Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 577
Nincs mit tenni. 2x kitöltöttem más válaszokat is adtam, mégis uoda dobál
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 645 — farkas.l.zoltan@gmail.com
 ertekrend.ujegyenloseg.hu/eredmeny/7f709f8e28/

Én ide jutottam 😊 nagyjából stimmel 😛 bár, hogy nem szégyelleném a meleg családtagomat, rokonomat ismerősömet, s mennyire tudom elfogadni a dolgot, azonosulni vele, az különbözik egymástól.
dande
Nem értem a kettő közötti különbséget igazából.
Mi az, hogy azonosulni vele? Azonosulni max eszmével, gondolattal, közösséggel... lehet, nem egy adott ember szexualitásával. Mond azt akkor, hogy nem tudod elfogadni csak megtűröd és annyi 😊

több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 28 363 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.

Én ide jutottam 😊 nagyjából stimmel 😛 bár, hogy nem szégyelleném a meleg családtagomat, rokonomat ismerősömet, s mennyire tudom elfogadni a dolgot, azonosulni vele, az különbözik egymástól.
dande
Nekem majdnem ugyanez:

ertekrend.ujegyenloseg.hu/eredmeny/f347986596/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 759 — Így remélem megfelelek nektek.....

több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 371 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
elvesztem, jajjaj
 ertekrend.ujegyenloseg.hu/eredmeny/a4d3d04fd8/
sutianap
köszi tök jó teszt amúgy. bár az angol nyelvűek engem picit másképp pozicionálnak a társadalmi tengelyen.
csebi
Én meg csak rákattintottam, és be is voltam pozicionálva, kérdés nélkül.
Nagy Testvér? 😀
bcsarli
süti végeredményét dobja fel. sztem azért írta, hogy elveszett, hogy mi jött ki neki 😊
csebi
Ja, értem 😊
Kitöltöttem, de így is ugyanabba a negyedbe kerültem, csak egy kicsit közelebb az origo-hoz.
Tetszenek a kérdések.

Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló

több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 342 — Lucas Scott
elvesztem, jajjaj
sutianap
köszi tök jó teszt amúgy. bár az angol nyelvűek engem picit másképp pozicionálnak a társadalmi tengelyen.
csebi
Nagy Testvér? 😀
bcsarli
süti végeredményét dobja fel. sztem azért írta, hogy elveszett, hogy mi jött ki neki 😊

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 371 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
elvesztem, jajjaj
sutianap
csebi
Nagy Testvér? 😀

több mint 5 éve
elvesztem, jajjaj
sutianap

Szerkesztette: csebi

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 720 — capitaine du château de Vienne 1487
elvesztem, jajjaj

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
[ Esküszöm innen a fórumról összeszednék egy olyan társaságot amelyik ennél jobb lenne. Csak "balosokból" is meg csak "jobbosokból" is. 😊
peterk2005
engem beírhatsz a menekültügyi szabályozás megalkotásához, pro bono vállalom 😊
csebi
Alakul a szakértői kormány.
Mindenképpen Jóska legyen a miniszterelnök, és lehetnénk rögtön Sobrisztán
😀
bcsarli
amúgy sztem Jóska kifejezetten jó vezetője lenne a kormánynak. nagyon jól látja a problémákat, és ami nekem itt lejön még, hogy a felvázolt szakmai megoldásokból is tudna könyörtelenül választani, amin csiszolni kellene, az a stílusa, mert ha írásban is ennyire "sarkos, durva" akkor szóban el nem tudom képzelni milyen lehet főnökként 😊

több mint 5 éve
Ez netto baromság.
Én rengeteg közéletet olvasok, nézek, fogyasztok.
95 százalékban ellenzéki.
Hvg, 444, index, 24.hu , Mérce, Azonnali, Magyar Hang, ATV, Partizán, N1 TV, Népszava, de még Bobafett, Potyondi Edina vagy a Dumaszínház videói se kormánybarátok.
Minőségben, mennyiségben, hozzáférhetőségben az ellenzéki média simán a kormánypárti fölé nő.
Ellenzék nincs, nem ellenzéki médiumok.
Sobri Jóska
ez sem véletlen, hogy ezeket olvasod úgy gondolom, bármennyire tisztában is vagy/vagyunk a felsorolt médiumok hibáival is. de azt is vedd figyelembe, hogy azokon a helyeken, ahol a fidesz agyonnyeri magát (a magyar ugar) ott még ha a szavazó olvassa is ezeket, nem az itt megszerzett információk alapján szavaz, hanem más tényezők alapján dönt a fülkében. erről meg is jelent egy elemzés nemrég, aminek a fő pontját sarkították ki (a szegényebb rétegek egymással versengenek, és nem érdekli őket, hogy Lölö hány milliárdot lopott el a közös kasszából), pedig az ellenzéki politikusoknak ezt kellene figyelembe venni igazán. Nem az a helyzet, hogy nem jutnak el a botrányok az átlagszavazóhoz, hanem egyszerűen úgy vannak vele, hogy mki lop, és inkább a saját kis jövedelmét akarja megkapni, amit a Fidesztől remél egyedül. Le kellene menni komolyan a vidéki körzetekbe, és duruzsolni a szavazók fülébe, hogy nem a Fidesztől függ a jövedelmük. De ehhez meg lusták vagy hülyék. BP-re és a nagyobb ellenzéki városokra koncentrálnak pedig sztem ebben már kimaxolták, amit lehet.

több mint 5 éve
[ Esküszöm innen a fórumról összeszednék egy olyan társaságot amelyik ennél jobb lenne. Csak "balosokból" is meg csak "jobbosokból" is. 😊
peterk2005
csebi
Alakul a szakértői kormány.
Mindenképpen Jóska legyen a miniszterelnök, és lehetnénk rögtön Sobrisztán
😀

több mint 5 éve
Megkérdezhetem újra, most se fogsz mondani semmit.
Ki jobb, mint Orbán és a jelenlegi brancs?
Sobri Jóska
ez a felfogás, hogy nincs alternatíva és csak a fidesz, mki más alkalmatlan, képtelen stb, a legsötétebb, rákosi féle diktatúra felfogását idézi nekem. ne legyél ebben olyan biztos, hogy egy olyan kormány, amely nem lopja szét az országot, annyira rossz lenne nekünk. Nyugodj meg, ha egyszer a fidesz vereséget szenved vmikor egy választáson, nem kell világvégét vizionálnod, ugyanúgy lesz kenyér a cba-ban.
Én speciel megnéztem volna még a Schifferes LMP-t kormányon (ugye neki nagy "vágya" volt, hogy esetleg egyszer OV kerüljön olyan helyzetbe, hogy az LMP kelljen neki koalícióban, de sosem jött össze). Pl nekem nagyon nehéz a magyar politikai palettán szavazni, mert hiába van elég világos értékrendem szinte minden kérdésben, azt nem nagyon képviseli senki. Míg az EUban több (akár kormányon is lévő, de mképp parlamenti) párt is nagyon közel az én preferenciámhoz, 85-90% körüli egyezőséggel, addig itthoni pártoknál ez a szám 65% körül mozog, és ez szomorú szerintem.

