Politika

65 feliratkozó

több mint 5 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 55 558 — The Mathematician
A biztonsag kedveert azert ide irom, hogy en is elitelem a szelsojobboldalt is, de szerintem jelenleg nem a nacizmus, hanem a kommunizmus eli reneszanszat, igy most eppen toluk kell felteni a vilagunkat.
undisputedly
Nem a kommunizmus éli reneszánszát, hanem a kultúrbal nyomul, de az nagyon. Hangsúlyozottan kultúrbal, tehát a nagyvállalatokkal ők már nagyon jóban vannak, már csak az elmúlt 1-2000 év kulturális örökségét akarják lebontani, eléggé orwelli módon.
Kampman
Érzed benne a logikai bukfencet? A multik balosok, szupcsi?

S mijen kultúrális ökörség, görögöktől, rómaiaktól, Jézustól, németromaji kaiserektől? Ugyanez az ökörség, ami végigtolt két világégést, és megszabadította a magyar királyság területét, vagy a pakliból csak mindig mindig más lapokat kell elővillantani, ami éppen jól jön? A kereszténység, ami cizelláltan hasadt 4 részre, némi égetéssel vegyítve, a keleti keresztényéget kétszer sikerült tejesen elidegeníteni, s még sikerült rátrompfolni mikor beütött a reform. Az a stramm, hogy róma lenyúlta Jézust, komoly? Vagy nagyobbat markolunk a hellén/román/judeo kör - de abba meg mán megin benne vannak a zsidók meg az arabok? Most akkor a lovasnomádokkal hogy van, benn vagy kinn, Attila nem, csak N.fehérvár??? Csak villangatni kell a pakliból a lapokat, különben meg asse tudod milyen a teljes pakli?
sutianap
A multik nem balosok, hanem totálisan beszaratják a PR részlegüket a PC maszlaggal. Ergo, ha nem úgy táncolnak, ahogy fütyülnek nekik, akkor reszelő, ellehetetlenítés. Bármi áron, visszafordíthatatlanul. (Kicsiben kb. ezért táncolt vissza a nyilatkozatától egy NFL szinten végletekig korrekt embernek tartott és megbecsülésnek örvendő Brees. Persze a kisebbségiek beszélhetnek bármilyen hülyeséget, mert őket pozitív diszkrimináljuk.)

Nem tudom, hogy miért vitatod az európai/fehér emberhez köthető kulturális örökséget, nem értem hova szeretnél kilyukadni ezzel. Tudom, hogy pl az európai kultúrához vagy a katolikus valláshoz számos negatív képzet/tapasztalat kapcsolódik (meg is fizettek érte jó páran, illetve elindult egyfajta megtisztulási folyamat - jó lassan persze), de a civilizáltságot mégiscsak ők hozták el, vagy nem?

Vagy úgy látod, hogy az afrikai gyökerű identitástudat, vallásközösség, szellemi örökség gazdagabb? Az ottani államszervezet, társadalomstruktúra előremutatóbb? A kultúrájuk magasabbrendű?

Az iszlám nem szakadt többfelé és nem háborúzik egymással azóta is? Az afrikai vallások nem megosztottak és nem írtják egymást azóta is? Latin-Amerikában nem katonai junták hajtottak végre tömegmészárlásokat és nem látunk közelmúltbeli példákat is katonai rezsimekre? Kína, Japán és a közel-keleti országok nem hajtottak végre genocídiumokat szerinted? Nem volt csendes óceáni hadszíntér? Az amerikai hadseregben Vietnamban csak tömeggyilkos fehérek voltak, feketék nem? Az iszlám vallás nem kirekesztő? A törzsi vallások egyenjogúnak látják a különböző csoportokba tartozókat? Ázsiában a mai napig tiltják a gyermekmunkát? Afrikában tiltják a gyermek-hadseregeket? (Ez civilizáltság?)

Te látsz szándékot megtisztulásra ezekben az országokban/régiókban? Pl Németországgal ellentétben - talán Japánon kívül - még azt is tagadják, hogy lett volna népirtáshoz közük! Abe Shinzo 2007-ben még tagadta pl a nők tömeges megerőszakolását? Nanjingot azért nagy nehezen elismerték.

