NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

52 feliratkozó

4 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 741
 media1.hu/2026/05/14/bizalmatlansagi-inditvany-szollosi-gyorgyek-ellen-msusz-sportujsagirok/

csá gyuri
gamerkr
Ismerem SzGyt annyira, hogy azt mondjam, ruhellheti ot mindenki, indulhat elkene barmi, ha nem kepesek levaltani, o magatol nem fog felallni.
Stez
Petikeh mellett a másik nagy szervilis csicska.
4 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 741
Nem azt mondtam, h egy országnak ne legyen normális országgyűlési épülete. Azt mondtam, miért egy ilyen épülete lett, hisz akkor is volt nélkülözés. Akkor is egy óriási urizálás volt ez a maga korában. Most mégsem úgy megyünk el mellette, h a kezünk ökölbe szorul..
Ahogy az utak, vasutak és egyéb infrastruktúrákra való költést állítottad szembe a kormányzati épületekkel, úgy szerintem ez a példa is áll. Most a pillanatba zárva ítéljük meg a mai urizálást, az akkorit már jóval magasabbról és azt elnézzük, vagy csak észre sem vesszük.. Én csak erre próbálok utalni.
dawyd728
Én nem állítottam, hogy ezt mondtad, én csak a Parlament építésének idecibálását tartom nagyon kétségbeesett relativizálásnak...

Azért nem kéne egy nyilvános pályázattal megépült, igényt betöltő és alapból jelképnek szánt épület megvalósítását összevetni ezekkel, amiknek a belső megvalósítása titok volt, és szigorúan véve akkor és ott egyikre se volt szükség, főleg nem ilyen költséggel és megvalósítással...
StormST
Pedig a Parlamenttel kezdtem az első témában írt hszem. Akkor is ezt az analógiát hoztam fel. Nem most citálom ide. Én próbálok úgy tekintek ezekre az épületekre, mint ahogy mából a Parlamentre. Annak örülnék, ha 120 év múlva ezeknek az épületnek a látványától sem lenne ökölbe szorult keze az embereknek, ahogy most sincs a Parlament esetében.
dawyd728
Jó, de azt is vedd figyelembe, hogy a Parlamentet a 19. században építették egy olyan országnak amely kb. 30 millió főt számlált és való igaz, volt benne nem kevés kivagyiság is, hisz "egy olyan épületet szerettek volna az országgyűlésnek, ami megmutatja a magyarok nagyságát, sőt, le is körözi az osztrákokat."

welovebudapest.com/cikk/2023/07/14/latnivalok-es-kultura-parlament-orszaghaz-tortenete-epuletbejaras/

ujkor.hu/content/mert-akarmit-mondanak-kivulrol-fokepp-duna-felol-az-uj-orszaghaza-csodaszep-epulet-az-orszaghaz-fogadtatasa

Hovatovább azt nem tudom, hogy milyen volt az akkori gazdasági helyzet és valóban voltak viták a teljes költségről és kialakításról, de ez egy konszenzusos és "mindenki" nyitott és megismerhető projekt volt.

Ezzel szemben az említett 3 épület úgymond stikában lett felhúzva és csak a költséget láttad vagy hát azt is úgy perelték ki.

Alapvetően nekem sincs problémám azzal, hogyha egy épületet modernnek vagy szépnek építenek meg, viszont itt irtózatos mértékű közpénzt herdáltak el egy nagyon szűk kör kedvéért, többségében olyan dolgokra amik feleslegesek, urizálósak és luxizósak.

És lehet azt mondani, hogy hosszútávon ez majd belesimul a környezetbe, csak épp semmi szükség nem volt erre a költekezésre és semelyik polgárt nem fogja ez megnyugtatni, miközben a lerohadt vasúton ül, a széteső kórházakban fekszik vagy a közintézményekben dolgozik.

Summa summarum: Bőven lett volna ennek a pénznek jobb helye is.

