Politika

64 feliratkozó

4 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 189 — #NoStress
Minden fél autokrácia, választási autokrácia, kamu-diktatúra, plebiszticer vezér demokrácia stb. legnagyobb rémálma nem az ellenzék, nem a gazdaság még csak nem is valami kataklizmikus esemény - hanem a nevetségessé válás. És az van, hogy egyre inkább nevetnek az emberek ezen. Strabag ami a Tiszát támogatja. Gondolom a kutatásokat ürgebőrbe varrva adták át Tarr Zoltánnak 😃
MC12
Engem az érdekel, hogy ezt tényleg ki hiszi el. Vagy miért írja ki a Jani. Unatkozik?
Gyurma Pappa
Vagy kihez jut el?
Fideszes haverom most tart ott, hogy MP veri a feleségét, meg agyhalottakat küldött az EP-be. Még a nyugdíjadóztatásig se jutott el, meg az adóemelésig, a tiszaphoneról, az AI-os tortaevésről nem is hallott. Mire a strabagot betölti, már két válásztás lement.

4 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 739 — Lucas Scott
Minden fél autokrácia, választási autokrácia, kamu-diktatúra, plebiszticer vezér demokrácia stb. legnagyobb rémálma nem az ellenzék, nem a gazdaság még csak nem is valami kataklizmikus esemény - hanem a nevetségessé válás. És az van, hogy egyre inkább nevetnek az emberek ezen. Strabag ami a Tiszát támogatja. Gondolom a kutatásokat ürgebőrbe varrva adták át Tarr Zoltánnak 😃
MC12
Engem az érdekel, hogy ezt tényleg ki hiszi el. Vagy miért írja ki a Jani. Unatkozik?
Gyurma Pappa
sztem elhiszi. a szemet kulfoldi multi, amely beallt Brusszel es BrusszelPeti moge.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
4 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 570 — zászló zászló szív
MC12

4 hónapja
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 405
Lázár szerint a Strabagnak „fontosabb Magyar Péter, mint azok az emberek, akik az M30-as autópályát használni akarják”.
ozibozi

Vergődés. Vergődés mindenhol.
Sjoelleer van de Vrij

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
4 hónapja
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 888 — Apu ökölbeszorított keze
Lázár szerint a Strabagnak „fontosabb Magyar Péter, mint azok az emberek, akik az M30-as autópályát használni akarják”.
ozibozi
 magyarepitok.hu/aktualis/2025/10/m30-az-ekm-feloldotta-a-strabag-kommunikacios-tilalmat-a-magyar-epitok-riportja

4 hónapja
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 3 952
Jelentettem a facebookon álhírként Orbán Balázs egyik AI-al generált MP videóját. Szerencsére kaptam most egy értesítést, hogy a vizsgálatuk alapján minden rendben van vele. Most megnyugodtam.
4 hónapja
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 3 952
ozibozi
Isteni szerencse, hogy van egy Mészárosunk, így volt ki leaszfaltozza az utat a kastélyához. Ha a Strabagon múlna még most is földúton járna a tekintetes úr, mint valami paraszt.
4 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 350 — beers & Packers
 444.hu/2025/10/31/bekebelezte-a-blikket-a-ner
deyell
Eggyel kevesebb szemét, amit nem olvastam és ezután se fogok, így meg pláne.
KB23
A helyedben nem intézném el egy kézlegyintéssel.
Egyrészt: attól még, hogy te nem olvasod, a Blikkből több tízezer példány megy el naponta. (Tavalyi adatot találtam, kb. 35 ezer példány/nap.) Ehhez jön a digitális kiadásuk, a Fb-on közel 900 ezer követővel.
Másrészt: nem kizárólag a Blikkről van szó. Jelenleg legfontosabb portékájuk a Blikk és annak különböző szatellit lapjai, még mindig van Kiskegyed, övék a Glamour, a tvr-hét és az Egészségkalauz és az Auto Bild magyar kiadása is. A cikkből kiderül, hogy ezek mind a "Fidesz közelébe" kerültek, a Ringier csak a Profession álláskeresőt és a sportal.hu-t tartotta meg.
4 hónapja
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 086 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
ozibozi