Ne tegyünk már úgy, mintha csak a fehérek kiváltságai lennének ezek a dolgok!
Fast Willie
abban hogy a civilizáció itt tart ahol az iszlámnak és ázsiának legalább akkora szerepe van mint keresztény nyugatnak
a görög-római örökség jelentős részét őrizték meg nekünk, miközbe épp az inkvizíció minden el akart törölni
 en.wikipedia.org/wiki/Transmission_of_the_Greek_Classics

a távolkeleti filozófusok és gondolkodók valamint egyéb tudás szerinted nem játszott ugyanilyen szerepet?

kurvára nem csak WASP-n múlik hogy hol tartunk

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Willie Parker Pittsburgh Steelers 17 041
A biztonsag kedveert azert ide irom, hogy en is elitelem a szelsojobboldalt is, de szerintem jelenleg nem a nacizmus, hanem a kommunizmus eli reneszanszat, igy most eppen toluk kell felteni a vilagunkat.
undisputedly
Nem a kommunizmus éli reneszánszát, hanem a kultúrbal nyomul, de az nagyon. Hangsúlyozottan kultúrbal, tehát a nagyvállalatokkal ők már nagyon jóban vannak, már csak az elmúlt 1-2000 év kulturális örökségét akarják lebontani, eléggé orwelli módon.
Kampman

S mijen kultúrális ökörség, görögöktől, rómaiaktól, Jézustól, németromaji kaiserektől? Ugyanez az ökörség, ami végigtolt két világégést, és megszabadította a magyar királyság területét, vagy a pakliból csak mindig mindig más lapokat kell elővillantani, ami éppen jól jön? A kereszténység, ami cizelláltan hasadt 4 részre, némi égetéssel vegyítve, a keleti keresztényéget kétszer sikerült tejesen elidegeníteni, s még sikerült rátrompfolni mikor beütött a reform. Az a stramm, hogy róma lenyúlta Jézust, komoly? Vagy nagyobbat markolunk a hellén/román/judeo kör - de abba meg mán megin benne vannak a zsidók meg az arabok? Most akkor a lovasnomádokkal hogy van, benn vagy kinn, Attila nem, csak N.fehérvár??? Csak villangatni kell a pakliból a lapokat, különben meg asse tudod milyen a teljes pakli?
sutianap
A multik nem balosok, hanem totálisan beszaratják a PR részlegüket a PC maszlaggal. Ergo, ha nem úgy táncolnak, ahogy fütyülnek nekik, akkor reszelő, ellehetetlenítés. Bármi áron, visszafordíthatatlanul. (Kicsiben kb. ezért táncolt vissza a nyilatkozatától egy NFL szinten végletekig korrekt embernek tartott és megbecsülésnek örvendő Brees. Persze a kisebbségiek beszélhetnek bármilyen hülyeséget, mert őket pozitív diszkrimináljuk.)

Nem tudom, hogy miért vitatod az európai/fehér emberhez köthető kulturális örökséget, nem értem hova szeretnél kilyukadni ezzel. Tudom, hogy pl az európai kultúrához vagy a katolikus valláshoz számos negatív képzet/tapasztalat kapcsolódik (meg is fizettek érte jó páran, illetve elindult egyfajta megtisztulási folyamat - jó lassan persze), de a civilizáltságot mégiscsak ők hozták el, vagy nem?

Vagy úgy látod, hogy az afrikai gyökerű identitástudat, vallásközösség, szellemi örökség gazdagabb? Az ottani államszervezet, társadalomstruktúra előremutatóbb? A kultúrájuk magasabbrendű?

Az iszlám nem szakadt többfelé és nem háborúzik egymással azóta is? Az afrikai vallások nem megosztottak és nem írtják egymást azóta is? Latin-Amerikában nem katonai junták hajtottak végre tömegmészárlásokat és nem látunk közelmúltbeli példákat is katonai rezsimekre? Kína, Japán és a közel-keleti országok nem hajtottak végre genocídiumokat szerinted? Nem volt csendes óceáni hadszíntér? Az amerikai hadseregben Vietnamban csak tömeggyilkos fehérek voltak, feketék nem? Az iszlám vallás nem kirekesztő? A törzsi vallások egyenjogúnak látják a különböző csoportokba tartozókat? Ázsiában a mai napig tiltják a gyermekmunkát? Afrikában tiltják a gyermek-hadseregeket? (Ez civilizáltság?)

Te látsz szándékot megtisztulásra ezekben az országokban/régiókban? Pl Németországgal ellentétben - talán Japánon kívül - még azt is tagadják, hogy lett volna népirtáshoz közük! Abe Shinzo 2007-ben még tagadta pl a nők tömeges megerőszakolását? Nanjingot azért nagy nehezen elismerték.