Hatvanpuszta is felbaszta az embereket, de mivel akkor még nem annyira látszódott, hogy itt változás lesz, így az emberek többsége fásultan reagált a NER újabb költekezésére és azért szépen lassan beépült a köztudatba.

A mostani meg a váltás utáni felszabadult pillanatokban döbbentette meg újfent az egész országot, hogy amíg itt pampogtak, hogy nincs lóvé és projekteket szüntettek meg és emberek veszítették el a munkájukat a Covid alatt, addig ők felhúztak ilyen csilli-villi épületeket maguknak. Nem a köznek, maguknak.

De, hogy továbblépjünk, itt egy újabb érdekes eset, ahol kérdéses, hogy mennyire reális az összeg:

hvg.hu/gazdasag/20260514_1-billio-311-milliard-forintos-szerzodest-kotottek-a-4ig-vel-a-valasztas-elott
4 hónapja
Stez SMU Mustangs 50 198 — Whoops, looks like something went wrong.
 media1.hu/2026/05/14/bizalmatlansagi-inditvany-szollosi-gyorgyek-ellen-msusz-sportujsagirok/

csá gyuri
gamerkr
Ismerem SzGyt annyira, hogy azt mondjam, ruhellheti ot mindenki, indulhat elkene barmi, ha nem kepesek levaltani, o magatol nem fog felallni.

4 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 814
Vajon, ha MP nem dobja be, hogy nem kaptam végkielégítést, akkor is odaadták volna a kárpátaljai gyerekeknek a lóvét? Nem kell válaszolni, költői kérdés volt. 😀

444.hu/2026/05/14/gulyas-gergely-kozolte-a-tavozo-miniszterek-egy-karpataljai-gyermekotthonnak-ajanljak-fel-a-vegkielegitesuket
KB23
És ezt lehet közvetlenül oda utalni? Nehogy az legyen, hogyha csippan az sms hirtelen meggondolják magukat. 😀

4 hónapja
gamerkr Green Bay Packers 12 121 — The sharif don't like it - welcome to the casbah club

csá gyuri

4 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 2 014
 telex.hu/after/2026/05/14/milliardos-tamogatasok-maga-zoltan-kozpenz-kim-hanko-balazs-mtva

beszarás bazzeg tényleg, hogy mennyire gátlástalanul ment ez is.. iszonyat pénzeket loptak még az utolsó pillanatokban is, vélhetően tényleg el se tudták képzelni, hogy bukhatnak.. mocskos gecik
Szesze
 www.reddit.com/r/magyar/comments/1tctjrx/m%C3%A1ga_zolt%C3%A1n_szer%C3%A9ny_hajl%C3%A9ka_%C3%A9s_a_felemelt_verda/

kiegészítésül..
Szesze
Szerintem csak autoszerelő azért van a merci magasban
Janek
Szedik ki a katalizátort, megszokásból?
StormST
Álló kocsiról mégis csak könnyebb lelopni a kereket.
4 hónapja
StormST Denver Broncos 13 297 — SB 50 Champion @ Grund
 telex.hu/after/2026/05/14/milliardos-tamogatasok-maga-zoltan-kozpenz-kim-hanko-balazs-mtva

beszarás bazzeg tényleg, hogy mennyire gátlástalanul ment ez is.. iszonyat pénzeket loptak még az utolsó pillanatokban is, vélhetően tényleg el se tudták képzelni, hogy bukhatnak.. mocskos gecik
Szesze
 www.reddit.com/r/magyar/comments/1tctjrx/m%C3%A1ga_zolt%C3%A1n_szer%C3%A9ny_hajl%C3%A9ka_%C3%A9s_a_felemelt_verda/

kiegészítésül..
Szesze
Janek
Szedik ki a katalizátort, megszokásból?

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
A gyász első fázisaRuff Bálint
4 hónapja
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 17 128 — Apu ökölbeszorított keze

Szesze

kiegészítésül..
Szesze

4 hónapja
Beki New York Jets 3 244
 444.hu/2026/05/14/cser-palkovics-andras-szekesfehervari-polgarmester-a-mult-heten-volt-egy-talalkozo-navracsics-tiborral-es-masokkal
Vityáról:
„Neki is elmondtam: valahogy fel kell oldani az ellentmondást, hogy az ő személye nagyon fontos a közösség számára, de immáron van egy része az országnak, amely elsősorban miatta utasítja el a Fidesz politikáját. Nem egyszerű.”
4 hónapja
Vajon, ha MP nem dobja be, hogy nem kaptam végkielégítést, akkor is odaadták volna a kárpátaljai gyerekeknek a lóvét? Nem kell válaszolni, költői kérdés volt. 😀

444.hu/2026/05/14/gulyas-gergely-kozolte-a-tavozo-miniszterek-egy-karpataljai-gyermekotthonnak-ajanljak-fel-a-vegkielegitesuket
KB23
El akarjak vinni a magyarok pénzét Ukrajnába, ez az igazság!
Jughead
És főni ehhez mit fog szólni? Elmondja majd a győri beszédét a gyűlésen 😀
4 hónapja

KB23
Jughead
Looool, ez hatalmas like 😀

4 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 7 013

KB23
4 hónapja

Szerkesztette: KB23
4 hónapja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 22 028 — Csodabogár
volt itt mindenről szó, de a legfontosabb kérdés Ruff meghallgatásáról...

ki volt mögötte az a szőke csaj? 😀

4 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 28 693 — Cowboys fan
 hvg.hu/gazdasag/20260514_1-billio-311-milliard-forintos-szerzodest-kotottek-a-4ig-vel-a-valasztas-elott?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwZnRzaARyoRpleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeqO8EFkczf-frfLjILjsunwoDkIaopV0MHP5WCNN_5crHIY_bDvthdoAvOTg_aem_Y8aRByT7MPeLd6NtVOvwUA#mp5h2719vd9wyrx7h8c

Na, ez is megy Hatvanpuszta elé, valahová a top10 környékére...
StormST
nem fog sokáig élni
4 hónapja
 hvg.hu/gazdasag/20260514_1-billio-311-milliard-forintos-szerzodest-kotottek-a-4ig-vel-a-valasztas-elott?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwZnRzaARyoRpleHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEeqO8EFkczf-frfLjILjsunwoDkIaopV0MHP5WCNN_5crHIY_bDvthdoAvOTg_aem_Y8aRByT7MPeLd6NtVOvwUA#mp5h2719vd9wyrx7h8c

Na, ez is megy Hatvanpuszta elé, valahová a top10 környékére...

4 hónapja
slowmotion Dallas Cowboys 28 693 — Cowboys fan
De ők meg maguknak újították fel ezeket. Senki nem láthatta, nézhette meg, mit műveltek a közpénzből, csak kívülről, köszi!

Nem azért újították így fel őket, hogy majd 20 év múlva egy másik párt is majd kényelemben, luxusban végezhesse a dolgát ezekben az épületekben. Leszarták. MOST legyen király minden, mi vagyunk a hatalom gec, de fasza. Ez ha nem bicskanyitogató, akkor semmi.
hrubi
sőt, lehet ha kicsit több időt hagytak volna nekik, akkor viszik a lámpákat, meg a dugaljakat a falből, meg a székeket is.
slowmotion
Nem lenne testidegen egy fideszestől 😀 :
https://telex.hu/belfold/2025/03/10/kecskemeti-laszlo-fideszes-kepviselo
hrubi
tudom, azért írtam.
csak itt gondolom mindenből a három osztállyal magasabb levőt építették be.
4 hónapja
warr_b Washington Commanders 31 424 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Mi lesz még itt az elkövetkezendő időszakban, ha egy ilyen huszadrangú dologban ekkora hirig van.....😊
csi77
Uborkaszezon, ráér mindenki rágni a gittet 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
4 hónapja
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 607 — Bears & Illinois fan
Mi lesz még itt az elkövetkezendő időszakban, ha egy ilyen huszadrangú dologban ekkora hirig van.....😊

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
4 hónapja
Szesze New York Giants 22 019 — Giants fan
Nem azt mondtam, h egy országnak ne legyen normális országgyűlési épülete. Azt mondtam, miért egy ilyen épülete lett, hisz akkor is volt nélkülözés. Akkor is egy óriási urizálás volt ez a maga korában. Most mégsem úgy megyünk el mellette, h a kezünk ökölbe szorul..
Ahogy az utak, vasutak és egyéb infrastruktúrákra való költést állítottad szembe a kormányzati épületekkel, úgy szerintem ez a példa is áll. Most a pillanatba zárva ítéljük meg a mai urizálást, az akkorit már jóval magasabbról és azt elnézzük, vagy csak észre sem vesszük.. Én csak erre próbálok utalni.
dawyd728
Én nem állítottam, hogy ezt mondtad, én csak a Parlament építésének idecibálását tartom nagyon kétségbeesett relativizálásnak...

Azért nem kéne egy nyilvános pályázattal megépült, igényt betöltő és alapból jelképnek szánt épület megvalósítását összevetni ezekkel, amiknek a belső megvalósítása titok volt, és szigorúan véve akkor és ott egyikre se volt szükség, főleg nem ilyen költséggel és megvalósítással...
StormST
Pedig a Parlamenttel kezdtem az első témában írt hszem. Akkor is ezt az analógiát hoztam fel. Nem most citálom ide. Én próbálok úgy tekintek ezekre az épületekre, mint ahogy mából a Parlamentre. Annak örülnék, ha 120 év múlva ezeknek az épületnek a látványától sem lenne ökölbe szorult keze az embereknek, ahogy most sincs a Parlament esetében.
dawyd728
Ahhoz rosszul indulnak, ráadásul az, ahogy a Rogán-féle épület, meg az új belügy elkészült, az pont annyira lesz ott 120 év múlva, ahogy a városban körbe lerakott lakóparkok. Megsúgom, sehogy...
StormST
Vagy a kisvárosok több milliárdos stadionjai.. ld Akasztó.
4 hónapja
dawyd728

StormST
dawyd728
Ahhoz rosszul indulnak, ráadásul az, ahogy a Rogán-féle épület, meg az új belügy elkészült, az pont annyira lesz ott 120 év múlva, ahogy a városban körbe lerakott lakóparkok. Megsúgom, sehogy...

4 hónapja
Jughead Dallas Cowboys 7 013
Dawyd-dal én abban teljesen egyetértek, hogyha közhasznú dolgok fejlesztésére ment volna el ez az összeg (a minisztériumok fejlesztése is az), akkor az lenne a legkisebb probléma (nyilván túlárazva történt, de még az is beleférne, ha csak ilyenek lennének).

Szerkesztette: Jughead
4 hónapja
Családom, barátaim, online ismerőseim. Vagy akár ez a topic is. Olyan emberekkel jön fel ez a téma, akikkel Hatvanpuszta is csak a zebrák miatt.
dawyd728
Hatvanpuszta mennyi volt? 10-15-20 milliárd? Az a belügy épületben 1 szint, se...

Meg Hatvanpuszta az egy magánbirtok, engem speciel abban az zavar, hogy tagadják, nem maga a bírtok. A bírtok egy top 100-ba nálam nem férne bele, Lölő yachtja többe fájt a magyaroknak, főleg fenntartással együtt. Az nálam gázabb, hogy kenegették az egészet, mellesleg full feleslegesen, mert mondhatták volna, hogy Récsel vagy Tiborcz építi apunak-apósnak-nagypapának, csak azok a kurva komcsi "a párttitkár szegényesen él, mert csak a népet szolgálja" reflexek jöttek ki ebben is, csak kisebb léptékkel pénzben, mint a Karmelita...

4 hónapja
Szesze New York Giants 22 019 — Giants fan

Szesze

kiegészítésül..
4 hónapja
dawyd728 4 346
dawyd728

StormST