NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2026
242
26
01:45 Texas A&M @ LSU [NET4+]
Politika
52 feliratkozó
4 hónapja
Petikeh mellett a másik nagy szervilis csicska.media1.hu/2026/05/14/bizalmatlansagi-inditvany-szollosi-gyorgyek-ellen-msusz-sportujsagirok/Ismerem SzGyt annyira, hogy azt mondjam, ruhellheti ot mindenki, indulhat elkene barmi, ha nem kepesek levaltani, o magatol nem fog felallni.
csá gyuri
gamerkr
Stez
4 hónapja
Jó, de azt is vedd figyelembe, hogy a Parlamentet a 19. században építették egy olyan országnak amely kb. 30 millió főt számlált és való igaz, volt benne nem kevés kivagyiság is, hisz "egy olyan épületet szerettek volna az országgyűlésnek, ami megmutatja a magyarok nagyságát, sőt, le is körözi az osztrákokat."Pedig a Parlamenttel kezdtem az első témában írt hszem. Akkor is ezt az analógiát hoztam fel. Nem most citálom ide. Én próbálok úgy tekintek ezekre az épületekre, mint ahogy mából a Parlamentre. Annak örülnék, ha 120 év múlva ezeknek az épületnek a látványától sem lenne ökölbe szorult keze az embereknek, ahogy most sincs a Parlament esetében.Nem azt mondtam, h egy országnak ne legyen normális országgyűlési épülete. Azt mondtam, miért egy ilyen épülete lett, hisz akkor is volt nélkülözés. Akkor is egy óriási urizálás volt ez a maga korában. Most mégsem úgy megyünk el mellette, h a kezünk ökölbe szorul..Én nem állítottam, hogy ezt mondtad, én csak a Parlament építésének idecibálását tartom nagyon kétségbeesett relativizálásnak...
Ahogy az utak, vasutak és egyéb infrastruktúrákra való költést állítottad szembe a kormányzati épületekkel, úgy szerintem ez a példa is áll. Most a pillanatba zárva ítéljük meg a mai urizálást, az akkorit már jóval magasabbról és azt elnézzük, vagy csak észre sem vesszük.. Én csak erre próbálok utalni.
dawyd728
Azért nem kéne egy nyilvános pályázattal megépült, igényt betöltő és alapból jelképnek szánt épület megvalósítását összevetni ezekkel, amiknek a belső megvalósítása titok volt, és szigorúan véve akkor és ott egyikre se volt szükség, főleg nem ilyen költséggel és megvalósítással...
StormST
dawyd728
welovebudapest.com/cikk/2023/07/14/latnivalok-es-kultura-parlament-orszaghaz-tortenete-epuletbejaras/
ujkor.hu/content/mert-akarmit-mondanak-kivulrol-fokepp-duna-felol-az-uj-orszaghaza-csodaszep-epulet-az-orszaghaz-fogadtatasa
Hovatovább azt nem tudom, hogy milyen volt az akkori gazdasági helyzet és valóban voltak viták a teljes költségről és kialakításról, de ez egy konszenzusos és "mindenki" nyitott és megismerhető projekt volt.
Ezzel szemben az említett 3 épület úgymond stikában lett felhúzva és csak a költséget láttad vagy hát azt is úgy perelték ki.
Alapvetően nekem sincs problémám azzal, hogyha egy épületet modernnek vagy szépnek építenek meg, viszont itt irtózatos mértékű közpénzt herdáltak el egy nagyon szűk kör kedvéért, többségében olyan dolgokra amik feleslegesek, urizálósak és luxizósak.
És lehet azt mondani, hogy hosszútávon ez majd belesimul a környezetbe, csak épp semmi szükség nem volt erre a költekezésre és semelyik polgárt nem fogja ez megnyugtatni, miközben a lerohadt vasúton ül, a széteső kórházakban fekszik vagy a közintézményekben dolgozik.
Summa summarum: Bőven lett volna ennek a pénznek jobb helye is.
Hatvanpuszta is felbaszta az embereket, de mivel akkor még nem annyira látszódott, hogy itt változás lesz, így az emberek többsége fásultan reagált a NER újabb költekezésére és azért szépen lassan beépült a köztudatba.
A mostani meg a váltás utáni felszabadult pillanatokban döbbentette meg újfent az egész országot, hogy amíg itt pampogtak, hogy nincs lóvé és projekteket szüntettek meg és emberek veszítették el a munkájukat a Covid alatt, addig ők felhúztak ilyen csilli-villi épületeket maguknak. Nem a köznek, maguknak.
De, hogy továbblépjünk, itt egy újabb érdekes eset, ahol kérdéses, hogy mennyire reális az összeg:
hvg.hu/gazdasag/20260514_1-billio-311-milliard-forintos-szerzodest-kotottek-a-4ig-vel-a-valasztas-elott
4 hónapja
media1.hu/2026/05/14/bizalmatlansagi-inditvany-szollosi-gyorgyek-ellen-msusz-sportujsagirok/Ismerem SzGyt annyira, hogy azt mondjam, ruhellheti ot mindenki, indulhat elkene barmi, ha nem kepesek levaltani, o magatol nem fog felallni.
csá gyuri
gamerkr
4 hónapja
Vajon, ha MP nem dobja be, hogy nem kaptam végkielégítést, akkor is odaadták volna a kárpátaljai gyerekeknek a lóvét? Nem kell válaszolni, költői kérdés volt. 😀És ezt lehet közvetlenül oda utalni? Nehogy az legyen, hogyha csippan az sms hirtelen meggondolják magukat. 😀
444.hu/2026/05/14/gulyas-gergely-kozolte-a-tavozo-miniszterek-egy-karpataljai-gyermekotthonnak-ajanljak-fel-a-vegkielegitesuket
KB23
4 hónapja
Álló kocsiról mégis csak könnyebb lelopni a kereket.Szedik ki a katalizátort, megszokásból?Szerintem csak autoszerelő azért van a merci magasbantelex.hu/after/2026/05/14/milliardos-tamogatasok-maga-zoltan-kozpenz-kim-hanko-balazs-mtvawww.reddit.com/r/magyar/comments/1tctjrx/m%C3%A1ga_zolt%C3%A1n_szer%C3%A9ny_hajl%C3%A9ka_%C3%A9s_a_felemelt_verda/
beszarás bazzeg tényleg, hogy mennyire gátlástalanul ment ez is.. iszonyat pénzeket loptak még az utolsó pillanatokban is, vélhetően tényleg el se tudták képzelni, hogy bukhatnak.. mocskos gecik
Szesze
kiegészítésül..
Szesze
Janek
StormST
4 hónapja
Szedik ki a katalizátort, megszokásból?Szerintem csak autoszerelő azért van a merci magasbantelex.hu/after/2026/05/14/milliardos-tamogatasok-maga-zoltan-kozpenz-kim-hanko-balazs-mtvawww.reddit.com/r/magyar/comments/1tctjrx/m%C3%A1ga_zolt%C3%A1n_szer%C3%A9ny_hajl%C3%A9ka_%C3%A9s_a_felemelt_verda/
beszarás bazzeg tényleg, hogy mennyire gátlástalanul ment ez is.. iszonyat pénzeket loptak még az utolsó pillanatokban is, vélhetően tényleg el se tudták képzelni, hogy bukhatnak.. mocskos gecik
Szesze
kiegészítésül..
Szesze
Janek
THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
4 hónapja
Szerintem csak autoszerelő azért van a merci magasbantelex.hu/after/2026/05/14/milliardos-tamogatasok-maga-zoltan-kozpenz-kim-hanko-balazs-mtvawww.reddit.com/r/magyar/comments/1tctjrx/m%C3%A1ga_zolt%C3%A1n_szer%C3%A9ny_hajl%C3%A9ka_%C3%A9s_a_felemelt_verda/
Szesze
kiegészítésül..
Szesze
4 hónapja
444.hu/2026/05/14/cser-palkovics-andras-szekesfehervari-polgarmester-a-mult-heten-volt-egy-talalkozo-navracsics-tiborral-es-masokkalVityáról:
„Neki is elmondtam: valahogy fel kell oldani az ellentmondást, hogy az ő személye nagyon fontos a közösség számára, de immáron van egy része az országnak, amely elsősorban miatta utasítja el a Fidesz politikáját. Nem egyszerű.”
4 hónapja
És főni ehhez mit fog szólni? Elmondja majd a győri beszédét a gyűlésen 😀Vajon, ha MP nem dobja be, hogy nem kaptam végkielégítést, akkor is odaadták volna a kárpátaljai gyerekeknek a lóvét? Nem kell válaszolni, költői kérdés volt. 😀El akarjak vinni a magyarok pénzét Ukrajnába, ez az igazság!
444.hu/2026/05/14/gulyas-gergely-kozolte-a-tavozo-miniszterek-egy-karpataljai-gyermekotthonnak-ajanljak-fel-a-vegkielegitesuket
KB23
Jughead
4 hónapja
Looool, ez hatalmas like 😀Vajon, ha MP nem dobja be, hogy nem kaptam végkielégítést, akkor is odaadták volna a kárpátaljai gyerekeknek a lóvét? Nem kell válaszolni, költői kérdés volt. 😀El akarjak vinni a magyarok pénzét Ukrajnába, ez az igazság!
KB23
Jughead
4 hónapja
Vajon, ha MP nem dobja be, hogy nem kaptam végkielégítést, akkor is odaadták volna a kárpátaljai gyerekeknek a lóvét? Nem kell válaszolni, költői kérdés volt. 😀El akarjak vinni a magyarok pénzét Ukrajnába, ez az igazság!
KB23
4 hónapja
Vajon, ha MP nem dobja be, hogy nem kaptam végkielégítést, akkor is odaadták volna a kárpátaljai gyerekeknek a lóvét? Nem kell válaszolni, költői kérdés volt. 😀444.hu/2026/05/14/gulyas-gergely-kozolte-a-tavozo-miniszterek-egy-karpataljai-gyermekotthonnak-ajanljak-fel-a-vegkielegitesuket
Szerkesztette: KB23
4 hónapja
volt itt mindenről szó, de a legfontosabb kérdés Ruff meghallgatásáról...ki volt mögötte az a szőke csaj? 😀
4 hónapja
hvg.hu/gazdasag/20260514_1-billio-311-milliard-forintos-szerzodest-kotottek-a-4ig-vel-a-valasztas-elott?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwZnRzaARyoRpleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeqO8EFkczf-frfLjILjsunwoDkIaopV0MHP5WCNN_5crHIY_bDvthdoAvOTg_aem_Y8aRByT7MPeLd6NtVOvwUA#mp5h2719vd9wyrx7h8cnem fog sokáig élni
Na, ez is megy Hatvanpuszta elé, valahová a top10 környékére...
StormST
4 hónapja
hvg.hu/gazdasag/20260514_1-billio-311-milliard-forintos-szerzodest-kotottek-a-4ig-vel-a-valasztas-elott?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwZnRzaARyoRpleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeqO8EFkczf-frfLjILjsunwoDkIaopV0MHP5WCNN_5crHIY_bDvthdoAvOTg_aem_Y8aRByT7MPeLd6NtVOvwUA#mp5h2719vd9wyrx7h8cNa, ez is megy Hatvanpuszta elé, valahová a top10 környékére...
4 hónapja
tudom, azért írtam.Nem lenne testidegen egy fideszestől 😀 :De ők meg maguknak újították fel ezeket. Senki nem láthatta, nézhette meg, mit műveltek a közpénzből, csak kívülről, köszi!sőt, lehet ha kicsit több időt hagytak volna nekik, akkor viszik a lámpákat, meg a dugaljakat a falből, meg a székeket is.
Nem azért újították így fel őket, hogy majd 20 év múlva egy másik párt is majd kényelemben, luxusban végezhesse a dolgát ezekben az épületekben. Leszarták. MOST legyen király minden, mi vagyunk a hatalom gec, de fasza. Ez ha nem bicskanyitogató, akkor semmi.
hrubi
slowmotion
https://telex.hu/belfold/2025/03/10/kecskemeti-laszlo-fideszes-kepviselo
hrubi
csak itt gondolom mindenből a három osztállyal magasabb levőt építették be.
4 hónapja
Mi lesz még itt az elkövetkezendő időszakban, ha egy ilyen huszadrangú dologban ekkora hirig van.....😊Uborkaszezon, ráér mindenki rágni a gittet 😊
csi77

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
4 hónapja
Mi lesz még itt az elkövetkezendő időszakban, ha egy ilyen huszadrangú dologban ekkora hirig van.....😊
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
4 hónapja
Vagy a kisvárosok több milliárdos stadionjai.. ld Akasztó.Ahhoz rosszul indulnak, ráadásul az, ahogy a Rogán-féle épület, meg az új belügy elkészült, az pont annyira lesz ott 120 év múlva, ahogy a városban körbe lerakott lakóparkok. Megsúgom, sehogy...Pedig a Parlamenttel kezdtem az első témában írt hszem. Akkor is ezt az analógiát hoztam fel. Nem most citálom ide. Én próbálok úgy tekintek ezekre az épületekre, mint ahogy mából a Parlamentre. Annak örülnék, ha 120 év múlva ezeknek az épületnek a látványától sem lenne ökölbe szorult keze az embereknek, ahogy most sincs a Parlament esetében.Nem azt mondtam, h egy országnak ne legyen normális országgyűlési épülete. Azt mondtam, miért egy ilyen épülete lett, hisz akkor is volt nélkülözés. Akkor is egy óriási urizálás volt ez a maga korában. Most mégsem úgy megyünk el mellette, h a kezünk ökölbe szorul..Én nem állítottam, hogy ezt mondtad, én csak a Parlament építésének idecibálását tartom nagyon kétségbeesett relativizálásnak...
Ahogy az utak, vasutak és egyéb infrastruktúrákra való költést állítottad szembe a kormányzati épületekkel, úgy szerintem ez a példa is áll. Most a pillanatba zárva ítéljük meg a mai urizálást, az akkorit már jóval magasabbról és azt elnézzük, vagy csak észre sem vesszük.. Én csak erre próbálok utalni.
dawyd728
Azért nem kéne egy nyilvános pályázattal megépült, igényt betöltő és alapból jelképnek szánt épület megvalósítását összevetni ezekkel, amiknek a belső megvalósítása titok volt, és szigorúan véve akkor és ott egyikre se volt szükség, főleg nem ilyen költséggel és megvalósítással...
StormST
dawyd728
StormST
4 hónapja
Ahhoz rosszul indulnak, ráadásul az, ahogy a Rogán-féle épület, meg az új belügy elkészült, az pont annyira lesz ott 120 év múlva, ahogy a városban körbe lerakott lakóparkok. Megsúgom, sehogy...Pedig a Parlamenttel kezdtem az első témában írt hszem. Akkor is ezt az analógiát hoztam fel. Nem most citálom ide. Én próbálok úgy tekintek ezekre az épületekre, mint ahogy mából a Parlamentre. Annak örülnék, ha 120 év múlva ezeknek az épületnek a látványától sem lenne ökölbe szorult keze az embereknek, ahogy most sincs a Parlament esetében.Nem azt mondtam, h egy országnak ne legyen normális országgyűlési épülete. Azt mondtam, miért egy ilyen épülete lett, hisz akkor is volt nélkülözés. Akkor is egy óriási urizálás volt ez a maga korában. Most mégsem úgy megyünk el mellette, h a kezünk ökölbe szorul..Én nem állítottam, hogy ezt mondtad, én csak a Parlament építésének idecibálását tartom nagyon kétségbeesett relativizálásnak...
dawyd728
StormST
dawyd728
4 hónapja
Dawyd-dal én abban teljesen egyetértek, hogyha közhasznú dolgok fejlesztésére ment volna el ez az összeg (a minisztériumok fejlesztése is az), akkor az lenne a legkisebb probléma (nyilván túlárazva történt, de még az is beleférne, ha csak ilyenek lennének).
Szerkesztette: Jughead
4 hónapja
Családom, barátaim, online ismerőseim. Vagy akár ez a topic is. Olyan emberekkel jön fel ez a téma, akikkel Hatvanpuszta is csak a zebrák miatt.Hatvanpuszta mennyi volt? 10-15-20 milliárd? Az a belügy épületben 1 szint, se...
dawyd728
Meg Hatvanpuszta az egy magánbirtok, engem speciel abban az zavar, hogy tagadják, nem maga a bírtok. A bírtok egy top 100-ba nálam nem férne bele, Lölő yachtja többe fájt a magyaroknak, főleg fenntartással együtt. Az nálam gázabb, hogy kenegették az egészet, mellesleg full feleslegesen, mert mondhatták volna, hogy Récsel vagy Tiborcz építi apunak-apósnak-nagypapának, csak azok a kurva komcsi "a párttitkár szegényesen él, mert csak a népet szolgálja" reflexek jöttek ki ebben is, csak kisebb léptékkel pénzben, mint a Karmelita...
4 hónapja
telex.hu/after/2026/05/14/milliardos-tamogatasok-maga-zoltan-kozpenz-kim-hanko-balazs-mtvawww.reddit.com/r/magyar/comments/1tctjrx/m%C3%A1ga_zolt%C3%A1n_szer%C3%A9ny_hajl%C3%A9ka_%C3%A9s_a_felemelt_verda/
Szesze
kiegészítésül..
4 hónapja
dawyd728
4 346
Pedig a Parlamenttel kezdtem az első témában írt hszem. Akkor is ezt az analógiát hoztam fel. Nem most citálom ide. Én próbálok úgy tekintek ezekre az épületekre, mint ahogy mából a Parlamentre. Annak örülnék, ha 120 év múlva ezeknek az épületnek a látványától sem lenne ökölbe szorult keze az embereknek, ahogy most sincs a Parlament esetében.Nem azt mondtam, h egy országnak ne legyen normális országgyűlési épülete. Azt mondtam, miért egy ilyen épülete lett, hisz akkor is volt nélkülözés. Akkor is egy óriási urizálás volt ez a maga korában. Most mégsem úgy megyünk el mellette, h a kezünk ökölbe szorul..Én nem állítottam, hogy ezt mondtad, én csak a Parlament építésének idecibálását tartom nagyon kétségbeesett relativizálásnak...
dawyd728
StormST