Ne tegyünk már úgy, mintha csak a fehérek kiváltságai lennének ezek a dolgok!
több mint 5 éve
undisputedly
Kampman

sutianap
 www.amazon.com/Lies-Across-America-Historic-Sites/dp/0684870673

több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 720 — capitaine du château de Vienne 1487
undisputedly
Kampman

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
warr_b Washington Commanders 28 363 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 index.hu/kulfold/2020/06/29/usa_mississippi_zaszlo_rabszolgasag_princeton_egyetem_woodrow_wilson_iskola/

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 395
undisputedly

több mint 5 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 039 — Cowboys fan
.... amúgy én azt gondolom, hogy Marx rettenetesen nincs a helyén odahaza.
Helmut Zimmer
Ott van a Közgáz aulájában. Hol kellene lennie?
csebi
már attól függ, mit veszünk Aulának. Rétvári áthelyeztette, mert kényelmetlen volt neki, a Pázmány jogon papírt vevő idiótának
több mint 5 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 581 — #NoStress
Kósa vs László, László va Kósa

Bármit mondhat László, nem tud alulmaradni égy kósával szemben.
ozibozi
Kósa 30 éve a politikában tobzódik, abból él, azt használja.
Ha majd László doki mögött van 10-15 év a politikában, akkor lehet ilyenről beszélni.

több mint 5 éve
ozibozi New York Giants 20 577
Kósa vs László, László va Kósa

Bármit mondhat László, nem tud alulmaradni égy kósával szemben.
több mint 5 éve
Vagy addig húzzuk a dolgot, hogy Kína fölvásárol mindenkit oszt úgy lesz majd csönd. 😊
peterk2005
Szerintem ez lesz a befutó.
Egymilliárd rabszolga, az egymilliárd rabszolga. (Plusz szépen lassan még ennyi afrikai rabszolga.) Nem igazán látom, hogy a nyugati kultúrában gyökerező bal, jobb, libsi, nemzeti, bármi fel tudná venni ezzel a versenyt.
És a kapitalista -aminél meg nem tudok, nem látok se jobbat, se életszerűbbet- alapközegben a versenyt kell megnyerni.
Szóval a világot 2100-ban Kína irányítja. Kész szerencse, hogy ezt már nem érjük meg.

több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 496 — The only discipline that lasts, is self discipline
nagyot megy
 hvg.hu/itthon/20200629_laszlo_imre_ujbuda_mengele_mandela
r.baggio
Valami elképesztő, hogy milyen szinten áll a magyar politikai élet krémje...bár egyébként külföldön is biztos előfordul hasonló...csak az külföld ez meg itt van a szomszédban 😕
Klaci79
Merthogy László doki nem a magyar politikai élet krémje. (Az kb. Orbán, Gyurcsány, Rogán, Lázár és ennyi. A többi lelkes amatőr, outsider vagy csinovnyik.) Ő egy jószándékű pöcs, akit Gyurcsány behülyített, és egy olyan pozíciót vállalt, amihez megvolt a népszerűsége, ismertsége, de nincsenek meg a skilljei.
Sobri Jóska
Dokinak nem is volt rossz...de politikusnak...mert nem termelődnek ki normális (beszélni tudó) politikusok sajnos.
Klaci79
Ez a műsor ha jól emlékszem nem csak ennek a dokinak akadt a torkán, pár éve a Kósa is így járt. 😊

Szerintem ezt fölösleges túldramatizálni. Egy helyi kis politikus, nyilvánvalóan a nyelve botlott, nem az van, hogy ne tudná ki volt Mengele vagy Mandela. Kósának se az a baja, hogy mondott egy hasonlóan sületlent - valószínűleg szintén nyelvbotlásból. (Már nem emlékszem az pontosan mi volt, valami zsidós mondat.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 720 — capitaine du château de Vienne 1487
Helmut Zimmer
Me retkes komenista, ahogy az egész baloldal is, és titokban ők uralják a világot, csak én látok mindenütt konzervatív kormányokat? Jaj kimonta hogy szaxervezet! pfejj! Jaj kimonta, hogy szolidaritás! pfejj!
Megmég ott van a liberális mocsok, amit győzünk lemosni, mer még véletlenülse nincs köze mondjuk a nemzetállamok létrejöttének a libsikhez?
Csak és kizárólag konzervatívizmus szalonképes, a többit sajnos kiszorítottuk, és punktum, így egyszerű minek van létjogosultsága meg minek nem, - ez mindennél jobb, hisz egyedül vagyunk a homokzóba, mindig csak olyat szarunk, ami nekünk tetszik...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 342 — Lucas Scott
Helmut Zimmer
Ott van a Közgáz aulájában. Hol kellene lennie?

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 496 — The only discipline that lasts, is self discipline
undisputedly
No ez az amit én nem értek leginkább. Éppen Trump az elnök, a britek éppen kiléptek az EU-ból, és éppen egy tory marha zülleszti, Franciaországban Marcon minden csak nem balos, nemhogy kommunista, az országban meg inkább a nacionalistákat akarja minden mérsékelt erő kívül tartani, nem a komcsikat. Merkel az meg Merkel. Nem egy Kohl, de balos romantikát nagyon nehéz ráhúzni. továbblépve, Oroszországot egy Putyin nevű fazon igazgatja és amíg él valószínűleg igazgatni is fogja, Olaszországban a lombard liga és hasonlók vannak a népszerűségük csúcsán. Az EU-ban ötven éve először saját frakciója van a minden nem szélsőséges ideológia szerint szélsőségese nacionalista erőknek. Már a Venezuela féle balos marhulások is eltűntek, ott is sorban tábornokok marhulnak manapság. És a Kínai szótárból is szinte kiveszett minden kommunista jelszó, ha éppen nem ünnepelnek valamit. Olyan vadkapitalisták, mint a huzat, csak megspékelve egy valag államilag zsinóron irányított korporativizmussal. És Amerikában a legutóbbi "balos" jelölt egy Clinton volt, most meg egy Biden lesz. Hűdenagyonnem kommunista egyik se. És közben nálunk sem azért zavarnak el Bécsbe egyetemet, mert túl pántlikás vagy túl múltbaréved, vagy túl jobbos, hanem azért mert túl sok benne a gender. Legalábbis az elzavarói szerint, még ha ezt így ki se mondják.

Szóval én aztán rühellem a komcsikat, nem csak elvi okokból, de a saját bőröm okán is, ha látod karriert csinálni azt a katonai ügyészt aki a rendszerváltás előtt pár évvel még futkosóra zavart mert tüntetni mertél, akkor egy életre a hátad közepése se kívánod őket. De én nem látom azt a rohadt nagy veszélyt, akárhogy is meresztem a szemem. Komcsi / szélsőbalos veszélyt, túltolást egyáltalán nem látok. Mármint komolyan is vehetőt.

Ha már elmentünk mileszittbe, akkor nekem éppenséggel az a véleményem a jelenlegi világról, hogy most jutunk túl a harmadik csalódáson. A baloldali gondolat (esély kiegyenlítés, munkás érdekek képviselete, szociális érzékenység, társadalombiztosítás és hasonlók) kudarca után rácuppant a világ a neoliberalizmusra, amiből elitizmus és rapid módon megnövekedő társadalmi különbségek lettek szabadság és önmagvalósítás helyett. A világ gyomra ezt kezdte kiköpni 2010 környékétől. Az elfogyó baloldalra és liberális kínlódásra a konzervatív / jobboldal felé fordulva várta a választ, előbb csak jelzéseket adva, aztán már Brexit, Trump és hasoló formában alakot is öltve. Amiről aztán szintén fokozatosan lekerül a gatya és kiderül, hogy csupasz segge van ennek is, mert a válasz nem volt más, mint a neolib társadalom és gazdaságpolitika körülbástyázása, megspékelve országa válogatja hogy mennyi nacionalista, esetenként irredenta időnként még "színesebb" jobbszélről kölcsönvett "ötletekkel".

Itt tartunk most. Jelenleg éppen a konzervatív / jobboldali válasz rottyantja össze a gatyáját a feladattól, egyre bénább válaszokat kierőlködve. Én eközben nem látok semmi komminizmusnak tűnőt - akármilyen "kommunális" formáját érted is ez alatt -. vagy arra akár csak emlékeztetőt sem. Ami van, amögött nincs semmi ideológia, hanem egyszerű, görcsös összezárás, ami a korszellemből adódik. Ahogy Tump mögött össze kell zárni, ha fertőtlenítőt akar itatni az emberekkel, úgy a gender-szélsőség mögött is össze kell zárni, nehogy rés látszódjon a sorokon. Ez nem ideológiai veszély, hanem polgárháborús. Ami kurva komoly baj, de teljesen máshol van rá a válasz, mint valamilyen ideológiai veszélyre. Utóbbira a jó válasz szerintem pont nem a hiszti növelése lenne azzal hogy oda is ördögöt vízionálunk ahun szarvacska sincs, hanem pont a fordítottja. De majd meglátjuk.