több mint 5 éve
peterk2005

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 496 — The only discipline that lasts, is self discipline
Az nem az én kiváltságom, ha használom amim van, az az igénytelen, aki nem használja amije van, vagy nem akarja használni. Senkit se kötelezhetsz, hogy gondolkodjon, és számodra elfogadhatóan szavazzon. Ahogy senkit se kérhetsz számon, ha nem arra szavaz, akire te. És minden szavazat egyet ér. És mindenki miután tájékozódik, arra szavaz, akire akar.Sobri Jóska
MIjaf*szomról vitázunk megint? 😊 Azt állítottam, hogy az ellenzéknek nincs meg a média felülete, hogy elérje a hazai lakosság egy nagyon-nagyon vastag rétegét. Pont. Ez így van, ezen fölösleges vitázni az alapján, hogy te mit érsz el, milyen igényes vagy és mit olvasol. Gyere be egy itteni vidéki kocsmába és nézz körül. Az asztalon kisalföld van (helyi újság), a tv-ben meg királyi csatornák, tv2, és ha éppen sportot ad, akkor az rtl klub. A pógár meg facebookozik és kész. Meg csetel a gyerekkel, haverral. Ennyi. Ezen a szűk csatornán - legyen az bármilyen igénytelen, ez a helyzet - a kormánypárt teljes erővel átfér, az ellenzék meg lényegében sehogy. Ennyi volt az állításom. Meg annyi, hogy egy ilyen helyzetben sose fog a kormánypártnál alkalmasabbnak látszani bármilyen egyéb szinezetű politikai erő.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 816 — Steelers fan
nincs média hozzáférése
peterk2005
Ez netto baromság.
Hvg, 444, index, 24.hu , Mérce, Azonnali, Magyar Hang, ATV, Partizán, N1 TV, Népszava, de még Bobafett, Potyondi Edina vagy a Dumaszínház videói se kormánybarátok.
Minőségben, mennyiségben, hozzáférhetőségben az ellenzéki média simán a kormánypárti fölé nő.

Ha holnap elszaladna minden Fideszes Szibériába, és mindegyik vinne magával egy ellenzékit is úgy, hogy egy politikus se maradna, jövő héten akkor is lenne kormány. Pártok nélkül is. Csak úgy hirtelen összerángatva innen onnan. És valószínűleg jobb lenne, mint a mostani...
peterk2005
Akkor igen.
De ha nem szalad senki Szibériába, akkor bizony meg kell választani valakit.
És választás során kell jobb alternatíva Orbánnál.
Sokszor kérdeztem, sose tudtál jobbat mondani, más se (2 forumtárs mondott Jakabot/Jobbikot, ennyi), csak a szokásos bárki, akárki, civil, ésatöbbi bullshit.
De szavazni nem lehet valakire.
Cssk egzakt, konkrét személyre, pártra.
Sobri Jóska
Tudjuk ki jobb mint Orbán?
Nem.
A népbutításban, a szavazatok begyűjtésében jelen állás szerint senki.
Kormányzásban? Fletón kívül már nem is igen van aki aktív azok közül akik bizonyíthatták alkalmasságukat vagy alkalmatlanságukat. Tehát összehasonlítani Orbánt mint miniszterelnököt igazából Antalltól-Bajnaiig tudod.
No de beszállok és mégsem a "mongyájobbat" játékba.
A következő választás előtt majd eldöntöm. Kik lesznek miniszterelnök jelöltek, mivel próbálnak meggyőzni, jól aludtam-e a szavazás előtt, fáj-e a fogam stb...
Egy biztos.
Ha hazudik valaki nekem, hülyének néz, meglop, annak nem szopogatom a farkát.
Ha megbánom a döntésemet mert valami dilettáns csapatot szavazok hatalomra 4 év múlva korrigálok.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 182 — Lájkold a zsűrit!
 168ora.hu/itthon/god-polgarmester-ellenzeki-osszefogas-momentum-dk-lmp-jobbik-187158?fbclid=IwAR3Em11EKd5X16TJjhzcwoqjByOwxHe0DCuXUEbEMNnoQraHZFqKRNh22rE

Undorítóak 😕
Klaci79
Azért egy érdekes vetületéről nem beszéltetek az egész eseménynek.
Mit gyártanak itt?
Helmut Zimmer
aksit a villanyótókhoz, s elvileg akkori lesz, mint a gigafaktori
sutianap
Na és ki gyárt itthon vagy a környéken villanyautót?
Helmut Zimmer
Ha a magyar kezdeményezésre gondolsz (talán a vízgázszerelő vett valami kisautós céget? nem emlékszem, de olvastam valami ilyesmiről) akkor az túl pici ehhez a Samsung gyárhoz. A fauvé már sokkal reálisabb. Nagyon beleálltak a EC bizniszbe az új vezér óta, és itt van közel az audi, skoda, és az anyamárka sincs messze. De igazából kontinensen belül akárhova megéri majd szállítaniuk, mert lehet vasúton vinni (sokkal kevésbé számít a fajlagosan nagy tömeg).

Viszont elég nagy a hallgatás, még arról se találtam semmit, hogy mekkora kapacitása lesz, ha megépül. Pedig én napi rendszerességgel olvasok az elektromos autózásról, szinte minden érdekel, nem csak a tesla.
peterk2005
Ugye a Samsung koreai cég, akárcsak a Kia, aminek Szlovákiában, és a Hyundai, aminek Csehországban van autógyára...

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 84 355 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
ATYAÉG!
 twitter.com/ProjectLincoln/status/1278430418161872909
Látszik, hogy a Lincoln Project mögött egykori republikánus kampánystratégák, mint Steve Schmidt vagy Rick Wilson állnak. Enyhén hatásosabbak, mint a demokraták átlagos kampányfilmecskéi. Érdemes megnézni a naponta kiadott attack adjaiket. Masterclass a jövő Finkelsteinjeinek és Habony Árpijainak.
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 581 — #NoStress
nincs média hozzáférése
peterk2005
Ez netto baromság.

Ha holnap elszaladna minden Fideszes Szibériába, és mindegyik vinne magával egy ellenzékit is úgy, hogy egy politikus se maradna, jövő héten akkor is lenne kormány. Pártok nélkül is. Csak úgy hirtelen összerángatva innen onnan. És valószínűleg jobb lenne, mint a mostani...
peterk2005
Akkor igen.
De ha nem szalad senki Szibériába, akkor bizony meg kell választani valakit.
És választás során kell jobb alternatíva Orbánnál.
Sokszor kérdeztem, sose tudtál jobbat mondani, más se (2 forumtárs mondott Jakabot/Jobbikot, ennyi), csak a szokásos bárki, akárki, civil, ésatöbbi bullshit.
De szavazni nem lehet valakire.
Cssk egzakt, konkrét személyre, pártra.
Sobri Jóska
Konkrétan bármelyik másik parlamenti párt és a főnöksége... 😊
ender1112
Konkrétan?
Írj egyet, és te lehetsz a harmadik, aki mond egy konkrét alternatívát.
Sobri Jóska
Ha jól emlékszem, 4 párt van a Fideszen kívül a parlamentben: LMP, DK, MSZP, Momentum. Kaptál négy nevet (ami pont lefedi a 'bármelyik' szó jelentését) 😉
ender1112
Öt, a Jobbik lemaradt.
ender1112
Teljesen rosszul emlékszel.
A Momentum nem parlamenti párt, és ott van még a Párbeszéd és a Mi Hazánk is.
És nem mondtál egy konkrét ajánlatot se.
Te kire szavazol? Az konkrét.

több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 581 — #NoStress
nincs média hozzáférése
peterk2005
Ez netto baromság.
Minőségben, mennyiségben, hozzáférhetőségben az ellenzéki média simán a kormánypárti fölé nő.Sobri Jóska
Mondja ezt a budapesti geek aki könnyedén home office-ozik az otthonából, laptoppal, okostelóval felszerelve és 150 csatornát elérve 😊

A társadalom maradék 50+ %-a meg nézi a királyi tévét, TV2-t és max még az RTL klubot, és olvassa a regionális / helyi papír újságot, amit szintén kivétel nélkül a fidesz pártközpontból kézivezérelnek. Nyer is az ellenzék Budapesten, meg a nagyvárosokban, ahol összeáll. Ott, ahol a fentiek elérhetők. Amivel nem tud mit kezdeni az a falvak szavazói ahol aki elmegy szavazni, az egy pártról hallott, és nemhogy nem olvassa, de életében nem hallott olyasmiről, hogy magyar hang meg partizán, meg mérce. A zindexet ismeri, esetleg a 444-ről hallott, de mivel nem netezik facebookon kívül, azokat se olvassa.
peterk2005
Te az ellenzék médiahozzáférését tagadtad.
Több ellenzéki médium van, mint kormánypárti.
Vagyis több helyről, ráadásul minőségibb módon érhetik el a szavazókat.
Érdemi ellenzék nincs, csak egyszerűbb ezt is másra fogni.
Az én szüleim, idősebb rokonaim sose szavaznának a Fideszre, de míg korábban rendre elmentek szavazni eszdéeszre, szocikra, Gyurcsány és Sólyom óta, amikor az SZDSZ meghackelte a saját koalícióját, utálnak mindenkit, az egész politikát. És ez sokakra jellemző. Orbán nekik túl geci, de egyetlen szimpatikus ellenzéki ember nincs, aki megmozdítaná őket.

