Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Ez a szájeres sztorival említhető csak egy lapon, egészen félelmetes, bár lalitól nem is igazán várt mást az emberSzerintem korban lehet, hogy ott vagy, hogy emlekezz a remek UBORKA cimu politikai bab parodiara a kozteverol. Szvsz az utobbi 1-2 ev termeset nagyon szepen meg lehetne babositani ismet. Valaki megcsinalna, millios nezettsegu youtube videok lennenek. Kepzeld el ahogyan elbabozzak az adriai koko turat vagy szajer ereszes menekuleset 😀
r.baggio
(Orban meg Torgyan is szenzacios ebben 😀 - Most megneztem ezt a 7 percest az EU-s csatlakozasrol, szakadok b+ 😀)
Szerkesztette: undisputedly
több mint 4 éve
Viszonylag stabilan hozza a Hajdú-Bihari 1-es körzetet 😊 és ez elég is.még csak nem is ő vitte, inkább SzP volt benne nagyon. amúgy azzal a Debrecen nagyon jól jár, mert a gyár olyan követeléseket fogalmazott meg, aminek teljesítésével a város nagyon durván fejlődik (ha már csak azt említem meg, hogy oktatásban milyen elvárások voltak ).
Egyébként egészen érdekes, hogy mennyire leszarják az ügyeit Debrecenben, nemrég voltam ott tárgyalni szokásos ügyfelekkel, és mosolygtak rajta, "jó hát Lajos ilyen - de idehozta a BMW-t" .
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
A fémkupak mindent visz:Ez nem tudom ide vagy a vicc topikba kívánkozik inkább:Viszonylag stabilan hozza a Hajdú-Bihari 1-es körzetet 😊 és ez elég is.
hvg.hu/itthon/20210218_Svajci_bankokba_is_elment_Kosa_Lajos_az_orokosnovel?fbclid=IwAR15SuPZbxvFO5iRp1bRZ31-JGWwts9AITCec9lAcSs0UuC9J1ykYXXV9A0
Kósa milyen funkciót tőlt be az állampártban?
Ha már azt tudjuk legalább, hogy "A jobboldali emberek erősebbek, szebbek, okosabbak, boldogabbak, és még a szexuális életük is jobb, mint a baloldaliaké""
Klaci79
Egyébként egészen érdekes, hogy mennyire leszarják az ügyeit Debrecenben, nemrég voltam ott tárgyalni szokásos ügyfelekkel, és mosolygtak rajta, "jó hát Lajos ilyen - de idehozta a BMW-t" . Ez a csengeri ügy meg annyira a századfordulós - Horthy - korszakos, Móricz-i világ beli, hogy én egyébként nagyon jól szórakozok rajta. Az "elvesztette közpénz jellegét" videóját bármikor megtudom nézni ha röhögni akarok. 😊
MC12
www.youtube.com/watch?v=9Cw7SzqhUwk
több mint 4 éve
Ez nem tudom ide vagy a vicc topikba kívánkozik inkább:Viszonylag stabilan hozza a Hajdú-Bihari 1-es körzetet 😊 és ez elég is.
hvg.hu/itthon/20210218_Svajci_bankokba_is_elment_Kosa_Lajos_az_orokosnovel?fbclid=IwAR15SuPZbxvFO5iRp1bRZ31-JGWwts9AITCec9lAcSs0UuC9J1ykYXXV9A0
Ha már azt tudjuk legalább, hogy "A jobboldali emberek erősebbek, szebbek, okosabbak, boldogabbak, és még a szexuális életük is jobb, mint a baloldaliaké""
Klaci79
Egyébként egészen érdekes, hogy mennyire leszarják az ügyeit Debrecenben, nemrég voltam ott tárgyalni szokásos ügyfelekkel, és mosolygtak rajta, "jó hát Lajos ilyen - de idehozta a BMW-t" . Ez a csengeri ügy meg annyira a századfordulós - Horthy - korszakos, Móricz-i világ beli, hogy én egyébként nagyon jól szórakozok rajta. Az "elvesztette közpénz jellegét" videóját bármikor megtudom nézni ha röhögni akarok. 😊
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
rokaur
876
Ez a szájeres sztorival említhető csak egy lapon, egészen félelmetes, bár lalitól nem is igazán várt mást az emberszájeres sztori legalább rokkenroll, gangbang, drog, menekülés 😀
r.baggio
Laller sztorija viszont félelmetes, részesedést kap egy bankból.... 😀
Valaki aki jobban követte, nem igazán értem mi volt P.Mária célja, mármint oké összekalapozol rengeteg pénzt aztán lelépsz de nekem úgy jön le mintha ő tényleg elhinné, hogy van ez az örökség?! Vagy ez még mindig a gyűjtögetés időszaka volt amikor elkapták?
több mint 4 éve
Ez a szájeres sztorival említhető csak egy lapon, egészen félelmetes, bár lalitól nem is igazán várt mást az ember

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Ez nem tudom ide vagy a vicc topikba kívánkozik inkább:hvg.hu/itthon/20210218_Svajci_bankokba_is_elment_Kosa_Lajos_az_orokosnovel?fbclid=IwAR15SuPZbxvFO5iRp1bRZ31-JGWwts9AITCec9lAcSs0UuC9J1ykYXXV9A0
több mint 4 éve
Nem akarom tudni.Gyula a Sárközi többújas regéket tudna erről mesélni. Mint a kifordított ‘bundakesztyű’;(21:11 Hír TvCsak nem Apáti a kamucsaládos?
Azért az finom hogy egy meleg táncosqrva, kamu családdal, mellette egy nyilas ivadék oldalán egy ezer fokos zsidóval lazán mocskolódik.
Ezek kedvükre libsiznek, zsidóznak betyárosan, pont ahogy kell, mindezt egy C kategóriás velkovics vilmos műsorában.
Finom demokraták. Úri fajták.
Mellesleg ez a nyominger persze még tanítani is fog. Ki tudja kinek a gyerekét, ha szerencsés vagy akkor nem a tiéd 😉
Szóljon a taps!
😕
ozibozi
nagylaza
ozibozi
több mint 4 éve
Gyula a Sárközi többújas regéket tudna erről mesélni. Mint a kifordított ‘bundakesztyű’;(21:11 Hír TvCsak nem Apáti a kamucsaládos?
Azért az finom hogy egy meleg táncosqrva, kamu családdal, mellette egy nyilas ivadék oldalán egy ezer fokos zsidóval lazán mocskolódik.
Ezek kedvükre libsiznek, zsidóznak betyárosan, pont ahogy kell, mindezt egy C kategóriás velkovics vilmos műsorában.
Finom demokraták. Úri fajták.
Mellesleg ez a nyominger persze még tanítani is fog. Ki tudja kinek a gyerekét, ha szerencsés vagy akkor nem a tiéd 😉
Szóljon a taps!
😕
ozibozi
nagylaza
több mint 4 éve
nyilván Vargától veszi át, ő a szakember. az sem véletlen, hogy a repülőn is Varga ül a folyosó túloldalán, hogy tudjanak beszélni útközben is.Ebből is látszik hogy jogász nem közgazdász 😊)))) viccet félretéve, persze, ő még ezt “tanulta” meg a Varga is ebben hisz.OV szerint a legfontosabb adat az államadósság ...eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekAz államadósság miatt? Nincs összefüggés. Az államadósság a 2010-és évek óta egy komolytalan adat. Szép dolog csökkenteni meg csúnya dolog növelni de alapvetően amíg a jegybankok meg az államok korlátlanul és következmény nélkül öntik a pénzt a piacokra teljesen tökmindegy a mértéke. Ha nem így lenne akkor az olaszok a görögök vagy a franciák (mindenhol nagyobb az államadósság mint nálunk) egyrészt csődbe mentek volna ( hogy az USA-t meg se említsük)másrészt érdekelné a szereplőket. De senkit nem érdekel. Ha meglódulna az infláció, amitől tartanak Amerikában, na az már egy érdekes helyzet lenne.
hvg.hu/gazdasag/20210217_allamadossag_aht
r.baggio
Én ezt nem szeretem, szeritnem ez egy hibás dolog hogy folyamatos pénzesővel tartják életben a gazdaságokat 2011-14 óta, de erről vitatkoztunk már itt néhányszor. Éppen ezért szerintem “cudar idők” nem lesznek mert nem érdeke senkinek, sőt mindenki ellenérdekelt. Lehet pár gyengébb negyedév még, de nem hiszek a nagyobb recesszióban egy 2007-9 szerinti válságban meg még úgyse.
MC12
csebi
Az a szitu ami most van teljesen új, ilyen típusú gazdaság kezelés (fiskális alkoholizmus) még nem volt világszinten, a japánok vannak ebben vagy 30 éve, ami hasonlít ehhez, de hogy ez globálisan mit okoz, azt nem tudjuk.
MC12
sztem idén már nem lesznek a németek sem annyira megengedőek az államadóssággal, nem véletlen, hogy a tavalyi költségvetésbe belerakták minden tételt, amit lehet, oda menjen mínuszba ne az ideibe.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 4 éve
Ebből is látszik hogy jogász nem közgazdász 😊)))) viccet félretéve, persze, ő még ezt “tanulta” meg a Varga is ebben hisz.OV szerint a legfontosabb adat az államadósság ...eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekAz államadósság miatt? Nincs összefüggés. Az államadósság a 2010-és évek óta egy komolytalan adat. Szép dolog csökkenteni meg csúnya dolog növelni de alapvetően amíg a jegybankok meg az államok korlátlanul és következmény nélkül öntik a pénzt a piacokra teljesen tökmindegy a mértéke. Ha nem így lenne akkor az olaszok a görögök vagy a franciák (mindenhol nagyobb az államadósság mint nálunk) egyrészt csődbe mentek volna ( hogy az USA-t meg se említsük)másrészt érdekelné a szereplőket. De senkit nem érdekel. Ha meglódulna az infláció, amitől tartanak Amerikában, na az már egy érdekes helyzet lenne.
r.baggio
Én ezt nem szeretem, szeritnem ez egy hibás dolog hogy folyamatos pénzesővel tartják életben a gazdaságokat 2011-14 óta, de erről vitatkoztunk már itt néhányszor. Éppen ezért szerintem “cudar idők” nem lesznek mert nem érdeke senkinek, sőt mindenki ellenérdekelt. Lehet pár gyengébb negyedév még, de nem hiszek a nagyobb recesszióban egy 2007-9 szerinti válságban meg még úgyse.
MC12
csebi
Az a szitu ami most van teljesen új, ilyen típusú gazdaság kezelés (fiskális alkoholizmus) még nem volt világszinten, a japánok vannak ebben vagy 30 éve, ami hasonlít ehhez, de hogy ez globálisan mit okoz, azt nem tudjuk.
több mint 4 éve
meg remélem ezt is olvastad ma:OV szerint a legfontosabb adat az államadósság ...De felelősséget vállalt érte, úgyhogy ez így korrekt.
csebi
r.baggio
"Erős növekedés, alacsony munkanélküliség, gyors digitális átalakulás, robusztus befektetések. Ezek vagyunk ma mi."
több mint 4 éve
OV szerint a legfontosabb adat az államadósság ...De felelősséget vállalt érte, úgyhogy ez így korrekt.
csebi

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
nem mindegy? ki lehet rakni úgyis olyan adatot, amilyet akarnak. legfeljebb jó pár részre azt mondják, hogy az nem adósság hanem kintlévőség vagy mittomén.kint van még az államadósságbarométer?OV szerint a legfontosabb adat az államadósság ...eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekAz államadósság miatt? Nincs összefüggés. Az államadósság a 2010-és évek óta egy komolytalan adat. Szép dolog csökkenteni meg csúnya dolog növelni de alapvetően amíg a jegybankok meg az államok korlátlanul és következmény nélkül öntik a pénzt a piacokra teljesen tökmindegy a mértéke. Ha nem így lenne akkor az olaszok a görögök vagy a franciák (mindenhol nagyobb az államadósság mint nálunk) egyrészt csődbe mentek volna ( hogy az USA-t meg se említsük)másrészt érdekelné a szereplőket. De senkit nem érdekel. Ha meglódulna az infláció, amitől tartanak Amerikában, na az már egy érdekes helyzet lenne.
r.baggio
MC12
csebi
Amadeus
több mint 4 éve
kint van még az államadósságbarométer?OV szerint a legfontosabb adat az államadósság ...eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekAz államadósság miatt? Nincs összefüggés. Az államadósság a 2010-és évek óta egy komolytalan adat. Szép dolog csökkenteni meg csúnya dolog növelni de alapvetően amíg a jegybankok meg az államok korlátlanul és következmény nélkül öntik a pénzt a piacokra teljesen tökmindegy a mértéke. Ha nem így lenne akkor az olaszok a görögök vagy a franciák (mindenhol nagyobb az államadósság mint nálunk) egyrészt csődbe mentek volna ( hogy az USA-t meg se említsük)másrészt érdekelné a szereplőket. De senkit nem érdekel. Ha meglódulna az infláció, amitől tartanak Amerikában, na az már egy érdekes helyzet lenne.
r.baggio
MC12
csebi
több mint 4 éve
Mint az elhunytak száma a covidnál?OV szerint a legfontosabb adat az államadósság ...eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekAz államadósság miatt? Nincs összefüggés. Az államadósság a 2010-és évek óta egy komolytalan adat. Szép dolog csökkenteni meg csúnya dolog növelni de alapvetően amíg a jegybankok meg az államok korlátlanul és következmény nélkül öntik a pénzt a piacokra teljesen tökmindegy a mértéke. Ha nem így lenne akkor az olaszok a görögök vagy a franciák (mindenhol nagyobb az államadósság mint nálunk) egyrészt csődbe mentek volna ( hogy az USA-t meg se említsük)másrészt érdekelné a szereplőket. De senkit nem érdekel. Ha meglódulna az infláció, amitől tartanak Amerikában, na az már egy érdekes helyzet lenne.
r.baggio
MC12
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
OV szerint a legfontosabb adat az államadósság ...eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekAz államadósság miatt? Nincs összefüggés. Az államadósság a 2010-és évek óta egy komolytalan adat. Szép dolog csökkenteni meg csúnya dolog növelni de alapvetően amíg a jegybankok meg az államok korlátlanul és következmény nélkül öntik a pénzt a piacokra teljesen tökmindegy a mértéke. Ha nem így lenne akkor az olaszok a görögök vagy a franciák (mindenhol nagyobb az államadósság mint nálunk) egyrészt csődbe mentek volna ( hogy az USA-t meg se említsük)másrészt érdekelné a szereplőket. De senkit nem érdekel. Ha meglódulna az infláció, amitől tartanak Amerikában, na az már egy érdekes helyzet lenne.
r.baggio
MC12
több mint 4 éve
Meglátjuk...Persze hogy összetettebb, de a te érveidnél (összetett, naivitás) még mindig egy (vagy több) fokkal jobb 😊Azért ez kicsit összetettebb... Ne hasonlítsuk már magunknat egy egyesült államokhoz, a mögötte lévő gazdasági teljesítményhez, de még olaszországhoz se...eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekAz államadósság miatt? Nincs összefüggés. Az államadósság a 2010-és évek óta egy komolytalan adat. Szép dolog csökkenteni meg csúnya dolog növelni de alapvetően amíg a jegybankok meg az államok korlátlanul és következmény nélkül öntik a pénzt a piacokra teljesen tökmindegy a mértéke. Ha nem így lenne akkor az olaszok a görögök vagy a franciák (mindenhol nagyobb az államadósság mint nálunk) egyrészt csődbe mentek volna ( hogy az USA-t meg se említsük)másrészt érdekelné a szereplőket. De senkit nem érdekel. Ha meglódulna az infláció, amitől tartanak Amerikában, na az már egy érdekes helyzet lenne.
r.baggio
MC12
"“cudar idők” nem lesznek mert nem érdeke senkinek, sőt mindenki ellenérdekelt."
Na ha a múltkor a naivitásról beszéltünk, akkor ehhez hogy viszonyuljunk? 😀
Lecsó
Portugáliából, Horvátországból vagy Belgiumból se szabad? Mind a mi környékünkön vagy felette van. Csak a magyar államadóság rút csúnya és bűnös ? 😊
Én örülnék ha baggionak igaza lenne, de szerintem nem lesz.
De mint Saints szurkoló azt tudom mondani hogy államadóság olyan mint a cap. Túlértékelt 😊))
MC12
Mivel átalakult az adósság szerkezete az elmúlt években, és inkább befelé vagyunk eladósodva, még akár kezelhető is lenne, csak kérdés, hogy milyen áron?
Szerkesztette: Lecsó
több mint 4 éve
Persze hogy összetettebb, de a te érveidnél (összetett, naivitás) még mindig egy (vagy több) fokkal jobb 😊Azért ez kicsit összetettebb... Ne hasonlítsuk már magunknat egy egyesült államokhoz, a mögötte lévő gazdasági teljesítményhez, de még olaszországhoz se...eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekAz államadósság miatt? Nincs összefüggés. Az államadósság a 2010-és évek óta egy komolytalan adat. Szép dolog csökkenteni meg csúnya dolog növelni de alapvetően amíg a jegybankok meg az államok korlátlanul és következmény nélkül öntik a pénzt a piacokra teljesen tökmindegy a mértéke. Ha nem így lenne akkor az olaszok a görögök vagy a franciák (mindenhol nagyobb az államadósság mint nálunk) egyrészt csődbe mentek volna ( hogy az USA-t meg se említsük)másrészt érdekelné a szereplőket. De senkit nem érdekel. Ha meglódulna az infláció, amitől tartanak Amerikában, na az már egy érdekes helyzet lenne.
r.baggio
MC12
"“cudar idők” nem lesznek mert nem érdeke senkinek, sőt mindenki ellenérdekelt."
Lecsó
Portugáliából, Horvátországból vagy Belgiumból se szabad? Mind a mi környékünkön vagy felette van. Csak a magyar államadóság rút csúnya és bűnös ? 😊
Én örülnék ha baggionak igaza lenne, de szerintem nem lesz.
De mint Saints szurkoló azt tudom mondani hogy államadóság olyan mint a cap. Túlértékelt 😊))
több mint 4 éve
Azért ez kicsit összetettebb... Ne hasonlítsuk már magunknat egy egyesült államokhoz, a mögötte lévő gazdasági teljesítményhez, de még olaszországhoz se...eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekAz államadósság miatt? Nincs összefüggés. Az államadósság a 2010-és évek óta egy komolytalan adat. Szép dolog csökkenteni meg csúnya dolog növelni de alapvetően amíg a jegybankok meg az államok korlátlanul és következmény nélkül öntik a pénzt a piacokra teljesen tökmindegy a mértéke. Ha nem így lenne akkor az olaszok a görögök vagy a franciák (mindenhol nagyobb az államadósság mint nálunk) egyrészt csődbe mentek volna ( hogy az USA-t meg se említsük)másrészt érdekelné a szereplőket. De senkit nem érdekel. Ha meglódulna az infláció, amitől tartanak Amerikában, na az már egy érdekes helyzet lenne.
r.baggio
MC12
több mint 4 éve
eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekMajd elinfláljuk!
r.baggio
Ohh wait...
több mint 4 éve
eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekAz államadósság miatt? Nincs összefüggés. Az államadósság a 2010-és évek óta egy komolytalan adat. Szép dolog csökkenteni meg csúnya dolog növelni de alapvetően amíg a jegybankok meg az államok korlátlanul és következmény nélkül öntik a pénzt a piacokra teljesen tökmindegy a mértéke. Ha nem így lenne akkor az olaszok a görögök vagy a franciák (mindenhol nagyobb az államadósság mint nálunk) egyrészt csődbe mentek volna ( hogy az USA-t meg se említsük)másrészt érdekelné a szereplőket. De senkit nem érdekel. Ha meglódulna az infláció, amitől tartanak Amerikában, na az már egy érdekes helyzet lenne.
r.baggio
több mint 4 éve
Kicsit nagy a kabat, ha ilyen lekezeloen valaszolsz 😊 Ha meg nem erte amit mondok, kerdezz, szivesen diskuralok barkivel, megfeleloen tiszteletteljes hangnemben."Viragzott a gazdasag, kultura, sorban termeltuk a nobel-dijasokat utana is"Ugy, hogy alakito tenyezoje voltunk a monarchianak, de ez nem jelenti azt, hogy mindig a mi akaratunk ervenyesult. Az elit beleszolt a monarchia politikajaba, hatassal volt ra. Ezt felesleges vitatni, egy szimbiozis reszesei voltunk. Viragzott a gazdasag, kultura, sorban termeltuk a nobel-dijasokat utana is stb.ha akkora nagy tényező voltunk akkor h lehetett hadat üzenni a szerbeknek 1914-ben miközben Tisza végig ellenezte?csebi es gyurma kossuthistak, igy ok ugy tekintenek a habsburgi es dualista szerepunkre, mint rablancon szenvedo tehetetlen nemzetre 😛De akkor arról van szó, hogy mint nagyhatalom megszűntünk oké. Azért attól még, hogy nem vezető hatalom vagy még lehetsz tényező sok mindenben.Dehogy az. Igazából Nándorfehérvár eleste után kinyílt a magyar végvárrendszer, és teljesen képtelenek voltunk megvédeni magunkat a törököktől, aki nem csak komoly létszámbeli, de hatalmas technológiai előnyben is voltak. Utána meg a Habsburgok játszótere lett Mo.hagyjuk már ezt a kommunizmus tehet mindenről dumát. konkrétan 1526-ban megszűntünk tényező lenni az európai politikában, nem kellene úgy tenni, hogy 1948ig mi hatalmas nemzet voltunk, de jöttek a mocskos komcsik.Ez netto marhaság már bocsi.
csebi
FLZOLI
Gyurma Pappa
Most nyilván az igaz, hogy amíg a török-Habsburg kötélhúzás ment és jobbára az Erdélyi Fejedelemségben létezett olyan, hogy "Magyarország" addig tényezők se voltunk sehol.
De legalább 1848-49-ben egy európai nagyhatalmat pofoztunk majdnem le, majd a dualizmus korában is Európa egyik vezető hatalmában voltunk tevékeny részesek. És akkor a kultúrális, technikai, sport.... területeken betöltött szerepet nem is vettük számításba.
FLZOLI
undisputedly
nem voltunk rabláncon, és alapvetően a kiegyezéssel rövidtávon jobban jártunk mint az osztrákok, hosszútávon mindketten megszívtunk vele. Osztrák-magyar Monarchiát a korabeli osztrák, magyar politikusok túlértékeltek aztán kiderült, hogy mennyit ér hadászatilag, politikailag is. konkrétan kb 1914 szeptemberére kiderült mki számára nemhogy az Orosz Birodalmat nem tudja feltartóztatni hanem egy Szerbiát sem tud legyőzni egy magában. ha jól emlékszem 1915-től kezdve nem nagyon volt olyan, hogy bmeik frontvonalon csak kizárólag monarchia seregek lettek volna, mert mindenhol a német hadtestek erőszakolták ki a győzelmeket az összes fronton (beleértve az olasz, román, keleti meg szerbet is). Hatalmas Monarchia érdekérvényesítéséről nagyon jó példa a breszt-litovszki béke, egy négyzetméternyi földet nem szereztünk (még a törökök is visszaszerezték az 1877-78ban elveszített területeket ... ).
Kossuthról is számtalanszor leírtam, hogy ritka kártékony embernek tartom rengeteg szempontból.
csebi
Harcaszati szempontbol azert az, hogy "nem tudtuk a szerbeket egyedul legyozni" kicsit torzitas, mert ugy lenne igaz, hogy "egyedul nem tudtuk bevenni szerbiat es a balkant". Vedekezni konnyebb volt, mint tamadni, ez kicsit degradalonak erzem a monarchia seregeire.
Amugy ebbol az idobol tok jo olvasmany Horthy oneletrajza, mert olyan hadaszati visszaemlekezesei vannak, amik paratlanok forras szempontjabol. Igen, sok tekintetben a monarchia serege nem volt korszeru, ahogyan sok mas nagyhatalome sem. 😊 Onmagaban elvitethatatlan, hogy ALAKITOI voltunk a torteneseknek, ami nem feltetlenul egyenlo a legerosebb kutya szereppel, de azzal sem, hogy nandorfehervar utan jelentektelenne valtunk volna.
Es attol fuggoen hogyan tekintesz a magyarsagra, teljesen vedheto Orban kijelentese, hogy a magyarsagnak lehet kuldetestudata, mert van kuldetesunk. Igenis Europa reszei vagyunk, osztoztunk sorstarskent rengeteg szenvedesben, joban-rosszban, reszesei voltunk a kontinens jovoje alakitasanak, hol diplomaciai eszkozokkel, hol fegyverrel, nem mindig nyerteskent, nem mindig a legerosebb szereplokent, de itt voltunk, itt vagyunk, es igen, itt is maradunk meg egy ideig, amig el nem fogyunk, es ideje lenne, ha a nyugat is belatna, hogy nem pariakent kell kezelnie a modern magyarorszagot, habar ez mar sokkal inkabb jelenkori toresvonal, mint hogy barmi koze lenne a mult esemenyeihez.
Summa summarum, magyarkent boven mondhatod, hogy "F@szom, itt vagyunk ezer eve, harcoltunk a kontinens nepei ellen, harcoltunk mellettuk, harcoltunk ertuk, kereskedtunk, szinesitettuk egymas kulturajat, buszke vagyok ra hogy az elmult 1000 evben betettuk a kozosbe amit kellett". Eppen ezert nem latom miert kifogasolhato a szoszerinti beszed/cikk vagy mi is volt ez.
undisputedly
Ja. Sorban termeltük. Erre nincs kedvem semmit írni.
Tanulmányozd:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_vonatkoz%C3%A1s%C3%BA_Nobel-d%C3%ADjak
nagylaza
en.wikipedia.org/wiki/Category:Austro-Hungarian_Nobel_laureates (itt amugy fele nincs is feltuntetve)
encyclopedia.1914-1918-online.net/article/science_and_technology_austria-hungary
több mint 4 éve
eddig tartott konjunktúra, cudar idők jönnekhvg.hu/gazdasag/20210217_allamadossag_aht
Szerkesztette: r.baggio

---
több mint 4 éve
"Viragzott a gazdasag, kultura, sorban termeltuk a nobel-dijasokat utana is"Ugy, hogy alakito tenyezoje voltunk a monarchianak, de ez nem jelenti azt, hogy mindig a mi akaratunk ervenyesult. Az elit beleszolt a monarchia politikajaba, hatassal volt ra. Ezt felesleges vitatni, egy szimbiozis reszesei voltunk. Viragzott a gazdasag, kultura, sorban termeltuk a nobel-dijasokat utana is stb.ha akkora nagy tényező voltunk akkor h lehetett hadat üzenni a szerbeknek 1914-ben miközben Tisza végig ellenezte?csebi es gyurma kossuthistak, igy ok ugy tekintenek a habsburgi es dualista szerepunkre, mint rablancon szenvedo tehetetlen nemzetre 😛De akkor arról van szó, hogy mint nagyhatalom megszűntünk oké. Azért attól még, hogy nem vezető hatalom vagy még lehetsz tényező sok mindenben.Dehogy az. Igazából Nándorfehérvár eleste után kinyílt a magyar végvárrendszer, és teljesen képtelenek voltunk megvédeni magunkat a törököktől, aki nem csak komoly létszámbeli, de hatalmas technológiai előnyben is voltak. Utána meg a Habsburgok játszótere lett Mo.hagyjuk már ezt a kommunizmus tehet mindenről dumát. konkrétan 1526-ban megszűntünk tényező lenni az európai politikában, nem kellene úgy tenni, hogy 1948ig mi hatalmas nemzet voltunk, de jöttek a mocskos komcsik.Ez netto marhaság már bocsi.
csebi
FLZOLI
Gyurma Pappa
Most nyilván az igaz, hogy amíg a török-Habsburg kötélhúzás ment és jobbára az Erdélyi Fejedelemségben létezett olyan, hogy "Magyarország" addig tényezők se voltunk sehol.
De legalább 1848-49-ben egy európai nagyhatalmat pofoztunk majdnem le, majd a dualizmus korában is Európa egyik vezető hatalmában voltunk tevékeny részesek. És akkor a kultúrális, technikai, sport.... területeken betöltött szerepet nem is vettük számításba.
FLZOLI
undisputedly
nem voltunk rabláncon, és alapvetően a kiegyezéssel rövidtávon jobban jártunk mint az osztrákok, hosszútávon mindketten megszívtunk vele. Osztrák-magyar Monarchiát a korabeli osztrák, magyar politikusok túlértékeltek aztán kiderült, hogy mennyit ér hadászatilag, politikailag is. konkrétan kb 1914 szeptemberére kiderült mki számára nemhogy az Orosz Birodalmat nem tudja feltartóztatni hanem egy Szerbiát sem tud legyőzni egy magában. ha jól emlékszem 1915-től kezdve nem nagyon volt olyan, hogy bmeik frontvonalon csak kizárólag monarchia seregek lettek volna, mert mindenhol a német hadtestek erőszakolták ki a győzelmeket az összes fronton (beleértve az olasz, román, keleti meg szerbet is). Hatalmas Monarchia érdekérvényesítéséről nagyon jó példa a breszt-litovszki béke, egy négyzetméternyi földet nem szereztünk (még a törökök is visszaszerezték az 1877-78ban elveszített területeket ... ).
Kossuthról is számtalanszor leírtam, hogy ritka kártékony embernek tartom rengeteg szempontból.
csebi
Harcaszati szempontbol azert az, hogy "nem tudtuk a szerbeket egyedul legyozni" kicsit torzitas, mert ugy lenne igaz, hogy "egyedul nem tudtuk bevenni szerbiat es a balkant". Vedekezni konnyebb volt, mint tamadni, ez kicsit degradalonak erzem a monarchia seregeire.
Amugy ebbol az idobol tok jo olvasmany Horthy oneletrajza, mert olyan hadaszati visszaemlekezesei vannak, amik paratlanok forras szempontjabol. Igen, sok tekintetben a monarchia serege nem volt korszeru, ahogyan sok mas nagyhatalome sem. 😊 Onmagaban elvitethatatlan, hogy ALAKITOI voltunk a torteneseknek, ami nem feltetlenul egyenlo a legerosebb kutya szereppel, de azzal sem, hogy nandorfehervar utan jelentektelenne valtunk volna.
Es attol fuggoen hogyan tekintesz a magyarsagra, teljesen vedheto Orban kijelentese, hogy a magyarsagnak lehet kuldetestudata, mert van kuldetesunk. Igenis Europa reszei vagyunk, osztoztunk sorstarskent rengeteg szenvedesben, joban-rosszban, reszesei voltunk a kontinens jovoje alakitasanak, hol diplomaciai eszkozokkel, hol fegyverrel, nem mindig nyerteskent, nem mindig a legerosebb szereplokent, de itt voltunk, itt vagyunk, es igen, itt is maradunk meg egy ideig, amig el nem fogyunk, es ideje lenne, ha a nyugat is belatna, hogy nem pariakent kell kezelnie a modern magyarorszagot, habar ez mar sokkal inkabb jelenkori toresvonal, mint hogy barmi koze lenne a mult esemenyeihez.
Summa summarum, magyarkent boven mondhatod, hogy "F@szom, itt vagyunk ezer eve, harcoltunk a kontinens nepei ellen, harcoltunk mellettuk, harcoltunk ertuk, kereskedtunk, szinesitettuk egymas kulturajat, buszke vagyok ra hogy az elmult 1000 evben betettuk a kozosbe amit kellett". Eppen ezert nem latom miert kifogasolhato a szoszerinti beszed/cikk vagy mi is volt ez.
undisputedly
Ja. Sorban termeltük. Erre nincs kedvem semmit írni.
Tanulmányozd:
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_vonatkoz%C3%A1s%C3%BA_Nobel-d%C3%ADjak