(Egyébként az a "muris" a dologban, hogy szerintem a fő problémára csak a baloldal fog tudni választ adni. Ha egyszer majd méltóztatik felébredni. Mert a társadalmi problémák gyökerében a globalizáció áll, Egyszerűen az elit - aki a globalozáció minden előnyét élvezi és hátrányát egyáltalán nem - kilépett a társadalomból. Állam fölöttivé vált, multinacionális lett, ezért gazdagodik mérhetetlen módon. És ezért zsákmányolja ki nem csak a 3. világot, de újra a saját társadalmát is. Az, hogy a világ egyik leggazdagabb országa polgárainak alsó decilise olyan szociális, egészségügyi, életminőségi lehetőségekkel néz szembe, mint egy feketa afrikai mélyszegény ország polgára, borzasztó görbe tükör. Ezt csak úgy lehet kisimítani, ha a középosztály újra helyzetbe kerül, ahhoz meg vaskos újraelosztás kell, amihez a globálissá vált tőke globális szintű szabályozása ésatöbbi. Ilyen válaszra a konzervatívizmus / jobboldal nem képes, mert jellegénél fogva nem progresszív. A globalizációra pedig nincs jó, nem progresszív válasz. Nincs menjünk vissza öt lapot a sztoriban. A két progresszív irányzat közül - liberalizmus, baloldal / szocdem - a liberalizmus szintén eszköztelen, nem tud jól hozzányúlni a problémához. A baloldalnak lehetnének erre válaszai .... majd egyszer. Addig meg vagy szart lapátolunk balról jobbra majd vissza ... vagy polgárháborúba visznek minket a véres karddal körbe rohangáló, csak a hatalmuk megtartására koncentráló politikai ellenoldalak. Vagy addig húzzuk a dolgot, hogy Kína fölvásárol mindenkit oszt úgy lesz majd csönd. 😊 )

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
FLZOLI Denver Broncos 12 645 — farkas.l.zoltan@gmail.com
nagyot megy
r.baggio
Valami elképesztő, hogy milyen szinten áll a magyar politikai élet krémje...bár egyébként külföldön is biztos előfordul hasonló...csak az külföld ez meg itt van a szomszédban 😕
Klaci79
HOHOHOHO hát sehol nem vagytok! 😊

Helmut Zimmer
Nem is tudom melyik az igazi és melyik a fake 😊

youtu.be/_0vVKZL-Z7I

youtu.be/x34G0h7R__Y

több mint 5 éve
Helmut Zimmer
Mert a “kommunizmus” 40 éve teljesen errodálta a személyét, a műveit meg se akkor, se most nem olvasta kb. senki.

több mint 5 éve
nagyot megy
r.baggio
Klaci79

Helmut Zimmer
 www.youtube.com/watch?v=ntEE9Zy-qQQ

több mint 5 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 7 031 — Terry bohóc szülinapokat játszóházban is vállal.
több mint 5 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 7 031 — Terry bohóc szülinapokat játszóházban is vállal.
nagyot megy
r.baggio
Klaci79
több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 822
nagyot megy
r.baggio
Klaci79
Merthogy László doki nem a magyar politikai élet krémje. (Az kb. Orbán, Gyurcsány, Rogán, Lázár és ennyi. A többi lelkes amatőr, outsider vagy csinovnyik.) Ő egy jószándékű pöcs, akit Gyurcsány behülyített, és egy olyan pozíciót vállalt, amihez megvolt a népszerűsége, ismertsége, de nincsenek meg a skilljei.
Sobri Jóska
Dokinak nem is volt rossz...de politikusnak...mert nem termelődnek ki normális (beszélni tudó) politikusok sajnos.
több mint 5 éve
nagyot megy
r.baggio
Klaci79

több mint 5 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 822
nagyot megy
r.baggio
több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 403 — zászló zászló szív
t viszont én most nem szeretnék lefolytatni terjedelmi okokból, főleg nem írásban 😊
Gyurma Pappa
undisputedly
Biztonság kedvéért én is leírom, hogy utálom a marxistákat, a kommunistákt, meg úgy általában mindenkit, aki autoriter vagy szélsőséges, kirekesztő vagy erőszakos. Szerintem minden szélsőség reneszánszát éli 2008 óta, és félteni kell a világot minden szélsőségtől.

több mint 5 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 403 — zászló zászló szív
...
undisputedly
Téged ez valamiért jobban érint, mint mondjuk engem?
Sobri Jóska
Lehet rosszul tudodm, de undi az USA-ban él/élt, nem?
Gyurma Pappa
az megy másik Hawks fan lesz 😊
r.baggio
Azt tudom 😊 De jól emlékeztem, volt erről szó, hogy undi is élt kint, mindenre is emlékszem (persze kb. semmire, de ez mellékes). 😛

több mint 5 éve
r.baggio Buffalo Bills Indiana Hoosiers 64 654 — no es importante
nagyot megy

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal