Politika

64 feliratkozó

4 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 405
Off.
Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de annyira nem ismerem a metodikát, így kíváncsiságból megkérdezem.

Az áprilisi szavazást a fidesz el tudja csalni? Mármint az ismert közvetett módszereken (saját pénzünkön való agymosás) kívül. Konkrétan olyanra gondolok, hogy manipulálják a szavazatok eredményét, vagy megsemmisítenek olyan szavazatokat, amik nem nekik kedveznek. Vagy valami hasonló.

Ilyenre szerintetek van esély?
dugo93
Rövid válasz: nem. A magyar és általában az olyan választási rendszereket, ahol ülhet ellenzéki számláló és papír alapon megy a szavazás, szinte lehetetlen illetve értelmetlen megbuherálnia szavazás napján.

Minden összesítő ívet alá kell írnia az összes számlálóbiztosnak, külön a megsemmisített szavazatok jkv-jét is stb. Már napközben jelenti minden delegált a saját pártjának, hogy hogy áll a mozgósítás, melyik utcából jönnek - nem jönnek, és a végén csak akkor nyithatják ki az urnát, amikor minden számláló jelen van, számlálás közben is jelenti mindenki, hogy áll a számlálás, így értelmetlen "átírni" a központi gépen az adatokat, mert ha az alternatív számokból kijön, hogy mittomén, Bács 3-ban a Tiszás nyert, de közben azt látni a képernyőn, hogy a Fideszes, akkor benyújtja a Tisza az óvást, és mivel meg kell őrizni a szavazatokat a végső eredmény hitelesítéséig, fizikailag, ezért az újraszámlás elrendelését követően olyan médiafigyelmet kapna egy ilyen ügy, hogy többe kerül a leves mint a hús. Persze, lehet fantáziálni arról, hogy mindezek ellenére megteheti-e, és a válasz az, hogy persze, van erre esély, 0,0001% - de akkor, ha ez bekövetkezik, nem ez lesz a legnagyobb gondunk.

Sokkal egyszerűbb, jogszerűbb és kifinnomultabb lehetőségek tárháza van a fidesz előtt, ha befolyásolni akarj a választást.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
4 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 739 — Lucas Scott
Off.
Lehet, hogy hülye kérdés lesz, de annyira nem ismerem a metodikát, így kíváncsiságból megkérdezem.

Az áprilisi szavazást a fidesz el tudja csalni? Mármint az ismert közvetett módszereken (saját pénzünkön való agymosás) kívül. Konkrétan olyanra gondolok, hogy manipulálják a szavazatok eredményét, vagy megsemmisítenek olyan szavazatokat, amik nem nekik kedveznek. Vagy valami hasonló.

dugo93
sztem inkabb az lesz, amit MC is irogat. ha az latjak, hogy nem nyerhetnek akkor valtoztatnak a szabalyokon ugy, hogy ha nyer is a Tisza akkor is a Fidesz legyen a gyoztes. eppen olvasom a Levitsky-Ziblatt parostol a demokraciak halalat es erre jo par pelda van az autokraciak torteneteben.

Szerkesztette: csebi

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
4 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 668 — The Mathematician
Off.

dugo93
ha a Tisza tud intézni mindenhova saját szavazat számlálót akkor nehezebb lesz

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
4 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 534
Off.

4 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 189 — #NoStress
 telex.hu/kulfold/2025/11/01/csak-magyarorszag-nem-irta-ala-az-ujvideki-tragediara-emlekezo-reszvetnyilvanito-kozlemenyt

Szánalmas bohócok
warr_b
jajj ezt akartam én is linkelni, mekkora érzéketlen parasztok vagyunk
Löfli
Amelyik kormányzat/politika a saját országának a gyermekvédelmét is ennyire szarházi módon intézi, attól ez szinte signature move.

4 hónapja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 549 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
 telex.hu/kulfold/2025/11/01/csak-magyarorszag-nem-irta-ala-az-ujvideki-tragediara-emlekezo-reszvetnyilvanito-kozlemenyt

Szánalmas bohócok
warr_b
jajj ezt akartam én is linkelni, mekkora érzéketlen parasztok vagyunk

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
4 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 569 — The only discipline that lasts, is self discipline

Szánalmas bohócok
warr_b
Miért írtuk volna alá a közleményt?
Szerbiában az alapvető jogokat és értékeket, a gyülekezés szabadságát és a sajtószabadságot tiszteletben tartják.
Tök felesleges közlemény, nyitott kapukat dönget az EU.
kittli
Pont ezért az a kérdés is ugyanúgy jogos, hogy miért ne lehetne aláírni?
StormST
Mi hasznunk számazna belőle?
Mennyire illeszkedne az elmúlt 15 év külpolitikájába?
Mennyire passzolna Orbán Vucic- és oroszpárti attitűdjébe?
Baszki, a NER 16. evében ne csináljunk már úgy, mintha Dániaban vagy Új-Zélandon élnénk, és meglepődnénk meghackelt demokráciánk száz plusz egyedik trógerságán.
Őszentsége Sobri Jóska
Szerintem nem lepődik itt már meg senki. Inkább csak az van, hogy a századik trógerség is trógerség. A privát életemben is szóvá teszem századszor is, csak azt nem itt, hanem privát közegben. A közéleti trógerségeket meg inkább nyilvános formában. (Én általában csak itt, nagyon ritka, hogy máshol is.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
4 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 350 — beers & Packers
Bognár György: "Úgy érzem magam, mint az Európai Unióval, itt már nem magunk döntünk a saját sorsunkról, úgy néz ki."
4 hónapja

Szánalmas bohócok
warr_b
Szerbiában az alapvető jogokat és értékeket, a gyülekezés szabadságát és a sajtószabadságot tiszteletben tartják.
kittli
Ez most teljesen komoly? Mert akkor ugyanennyi erővel Magyarországon is pont ez a helyzet...
warr_b
Igen, ez az a posztmodern politikai kommunikáció, amit kittli ironikusan megidézett. Nem a valóság.

Szerkesztette: Őszentsége Sobri Jóska

4 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 115 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Szánalmas bohócok
warr_b
kittli
Ez most teljesen komoly? Mert akkor ugyanennyi erővel Magyarországon is pont ez a helyzet...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
4 hónapja
kittli Pittsburgh Steelers 2 839 — Steelers fan

Szánalmas bohócok
warr_b
kittli
StormST
Baszki, a NER 16. evében ne csináljunk már úgy, mintha Dániaban vagy Új-Zélandon élnénk, és meglepődnénk meghackelt demokráciánk száz plusz egyedik trógerságán.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem lepődök meg, meg az, amit csak írsz az magyarázat, de szerintem az gyenge, hogy “nyitott kapukat döngetnek”, attól meg simán alá lehetne írni…
StormST
Szerintem is gyenge, de vagy ez lesz a válasz, vagy valami hasonló.
Sok újat már nem tudnak mutatni.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
4 hónapja
StormST Denver Broncos 12 725 — SB 50 Champion @ Grund

Szánalmas bohócok
warr_b
kittli
StormST
Őszentsége Sobri Jóska
Nem lepődök meg, meg az, amit csak írsz az magyarázat, de szerintem az gyenge, hogy “nyitott kapukat döngetnek”, attól meg simán alá lehetne írni…

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
4 hónapja

Szánalmas bohócok
warr_b
kittli
StormST

4 hónapja
StormST Denver Broncos 12 725 — SB 50 Champion @ Grund

Szánalmas bohócok
warr_b
kittli

Szerkesztette: StormST

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
4 hónapja
kittli Pittsburgh Steelers 2 839 — Steelers fan

Szánalmas bohócok
warr_b

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
4 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 350 — beers & Packers
Érdekes a két nagyágyú, Török Gábor és Tölgyessy közti különbség.
Dzsokijuing
Nem gondolnám, hogy ugyanabba a kategóriába tartoznak.
Tölgyessy pedig globális kontextusban vizsgál és ez alapján állapítja meg, hogy nincs itt semmi látnivaló, ez folyik mindenhol.
Dzsokijuing
Még nem néztem meg, ha ezt mondta, akkor jó nagy faszság.
Az ahogy konstansan karikákat rajzol az asztalra beszéd közben, erősen zavaró.
peterk2005 udvari bolond
Ettől idegrángást kapok.
4 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 115 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Szánalmas bohócok

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
4 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 569 — The only discipline that lasts, is self discipline
Hát, hogy mennyire nagyágyú a kettő, azt nem tudom eldönteni. Nem klasszik ellenzéki "elemzők", ezért az ellenzék körében időnként népszerűtlenek, és nem is kormánypártiak, emiatt azon az oldalon se igazán szeretik őket. Ez már nekem alapból jó pont. 😊 De közben meg azért Tölgyessy és TG is tud olyanokat mondani, hogy elkerekedik a szemem, hogy ez most honnan?

(Pl. Tölgyessy szerintem túlértékeli Trumpot. Akkor nem tenné, ha Trump teremtette volna a posztmodern "beyond truth" időszakot, nem pedig utóbbi teremtette volna őt. Szerintem fordítva igaz, Trump egy senki lenne, ha nem ebben az időben, ezek között a körülmények között került volna elő. De most történt, és ez a helyzet tényleg nagyon fekszik neki. Persze az sem ártott, hogy két nőt kellett megvernie, ráadásul mindkettő gyengébb jelölt volt, mint amit a demokraták hosszú ideje ki tudtak állítani. Az, hogy a "világ behajol neki" sem az ő személyének szól, hanem az USA egyszerűen ennyire erős. De ennek van külön topicja, itt inkább befejezem.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
4 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 266 — Saturday Night Lights
Natessék. Fél éve Tölgyessy volt a tótumfaktum, most meg ugyanazok az ellenzékiek szidják mint a bokrot. Pedig T. Nem ment semerre.
MC12
Kik? Én nem úgy emlékszem, hogy nagyon szeretett ember lett volna. 😊

(Én egyébként szeretem. Legalábbis, ha nem kell nézni. 😊 Az ahogy konstansan karikákat rajzol az asztalra beszéd közben, erősen zavaró. De amit mond, az érdekes.)
peterk2005 udvari bolond
Érdekes a két nagyágyú, Török Gábor és Tölgyessy közti különbség.
Mindketten tisztelik OV-t és elismerik a Fidesz felépítette rendszert, de TG moralizálóbb, Tölgyessy pedig globális kontextusban vizsgál és ez alapján állapítja meg, hogy nincs itt semmi látnivaló, ez folyik mindenhol.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
4 hónapja
Natessék. Fél éve Tölgyessy volt a tótumfaktum, most meg ugyanazok az ellenzékiek szidják mint a bokrot. Pedig T. Nem ment semerre.
MC12
Kik? Én nem úgy emlékszem, hogy nagyon szeretett ember lett volna. 😊

(Én egyébként szeretem. Legalábbis, ha nem kell nézni. 😊 Az ahogy konstansan karikákat rajzol az asztalra beszéd közben, erősen zavaró. De amit mond, az érdekes.)

4 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 668 — The Mathematician
MC12
* insert green goblin speech *

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
4 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 405

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
4 hónapja
bogjosi New England Patriots 2 033
...fogalmazott a videóban Pócs, aki a héten Orbán Viktornál járt a Karmelitában és azt mondta a miniszterelnöknek, hogy semmi mást nem akar, csak megnyerni a választást.

Nyilván nem vagyok hülye meg naív, de ez olyan szépen megmutatja, hogy már el sem kell színészkedni, hogy a politikus szerepe a szolgálat, véletlenül sem az embereknek akarunk jót, vagy hogy valami jobban menjen a világban... Csak megnyerni a választást.

Hatalomgyakorlás VS kormányzás ugye.

Másik ilyen kedvencem amikor 15+ év kormányzás és franc-se-tudja hány év rendeleti törvényhozás után ilyen: "arra kérem / felkérem a kormányt..." mondásokba futok bele. .. közben meg éjszaka instant bármi bemegy és érvénybe lép.
bobi0092
38:42-től beszél kb erről a srác, hogy a fidesz nem kormányoz, hanem nonstop kampányol.
 youtu.be/dKc2Bkh_oT4?si=Dxyu4vMr9JEYzFps&t=2322

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
4 hónapja
bobi0092 Indianapolis Colts 4 731
...fogalmazott a videóban Pócs, aki a héten Orbán Viktornál járt a Karmelitában és azt mondta a miniszterelnöknek, hogy semmi mást nem akar, csak megnyerni a választást.

Nyilván nem vagyok hülye meg naív, de ez olyan szépen megmutatja, hogy már el sem kell színészkedni, hogy a politikus szerepe a szolgálat, véletlenül sem az embereknek akarunk jót, vagy hogy valami jobban menjen a világban... Csak megnyerni a választást.

Hatalomgyakorlás VS kormányzás ugye.

Másik ilyen kedvencem amikor 15+ év kormányzás és franc-se-tudja hány év rendeleti törvényhozás után ilyen: "arra kérem / felkérem a kormányt..." mondásokba futok bele. .. közben meg éjszaka instant bármi bemegy és érvénybe lép.
4 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 8 982
 24.hu/belfold/2025/11/01/ujvideki-tragedia-szerbia-hatarorok-magyar-diakok-nem-engedtek-be-oket/

kakadu behivat valakit?
mondjuk a lányok szüleit?
Negritis, a vajda
Max ha kiderül h Fradi szurkolok
csebi
Azok is nagy szerb es oroszbaratok.
Meg segitettek volna a hataroroknek.

Ki tudja mikor latjuk oket vhol ahova “nyaralni” mentek.