Internete meg a lakosság háromnegyedének van, használják is.
És olvasni is tudnak.
Az nem az én kiváltságom, ha használom amim van, az az igénytelen, aki nem használja amije van, vagy nem akarja használni.
Senkit se kötelezhetsz, hogy gondolkodjon, és számodra elfogadhatóan szavazzon. Ahogy senkit se kérhetsz számon, ha nem arra szavaz, akire te.
És minden szavazat egyet ér.
És mindenki miután tájékozódik, arra szavaz, akire akar.
Az csak az elitista agyadban lévő tévhit, hogy ezt csak Pesten lehet megtenni. Ahgy az is, hogy nem Orbán a legjobb azoknak, akik rászavaznak.

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tin00091.html

Az meg csak a személyes rész, hogy se geek nem vagyok, se nem home officeozom, tévécsatornát se nézek. Mindent Youtubeon, HboGo-n, stb.
De még ez a legkisebb tévedésed. 😊

több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 577
Orbitális faszság túlmisztifikálni hogy milyen egy Magyarországnyi kis országocskát elvezetni. Amennyiben válság van úgyis szopik mindenki, amikor konjunktúra van, akkor meg dőzsi van.
Itt nem a Coca Cola Corp. igazgatása a feladat, hanem a kb a Pölöskei Sszörpüzemet kell nem tönkre tenni.
A kirakat emberek az egy dolog, az a plebsznek fontos, arra is szavaznak, a szakik meg pénzért dolgoznak, és konkrétan bárkinek. A bárkinek az a bárki.
A világgazdasági folyamatokat irányító passzát szelet azonban bármilyen fájó is, de nem innen fújják. 😉
több mint 5 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 7 031 — Terry bohóc szülinapokat játszóházban is vállal.
Vótmá???
 index.hu/kulfold/2020/07/01/seattle_autonom_zona_allam_tunteto_george_floyd/
Carmen szurkolótársunk kb az 1. percben megmondta, hogy ez lesz.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 496 — The only discipline that lasts, is self discipline
nincs média hozzáférése
peterk2005
Ez netto baromság.
Minőségben, mennyiségben, hozzáférhetőségben az ellenzéki média simán a kormánypárti fölé nő.Sobri Jóska
Mondja ezt a budapesti geek aki könnyedén home office-ozik az otthonából, laptoppal, okostelóval felszerelve és 150 csatornát elérve 😊

A társadalom maradék 50+ %-a meg nézi a királyi tévét, TV2-t és max még az RTL klubot, és olvassa a regionális / helyi papír újságot, amit szintén kivétel nélkül a fidesz pártközpontból kézivezérelnek. Nyer is az ellenzék Budapesten, meg a nagyvárosokban, ahol összeáll. Ott, ahol a fentiek elérhetők. Amivel nem tud mit kezdeni az a falvak szavazói ahol aki elmegy szavazni, az egy pártról hallott, és nemhogy nem olvassa, de életében nem hallott olyasmiről, hogy magyar hang meg partizán, meg mérce. A zindexet ismeri, esetleg a 444-ről hallott, de mivel nem netezik facebookon kívül, azokat se olvassa.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 592 — Poloska confirmed
Be kell tolni az mkkpt. A pénzt lehet ugyanolyan baromságokat költenék, de nevetnénk már kínunkban, nem pedig sírnánk.
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 720 — capitaine du château de Vienne 1487
Én továbbra is maradok a Momentumnál.
Nem tudom jobbak-e, de egyedül ő belőlük nem ábrándultam még ki.
Ha már Sobri alternatívát akar.
Toca
MárkiZayt indíccsák fészkében a vadat...

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak