lenne gond.Van itt más is fogyasztva a közös ismerőseink szerint. Inkább annak a hatása látszik erőteljesen...Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Úgy őszintén: volt már bárki, aki a megszerzett jószágaival exitelhetett a NER-ből?A fél üzleti és politikai elit be van mindenezve, mégis elműködnek valahogy, azzal nem lenne gond.Van itt más is fogyasztva a közös ismerőseink szerint. Inkább annak a hatása látszik erőteljesen...Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
több mint 4 éve
A fél üzleti és politikai elit be van mindenezve, mégis elműködnek valahogy, azzal nem lenne gond.Van itt más is fogyasztva a közös ismerőseink szerint. Inkább annak a hatása látszik erőteljesen...Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Van itt más is fogyasztva a közös ismerőseink szerint. Inkább annak a hatása látszik erőteljesen...Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Gyurma Pappa
Sobri Jóska

több mint 4 éve
Megérne egy tanulmányt, hogy vajon hol tört össze.És akkor 2006 - welcome back 😊 A közepes méretű városokban lévő bizonytalanok és a nagyvárosokban a mozgósítás mértéke dönt. Ha a pénzeső hat és a közepes városokban elmennek a Fideszre szavazni és ugyanez passziválja pár %-ban a nagyvárosi szavazókat akkor Fidesz win, ha nem akkor ellenzék win. 2006-ban ezzel a taktikával nyert az MSZP (akkori mértékben) - el lehet-e játszani méggyszer?Igen, és ugye 2002-ben is volt nagy pénzosztás, mégis az ellenzék nyert - ennek egy oka volt, az MSZP-s brutális mozgósítás. Vissza is kanyarodtunk oda, hogy miként nyerhet az ellenzék? Ha konkrétan MINDENKIT elvisz szavazni.
MC12
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Illetve "nem Tóni, nem lehet kiszállni!".Főleg hogy ha azt is megmondják, mikor fájhatnak a satuba szorított tökeid, és mikor jajveszékelhetsz miattuk.Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
Mikey
több mint 4 éve
Főleg hogy ha azt is megmondják, mikor fájhatnak a satuba szorított tökeid, és mikor jajveszékelhetsz miattuk.Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Gyurma Pappa
Sobri Jóska
KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION
A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
több mint 4 éve
Csak kisszínes, én ugye ismerem nem politikusi mivoltában a Tónit...Nehéz felszabadultan élvezni a kaviáros piritóst az 50 éves whiskyvel ha a tökeid egy satuba vannak fogva...
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
És akkor 2006 - welcome back 😊 A közepes méretű városokban lévő bizonytalanok és a nagyvárosokban a mozgósítás mértéke dönt. Ha a pénzeső hat és a közepes városokban elmennek a Fideszre szavazni és ugyanez passziválja pár %-ban a nagyvárosi szavazókat akkor Fidesz win, ha nem akkor ellenzék win. 2006-ban ezzel a taktikával nyert az MSZP (akkori mértékben) - el lehet-e játszani méggyszer?Igen, és ugye 2002-ben is volt nagy pénzosztás, mégis az ellenzék nyert - ennek egy oka volt, az MSZP-s brutális mozgósítás. Vissza is kanyarodtunk oda, hogy miként nyerhet az ellenzék? Ha konkrétan MINDENKIT elvisz szavazni.
MC12

több mint 4 éve
És akkor 2006 - welcome back 😊 A közepes méretű városokban lévő bizonytalanok és a nagyvárosokban a mozgósítás mértéke dönt. Ha a pénzeső hat és a közepes városokban elmennek a Fideszre szavazni és ugyanez passziválja pár %-ban a nagyvárosi szavazókat akkor Fidesz win, ha nem akkor ellenzék win. 2006-ban ezzel a taktikával nyert az MSZP (akkori mértékben) - el lehet-e játszani méggyszer?Yepp. Ugye mindenki arra az 5% bizonytalanra hajt, aki el fogja dönteni a választásokat. Meghát ugye a mozgósítás.444.hu/tldr/2021/10/04/orbanek-nagy-kerdese-2022-elott-lehet-e-orokke-uralni-a-pillanatotMegelőztél, pomt most akartam linkelni Rényi szokás szerint pontos és rohadt jó cikke.
"Olyan értelmetlen és életszerűtlen kérdések is bekerültek a szórásba, mint hogy elérhetővé szabad-e tenni nemváltó műtéteket gyerekek számára. Rendszeren belül is szemet szúrt az akció előkészítetlensége, amit a padsorok között azzal magyaráztak, hogy a kérdéseket Rogán stábja alig pár óra alatt rakta össze.
„A KONTROLLVESZTÉS OKOZTA SZORONGÁS”
- mutatott rá egy tűzközelben mozgó forrás, amikor a miértekről kérdeztük, és utalt arra, hogy kínjában olyan ügyet tartott a felszínen a kormány, amiről a kutatások időközben kimutatták, nem áll mögötte egyértelmű támogatás - sőt, a fideszes tábort is képes megosztani. Szeptemberben egy kormánypárti elemző beszélgetésünk során célzott is rá, hogy MÉG AZT IS A KÉSŐBBI FELMÉRÉSEK EREDMÉNYEITŐL TESZIK MAJD FÜGGŐVÉ, VAJON ÉRDEMES-E EGYÁLTALÁN MEGTARTANI A GYERMEKVÉDELMI NÉPSZAVAZÁST A VÁLASZTÁS ELŐTT."
A balos szorongásom a Fidesz kommunikációs zsenijét, az mondatja velem.
Gyurma Pappa
A 2.-3.-4. vonallal többet találkozva nagyjából nekem az a meglátásom, hogy a vidéki Fidesz jóval magabiztosabb a jövő évi győzelemben mint a nagyvárosi. És kb. ez a felállás a kampány-kritikát illetően is, több vidéki közepes városban beszélgettem funkcikkal, ők nem is értik, mi a gond azzal, hogy egyik héten családvédelem, másik héten migránsok, harmadik héten pozítv oltás kommunikáció stb - ha ez jön a központból ezt kell csinálni. Míg mondjuk egy megyeszékhelyen rohadt ideges volt emiatt a helyi kampányfőnök. Az októbert még elviszi az ellenzék az előválasztással, a kérdés, hogy amikor felállt az 1:1, utána mi jön. Plusz, hogy lesz-e hatása a pénzesőnek, kezdetnek novemberben a nyugdíjasoknál, ezt a november végi kutatásukban már látni lehet.
MC12
Igen, a megyeszékhelyeken (leszámítva mondjuk a klasszik Fideszes fellegvárakat) a Fidesznek a 50-50 már eredmény lenne. Kisebb városokban meg eléggé le van osztva (lásd pl. Mohács), ott nem sokat fog fordulni a közvélemény 6 hónap alatt
Gyurma Pappa
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”