Vergődés. Vergődés mindenhol.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
4 hónapja
ozibozi New York Giants 20 982
4 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 589
deyell
Eggyel kevesebb szemét, amit nem olvastam és ezután se fogok, így meg pláne.
4 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 368 — Sworn to the Dark

chemicals keep me under control

4 hónapja
Nemes samu09 Houston Texans 4 552 — I like the Texans, I like who we are
És a kollégák nem értik mi röhögök ennyire 🤣🤣🤣

444.hu/2025/10/31/orban-amerika-kapitanykent-szijjarto-pokemberkent-lazar-vasemberkent-harangozza-be-az-amerikai-latogatast
KB23
gondolom a 2030-as szavazásra hangolják a mai tizenéveseket
Josszi
Inkább a most 30-40eseket célozzák. A marvel a 2010es években volt a csúcsán. Előtte és azóta se tudtak olyan minőségű filmeket kiadni mint akkor. Nyilván a mostani színészek is tehetnek róla.
Nemes samu09
oké de ki az a fasz aki nem a ner-hez van bedrótozva és egy ilyen fos behúzza?
Josszi
Szerintem nincs ilyen. Egyszerűen ezzel próbálkoznak. Már csak AI-ra van pénz.
4 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 530
Nemhogy vitatom ezeket az eredményeket, nevetségesnek, légbőlkapottnak, tendenciózusnak, és politikailag/pénzügyileg alapvetően befolyásoltnak és motiváltnak tartom. Már az alapfundamentum hibás: senki nem kérte meg se a Shellt, se Bill Gates-et, se ezt a szervezetet, hogy minősítsen államokat mindenféle mélyen szubjektív és javarészt átláthatatlan szempontrendszer alapján. Senki. Nincs ilyen társadalmi igény. Márpedig az NGO-k célja alapvetően sem ez volt, hanem az, hogy a helyi bélyeggyűjtő körnek legyen helye hol összejönni, meg a helyi kórusnak legyen pénze átmenni a szomszéd faluba énekelni. És ez rendben is van így. Aki közpolitikával akar foglalkozni, menjen politikusnak vagy politikai párt mellé tanácsadónak, szakértőnek stb. De ez a "kint is vagyok, bent is vagyok" alapállás amellett, hogy nevetéséges, káros is.
MC12
tehát csak nem értesz egyet vele, és egyébként is, szembe megy az ideológiai beállítottságoddal, tehát rossz.
ugyan az az alapbeállítás, mint itthon mindenben: aki nem velem van, az ellenem, tehát nem lehet igaza és hazudik, és érdekből teszi. mert ellenem beszél. olyat mond, ami nekem nem tetszik.
a másik meg, az szintén magyar sajátosságnak vélem, és nem tudom, hogy egyébként politikai nyomásra alakult ki, vagy így vagyunk szocializálva, de default reakció: ha "valaki fizet érte" akkor annak az érdekei fognak megjelenni. számodra teljesen elképzelhetetlen, hogy NEM érdekek jelentek meg benne, hanem valakik önmaguktól így gondolják?

De hogy legyen egy konkrétum is, eleve nevetséges minden olyan jogállami lista, ahol olyan ország előz meg ahol van halálbüntetés (igen az USA is) olyannal szemben, ahol nincs, vagy jogilag, tehát deklaráltan hátrányosan vannak a nők megkülönböztetve a szabadságjogaikban (EAE). Ezeket össze sem lehet vetni bármelyik EU-s országgal, ideértve kishazánkat. Egy listára sem szabadna kerülniük. Vagy hát persze, a jogállamiság teljes tiszteleben tartása mellett végeznek ki ez igaz. De akkor meg nem értem észak-korea miért végez ennyire hátul...
MC12
ezt viszont megértem, és bizonyos mértékig tudok vele menni. bár a világ ebben is megosztó, hiszen sokan támogatnák a halálbüntetést ha lehetne, és egyébként is ez egy elég ... liberális (?) érvelés a halálbüntetés mögé bújni, mert ha nem az EU-ban lennénk, akkor a Fidesz már vissza hozta volna, vagyis inkább úgy fogalmazom, hogy a választótábor feléjük osztott része simán többségileg támogatná, ha téma lehetne a visszahozás.
viszont az, hogy a teljes módszertanban találunk egyes kifogásolható részeket az egyből azt is jelenti, hogy az egész hamis (RÓSZ!) vagy elképzelhető, hogy mégis van helyes megállapítása?
rva
Alapvetően a hübrisz tanúbizonysága az, amikor egy lista kapcsán azzal foglalkozunk, hogy ki készítette ahelyett, hogy mi alapján.
4 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 480

444.hu/2025/10/31/orban-amerika-kapitanykent-szijjarto-pokemberkent-lazar-vasemberkent-harangozza-be-az-amerikai-latogatast
KB23
Josszi
Inkább a most 30-40eseket célozzák. A marvel a 2010es években volt a csúcsán. Előtte és azóta se tudtak olyan minőségű filmeket kiadni mint akkor. Nyilván a mostani színészek is tehetnek róla.
Nemes samu09
oké de ki az a fasz aki nem a ner-hez van bedrótozva és egy ilyen fos behúzza?

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
4 hónapja
Nemes samu09 Houston Texans 4 552 — I like the Texans, I like who we are

KB23
Josszi
4 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 480

KB23

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
4 hónapja
rva 4 598 — Me for President!
Nemhogy vitatom ezeket az eredményeket, nevetségesnek, légbőlkapottnak, tendenciózusnak, és politikailag/pénzügyileg alapvetően befolyásoltnak és motiváltnak tartom. Már az alapfundamentum hibás: senki nem kérte meg se a Shellt, se Bill Gates-et, se ezt a szervezetet, hogy minősítsen államokat mindenféle mélyen szubjektív és javarészt átláthatatlan szempontrendszer alapján. Senki. Nincs ilyen társadalmi igény. Márpedig az NGO-k célja alapvetően sem ez volt, hanem az, hogy a helyi bélyeggyűjtő körnek legyen helye hol összejönni, meg a helyi kórusnak legyen pénze átmenni a szomszéd faluba énekelni. És ez rendben is van így. Aki közpolitikával akar foglalkozni, menjen politikusnak vagy politikai párt mellé tanácsadónak, szakértőnek stb. De ez a "kint is vagyok, bent is vagyok" alapállás amellett, hogy nevetéséges, káros is.
MC12
tehát csak nem értesz egyet vele, és egyébként is, szembe megy az ideológiai beállítottságoddal, tehát rossz.
ugyan az az alapbeállítás, mint itthon mindenben: aki nem velem van, az ellenem, tehát nem lehet igaza és hazudik, és érdekből teszi. mert ellenem beszél. olyat mond, ami nekem nem tetszik.
a másik meg, az szintén magyar sajátosságnak vélem, és nem tudom, hogy egyébként politikai nyomásra alakult ki, vagy így vagyunk szocializálva, de default reakció: ha "valaki fizet érte" akkor annak az érdekei fognak megjelenni. számodra teljesen elképzelhetetlen, hogy NEM érdekek jelentek meg benne, hanem valakik önmaguktól így gondolják?

De hogy legyen egy konkrétum is, eleve nevetséges minden olyan jogállami lista, ahol olyan ország előz meg ahol van halálbüntetés (igen az USA is) olyannal szemben, ahol nincs, vagy jogilag, tehát deklaráltan hátrányosan vannak a nők megkülönböztetve a szabadságjogaikban (EAE). Ezeket össze sem lehet vetni bármelyik EU-s országgal, ideértve kishazánkat. Egy listára sem szabadna kerülniük. Vagy hát persze, a jogállamiság teljes tiszteleben tartása mellett végeznek ki ez igaz. De akkor meg nem értem észak-korea miért végez ennyire hátul...
MC12
ezt viszont megértem, és bizonyos mértékig tudok vele menni. bár a világ ebben is megosztó, hiszen sokan támogatnák a halálbüntetést ha lehetne, és egyébként is ez egy elég ... liberális (?) érvelés a halálbüntetés mögé bújni, mert ha nem az EU-ban lennénk, akkor a Fidesz már vissza hozta volna, vagyis inkább úgy fogalmazom, hogy a választótábor feléjük osztott része simán többségileg támogatná, ha téma lehetne a visszahozás.
viszont az, hogy a teljes módszertanban találunk egyes kifogásolható részeket az egyből azt is jelenti, hogy az egész hamis (RÓSZ!) vagy elképzelhető, hogy mégis van helyes megállapítása?
4 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 668 — The Mathematician

KB23
az a baj hogy ez lófasz ahhoz képest ahogy trump promózza magát

uk.news.yahoo.com/donald-trump-posts-weird-ai-045245371.html

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
4 hónapja

4 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 570 — zászló zászló szív
Baszki ez az ember már tényleg elhiszi, hogy az oroszok az áldozatok. Gyógyszer adag már nem használ.

444.hu/2025/10/31/orban-szerint-europa-es-ukrajna-akar-haborut-az-oroszok-mar-elfogadnak-a-tuzszunetet-vagy-beket
KB23
Amikor én gimis voltam (sajnos) még nem volt iskolapszichológus. Viszont az egyik tesitanárnő önjelölten sokat beszélgetett a lányokkal. Volt egy csajszi egyel alattunk évfolyamon, aki igen könnyűvérű hírében állt, ő is elhitte magáról már, és eléggé tanácstalan volt. Tünde néni beszélgetett vele elég sokat, és adott neki egy igen jó tanácsot: attól hogy valaki előveszi, neked nem kell bekapni, nyugodtan sétálj el onnan.

Ezt a tanácsot adnám én is a mainstream médiának az egyébként senki által nem hallgatott pénteki Kossuth-szeánszokkal kapcsolatban.

Számlázási címet privátban írom minden szerkesztőségnek, köszi.

4 hónapja
Bruce Las Vegas Raiders UCLA Bruins 11 761 — Salus populi suprema lex esto
 www.direkt36.hu/kielezett-a-helyzet-igy-probal-urra-lenni-orban-a-fidesz-belso-valsagan/

Nem tudom, hogy volt e már, de érdekes cikk
4 hónapja
Baszki ez az ember már tényleg elhiszi, hogy az oroszok az áldozatok. Gyógyszer adag már nem használ.

444.hu/2025/10/31/orban-szerint-europa-es-ukrajna-akar-haborut-az-oroszok-mar-elfogadnak-a-tuzszunetet-vagy-beket
4 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 269 — Saturday Night Lights
Nekem nagyon szimpatikus, ha valakinek nem holmi pártpreferencia, hanem a saját értékrendje határozza meg a kiállását. Külön tetszik, ha az illető ennek érdekében kész akár ahhoz az oldalhoz is csatlakozni, amelyik korábban nyilvánosan megalázta.
Egy volt MSZP-elnök felesége is csatlakozott Orbánék Digitális Polgári Köréhez
 24.hu/belfold/2025/10/30/dpk-raba-timea-mszp-tobias-jozsef/
nagylaza, főpohárnok
Ő volt az, akit a már amúgy is végtelenül primitív 444-et másoló 888 nevű nerbulvár oldalon egy diss cikkben lekurváztak G Fodor csicskái, hogy aztán Dajcstomi keljen a nő védelmére, mondván, hogy a 888 firkászai farokverő csicskák, vagy valami ilyesmi.
Kampman
De végülis mit várunk az MSZP-től, amelynek politikusai ugyanolyan szarháziak, mint a Fideszé, csak kisebb nagyságrendben tudták ezt prezentálni.
És tulajdonképpen körbe is értünk, és eszünkbe juthat a vonatkozó mondás:
Kis ország vagyunk, egy csőcselékünk van, azzal kell mindent megoldani.
Őszentsége Sobri Jóska
Volt egy pont, amikor láttam rá esélyt, hogy a DK helyett a szocikból lehet a "baloldali párt", amely megcélozhatja a veretes 5 százalékot. Ez akkor történt, amikor taccsra tették Molnár Zsoltot, Horváth Csabát, Tóth Csabát és Czeglédy Gergőt, aztán Baja Ferit. De már késő. Senki le se szarja. És még ez is kevés volt ahhoz, az MSZP megszabaduljon az összes korrupt gecitől.
Az "új baloldal" pedig leginkább csak papíron szerveződik, az, hogy Jámbor András mozgolódik, édeskevés. A Szikra gyengébb, mint korábban, pedig akkor se volt túl erős. Nekem speciel egyébként sem az ízlésem. A mai szélsőbalos-komcsi csoportocskák még kevésbé. Az anarchistákat legalább bírom, mármint azokat közülük, akik nem arafaszos kendőben lófrálnak. De ők is kevesen vannak.
nagylaza, főpohárnok
A trollkodás ugyan elfedi, de a Kutyapárt inkább balos, mint liberálisy legalábbis a XII. kerület irányításában: szociális akciók pl.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
4 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 189 — #NoStress
Ez egy igazán zseniális visszatérés lett.

youtu.be/XaZ1ZrJCrW8?si=IK4zsjWamLSTAMXk