Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Nem értettem sosem, hogy aki nem tagja az LMBTQ közösségnek, az miért foglakozik vele, ha valahol ez a közösség a hangját hallatja. Mert van olyan ember, aki szerint "azért hangosak a buzik, mert azt akarják, hogy mindenki buzi legyen", de nem hiszem hogy ez lenne az átlag színvonal a jobboldalon. Vagyis ez is csak egy hang a sok közül. Egyszer az az érv, hogy sok a buzi és hangos, máskor meg az, hogy olyan kevés a buzi, hogy ezzel a témával minek foglalkozunk.Ezt feloldaná valamelyik jobboldali elvtárs?
több mint 4 éve
Ritkán értek egyet Novák Katalinnal, de abban, hogy általában az emberek első 100 problémájában nincs benne ez az egész LMBTQ problémakör, örökbefogadásostul, házasságostul ebben igaza lehet. Már csupán azt felejti el, hogy neki viszont munaköri kötelessége lenne mint a területért felelős miniszter, hogy ez a probléma benne legyen az Ő 100 legfontosabb problémájában. Mert tetszik nem teszik, 2021-ben ezzel foglalkozni kell, hatástanulmányok kellenének hogy készüljenek, felmérések stb. És neki ez is lenne a munkája. Na mindegy.Én nem tudom ki a tökömet érdekelnek ennyire az lmbtq meg hasonló jogok, az átlagembert tuti hogy semennyire... annyira orbitálisan túl van tolva ez az egész, hogy az már röhej | (az érzékenyebbek miatt nem gyomorforgatót írtam). |Magyar nyelvű tartalmakat készít a német közszolgálati adó, a Deutsche Welle"Valós képet szeretnének adni az európai történésekről, illetve olyan, a magyar médiában kevésbé tárgyalt témákkal foglalkoznának, mint az emberi, kisebbségi jogok és az LMBTQ témák"
444.hu/2021/02/22/magyar-nyelvu-tartalmakat-keszit-a-nemet-kozszolgalati-ado-a-deutsche-welle
ozibozi
Kínzóan hiányzik a magyar palettáról a kissebbségi jogok és az LMBTQ(I-az interszexuálisok már smafu??) témák részletes kitárgyalása 😊 az európai történések valós bemutatásáról nem is beszélve. Dehát virágozzék ezer virág, hajrá hajrá.
MC12
warr_b
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Kínzóan hiányzik a magyar palettáról a kissebbségi jogok és az LMBTQ(I-az interszexuálisok már smafu??) témák részletes kitárgyalása 😊Q = queer, a szó definíciója miatt benne van minden 😀
MC12
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Én nem tudom ki a tökömet érdekelnek ennyire az lmbtq meg hasonló jogok, az átlagembert tuti hogy semennyire... annyira orbitálisan túl van tolva ez az egész, hogy az már röhej | (az érzékenyebbek miatt nem gyomorforgatót írtam). |Magyar nyelvű tartalmakat készít a német közszolgálati adó, a Deutsche Welle"Valós képet szeretnének adni az európai történésekről, illetve olyan, a magyar médiában kevésbé tárgyalt témákkal foglalkoznának, mint az emberi, kisebbségi jogok és az LMBTQ témák"
444.hu/2021/02/22/magyar-nyelvu-tartalmakat-keszit-a-nemet-kozszolgalati-ado-a-deutsche-welle
ozibozi
Kínzóan hiányzik a magyar palettáról a kissebbségi jogok és az LMBTQ(I-az interszexuálisok már smafu??) témák részletes kitárgyalása 😊 az európai történések valós bemutatásáról nem is beszélve. Dehát virágozzék ezer virág, hajrá hajrá.
MC12

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Nyugi, mert Ennek kapcsán ott lesznek a disznóságok. Abból meg sajnos nagy/végtelen a merítési lehetőség. Így lehet hivatkozni valamire és nem direktbe támogatni az ellenzéket. Az nem lenne elegáns 😉
több mint 4 éve
Magyar nyelvű tartalmakat készít a német közszolgálati adó, a Deutsche Welle"Valós képet szeretnének adni az európai történésekről, illetve olyan, a magyar médiában kevésbé tárgyalt témákkal foglalkoznának, mint az emberi, kisebbségi jogok és az LMBTQ témák"
ozibozi
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Magyar nyelvű tartalmakat készít a német közszolgálati adó, a Deutsche Welle444.hu/2021/02/22/magyar-nyelvu-tartalmakat-keszit-a-nemet-kozszolgalati-ado-a-deutsche-welle
több mint 4 éve
Fürjes Balázs megmondta: az első látványterv csak "blöff" volt.index.hu/belfold/2021/02/22/balogh-sandor-afrikaban-bujkalhat-szokes-bunozo-uzletember-csalas/Nekem ezzel a fazonnal kapcsolatban nem is az b****a fel az agyam, hogy csalt pár száz milliót (úgy értem ennyivel tudják gyanúsítani), hanem valószínűleg ő az egyik, aki miatt egy látványos, fasza, turisztikai látványosságként is eladható vizes komplexum helyett egy betontömb került a Duna partra.
nagir
Ide a bökőt, hogy megvolt az eredeti terv (ami szerintem rohadt jól nézett ki), kiszámolták hozzá a tervezők, hogy mondjuk 100 milliárdból megcsinálható. Aztán az az 1-2 ember - köztük ez a fazon - csücsörített egyet, hogy akkor ebben mégis mi a buli, vagy emeljük duplára a költségvetést, vagy tervezzük át valami egyszerűbbre. És mivel a 100 milliárdból már amúgy is 200 milliárd lett a többi kísérő projekt miatt, és már súrolta a még NER által is eladható határt, ezért nem a költségvetés lett kétszeres, hanem lett egy betontömb.
