Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Nekünk nem kell egyetértenünk, mert objektíven megítélhető: az ember akkor végzi megfelelően, sikeresen a munkáját, ha egybeesik azzal, amiért a fizetését kapja. Ha nem elégedett vele a főnöke, akkor kirúgja, vagy megbünteti. Ez megítélhető propagandaminiszternél, építésznél, autóalkatrészgyártó melósnál egyaránt, nulla erkölcs beintegrálásával az elméletbe. Nem kell nekünk konszenzusra jutnunk, hogy mi a siker fokmérője, megméri annak az elégedettsége, akinek dolgozik.Oké. Akkor a politikus a választóinak dolgozik, hiszen ők bízzák meg. És a választók nem elégedettek egyik Fideszessel sem. A felmérések szerint ez a helyzet, a választók többsége elégedetlen a kormánnyal. A fideszes választóknak is egy markáns része. (Az, hogy megválasztották - eddig - egy más dolog. Ha úgy érzed/gondolod/tudod, hogy csak egy internet szolgáltatótól van lehetőséged internetet vásárolni, akkor megveszed tőle. De ettől még elégedetlen leszel, ha szakadozik.)
És ha nem magáncégnél dolgozik, ahol egyértelmű a tulajdonosi szerkezet, akkor annak a számára kell megfelelnie, az képviseli számára a "tulajdonosi jogokat" akinek módjában áll ezt a fizetést megvonnia, elvennie tőle.
Mint a Dűnében, "azt uralod, amit el tudsz pusztítani".
Ilyen egyszerű.
Sobri Jóska
Szóval ha ez a kritérium, akkor a Fidesz rosszul dolgozik.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Churchill az egyik legtúlérékeltebb politikus, még Sobri mércéjével is.Na most az erkölcsöt felejtsük el, mert akkor a történelemből senkit nem tudnánk mondani Jézuson kívül, mint erkölcsileg rátermett vezető 😊 Mivel az erkölcs egy alapvetően szubjektív műfaj, ezért nem lehet szempont egy vezető megítélésében. Churchill erkölcsei finoman szólva sem voltak magaslatokban, mégsem hiszem, hogy ne lenne benne a történelem top 5 politikusában. Maradjunk inkább a szakmánál.Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezniKinevezni tényleg könnyű... Az elmúlt tíz évből tudsz 5, azaz öt olyan minisztert/ államtitkárt mondani, aki szerinted erkölcsi+szakmai értelemben egyaránt rátermett volt a feladatra és legalább két évig betöltötte a posztját? Őszintén érdekel.
MC12
nagylaza
Ha szigorúan a szakmát nézzük mindenféle politikai megítélés nélkül, akkor Rogán Antal egy sikeres miniszter. A minszterelnök kitűzött neki célokat és Ő azt el is éri. A Fidesz támogatottsága 11 év kormányzás, megannyi korrupciós ügy, botrány, Szájer, pandémia stb, után minimum pariban van az ellenzékkel. Ez pedig köszönhető az Ő minsiztériumának is sokban.
Lázár János szintén sikeres, Varga Mihály, Martonyi, Szabó Erika ügyes volt a területi államigazgatás átszervezésében, de azért Süli Jánosra se lehet rásütni, hogy nem ért Pakshoz - gondoljunk egyébként bármit a beruházásról, így fejből.
De ez egyébként igaz bárkire, aki kormányzik legalább 2 ciklust, a vezető pozíciók számossága miatt még a szociknál is lehetne találni bármikor 5-öt 2002-2010 között aki szakmailag kompetens volt.
MC12
több mint 4 éve
Ez nem ugyanaz a mókuskerék, és egyszerű a feloldása is.Szépen felmondod a ballibsi kánont, de ezeknek mi köze a sazkmaisághoz? Például egy propagandaminiszternek a propagandát kell hatékonyan üzemeltetni, a választásokat megnyerni, a választások közti kommunikációt menedzselni. Ezeket az MC12 szerint leírt szempontok alapján teljesen jól csinálja, sikeres miniszter. Még ha közben szar embernek is tartod, tartom vagy tartják sokan, ugyanis az irreleváns. Ő se barátokat vagy rajongókat akar keresni, hanem pénzt. Göbbels propagandaminiszteri megítélésénél se az számít, hogy náci, az az emberi megítélésénél egy elég nagy fekete pont. Ahogy bármennyire is abszurd, Eichmann is hatékony zsidódeportáló volt, még ha mi nem is vállaltuk volna ezt a munkát, és nem akarnánk zsidókat deportálni. Ő elvállalta, akár zsidó származású volt, akár nem, és meg is kapta érte méltó jutalmát 1962-ben Izraelben. Sobri JóskaMegint ugyanaz a mókuskerék 😊
Ezeknek a vitáknak azért nincs sok értelme, mert nincs közös pont abban, hogy mi egy adott személy feladata. Ha azt feltételezem, hogy egy vezető beosztású építész mérnöknek az a feladata, hogy megtartsa az állását, és elhigyjék róla, hogy ért hozzá, akkor ha nem rúgják ki, és képes elkamuzni a környezetében, hogy ért hozzá, akkor máris sikeres lesz az adott feltételrendszerben nézve. Akkor is, ha az általa tervezett épületek sorban dőlnek össze. Ha viszont azt feltételezem, hogy az a feladata, hogy a várostervbe illeszkedő, hasznos, hosszú ideig stabil épületeket tervezzen és építtessen, akkor viszont botrányos a munkája.
Te kijelented, hogy X szempont szerint értékeled az adott ember munkáját, én kijelentem, hogy én meg Y szempont szerint, és máris nincs értelme vitáznunk. Illetve csak arról van értelme, hogy tudunk-e olyan pontot találni, hogy az X-ből és Y-ból legyen egy ha nem is X vagy Y, mert nem tudjuk egymást teljesen meggyőzni, de akkor egy kompromisszumos XY. És akkor abból már magától értetődő lesz azt is kikövetkeztetni, hogy az adott ember az XY feltételeknek mennyire felelt meg.
peterk2005
Nekünk nem kell egyetértenünk, mert objektíven megítélhető: az ember akkor végzi megfelelően, sikeresen a munkáját, ha egybeesik azzal, amiért a fizetését kapja. Ha nem elégedett vele a főnöke, akkor kirúgja, vagy megbünteti. Ez megítélhető propagandaminiszternél, építésznél, autóalkatrészgyártó melósnál egyaránt, nulla erkölcs beintegrálásával az elméletbe. Nem kell nekünk konszenzusra jutnunk, hogy mi a siker fokmérője, megméri annak az elégedettsége, akinek dolgozik.
És ha nem magáncégnél dolgozik, ahol egyértelmű a tulajdonosi szerkezet, akkor annak a számára kell megfelelnie, az képviseli számára a "tulajdonosi jogokat" akinek módjában áll ezt a fizetést megvonnia, elvennie tőle.
Ilyen egyszerű.
Sobri Jóska
Baromság volt már ez a Dűnében is, de ugyanaz a való világban is. Legalább három atomhatalom külön-külön el tudná pusztítani az emberiséget, oszt még se uralja egyik sem.Mint a Dűnében, "azt uralod, amit el tudsz pusztítani".Szépen felmondod a ballibsi kánont, de ezeknek mi köze a sazkmaisághoz? Például egy propagandaminiszternek a propagandát kell hatékonyan üzemeltetni, a választásokat megnyerni, a választások közti kommunikációt menedzselni. Ezeket az MC12 szerint leírt szempontok alapján teljesen jól csinálja, sikeres miniszter. Még ha közben szar embernek is tartod, tartom vagy tartják sokan, ugyanis az irreleváns. Ő se barátokat vagy rajongókat akar keresni, hanem pénzt. Göbbels propagandaminiszteri megítélésénél se az számít, hogy náci, az az emberi megítélésénél egy elég nagy fekete pont. Ahogy bármennyire is abszurd, Eichmann is hatékony zsidódeportáló volt, még ha mi nem is vállaltuk volna ezt a munkát, és nem akarnánk zsidókat deportálni. Ő elvállalta, akár zsidó származású volt, akár nem, és meg is kapta érte méltó jutalmát 1962-ben Izraelben. Sobri JóskaMegint ugyanaz a mókuskerék 😊
Ezeknek a vitáknak azért nincs sok értelme, mert nincs közös pont abban, hogy mi egy adott személy feladata. Ha azt feltételezem, hogy egy vezető beosztású építész mérnöknek az a feladata, hogy megtartsa az állását, és elhigyjék róla, hogy ért hozzá, akkor ha nem rúgják ki, és képes elkamuzni a környezetében, hogy ért hozzá, akkor máris sikeres lesz az adott feltételrendszerben nézve. Akkor is, ha az általa tervezett épületek sorban dőlnek össze. Ha viszont azt feltételezem, hogy az a feladata, hogy a várostervbe illeszkedő, hasznos, hosszú ideig stabil épületeket tervezzen és építtessen, akkor viszont botrányos a munkája.
Te kijelented, hogy X szempont szerint értékeled az adott ember munkáját, én kijelentem, hogy én meg Y szempont szerint, és máris nincs értelme vitáznunk. Illetve csak arról van értelme, hogy tudunk-e olyan pontot találni, hogy az X-ből és Y-ból legyen egy ha nem is X vagy Y, mert nem tudjuk egymást teljesen meggyőzni, de akkor egy kompromisszumos XY. És akkor abból már magától értetődő lesz azt is kikövetkeztetni, hogy az adott ember az XY feltételeknek mennyire felelt meg.
peterk2005
Ilyen egyszerű.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Na ugye, mondom én.Na kösz, ma sem alszok 😛Most tényleg a nőkhöz vagyis egy konkrét nőhöz fűződő érzelmeimben találsz meg? Én se mondom meg, hogy neked ki jöjjön be és miért.Hallod még egyszer leírod a nevét előjön a piramisából, de akkor én a földrészről is elhúzok az tutiEgyetértünk. Lendvai ügyben nem, akkor inkább a fiatalabb kiadása (Kunhalmi)Lendvai okos, Kunhalmi butuska.
MC12
De ahogy érzed.
Sobri Jóska
davemayer
Annyira cuki.
Sobri Jóska
davemayer
több mint 4 éve
Na kösz, ma sem alszok 😛Most tényleg a nőkhöz vagyis egy konkrét nőhöz fűződő érzelmeimben találsz meg? Én se mondom meg, hogy neked ki jöjjön be és miért.Hallod még egyszer leírod a nevét előjön a piramisából, de akkor én a földrészről is elhúzok az tutiEgyetértünk. Lendvai ügyben nem, akkor inkább a fiatalabb kiadása (Kunhalmi)Lendvai okos, Kunhalmi butuska.
MC12
De ahogy érzed.
Sobri Jóska
davemayer
Annyira cuki.
Sobri Jóska
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Most tényleg a nőkhöz vagyis egy konkrét nőhöz fűződő érzelmeimben találsz meg? Én se mondom meg, hogy neked ki jöjjön be és miért.Hallod még egyszer leírod a nevét előjön a piramisából, de akkor én a földrészről is elhúzok az tutiEgyetértünk. Lendvai ügyben nem, akkor inkább a fiatalabb kiadása (Kunhalmi)Lendvai okos, Kunhalmi butuska.
MC12
De ahogy érzed.
Sobri Jóska
davemayer
Annyira cuki.
több mint 4 éve
Hallod még egyszer leírod a nevét előjön a piramisából, de akkor én a földrészről is elhúzok az tutiEgyetértünk. Lendvai ügyben nem, akkor inkább a fiatalabb kiadása (Kunhalmi)Lendvai okos, Kunhalmi butuska.
MC12
De ahogy érzed.
Sobri Jóska
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Ez nem ugyanaz a mókuskerék, és egyszerű a feloldása is.Szépen felmondod a ballibsi kánont, de ezeknek mi köze a sazkmaisághoz? Például egy propagandaminiszternek a propagandát kell hatékonyan üzemeltetni, a választásokat megnyerni, a választások közti kommunikációt menedzselni. Ezeket az MC12 szerint leírt szempontok alapján teljesen jól csinálja, sikeres miniszter. Még ha közben szar embernek is tartod, tartom vagy tartják sokan, ugyanis az irreleváns. Ő se barátokat vagy rajongókat akar keresni, hanem pénzt. Göbbels propagandaminiszteri megítélésénél se az számít, hogy náci, az az emberi megítélésénél egy elég nagy fekete pont. Ahogy bármennyire is abszurd, Eichmann is hatékony zsidódeportáló volt, még ha mi nem is vállaltuk volna ezt a munkát, és nem akarnánk zsidókat deportálni. Ő elvállalta, akár zsidó származású volt, akár nem, és meg is kapta érte méltó jutalmát 1962-ben Izraelben. Sobri JóskaMegint ugyanaz a mókuskerék 😊
peterk2005
Nekünk nem kell egyetértenünk, mert objektíven megítélhető: az ember akkor végzi megfelelően, sikeresen a munkáját, ha egybeesik azzal, amiért a fizetését kapja. Ha nem elégedett vele a főnöke, akkor kirúgja, vagy megbünteti. Ez megítélhető propagandaminiszternél, építésznél, autóalkatrészgyártó melósnál egyaránt, nulla erkölcs beintegrálásával az elméletbe. Nem kell nekünk konszenzusra jutnunk, hogy mi a siker fokmérője, megméri annak az elégedettsége, akinek dolgozik.
Ilyen egyszerű.
több mint 4 éve
Szépen felmondod a ballibsi kánont, de ezeknek mi köze a sazkmaisághoz? Például egy propagandaminiszternek a propagandát kell hatékonyan üzemeltetni, a választásokat megnyerni, a választások közti kommunikációt menedzselni. Ezeket az MC12 szerint leírt szempontok alapján teljesen jól csinálja, sikeres miniszter. Még ha közben szar embernek is tartod, tartom vagy tartják sokan, ugyanis az irreleváns. Ő se barátokat vagy rajongókat akar keresni, hanem pénzt. Göbbels propagandaminiszteri megítélésénél se az számít, hogy náci, az az emberi megítélésénél egy elég nagy fekete pont. Ahogy bármennyire is abszurd, Eichmann is hatékony zsidódeportáló volt, még ha mi nem is vállaltuk volna ezt a munkát, és nem akarnánk zsidókat deportálni. Ő elvállalta, akár zsidó származású volt, akár nem, és meg is kapta érte méltó jutalmát 1962-ben Izraelben. Sobri JóskaMegint ugyanaz a mókuskerék 😊
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Ez nem egyetértés kérdése. Mentalitás. Az örökös elégedetlenkedők még nem szültek diktatúrát. Maradok ennél.Megértelek, de nem értek egyet veled.Inkább örökös elégedetlenkedő, mint örökös elégedett. Uff!Köszönöm az életvezetési tanácsokat. (Mindez ingyen. Mázlista vagyok.)Akkor vagy mázlista, ha hasznosítani is tudod.
nagylaza
Egyébként csak egy állandó hidegrázásban élő örökös elégedetlenkedő.
Sobri Jóska
nagylaza
Én nem tudnék örökös stresszben élni, te nem tudsz nélküle.
Más emberi természet, egyikünk se "tehet róla".
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Megértelek, de nem értek egyet veled.Inkább örökös elégedetlenkedő, mint örökös elégedett. Uff!Köszönöm az életvezetési tanácsokat. (Mindez ingyen. Mázlista vagyok.)Akkor vagy mázlista, ha hasznosítani is tudod.
nagylaza
Sobri Jóska
nagylaza
Én nem tudnék örökös stresszben élni, te nem tudsz nélküle.
Más emberi természet, egyikünk se "tehet róla".
több mint 4 éve
Mielőtt valaki azt hinné, nem azért ül Drazsé meg a Vágó a különböző FB pozíciókban mert olyan kurva okosak, hanem mert nincs más. És itt ki is lyukadunk az ellenzék egyik legnagyobb problémájához, a káderhiányhoz. Nincs 1000 szakértő emberük, amivel át tudnák venni a rendszert úgy, hogy azt befolyásolni is tudják. A Fidesz-nek is szar az utánpótlása, de ők vannak hatalmon, az meg önmagában egy elszívó faktor.MC12Ez csak részben igaz. Az ellenzéknek nincs 1000 _finanszírozható_ szakértője, mert anyagilag kis pártok, és a hazai párfinanszírozási rendszer ezt nem engedi. De ez nem azt jelenti, hogy ne tudnának - bárki ne tudna - leakasztani bármikor néhány ezer szakembert, ha megnyílik a pénzcsap, tudják finanszírozni. Egyszerűen csak az van, hogy a "szakértők" a Fidesz környékén most a Fidesz által meg vannak finanszírozva, ezért Fidesz környékén látszanak. Az ellenzék szakértői meg dolgoznak a piacon. Ha jön egy váltás, akkor meg átmenetileg politikussá avandzsálnak majd. Aztán vissza a magán szektorba, ha lejárt a ciklusuk.
Egy kormányzáshoz nem az ezer "szakértőt" nehéz megtalálni, hanem azt a 20-25 kulcs embert, aki ezt jól elirányítja. Jó, hatékony munkakörnyezetet teremt, ahol a szándékok fentről lefelé és alulról felfelé is tudnak áramlani, és akkor nem ezer, de ötezer "szakértőt" is simán be lehet állítani a sorba bármikor.
(És persze a politika legnagyobb problémája az, hogy az a 20-25 - ha tágabban értelmezem akkor mondjuk 100 - ember, akin múlnak a dolgok, a peferenciáikban időnként vagy konstansan hátra teszi a hatékonyságot a fontossági sorrendben. A hatalom megtartás, aktuálpolitikai célok, stb. mind megelőzik azt. És persze az is bőven előfordul, hogy ő az aki alkalmatlan a szerepére.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

több mint 4 éve
Inkább örökös elégedetlenkedő, mint örökös elégedett. Uff!Akkor vagy mázlista, ha hasznosítani is tudod.Köszönöm az életvezetési tanácsokat. (Mindez ingyen. Mázlista vagyok.)Szépen felmondod a ballibsi kánont, de ezeknek mi köze a sazkmaisághoz?Rogán: Magyar Vizsla, elbukott választás, egyik botrány a másik után. Egyébként tényleg nem a nímand kategória, csak az a baj, hogy az öltönye szabása és az aktuális cicababája mindig fontosabb lesz bármi másnál. Lázár: tehetséges, de a kormányzati munkában nagyobb a füstje, mint a lángja. Karrieristának remek. Martonyi+Varga: aláírom. Szabó Erikának jó híre volt. Kérdés: mit sikerült elérnie? Süli Jánoshoz nem tudok érdemben hozzászólni. Pakstól hidegrázást kapok.Na most az erkölcsöt felejtsük el, mert akkor a történelemből senkit nem tudnánk mondani Jézuson kívül, mint erkölcsileg rátermett vezető 😊 Mivel az erkölcs egy alapvetően szubjektív műfaj, ezért nem lehet szempont egy vezető megítélésében. Churchill erkölcsei finoman szólva sem voltak magaslatokban, mégsem hiszem, hogy ne lenne benne a történelem top 5 politikusában. Maradjunk inkább a szakmánál.Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezniKinevezni tényleg könnyű... Az elmúlt tíz évből tudsz 5, azaz öt olyan minisztert/ államtitkárt mondani, aki szerinted erkölcsi+szakmai értelemben egyaránt rátermett volt a feladatra és legalább két évig betöltötte a posztját? Őszintén érdekel.
MC12
nagylaza
Ha szigorúan a szakmát nézzük mindenféle politikai megítélés nélkül, akkor Rogán Antal egy sikeres miniszter. A minszterelnök kitűzött neki célokat és Ő azt el is éri. A Fidesz támogatottsága 11 év kormányzás, megannyi korrupciós ügy, botrány, Szájer, pandémia stb, után minimum pariban van az ellenzékkel. Ez pedig köszönhető az Ő minsiztériumának is sokban.
Lázár János szintén sikeres, Varga Mihály, Martonyi, Szabó Erika ügyes volt a területi államigazgatás átszervezésében, de azért Süli Jánosra se lehet rásütni, hogy nem ért Pakshoz - gondoljunk egyébként bármit a beruházásról, így fejből.
De ez egyébként igaz bárkire, aki kormányzik legalább 2 ciklust, a vezető pozíciók számossága miatt még a szociknál is lehetne találni bármikor 5-öt 2002-2010 között aki szakmailag kompetens volt.
MC12
nagylaza
Például egy propagandaminiszternek a propagandát kell hatékonyan üzemeltetni, a választásokat megnyerni, a választások közti kommunikációt menedzselni. Ezeket az MC12 szerint leírt szempontok alapján teljesen jól csinálja, sikeres miniszter. Még ha közben szar embernek is tartod, tartom vagy tartják sokan, ugyanis az irreleváns. Ő se barátokat vagy rajongókat akar keresni, hanem pénzt.
Göbbels propagandaminiszteri megítélésénél se az számít, hogy náci, az az emberi megítélésénél egy elég nagy fekete pont. Ahogy bármennyire is abszurd, Eichmann is hatékony zsidódeportáló volt, még ha mi nem is vállaltuk volna ezt a munkát, és nem akarnánk zsidókat deportálni. Ő elvállalta, akár zsidó származású volt, akár nem, és meg is kapta érte méltó jutalmát 1962-ben Izraelben.
Vagy egy guillotine is, amivel embereket fejeznek le akkor működik hatékonyan, ha minden alkalommal egyből leszeli a fejet, függetlenül attól, hogy aki éppen alatta fekszik jó ember vagy rossz ember, bűnös vagy ártatlan. Akkor működik sikeresen, ha minden alkalommal működik.
A maffia vagy a drogkartellek könyvelője is akkor jó és sikeres könyvelő, ha nem baszogatják a cégeiket, és minden flottul megy.
Akár hidegrázást kapsz, akár nem, egy bizonyos életkor felett szerencsés ha képes az ember a teljesítményeket érzelemmentesen megítélni, és a kitűzött célokkal összevetni, az adott konstellációban értékelni, nem mindig a saját szemüvegen átszűrve véleményezni.
Úgy érzem ismét összecsúszik a megértés és az egyetértés.
Sobri Jóska
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Akkor vagy mázlista, ha hasznosítani is tudod.Köszönöm az életvezetési tanácsokat. (Mindez ingyen. Mázlista vagyok.)Szépen felmondod a ballibsi kánont, de ezeknek mi köze a sazkmaisághoz?Rogán: Magyar Vizsla, elbukott választás, egyik botrány a másik után. Egyébként tényleg nem a nímand kategória, csak az a baj, hogy az öltönye szabása és az aktuális cicababája mindig fontosabb lesz bármi másnál. Lázár: tehetséges, de a kormányzati munkában nagyobb a füstje, mint a lángja. Karrieristának remek. Martonyi+Varga: aláírom. Szabó Erikának jó híre volt. Kérdés: mit sikerült elérnie? Süli Jánoshoz nem tudok érdemben hozzászólni. Pakstól hidegrázást kapok.Na most az erkölcsöt felejtsük el, mert akkor a történelemből senkit nem tudnánk mondani Jézuson kívül, mint erkölcsileg rátermett vezető 😊 Mivel az erkölcs egy alapvetően szubjektív műfaj, ezért nem lehet szempont egy vezető megítélésében. Churchill erkölcsei finoman szólva sem voltak magaslatokban, mégsem hiszem, hogy ne lenne benne a történelem top 5 politikusában. Maradjunk inkább a szakmánál.Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezniKinevezni tényleg könnyű... Az elmúlt tíz évből tudsz 5, azaz öt olyan minisztert/ államtitkárt mondani, aki szerinted erkölcsi+szakmai értelemben egyaránt rátermett volt a feladatra és legalább két évig betöltötte a posztját? Őszintén érdekel.
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
Például egy propagandaminiszternek a propagandát kell hatékonyan üzemeltetni, a választásokat megnyerni, a választások közti kommunikációt menedzselni. Ezeket az MC12 szerint leírt szempontok alapján teljesen jól csinálja, sikeres miniszter. Még ha közben szar embernek is tartod, tartom vagy tartják sokan, ugyanis az irreleváns. Ő se barátokat vagy rajongókat akar keresni, hanem pénzt.
Göbbels propagandaminiszteri megítélésénél se az számít, hogy náci, az az emberi megítélésénél egy elég nagy fekete pont. Ahogy bármennyire is abszurd, Eichmann is hatékony zsidódeportáló volt, még ha mi nem is vállaltuk volna ezt a munkát, és nem akarnánk zsidókat deportálni. Ő elvállalta, akár zsidó származású volt, akár nem, és meg is kapta érte méltó jutalmát 1962-ben Izraelben.
Vagy egy guillotine is, amivel embereket fejeznek le akkor működik hatékonyan, ha minden alkalommal egyből leszeli a fejet, függetlenül attól, hogy aki éppen alatta fekszik jó ember vagy rossz ember, bűnös vagy ártatlan. Akkor működik sikeresen, ha minden alkalommal működik.
A maffia vagy a drogkartellek könyvelője is akkor jó és sikeres könyvelő, ha nem baszogatják a cégeiket, és minden flottul megy.
Akár hidegrázást kapsz, akár nem, egy bizonyos életkor felett szerencsés ha képes az ember a teljesítményeket érzelemmentesen megítélni, és a kitűzött célokkal összevetni, az adott konstellációban értékelni, nem mindig a saját szemüvegen átszűrve véleményezni.
Sobri Jóska
nagylaza
több mint 4 éve
Köszönöm az életvezetési tanácsokat. (Mindez ingyen. Mázlista vagyok.)Szépen felmondod a ballibsi kánont, de ezeknek mi köze a sazkmaisághoz?Rogán: Magyar Vizsla, elbukott választás, egyik botrány a másik után. Egyébként tényleg nem a nímand kategória, csak az a baj, hogy az öltönye szabása és az aktuális cicababája mindig fontosabb lesz bármi másnál. Lázár: tehetséges, de a kormányzati munkában nagyobb a füstje, mint a lángja. Karrieristának remek. Martonyi+Varga: aláírom. Szabó Erikának jó híre volt. Kérdés: mit sikerült elérnie? Süli Jánoshoz nem tudok érdemben hozzászólni. Pakstól hidegrázást kapok.Na most az erkölcsöt felejtsük el, mert akkor a történelemből senkit nem tudnánk mondani Jézuson kívül, mint erkölcsileg rátermett vezető 😊 Mivel az erkölcs egy alapvetően szubjektív műfaj, ezért nem lehet szempont egy vezető megítélésében. Churchill erkölcsei finoman szólva sem voltak magaslatokban, mégsem hiszem, hogy ne lenne benne a történelem top 5 politikusában. Maradjunk inkább a szakmánál.Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezniKinevezni tényleg könnyű... Az elmúlt tíz évből tudsz 5, azaz öt olyan minisztert/ államtitkárt mondani, aki szerinted erkölcsi+szakmai értelemben egyaránt rátermett volt a feladatra és legalább két évig betöltötte a posztját? Őszintén érdekel.
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 4 éve
Szépen felmondod a ballibsi kánont, de ezeknek mi köze a sazkmaisághoz?Rogán: Magyar Vizsla, elbukott választás, egyik botrány a másik után. Egyébként tényleg nem a nímand kategória, csak az a baj, hogy az öltönye szabása és az aktuális cicababája mindig fontosabb lesz bármi másnál. Lázár: tehetséges, de a kormányzati munkában nagyobb a füstje, mint a lángja. Karrieristának remek. Martonyi+Varga: aláírom. Szabó Erikának jó híre volt. Kérdés: mit sikerült elérnie? Süli Jánoshoz nem tudok érdemben hozzászólni. Pakstól hidegrázást kapok.Na most az erkölcsöt felejtsük el, mert akkor a történelemből senkit nem tudnánk mondani Jézuson kívül, mint erkölcsileg rátermett vezető 😊 Mivel az erkölcs egy alapvetően szubjektív műfaj, ezért nem lehet szempont egy vezető megítélésében. Churchill erkölcsei finoman szólva sem voltak magaslatokban, mégsem hiszem, hogy ne lenne benne a történelem top 5 politikusában. Maradjunk inkább a szakmánál.Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezniKinevezni tényleg könnyű... Az elmúlt tíz évből tudsz 5, azaz öt olyan minisztert/ államtitkárt mondani, aki szerinted erkölcsi+szakmai értelemben egyaránt rátermett volt a feladatra és legalább két évig betöltötte a posztját? Őszintén érdekel.
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
több mint 4 éve
Nu, azt nem tudtam, hogy a kormányablak Szabó Erika alkotása. Piros pont.Az elmúlt 10 évet kérdezted, nem a komplett karriert, Rogánnál is erre az időszakra írtam, amit írtam. Az elmúlt 10 évben kétségkvül sikeres volt.Rogán: Magyar Vizsla, elbukott választás, egyik botrány a másik után. Egyébként tényleg nem a nímand kategória, csak az a baj, hogy az öltönye szabása és az aktuális cicababája mindig fontosabb lesz bármi másnál. Lázár: tehetséges, de a kormányzati munkában nagyobb a füstje, mint a lángja. Karrieristának remek. Martonyi+Varga: aláírom. Szabó Erikának jó híre volt. Kérdés: mit sikerült elérnie? Süli Jánoshoz nem tudok érdemben hozzászólni. Pakstól hidegrázást kapok.Na most az erkölcsöt felejtsük el, mert akkor a történelemből senkit nem tudnánk mondani Jézuson kívül, mint erkölcsileg rátermett vezető 😊 Mivel az erkölcs egy alapvetően szubjektív műfaj, ezért nem lehet szempont egy vezető megítélésében. Churchill erkölcsei finoman szólva sem voltak magaslatokban, mégsem hiszem, hogy ne lenne benne a történelem top 5 politikusában. Maradjunk inkább a szakmánál.Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezniKinevezni tényleg könnyű... Az elmúlt tíz évből tudsz 5, azaz öt olyan minisztert/ államtitkárt mondani, aki szerinted erkölcsi+szakmai értelemben egyaránt rátermett volt a feladatra és legalább két évig betöltötte a posztját? Őszintén érdekel.
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
Szabó Erika volt a motorja annak, amit ma struktúrálisan kormányablak-rendszernek nevezünk, a KIM-ben. Az, hogy a Kormányablakok (egyrészt szerintem tök szépek és igényesek mégha ez szubjektív szempont is) így működnek ahogy, szerintem egy siker a 2010 előtti korszakhoz képest sok tekintetben.
MC12
több mint 4 éve
Az elmúlt 10 évet kérdezted, nem a komplett karriert, Rogánnál is erre az időszakra írtam, amit írtam. Az elmúlt 10 évben kétségkvül sikeres volt.Rogán: Magyar Vizsla, elbukott választás, egyik botrány a másik után. Egyébként tényleg nem a nímand kategória, csak az a baj, hogy az öltönye szabása és az aktuális cicababája mindig fontosabb lesz bármi másnál. Lázár: tehetséges, de a kormányzati munkában nagyobb a füstje, mint a lángja. Karrieristának remek. Martonyi+Varga: aláírom. Szabó Erikának jó híre volt. Kérdés: mit sikerült elérnie? Süli Jánoshoz nem tudok érdemben hozzászólni. Pakstól hidegrázást kapok.Na most az erkölcsöt felejtsük el, mert akkor a történelemből senkit nem tudnánk mondani Jézuson kívül, mint erkölcsileg rátermett vezető 😊 Mivel az erkölcs egy alapvetően szubjektív műfaj, ezért nem lehet szempont egy vezető megítélésében. Churchill erkölcsei finoman szólva sem voltak magaslatokban, mégsem hiszem, hogy ne lenne benne a történelem top 5 politikusában. Maradjunk inkább a szakmánál.Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezniKinevezni tényleg könnyű... Az elmúlt tíz évből tudsz 5, azaz öt olyan minisztert/ államtitkárt mondani, aki szerinted erkölcsi+szakmai értelemben egyaránt rátermett volt a feladatra és legalább két évig betöltötte a posztját? Őszintén érdekel.
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
Szabó Erika volt a motorja annak, amit ma struktúrálisan kormányablak-rendszernek nevezünk, a KIM-ben. Az, hogy a Kormányablakok (egyrészt szerintem tök szépek és igényesek mégha ez szubjektív szempont is) így működnek ahogy, szerintem egy siker a 2010 előtti korszakhoz képest sok tekintetben.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Rogán: Magyar Vizsla, elbukott választás, egyik botrány a másik után. Egyébként tényleg nem a nímand kategória, csak az a baj, hogy az öltönye szabása és az aktuális cicababája mindig fontosabb lesz bármi másnál. Lázár: tehetséges, de a kormányzati munkában nagyobb a füstje, mint a lángja. Karrieristának remek. Martonyi+Varga: aláírom. Szabó Erikának jó híre volt. Kérdés: mit sikerült elérnie? Süli Jánoshoz nem tudok érdemben hozzászólni. Pakstól hidegrázást kapok.Na most az erkölcsöt felejtsük el, mert akkor a történelemből senkit nem tudnánk mondani Jézuson kívül, mint erkölcsileg rátermett vezető 😊 Mivel az erkölcs egy alapvetően szubjektív műfaj, ezért nem lehet szempont egy vezető megítélésében. Churchill erkölcsei finoman szólva sem voltak magaslatokban, mégsem hiszem, hogy ne lenne benne a történelem top 5 politikusában. Maradjunk inkább a szakmánál.Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezniKinevezni tényleg könnyű... Az elmúlt tíz évből tudsz 5, azaz öt olyan minisztert/ államtitkárt mondani, aki szerinted erkölcsi+szakmai értelemben egyaránt rátermett volt a feladatra és legalább két évig betöltötte a posztját? Őszintén érdekel.
MC12
nagylaza
MC12
több mint 4 éve
Na most az erkölcsöt felejtsük el, mert akkor a történelemből senkit nem tudnánk mondani Jézuson kívül, mint erkölcsileg rátermett vezető 😊 Mivel az erkölcs egy alapvetően szubjektív műfaj, ezért nem lehet szempont egy vezető megítélésében. Churchill erkölcsei finoman szólva sem voltak magaslatokban, mégsem hiszem, hogy ne lenne benne a történelem top 5 politikusában. Maradjunk inkább a szakmánál.Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezniKinevezni tényleg könnyű... Az elmúlt tíz évből tudsz 5, azaz öt olyan minisztert/ államtitkárt mondani, aki szerinted erkölcsi+szakmai értelemben egyaránt rátermett volt a feladatra és legalább két évig betöltötte a posztját? Őszintén érdekel.
MC12
nagylaza
több mint 4 éve
Szakmailag könnyű.Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezniKinevezni tényleg könnyű... Az elmúlt tíz évből tudsz 5, azaz öt olyan minisztert/ államtitkárt mondani, aki szerinted erkölcsi+szakmai értelemben egyaránt rátermett volt a feladatra és legalább két évig betöltötte a posztját? Őszintén érdekel.
MC12
nagylaza
Még a komcsiktól is.
De mi köze a politikához az erkölcsnek?!
Ami ráadásul nem is egzakt, teljesen szubjektív és életidegen ettől a közegtől.
több mint 4 éve
Hatalmon lévő embereket hogy tudsz osszevetni nem pozícióban lévő emberekkel? Lázár szintű politikus például Jakab P. is csak mivel nem egyik kormányban sem így csak tippelni lehet mit hozna ki belőle a hatalomÉn megértem, hogy számodra nincs szimpatikus ember lényegében az ellenzéki oldalon, mert nap, mint nap ezt gondolom az állampártról.Számomra Fidesz szavazóként is nagyságrenddel több szimpatikus ember van az ellenzéki oldalon, mint a kormánypárti oldalon, ahol kb. egy sincs, míg az ellenzéki oldalon, meg az összes általam fogyasztott közéleti youtubetartalom ellenzékinek mondható, a Partizántól Sallertől, Szabadfogástól, Flasztertől kezdve Puzsérékon át VVZsoltiig, FanMadeMaker Marciig, Fókuszcsoport Ádiig mindenki az ellenzéki oldalon van, és az ezen műsorokban felbukkanó emberek szinte mindegyike (Para-Kovács, Havas, Tóta W., stb. ) szimpatikusabb, mint a kormánypárti, pestitévés, hírtévés agyhalottak, (Bayer, Bencsik, G.Fodor, Jeszi, Huth, okádék mindegyik) de ezek egyikse se politikus.
Klaci79
Nem rájuk szavazok.
És a politikát politikusok csinálják, nem szimpatikus arcok valamelyik oldalon.
És egy Orbán, Pintér, Lázár, Varga négyeshez felérő tetszőleges másik 4 politikust összesen nem tudok összeszedni semelyik oldalról se.
Ennyit a szimpátiáról.
Sobri Jóska
Pintér.... Mint politikus oké... Hát ő más, más erossegei vannak. Gyárfás mehet a helyére, hasonló a skillset
Varga jó, de még házon belül se tudja lenyomni a másik pénzes gurut (Mr MNB Mutyi úr)
több mint 4 éve
Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezniKinevezni tényleg könnyű... Az elmúlt tíz évből tudsz 5, azaz öt olyan minisztert/ államtitkárt mondani, aki szerinted erkölcsi+szakmai értelemben egyaránt rátermett volt a feladatra és legalább két évig betöltötte a posztját? Őszintén érdekel.
MC12
több mint 4 éve
Egyrészt egyetértek. Nem kell és nem is fognak kirúgni főosztályvezetői szint alatt senkit, egy új kormány esetén sem. De ugyanúgy megvannak az ellenzék emberei is a megfelelő posztokra, ebben biztos lehetsz. Én is tudok bizonyos állami intézményekben olyan emberekről, akik szívesen irányítanának, egy esetleges kormányváltás idején.Emlékszem a 2010-es "forradalomkor" minisztériumi barátaim (nem vezető beosztás) be voltak szarva, hogy jaj most mi lesz......aztán nagyrészt nem lett semmi. Nyilván az államtitkár - HÁT - és az érzékenyebb Főov-kat kibasszák meg a politikai kinevezetteket (tanácsadók, háttérintézmény vezetők stb.) de lentebb dolgozni kell ám, azt meg a politikai kinevezttek nem akarnak, szóval ezek alatt a szintek alatt elenyésző a kírúgás. A rendszernek működnie kell. A közmédiából kidobják majd az elnökséget, a tanácsadókat meg a hiradó műsorvezetőit aztán ennyi.Amúgy mi történik az ilyen intézményekkel hogy M1 Kossuth rádió stb, ahol nap mint nap fikazzak az ellenzéket orbant meg istenítik. Egyik napról a másikra a Fidesz lesz a sátán az új kormány meg a megváltó? És az ott dolgozó seggnyalokat megtartják? Mert nekik mindegy kinek csak a hasznuk legyen meg. Ez csak úgy felötlött bennem😃Megvannak a saját embereik, a fejesek mennek, a jókatonák meg valójában mindig is nemOrbánt szerették, csak titkolták, és milyen jól!, ugye így tudták megóvni magukat.
samu09
Mi vagyunk a másfelmillió partizán országa, és a Corvin-közben is 60-70ezren voltak. Utólag.
Sobri Jóska
Nem véletlen amúgy, hogy nagyjából 1000 emberre van szüksége egy kormányozni akaró pártnak, ha valóban kormányozni akar. Ezek konkrétan azok az emberek, akik beülnek a minisztériumokba, háttérintézményekbe stb. és irányítják, felügyelik azokat. Na ezért van az MSZP (és a DK is részben) egyébként az összefogásban, ilyen típusú nomenklatúrája, aki látott már kormányzást, csak neki van még valamennyi fő, a pártok közül. (még ha az meg olyan is volt amilyen)
Mielőtt valaki azt hinné, nem azért ül Drazsé meg a Vágó a különböző FB pozíciókban mert olyan kurva okosak, hanem mert nincs más. És itt ki is lyukadunk az ellenzék egyik legnagyobb problémájához, a káderhiányhoz. Nincs 1000 szakértő emberük, amivel át tudnák venni a rendszert úgy, hogy azt befolyásolni is tudják. A Fidesz-nek is szar az utánpótlása, de ők vannak hatalmon, az meg önmagában egy elszívó faktor.
Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezni, de amikor jön a maradék 7-800 pozíció, az a nehéz falat.
MC12
Az MSZP kormányok legnagyobb hibája éppen az volt, hogy nem neveztek ki rengeteg helyre olyat, aki politikailag jó lett volna nekik. Ez a rendőrségen jól látszott például 2006-os eseményeken is.
Valóban nincs szükség sok emberre, mert az államapparátusban vannak okos emberek, akiket nyugodtan a helyén lehet hagyni, mert ha megvannak az irányok, akkor ők jó törvényjavaslatokat és előterjesztéseket tudnak írni. Kérdés csak, hogy mi a célja a vezetésnek, mindkét oldalon.
több mint 4 éve
Emlékszem a 2010-es "forradalomkor" minisztériumi barátaim (nem vezető beosztás) be voltak szarva, hogy jaj most mi lesz......aztán nagyrészt nem lett semmi. Nyilván az államtitkár - HÁT - és az érzékenyebb Főov-kat kibasszák meg a politikai kinevezetteket (tanácsadók, háttérintézmény vezetők stb.) de lentebb dolgozni kell ám, azt meg a politikai kinevezttek nem akarnak, szóval ezek alatt a szintek alatt elenyésző a kírúgás. A rendszernek működnie kell. A közmédiából kidobják majd az elnökséget, a tanácsadókat meg a hiradó műsorvezetőit aztán ennyi.Amúgy mi történik az ilyen intézményekkel hogy M1 Kossuth rádió stb, ahol nap mint nap fikazzak az ellenzéket orbant meg istenítik. Egyik napról a másikra a Fidesz lesz a sátán az új kormány meg a megváltó? És az ott dolgozó seggnyalokat megtartják? Mert nekik mindegy kinek csak a hasznuk legyen meg. Ez csak úgy felötlött bennem😃Megvannak a saját embereik, a fejesek mennek, a jókatonák meg valójában mindig is nemOrbánt szerették, csak titkolták, és milyen jól!, ugye így tudták megóvni magukat.
samu09
Mi vagyunk a másfelmillió partizán országa, és a Corvin-közben is 60-70ezren voltak. Utólag.
Sobri Jóska
Nem véletlen amúgy, hogy nagyjából 1000 emberre van szüksége egy kormányozni akaró pártnak, ha valóban kormányozni akar. Ezek konkrétan azok az emberek, akik beülnek a minisztériumokba, háttérintézményekbe stb. és irányítják, felügyelik azokat. Na ezért van az MSZP (és a DK is részben) egyébként az összefogásban, ilyen típusú nomenklatúrája, aki látott már kormányzást, csak neki van még valamennyi fő, a pártok közül. (még ha az meg olyan is volt amilyen)
Mielőtt valaki azt hinné, nem azért ül Drazsé meg a Vágó a különböző FB pozíciókban mert olyan kurva okosak, hanem mert nincs más. És itt ki is lyukadunk az ellenzék egyik legnagyobb problémájához, a káderhiányhoz. Nincs 1000 szakértő emberük, amivel át tudnák venni a rendszert úgy, hogy azt befolyásolni is tudják. A Fidesz-nek is szar az utánpótlása, de ők vannak hatalmon, az meg önmagában egy elszívó faktor.
Szóval minisztereket meg államtitkárokat könnyű lesz kinevezni, de amikor jön a maradék 7-800 pozíció, az a nehéz falat.