Elképzelés, majd valóság három lépésben. Kicsit az ország tükre is. A harmadikat produkáljuk, de jó érzés elhitetni magunkkal, hogy úgy festünk, mint az első.
peterk2005
több mint 4 éve
index.hu/belfold/2021/02/22/balogh-sandor-afrikaban-bujkalhat-szokes-bunozo-uzletember-csalas/Nekem ezzel a fazonnal kapcsolatban nem is az b****a fel az agyam, hogy csalt pár száz milliót (úgy értem ennyivel tudják gyanúsítani), hanem valószínűleg ő az egyik, aki miatt egy látványos, fasza, turisztikai látványosságként is eladható vizes komplexum helyett egy betontömb került a Duna partra.
nagir
Ide a bökőt, hogy megvolt az eredeti terv (ami szerintem rohadt jól nézett ki), kiszámolták hozzá a tervezők, hogy mondjuk 100 milliárdból megcsinálható. Aztán az az 1-2 ember - köztük ez a fazon - csücsörített egyet, hogy akkor ebben mégis mi a buli, vagy emeljük duplára a költségvetést, vagy tervezzük át valami egyszerűbbre. És mivel a 100 milliárdból már amúgy is 200 milliárd lett a többi kísérő projekt miatt, és már súrolta a még NER által is eladható határt, ezért nem a költségvetés lett kétszeres, hanem lett egy betontömb.
Elképzelés, majd valóság három lépésben. Kicsit az ország tükre is. A harmadikat produkáljuk, de jó érzés elhitetni magunkkal, hogy úgy festünk, mint az első.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
index.hu/belfold/2021/02/22/balogh-sandor-afrikaban-bujkalhat-szokes-bunozo-uzletember-csalas/

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 4 éve
Amíg Orbán szalonzsidózik, de tömi pénzzel Slomóékat, jóban van Izraellel, a Fidesz legfontosabb pozícióban vannak zsidó származású emberek, és miniszterelnöksége alatt nincs számottevő antiszemita attrocitás Magyarországon, amíg tele a Fidesz melegekkel, és amíg ő maga meg effektíve részben cigány származású, addig egy haszonlevű embernek se kell a Fidesz náciveszélyétől paráznia.Hitlert miben akadályozta az, hogy negyed részt zsidó, vagy az, hogy olyan messze volt az északi árja faj-tól, mint Berlin Jeruzsálemtől?
Sobri Jóska
Véleményem szerint OV-t az EU tagságunk tartja távol attól, hogy a jelenleginél is több ismérvet emeljen be a NER-be a klasszikus fasiszta diktatúrákból. Szóval én annyira nem vagyok nyugodt. Pedig se zsidó se cigány nem vagyok.
több mint 4 éve
Elég "ál" ez az antifa hozzáállásod.orbán mikor kellett simán együttműködött és finanszírozta a miépet a magyar fórum alapítványt, borházat stb állami pénzeket juttatott nekik a sajtójukba és a többi és a többi.Sajnálom ha te se látod mi a különbség egy zseniális, erkölcs- és elvnélküli hatalomtechnikus, és agyhalott, zsigerből gyülölködő, cigányozó, zsidózó, buzizó nácik között.
A dolog szépsége, hogy akkor még élő nyilasok meg volksbundisták is voltak közöttük, nem ilyen nylon nácik.
ozibozi
Sobri Jóska
Egy vérjobbiikos, akitől te félsz, ugyanazért vér, amiért OV tolvaj geci. Nulla erkölcsi érzék.
Szóval ha az egyiknél bűn, a másiknál miért erény?
több mint 4 éve
Mert szerinted közli velük? 😊Próbálom elképzelni Putin és a többi szilovik arcát (pl Nikolaj Tokarev, Lavrov, etc), mikor Bandi közli velük, hogy Paks2 felmondva, coki.1. Bevezetik az eurót.Ejj de remek kis ellen-NER program ez. Megvan a migránsnak, a sorosnak, az EU-nak, a 25 év alatti adómentességnek, a 4 év alatt felfutó 13. havi nyugdíjnak is a párja. Plusz pár p*csán rúgjuk a tolvajokat. Nyerhetnek vele.
2. Bevezetik a rugalmas nyugdíjat, az emberek 35 év felett bármikor felvehetik.....
3. Négynapos munkahetet vezetnek be 2030-ra.
4. Magyarország-részvényt kap minden magyar,
5. Csatlakoznak az európai ügyészséghez.
6. Finn mintára alakítják át az oktatási rendszert, megszüntetik a Kliket,
7 Paks 2 szerződéseit felmondják, a szélerőműveknek zöld utat adnak,
8. Brit és osztrák mintára megreformálják az egészségügyet.
9. Elszámoltatják a NER bűnöseit,
10. Büntethetővé teszik, ha egy politikusnak nem valós a vagyonnyilatkozata.
MC12
peterk2005
Amadeus
Nem azt mondtam, hogy ez egy jó program, azt meg végképp nem, hogy meg is csinálják majd. 😊 Csak annyit mondtam, hogy ez pont egy olyan program, amivel manapság idehaza nyerni lehet a Fidesz ellen. Ugyanazok az elemek, ugyanazok a zsigeri reflexekre épülő frázisok, amikkel a Fidesz is nyer, csak ez ellenzéki fülekre hangolva.
És felhívom a figyelmet az "ellen-NER" jelzőre. 😊 Ha nekem tetsző lenne a program, arra az "anti-NER" jelzőt írtam volna. 😊 Én utóbbit akarom, nem egy ellen-NER-t (ami ugyanaz pepitában, csak más dumálja bele a fülekbe, és más szereplőkkel játsszák).
Az már más kérdés, hogy 12 év NER után egy ellen-NER-t is simán jobbnak gondolok, mint hagyni régit. Ezerszer leírtam az okát, hogy miért gondolom így. Szerintem ebben k***ra igazam is van amúgy. 😊 Ha ezek az opciók, akkor tényleg a NER-ek csereberélgetése a legjobb lehetséges döntés, az tud a legkevesebbet ártani.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
Az általad maffiakormánynak tartott csapat tényleg ilyen jellemzőkkel rendelkezne? Asszem ezt hívják vágyvezérelt gondolkodásnak 😊1. Fidesz: nem meggyőződésből, hanem politikai érdekektől vezérelve gyűlölködik.az eszmeileg liberális, gazdaságilag neoliberális, thatcherista fideszes
2. Jobbik: nem meggyőződésből, hanem politikai érdekektől vezérelve néppártosodik.
Nos, egy haszonelvű választópolgár – amilyen te is vagy, aki elutasítja a széljobbereket – csakis a 2. opciót választhatja.
(A magam részéről „örömmel” senkire nem fogok szavazni.)
nagylaza
Sobri Jóska
több mint 4 éve
1. Fidesz: nem meggyőződésből, hanem politikai érdekektől vezérelve gyűlölködik.Ahogy érzed úgy relativizálhatod.
2. Jobbik: nem meggyőződésből, hanem politikai érdekektől vezérelve néppártosodik.
Nos, egy haszonelvű választópolgár – amilyen te is vagy, aki elutasítja a széljobbereket – csakis a 2. opciót választhatja.
nagylaza
Ha neked beveszi a gyomrod, hogy echte nácikra szavazz a te dolgod.
Nem kell senki felé se elszámolnod vele.
Én nem a politikai haszonszerzésből széljobbereket utasítom el, hanem azokat az agyhalottakat, akik őszintén cigányoznak, zsidóznak, buziznak. A politikában is, politikán kívül is.
Amíg Orbán szalonzsidózik, de tömi pénzzel Slomóékat, jóban van Izraellel, a Fidesz legfontosabb pozícióban vannak zsidó származású emberek, és miniszterelnöksége alatt nincs számottevő antiszemita attrocitás Magyarországon, amíg tele a Fidesz melegekkel, és amíg ő maga meg effektíve részben cigány származású, addig egy haszonlevű embernek se kell a Fidesz náciveszélyétől paráznia.
Nekem szimpatikusabb az eszmeileg liberális, gazdaságilag neoliberális, thatcherista fideszes, aki hatalomtechnikából faszságokat beszél, magát kereszténynek meg konzervatívnak hazudja, mint az agyhalott fasz náci, aki hatalomtechnikából eljátsza a néppártosodó jófiút.
Hidd el, ez a pragmatikus haszonelvű logika, nem az, amit te, aki nem is tartod magad utilitaristának, annak gondolsz.
De ízlések és pofonok...
És a magam részéről örömmel szavazok akár a Fideszre, akár az MKKP-re, de a Jobbikra az életben nem szavaznék még orrbefogva se.
Azért legyen az embernek minimális tartása.
Persze igény szerint.
Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska
több mint 4 éve
1. Fidesz: nem meggyőződésből, hanem politikai érdekektől vezérelve gyűlölködik."Féle".Ne idegelj... Schneider, azaz Sneider Tamás már nincs a Jobbikban:Lehet nem jó, de még mindig a legjobb.Ezzel szemben a Fidesz: hatalmasra duzzasztott állam, egyre alacsonyabb hatásfok + csorbított magánjogok. Te tudod...Most komolyan nem értem hogy jön az én párt preferenciáim ahhoz, hogy mit nyilatkoztatott ki ma az egyik ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Nem tök mindegy? Szerintem fontosabb arról beszélni, hogy mit kinal az ellenzék, és az milyen, minthogy MC12 kire szavaz. Az elsőnek van relevenciája az ország szempontjából a másodiknak kurvara nincs 😊 egyébként ha már kérded nincs ma olyan párt akire jó érzéssel tudnék szavazni mert alapvetően kis de hatékonyan szabályzó állam- alacsony adó - széles magánjogok párti vagyok ezt meg nem akarja egyik sem. Úgyhogy én - mint sok millió szavazó - a befogott orrú szavazó vagyok uszkve 20 -25 éve szigorúan a gazdasági érdekeim mentén.Mi kellene ahhoz, hogy ne a Fideszre szavazz? Megelégszem három-négy ponttal. (Az nem ér, hogy OV legyen a DK elnöke.)Irtak egy 13 oldalas tanulmányt és most essek hasra? Beidézzem az MSZP vagy Fidesz (2010 előtti) korábbi írásait arról hogy mennyire kell az euró és mindenképpen be kell vezetni? Aztàn mégse vezették. Ezzel nem azt mondom, hogy nem vezetnék be ők sem ha hatalomra kerülnének, de engem ezzel egyetlen párt se győzne meg, hogy rá szavazzak. Annyira banális és elkoptatott ígéret. Egy polcon van a “megreformáljuk az egészségügyet “ és az “elszámoltatjuk a bűnösöket” bullshittel.Ennél azért kicsit komplikáltabb a helyzet, és akkor most lássuk csak az 1. pontodat:Nem nem. Megérdemli a jövő évi kormányváltó erő, hogy jobban is megnézzük ezeket a bejelentéseket (Fegyőr mondta, hogy számít azok szavazatára is akik ma még nem őket támogatják szóval ez most tök legális 😊 )24.hu/belfold/2021/02/21/fekete-gyor-andras-momentum-miniszterelnok-jelolt/nevetséges
VvAlekosz
Amadeus
1. Bevezetik az eurót. - oké, 20 éve hallgatom, megígérte 4 különböző miniszterelnök mégis Szent István van a pénztárcámban, haladjunk.
2. Bevezetik a rugalmas nyugdíjat, az emberek 35 év felett bármikor felvehetik az egyéni nyugdíjszámlánkon lévő összeg egy bizonyos százalékát. - ezt nehéz kommentálni, abban az országban, ahol mire elérsz a nyugdíjig, a nyugdíjad amúgy se ér szart se, ha nem kerestél elég jól életed során, mest meg még el is költheted előre. Remek ötlet. Az egyik cikkben benne volt, hogy bármire lehet költeni, például egy év szünetre és utazásra, hát megnézem az Audi gyári munkást amikor bejelenti hogy sziasztok megy Tenerifére egy évre, majd jön. 😊 nem is beszélve a költségvetési vonzatáról. Nyilván marhaság.
3. Négynapos munkahetet vezetnek be 2030-ra. - ez nem hülyeség, de alapvetően piaci kérdés, nem állami. Örülök amúgy hogy Fegyőr is alapból 2 ciklusra tervez. így nehéz ugye számonkérni bármit az elsőben 😊
4. Magyarország-részvényt kap minden magyar, a norvég mintához hasonlóan tulajdonossá teszik az embereket az állami tulajdonú cégekben. - Na ez a legnagyobb parasztvakítás az egészben. Osztalékot kapna a nyereségből az istenadta. Megnéztem mennyi ilyen típusú nyeresége volt az államnak legutóbb (korona előtt): 78 milliárd. Szóval ha minden magyar állampolgár kap, akkor az kemény 7.800 forint egy évre. De azóta az állam a MOL meg Richter részvényeit odaadta az oktatási alapítványoknak, szóval az inkább 30 milliárd környéke lesz, azaz 3.000 forint. Mínusz osztalékadó. Annyi kínzó kérdés van ehhez, hogy inkább abba is hagyom
5. Csatlakoznak az európai ügyészséghez. - Politikai döntés, ezt értem, oké, szívük rajta.
6. Finn mintára alakítják át az oktatási rendszert, megszüntetik a Kliket, visszaadják az irányítást a tanárokat, akik sokat fognak keresni. - Ez annyira demagóg, hogy Orbán is megnyalja a 10 újját. Nem tudják vajon, hogy nem csak azért nincs nálunk finn oktatás, mert mocskosorbán, hanem mert a tanáraink nem e-szerint tanultak tanítani? Megnézném, ahogy a most 60 éves volt középiskolai matek tanárom, aki egy igazi rohadt geci volt mint ember, most majd a Momentum kormány 2. évében megváltozik és hirtelen asszertív lesz meg finn módszer. Azbazmeg. Egy ilyen átállás kb. 10-15 év ha mindenki támogatja és minden pakkra megy. Én örülnék a legjobban ha ilyen lenne, de ha az elmúlt 30 évben nem volt erre konszenzus, akkor miért most lenne? Még ez a legnormálisabb pont amúgy a listában.
Paks 2 szerződéseit felmondják, a szélerőműveknek zöld utat adnak, évente 100 ezer lakás energetikai korszerűsítését vállalják, 2035-től pedig kizárólag elektromos autókat engednek forgalomba hozni. Magyarországot Közép-Európa legzöldebb országává teszik. - Huh, hát oké. Ezek csak így mennek, felmondjuk, felújítjuk nem engedélyezzük legzöldebb. Csak a 100 ezer lakás korszerűsítése évi 500 milliárd (ha átlagosan 5 millióval számolunk) A nyugdíj bulival együtt az már egészséges méretű lyuk a költségvetésen.
Brit és osztrák mintára megreformálják az egészségügyet. - Fölcsapták a "mit szokás ígérni egy kampányban?" nagykönyvet, de a bevezetőn nem jutottak túl?
Elszámoltatják a NER bűnöseit, megakadályozni az ellopott vagyonok és a bűnözők kimenekítését. - Ez tipikusan az a pont, amiről nem mondjuk meg hogyan, nehogy a gaz fideszesek felkészüljenek és meglephessük őket 😀😀😀DDDD de szavazz ránk és majd UTÁNA megmondjuk. Mintha valaki már mondott volna ilyet.....ja igen 2009-ben a Fidesz, az is milyen jól sikerült 😊
Büntethetővé teszik, ha egy politikusnak nem valós a vagyonnyilatkozata. - Na ezt támogatom, nagyon helyes lenne.
Szóval egy valag színes lufi, de olyan marginális, kevés embert érintő kérdésekre, mint hogy mi lesz a CSOK-al? A családi adókedvezménnyel? Az egykulcsos szja-val? Emelik-e a családi pótlékot? ÁFA? - ezekre sajnos nem maradt idő. De lesz 3000 forint osztalék.
MC12
momentum.hu/wp-content/uploads/2017/10/euro-elemzes.pdf
Persze, mondhatnák azt is, hogy "folytatjuk"! Pontosabban: "elkezdjük"!
nagylaza
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
Ráadásul ha az állam hatásfoka alacsony, az növeli a magánjogokat, nem csorbítja.
És hozzájuk se szemkilövetés, se cigánygyilkosságok nem kapcsolódnak.
Én liberális kapitalistaként simán tudok Orbánra szavazni, bár privát profitszerzésre használja a meghackelt demokráciát.
Még Gyurcsányra is tudnék bizonyos konstellációban. Vagy Karácsonyra, Dobrevre akár Fekete-Győrre.
Ők racionális politikusok, olyanok, amilyenek.
De a Jobbikra, Schneider féle skinheadvezérekre, gárdista, fasiszta, náci, kurucinfós, ténylegesen cigányozó, antiszemita, homofób agyhalottakra soha nem tudnék. Ugyanis a Jobbik, a jobbikosok nagy része valóban ilyen, nem olyan, aki csak haszonszerzésből eljátsza a migráns- vagy Sorosellenest.
Ez óriási különbség.
Sobri Jóska
hang.hu/belfold/2021/02/17/a-volt-jobbik-elnok-is-csatlakozott-bencsik-janos-mozgalmahoz/
Jöhet az újratervezés.
nagylaza
Szerinted az antiszemitizmus, cigánygyűlölet, homofóbia elmúlik, ha felkarol Gyurcsány vagy a Momentum? Vagy a Fidesz? Vagy ha vlogger leszel?
Rühellheted Orbánt, de ne mosdasd a nácikat, a Jobbikot, az egykori és jelenlegi jobbikosokat.
És biztos örömmel szavazol rájuk, csakhogy ne Orbánék lopjanak, hanem mások.
Taps.
Sobri Jóska
több mint 4 éve
", de ne mosdasd a nácikat, a Jobbikot, az egykori és jelenlegi jobbikosokat."és akkor miépeseket sem
erre reagáltam.
ezekkel ahogy írtad nincs semmilyen együttműködés, nem kívánságműsor, hogy egyszer lehet máskor meg nem, és megmagyarázzuk, hogy a szalonzsidózás cinkosan összekacsintva még belefér, akár a tévékben is, de részegen facebookot kommentálni már nem.
cinikus hatalomgyakorlásból sem fér bele, pont ahogy később fordítva a cicát simogatás sem
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
orbán mikor kellett simán együttműködött és finanszírozta a miépet a magyar fórum alapítványt, borházat stb állami pénzeket juttatott nekik a sajtójukba és a többi és a többi.Sajnálom ha te se látod mi a különbség egy zseniális, erkölcs- és elvnélküli hatalomtechnikus, és agyhalott, zsigerből gyülölködő, cigányozó, zsidózó, buzizó nácik között.
A dolog szépsége, hogy akkor még élő nyilasok meg volksbundisták is voltak közöttük, nem ilyen nylon nácik.
ozibozi
több mint 4 éve
orbán mikor kellett simán együttműködött és finanszírozta a miépet a magyar fórum alapítványt, borházat stb állami pénzeket juttatott nekik a sajtójukba és a többi és a többi.A dolog szépsége, hogy akkor még élő nyilasok meg volksbundisták is voltak közöttük, nem ilyen nylon nácik.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
"Féle".Ne idegelj... Schneider, azaz Sneider Tamás már nincs a Jobbikban:Lehet nem jó, de még mindig a legjobb.Ezzel szemben a Fidesz: hatalmasra duzzasztott állam, egyre alacsonyabb hatásfok + csorbított magánjogok. Te tudod...Most komolyan nem értem hogy jön az én párt preferenciáim ahhoz, hogy mit nyilatkoztatott ki ma az egyik ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Nem tök mindegy? Szerintem fontosabb arról beszélni, hogy mit kinal az ellenzék, és az milyen, minthogy MC12 kire szavaz. Az elsőnek van relevenciája az ország szempontjából a másodiknak kurvara nincs 😊 egyébként ha már kérded nincs ma olyan párt akire jó érzéssel tudnék szavazni mert alapvetően kis de hatékonyan szabályzó állam- alacsony adó - széles magánjogok párti vagyok ezt meg nem akarja egyik sem. Úgyhogy én - mint sok millió szavazó - a befogott orrú szavazó vagyok uszkve 20 -25 éve szigorúan a gazdasági érdekeim mentén.Mi kellene ahhoz, hogy ne a Fideszre szavazz? Megelégszem három-négy ponttal. (Az nem ér, hogy OV legyen a DK elnöke.)Irtak egy 13 oldalas tanulmányt és most essek hasra? Beidézzem az MSZP vagy Fidesz (2010 előtti) korábbi írásait arról hogy mennyire kell az euró és mindenképpen be kell vezetni? Aztàn mégse vezették. Ezzel nem azt mondom, hogy nem vezetnék be ők sem ha hatalomra kerülnének, de engem ezzel egyetlen párt se győzne meg, hogy rá szavazzak. Annyira banális és elkoptatott ígéret. Egy polcon van a “megreformáljuk az egészségügyet “ és az “elszámoltatjuk a bűnösöket” bullshittel.Ennél azért kicsit komplikáltabb a helyzet, és akkor most lássuk csak az 1. pontodat:Nem nem. Megérdemli a jövő évi kormányváltó erő, hogy jobban is megnézzük ezeket a bejelentéseket (Fegyőr mondta, hogy számít azok szavazatára is akik ma még nem őket támogatják szóval ez most tök legális 😊 )24.hu/belfold/2021/02/21/fekete-gyor-andras-momentum-miniszterelnok-jelolt/nevetséges
VvAlekosz
Amadeus
1. Bevezetik az eurót. - oké, 20 éve hallgatom, megígérte 4 különböző miniszterelnök mégis Szent István van a pénztárcámban, haladjunk.
2. Bevezetik a rugalmas nyugdíjat, az emberek 35 év felett bármikor felvehetik az egyéni nyugdíjszámlánkon lévő összeg egy bizonyos százalékát. - ezt nehéz kommentálni, abban az országban, ahol mire elérsz a nyugdíjig, a nyugdíjad amúgy se ér szart se, ha nem kerestél elég jól életed során, mest meg még el is költheted előre. Remek ötlet. Az egyik cikkben benne volt, hogy bármire lehet költeni, például egy év szünetre és utazásra, hát megnézem az Audi gyári munkást amikor bejelenti hogy sziasztok megy Tenerifére egy évre, majd jön. 😊 nem is beszélve a költségvetési vonzatáról. Nyilván marhaság.
3. Négynapos munkahetet vezetnek be 2030-ra. - ez nem hülyeség, de alapvetően piaci kérdés, nem állami. Örülök amúgy hogy Fegyőr is alapból 2 ciklusra tervez. így nehéz ugye számonkérni bármit az elsőben 😊
4. Magyarország-részvényt kap minden magyar, a norvég mintához hasonlóan tulajdonossá teszik az embereket az állami tulajdonú cégekben. - Na ez a legnagyobb parasztvakítás az egészben. Osztalékot kapna a nyereségből az istenadta. Megnéztem mennyi ilyen típusú nyeresége volt az államnak legutóbb (korona előtt): 78 milliárd. Szóval ha minden magyar állampolgár kap, akkor az kemény 7.800 forint egy évre. De azóta az állam a MOL meg Richter részvényeit odaadta az oktatási alapítványoknak, szóval az inkább 30 milliárd környéke lesz, azaz 3.000 forint. Mínusz osztalékadó. Annyi kínzó kérdés van ehhez, hogy inkább abba is hagyom
5. Csatlakoznak az európai ügyészséghez. - Politikai döntés, ezt értem, oké, szívük rajta.
6. Finn mintára alakítják át az oktatási rendszert, megszüntetik a Kliket, visszaadják az irányítást a tanárokat, akik sokat fognak keresni. - Ez annyira demagóg, hogy Orbán is megnyalja a 10 újját. Nem tudják vajon, hogy nem csak azért nincs nálunk finn oktatás, mert mocskosorbán, hanem mert a tanáraink nem e-szerint tanultak tanítani? Megnézném, ahogy a most 60 éves volt középiskolai matek tanárom, aki egy igazi rohadt geci volt mint ember, most majd a Momentum kormány 2. évében megváltozik és hirtelen asszertív lesz meg finn módszer. Azbazmeg. Egy ilyen átállás kb. 10-15 év ha mindenki támogatja és minden pakkra megy. Én örülnék a legjobban ha ilyen lenne, de ha az elmúlt 30 évben nem volt erre konszenzus, akkor miért most lenne? Még ez a legnormálisabb pont amúgy a listában.
Paks 2 szerződéseit felmondják, a szélerőműveknek zöld utat adnak, évente 100 ezer lakás energetikai korszerűsítését vállalják, 2035-től pedig kizárólag elektromos autókat engednek forgalomba hozni. Magyarországot Közép-Európa legzöldebb országává teszik. - Huh, hát oké. Ezek csak így mennek, felmondjuk, felújítjuk nem engedélyezzük legzöldebb. Csak a 100 ezer lakás korszerűsítése évi 500 milliárd (ha átlagosan 5 millióval számolunk) A nyugdíj bulival együtt az már egészséges méretű lyuk a költségvetésen.
Brit és osztrák mintára megreformálják az egészségügyet. - Fölcsapták a "mit szokás ígérni egy kampányban?" nagykönyvet, de a bevezetőn nem jutottak túl?
Elszámoltatják a NER bűnöseit, megakadályozni az ellopott vagyonok és a bűnözők kimenekítését. - Ez tipikusan az a pont, amiről nem mondjuk meg hogyan, nehogy a gaz fideszesek felkészüljenek és meglephessük őket 😀😀😀DDDD de szavazz ránk és majd UTÁNA megmondjuk. Mintha valaki már mondott volna ilyet.....ja igen 2009-ben a Fidesz, az is milyen jól sikerült 😊
Büntethetővé teszik, ha egy politikusnak nem valós a vagyonnyilatkozata. - Na ezt támogatom, nagyon helyes lenne.
Szóval egy valag színes lufi, de olyan marginális, kevés embert érintő kérdésekre, mint hogy mi lesz a CSOK-al? A családi adókedvezménnyel? Az egykulcsos szja-val? Emelik-e a családi pótlékot? ÁFA? - ezekre sajnos nem maradt idő. De lesz 3000 forint osztalék.
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
Ráadásul ha az állam hatásfoka alacsony, az növeli a magánjogokat, nem csorbítja.
Én liberális kapitalistaként simán tudok Orbánra szavazni, bár privát profitszerzésre használja a meghackelt demokráciát.
Még Gyurcsányra is tudnék bizonyos konstellációban. Vagy Karácsonyra, Dobrevre akár Fekete-Győrre.
De a Jobbikra, Schneider féle skinheadvezérekre, gárdista, fasiszta, náci, kurucinfós, ténylegesen cigányozó, antiszemita, homofób agyhalottakra soha nem tudnék. Ugyanis a Jobbik, a jobbikosok nagy része valóban ilyen, nem olyan, aki csak haszonszerzésből eljátsza a migráns- vagy Sorosellenest.
Ez óriási különbség.
Sobri Jóska
hang.hu/belfold/2021/02/17/a-volt-jobbik-elnok-is-csatlakozott-bencsik-janos-mozgalmahoz/
Jöhet az újratervezés.
nagylaza
Szerinted az antiszemitizmus, cigánygyűlölet, homofóbia elmúlik, ha felkarol Gyurcsány vagy a Momentum? Vagy a Fidesz? Vagy ha vlogger leszel?
Rühellheted Orbánt, de ne mosdasd a nácikat, a Jobbikot, az egykori és jelenlegi jobbikosokat.
És biztos örömmel szavazol rájuk, csakhogy ne Orbánék lopjanak, hanem mások.
Taps.
több mint 4 éve
Ne idegelj... Schneider, azaz Sneider Tamás már nincs a Jobbikban:Lehet nem jó, de még mindig a legjobb.Ezzel szemben a Fidesz: hatalmasra duzzasztott állam, egyre alacsonyabb hatásfok + csorbított magánjogok. Te tudod...Most komolyan nem értem hogy jön az én párt preferenciáim ahhoz, hogy mit nyilatkoztatott ki ma az egyik ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Nem tök mindegy? Szerintem fontosabb arról beszélni, hogy mit kinal az ellenzék, és az milyen, minthogy MC12 kire szavaz. Az elsőnek van relevenciája az ország szempontjából a másodiknak kurvara nincs 😊 egyébként ha már kérded nincs ma olyan párt akire jó érzéssel tudnék szavazni mert alapvetően kis de hatékonyan szabályzó állam- alacsony adó - széles magánjogok párti vagyok ezt meg nem akarja egyik sem. Úgyhogy én - mint sok millió szavazó - a befogott orrú szavazó vagyok uszkve 20 -25 éve szigorúan a gazdasági érdekeim mentén.Mi kellene ahhoz, hogy ne a Fideszre szavazz? Megelégszem három-négy ponttal. (Az nem ér, hogy OV legyen a DK elnöke.)Irtak egy 13 oldalas tanulmányt és most essek hasra? Beidézzem az MSZP vagy Fidesz (2010 előtti) korábbi írásait arról hogy mennyire kell az euró és mindenképpen be kell vezetni? Aztàn mégse vezették. Ezzel nem azt mondom, hogy nem vezetnék be ők sem ha hatalomra kerülnének, de engem ezzel egyetlen párt se győzne meg, hogy rá szavazzak. Annyira banális és elkoptatott ígéret. Egy polcon van a “megreformáljuk az egészségügyet “ és az “elszámoltatjuk a bűnösöket” bullshittel.Ennél azért kicsit komplikáltabb a helyzet, és akkor most lássuk csak az 1. pontodat:Nem nem. Megérdemli a jövő évi kormányváltó erő, hogy jobban is megnézzük ezeket a bejelentéseket (Fegyőr mondta, hogy számít azok szavazatára is akik ma még nem őket támogatják szóval ez most tök legális 😊 )24.hu/belfold/2021/02/21/fekete-gyor-andras-momentum-miniszterelnok-jelolt/nevetséges
VvAlekosz
Amadeus
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
Ez óriási különbség.
Sobri Jóska
Jöhet az újratervezés.
több mint 4 éve
Lehet nem jó, de még mindig a legjobb.Ezzel szemben a Fidesz: hatalmasra duzzasztott állam, egyre alacsonyabb hatásfok + csorbított magánjogok. Te tudod...Most komolyan nem értem hogy jön az én párt preferenciáim ahhoz, hogy mit nyilatkoztatott ki ma az egyik ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Nem tök mindegy? Szerintem fontosabb arról beszélni, hogy mit kinal az ellenzék, és az milyen, minthogy MC12 kire szavaz. Az elsőnek van relevenciája az ország szempontjából a másodiknak kurvara nincs 😊 egyébként ha már kérded nincs ma olyan párt akire jó érzéssel tudnék szavazni mert alapvetően kis de hatékonyan szabályzó állam- alacsony adó - széles magánjogok párti vagyok ezt meg nem akarja egyik sem. Úgyhogy én - mint sok millió szavazó - a befogott orrú szavazó vagyok uszkve 20 -25 éve szigorúan a gazdasági érdekeim mentén.Mi kellene ahhoz, hogy ne a Fideszre szavazz? Megelégszem három-négy ponttal. (Az nem ér, hogy OV legyen a DK elnöke.)Irtak egy 13 oldalas tanulmányt és most essek hasra? Beidézzem az MSZP vagy Fidesz (2010 előtti) korábbi írásait arról hogy mennyire kell az euró és mindenképpen be kell vezetni? Aztàn mégse vezették. Ezzel nem azt mondom, hogy nem vezetnék be ők sem ha hatalomra kerülnének, de engem ezzel egyetlen párt se győzne meg, hogy rá szavazzak. Annyira banális és elkoptatott ígéret. Egy polcon van a “megreformáljuk az egészségügyet “ és az “elszámoltatjuk a bűnösöket” bullshittel.Ennél azért kicsit komplikáltabb a helyzet, és akkor most lássuk csak az 1. pontodat:Nem nem. Megérdemli a jövő évi kormányváltó erő, hogy jobban is megnézzük ezeket a bejelentéseket (Fegyőr mondta, hogy számít azok szavazatára is akik ma még nem őket támogatják szóval ez most tök legális 😊 )24.hu/belfold/2021/02/21/fekete-gyor-andras-momentum-miniszterelnok-jelolt/nevetséges
VvAlekosz
Amadeus
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
Ez óriási különbség.
több mint 4 éve
Ezzel szemben a Fidesz: hatalmasra duzzasztott állam, egyre alacsonyabb hatásfok + csorbított magánjogok. Te tudod...Most komolyan nem értem hogy jön az én párt preferenciáim ahhoz, hogy mit nyilatkoztatott ki ma az egyik ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Nem tök mindegy? Szerintem fontosabb arról beszélni, hogy mit kinal az ellenzék, és az milyen, minthogy MC12 kire szavaz. Az elsőnek van relevenciája az ország szempontjából a másodiknak kurvara nincs 😊 egyébként ha már kérded nincs ma olyan párt akire jó érzéssel tudnék szavazni mert alapvetően kis de hatékonyan szabályzó állam- alacsony adó - széles magánjogok párti vagyok ezt meg nem akarja egyik sem. Úgyhogy én - mint sok millió szavazó - a befogott orrú szavazó vagyok uszkve 20 -25 éve szigorúan a gazdasági érdekeim mentén.Mi kellene ahhoz, hogy ne a Fideszre szavazz? Megelégszem három-négy ponttal. (Az nem ér, hogy OV legyen a DK elnöke.)Irtak egy 13 oldalas tanulmányt és most essek hasra? Beidézzem az MSZP vagy Fidesz (2010 előtti) korábbi írásait arról hogy mennyire kell az euró és mindenképpen be kell vezetni? Aztàn mégse vezették. Ezzel nem azt mondom, hogy nem vezetnék be ők sem ha hatalomra kerülnének, de engem ezzel egyetlen párt se győzne meg, hogy rá szavazzak. Annyira banális és elkoptatott ígéret. Egy polcon van a “megreformáljuk az egészségügyet “ és az “elszámoltatjuk a bűnösöket” bullshittel.Ennél azért kicsit komplikáltabb a helyzet, és akkor most lássuk csak az 1. pontodat:Nem nem. Megérdemli a jövő évi kormányváltó erő, hogy jobban is megnézzük ezeket a bejelentéseket (Fegyőr mondta, hogy számít azok szavazatára is akik ma még nem őket támogatják szóval ez most tök legális 😊 )24.hu/belfold/2021/02/21/fekete-gyor-andras-momentum-miniszterelnok-jelolt/nevetséges
VvAlekosz
Amadeus
MC12
nagylaza
MC12
nagylaza
MC12
több mint 4 éve
Próbálom elképzelni Putin és a többi szilovik arcát (pl Nikolaj Tokarev, Lavrov, etc), mikor Bandi közli velük, hogy Paks2 felmondva, coki.1. Bevezetik az eurót.Ejj de remek kis ellen-NER program ez. Megvan a migránsnak, a sorosnak, az EU-nak, a 25 év alatti adómentességnek, a 4 év alatt felfutó 13. havi nyugdíjnak is a párja. Plusz pár p*csán rúgjuk a tolvajokat. Nyerhetnek vele.
2. Bevezetik a rugalmas nyugdíjat, az emberek 35 év felett bármikor felvehetik.....
3. Négynapos munkahetet vezetnek be 2030-ra.
4. Magyarország-részvényt kap minden magyar,
5. Csatlakoznak az európai ügyészséghez.
6. Finn mintára alakítják át az oktatási rendszert, megszüntetik a Kliket,
7 Paks 2 szerződéseit felmondják, a szélerőműveknek zöld utat adnak,
8. Brit és osztrák mintára megreformálják az egészségügyet.
9. Elszámoltatják a NER bűnöseit,
10. Büntethetővé teszik, ha egy politikusnak nem valós a vagyonnyilatkozata.
MC12
peterk2005
több mint 4 éve
szvsz komolytalan egyáltalán programokról vitatkozni vagy számon ebben a közegben, pont azt kell mondani ami a győzelemhez kell, utána meg kisöpörni ezeket. ahogy az igazmondó juhászunk hivatalosan is mondta, nem számít hogy mit mondok, csak az a fontos amit teszek.
pont így kell tenni ellene.
sárkány ellen sárkányfű