Politika

69 feliratkozó

több mint 4 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 957 — #NoStress
Sok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.
peterk2005
Miért?

több mint 4 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 7 032 — Terry bohóc szülinapokat játszóházban is vállal.
minden tiszteletem mellett, de EZ csak a politika kommunikációs szegmense.
A politika, mint olyan ennél jóval több, s ezt Te is tudod, kedves Gyurma Pappa. A politika egy közösség életének (helyi, országos, vagy nemzetközi sziten) történő megszervezése. Gaius
Persze, de ha belegondolsz, ez a tágabb politika is megszűnt érdekes lenni. Kitalált valamit a központ, mindenki azt csinálta. Aki nem, az kuka.

PS az amcsi példa azért sántít és ül is egyben, mert az amerikai individualista társadalom arra van szocializálva, hogy egy szokásos (nálunk 4 éves periódusban) intervallumban nem is tudom....8-12-szer megy el választani? kormányzótól kerületi ügyészen át az iskolaszékig......választásra, ergo kampányra vannak kondicionálva
Gaius
Erre akartam utalni 😊

Én bírom ezt a fajta demokrácia felfogást és a vele járó cirkuszt. Aki ugye társadalom- és politikai statisztikával foglalkozik évekig, annak a kampány az csemege 😊 Kár hogy a magyar kutatók szarok elfogultak máshogy fogják fel...
Gyurma Pappa
No akkor Te biztos meg tudod mondani, hogy , amikor ezek Gaussok, és Perlemanok hibahatárról beszélnek, akkor milyen hibahatárról beszélnek. én áttörést érzek emögött a mondat mögött, egy Fields érem kezd a szemeim előtt kibomlani a statisztikai matematika területén, csak megfogni nem tudom. 😀
több mint 4 éve
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 667 — beers & Packers
Sok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.
peterk2005
Speciel én mindent el tudok képzelni, de jóval több esélyt adok MZP-nek. Ha behúzza az előválasztást, akkor rajta biztosan nem fog múlni.
több mint 4 éve
Helmut Zimmer Oregon Ducks 7 032 — Terry bohóc szülinapokat játszóházban is vállal.
De ha nyer az ember, aki már oly sok alkalommal "megcsinálta a csodát", akkor azok, akik őt most nagyon nem szeretik, mert zsigerileg Klárára rezonálnak, akkor szerintetek tutti elmennek szavazni 22-ben MZP-re?Helmut Zimmer
A "zsigerileg"-es DK-sok nem. A DK szavazók többsége szerintem igen. Nem véletlenül vannak az előválasztások hónapokkal az országos választások előtt. USA-ban is ugye. A "szünet" - többek között - arra is jó, hogy az előválasztások során felkorbácsolódó indulatok lejjebb hagyjanak. Aki most fel van bőszülve, hogy ha nem Klára, akkor jöjjön inkább a zivatar és Orbán, mert az ellenzék nem érdemli meg a jobbat, annak lesz 4-5 hónapja, hogy lehiggadjon. Áprilisban már nagyon messze lesz október. Ha az ellenzék nem bassza el (nem esnek _amatőr_ módon egymásnak), akkor a téma áprilisban a NER vs nem NER lesz, és lehiggadva arra kijöhet egy teljesen más válasz is a most Dobrevezőkből is. A többségükből ki is fog szerintem.

Az is igaz persze, hogy nem annyian fognak elmenni, mintha Karácsony lett volna a közös jelölt. Legalábbis szerintem. Az ellenzéki oldalról szerintem összességében kevesebb embert tud elvinni MZP a fülkékbe. Nem gondolok viszont orbitális számokra. Néhány százalék mehet el. Az a kérdés, hogy ezt vissza tudja-e hozni máshol. Szerintem igen, mert a semlegesek közül ő többet tud megszólítani. Plusz, neki megvan az az előnye is Dobrevvel szemben, hogy több Fidesz szavazót tarthat otthon. Az a réteg a Fidesz szavazótábor szélén, akiket mozgósítani kell, hogy elmenjen szavazni, és a gyurcsányozás / patás ördögtől való félelem lenne az amire megmozdulna, a homofób törvény illetve az osztogatás viszont nem, az otthon maradhat, ha MZP a jelölt. Róla a Gyurcsányozás lepereg, a Fidesz tábor nagyobb része sem hiszi el igazán. Ezek a pluszok kiolthatják az ellenzéken belüli kevesebb szavazatot. Sőt, akár több is lehet. Sok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.
peterk2005
Nagyon szépen köszönöm a választ. 😊
több mint 4 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 882 — zászló zászló szív
A politika, mint olyan ennél jóval több, s ezt Te is tudod, kedves Gyurma Pappa. A politika egy közösség életének (helyi, országos, vagy nemzetközi sziten) történő megszervezése. Gaius
Persze, de ha belegondolsz, ez a tágabb politika is megszűnt érdekes lenni. Kitalált valamit a központ, mindenki azt csinálta. Aki nem, az kuka.

PS az amcsi példa azért sántít és ül is egyben, mert az amerikai individualista társadalom arra van szocializálva, hogy egy szokásos (nálunk 4 éves periódusban) intervallumban nem is tudom....8-12-szer megy el választani? kormányzótól kerületi ügyészen át az iskolaszékig......választásra, ergo kampányra vannak kondicionálva
Gaius
Erre akartam utalni 😊

Én bírom ezt a fajta demokrácia felfogást és a vele járó cirkuszt. Aki ugye társadalom- és politikai statisztikával foglalkozik évekig, annak a kampány az csemege 😊 Kár hogy a magyar kutatók szarok elfogultak máshogy fogják fel...

több mint 4 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 858 — The only discipline that lasts, is self discipline
De ha nyer az ember, aki már oly sok alkalommal "megcsinálta a csodát", akkor azok, akik őt most nagyon nem szeretik, mert zsigerileg Klárára rezonálnak, akkor szerintetek tutti elmennek szavazni 22-ben MZP-re?Helmut Zimmer
A "zsigerileg"-es DK-sok nem. A DK szavazók többsége szerintem igen. Nem véletlenül vannak az előválasztások hónapokkal az országos választások előtt. USA-ban is ugye. A "szünet" - többek között - arra is jó, hogy az előválasztások során felkorbácsolódó indulatok lejjebb hagyjanak. Aki most fel van bőszülve, hogy ha nem Klára, akkor jöjjön inkább a zivatar és Orbán, mert az ellenzék nem érdemli meg a jobbat, annak lesz 4-5 hónapja, hogy lehiggadjon. Áprilisban már nagyon messze lesz október. Ha az ellenzék nem bassza el (nem esnek _amatőr_ módon egymásnak), akkor a téma áprilisban a NER vs nem NER lesz, és lehiggadva arra kijöhet egy teljesen más válasz is a most Dobrevezőkből is. A többségükből ki is fog szerintem.

Az is igaz persze, hogy nem annyian fognak elmenni, mintha Karácsony lett volna a közös jelölt. Legalábbis szerintem. Az ellenzéki oldalról szerintem összességében kevesebb embert tud elvinni MZP a fülkékbe. Nem gondolok viszont orbitális számokra. Néhány százalék mehet el. Az a kérdés, hogy ezt vissza tudja-e hozni máshol. Szerintem igen, mert a semlegesek közül ő többet tud megszólítani. Plusz, neki megvan az az előnye is Dobrevvel szemben, hogy több Fidesz szavazót tarthat otthon. Az a réteg a Fidesz szavazótábor szélén, akiket mozgósítani kell, hogy elmenjen szavazni, és a gyurcsányozás / patás ördögtől való félelem lenne az amire megmozdulna, a homofób törvény illetve az osztogatás viszont nem, az otthon maradhat, ha MZP a jelölt. Róla a Gyurcsányozás lepereg, a Fidesz tábor nagyobb része sem hiszi el igazán. Ezek a pluszok kiolthatják az ellenzéken belüli kevesebb szavazatot. Sőt, akár több is lehet. Sok fog múlni MZP kampányán persze .... feltéve, ha ő nyer most. Ha Dobrev, akkor szerintem "22-ben marad Orbán. Ő csinálhat bármit - bármilyen jót is -, nem tudom elképzelni, hogy megverheti Orbánt.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 483
Ki nyert ma?
nagylaza
Senki és ez MzP-nek jobb. Kb. döntetlen volt külsős szemmel. Dobrev kompetensebbnek és kormányzóképesebbnek tűnt, de a kommunikációja és annak stílusa nem volt jó - főleg a vita elején, sokkal jobban állt neki az első és második vitában vitt stlíusa, de a második blokkban viszont egyértelműen ő volt jobb. MzP elvitte a show-t az elején és elég sok jó beszólása volt, látszott, hogy neki nem kellett változtatni a karakterén. (értsd. nyeregben érzi magát)
A második blokkban a szakpolitikánál felcserélődtek a szerepek és MzP volt tanárbácsis, közgazdászmegmondós vagyis unalmas, míg Dobrev egyértelműen azt mondta amit a célközönség hallani akart, jóval jóval populistább volt és emiatt érezhetik sokan (pl. az én balos ismerőseim között is) , hogy ha kicsit is de Dobrev nyerte a vitát.

Szerintem ez inkább X, és majd a következő napok szavazószámainak fényében látjuk, hogy kinek volt ez jó - szerintem Márkinak. A vita alapján viszont valóban lehet valami abban, hogy Márki vezet vagy nagyon szoros, különben nem változtattak volna a DK-nál a stratégián.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Amúgy nagyon érdekes ahogy a 444 csavart még egyet magán és lényegében MZP propaganda lapja lett.
csebi
TóCsát ugyanígy vadászták le.

Szánalmas.
Amadeus
Őt nem a szavazók vadászták le? (Jól emlékszem, hogy ő volt az a nagy helyi beágyazottsággal bíró jelölt, akivel szemben egy jöttmentnek esélye sincs?)
nagylaza
targetált médiahadjárat volt. Nem azt mondom, hogy TóCsának helye van a politikai életben, felelősségre kell vonni, de nem így.

Etekintetben a balos sajtó semmivel sem jobb, mint a jobbos, csak annyiban más, hogy párt nélkül, önjáró módon csinálják a politikát.
Amadeus
Azaz azt csinálja, ami a feladata. Független sajtó. 😊
peterk2005
Olyan nincs.
Amadeus
Becsüllek, tisztellek, de valami valahol nagyon nem áll össze.

Több szinten:
1) targetált médiahadjárat volt: ez ilyen. A Borkait is a sajtó nyírta ki, ha úgy nézed, de Nixont is, vagy hogy ne hagyjam abba a random ugrálást időben és térben, Corby, Sarkozy, de jórészt Babis, Salvini és újabban Kurz is a sajtó miatt van (nincs) ott, ahol lennie kell (testközelből néztem végig, ahogy Meggyes Tamást "targetelten kinyírta a sajtó", és meg is érdemelte). EZ A KIBASZOTT SAJTÓ DOLGA. A pártsajtó hazugságokat sulykol, az propaganda sajtó, a mainstream sajtó felkap egy ügyet, és azt sulykolja. És ha ebbe hullanak fejek: hála az égnek.
2) a jobbos, csak annyiban más, hogy párt nélkül, önjáró módon csinálják a politikát: bocs, de hehh? Mi a sajtó dolga? Tárgyilagosan leírni, hogy milyen póló van Karácsony Gergelyen? Persze, hogy politikát csinálnak. Nézd meg a Mércét vagy Magyar Hangot, hogy ne csak a mainstreamben haladjunk. Hála az égnek, hogy politikát csinálnak, persze hogy vannak értékeik, amit közvetítenek.
3) a balos sajtó semmivel sem jobb, mint a jobbos: még nagyobb hehh? Az államilag, központilag írt, propaganda üzeneteket közvetítő, kormányzati "sajtót" hasonlítjuk a mainstream (balos) sajtóhoz?

Te is el vagy szokva (ahogy sokan) a politikától. Ami itt most megy, az egy erős szerda az amerikai politikában. Csak a NER leszoktatott minket a politikáról, csak üzenetek vannak és a pillanat uralása. A most megy, az a politika. Az elmúlt 11 évben könnyű volt minden: utálom vagy szeretem Orbán Viktort. Most meg jönnek árnyalatok, vélemények, eltérő dolgok. Az, hogy a NER rákényszeríti az ellenséget a tömbben indulásra, az pont abból a felvetéséből indul ki a regnáló spin doktoroknak, hogy az emberek utálják a politikát.

Ne utáljátok a politikát. Ha hagyjátok, hogy a NER beidegződések megutáltassák veletek a politikát, és úgy nézitek a világot, akkor itt Türkmenisztán lesz, rosszabb esetben Fehéroroszország...
Gyurma Pappa
A politika, mint olyan ennél jóval több, s ezt Te is tudod, kedves Gyurma Pappa. A politika egy közösség életének (helyi, országos, vagy nemzetközi sziten) történő megszervezése. Ez bizonyos joghatóság alá tartozó természetes és jogi személyek vagyonának elvonásával érték és/vagy érdekalapú redisztribúciójával történik. Bizonyos "objektív" gazdaság- és társadalompolitikai mutatók mellett. A "sikeresség", a "hasznosság", az "értékesség" megítélése az adott joghatóság alá tartozó érintettek értékítéletétől függ. A demokrácia lényege a választhatóság az alternatívák között. A kommunikációs tér a meggyőzés tere, hogy "rám-ránk érdemes behúzni az x-et." Bizonyos szempontból sokadrangú (lenne), de a mediatizált világban kulcsfontosságú LEHET. Ferenc testvér-Szigetvári V. kommunikációs stratégiája 2006-ban sztem az adott időszakban a pol. kommunikáció kimaxolása volt....mind látványban, mind a baloldali szavazók részére értelmileg, s érzelmileg. Csak jött a DE egy idő után.....ingoványos talapzaton a politikai kommunikáció is csak ideig-óráig tartható.

több mint 4 éve
Törölt felhasználó
Szerintem ki lehet jelenteni ezt a választást megint a Fidesz nyerte
Köszönjük
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 083
Módosítom a kérdésemet: van valaki, aki inkább az egyik jelölttel szimpatizál, de úgy érzi, hogy a vitát a másik nyerte?
nagylaza
MZP-re szavaztam, szerintem ezt a vitát Klára nyerte...meggyőzőbb volt.
több mint 4 éve
ozibozi New York Giants 21 511
Lendvai Ildikó MZP-re szavazott. Game over!
csipkelli
Szemüveg nélkül ment a fülkébe, azt hitte M/S/ZP
több mint 4 éve
csipkelli 4 010
Lendvai Ildikó MZP-re szavazott. Game over!
több mint 4 éve
altoreg79 Pittsburgh Steelers 64
Módosítom a kérdésemet: van valaki, aki inkább az egyik jelölttel szimpatizál, de úgy érzi, hogy a vitát a másik nyerte?
nagylaza
Én egyikkel se nagyon. De MZP nálam jobban teljesített,összeszedettebb volt.
több mint 4 éve
több mint 4 éve
clbass New Orleans Saints 3 170 — Saints fan
Márki-Zay Péter: “Aki az ígéretekre figyel, az szavazzon a Kétfarkú Kutya Pártra”
Ezt megmosolyogtam 😊
Klárika cerkája ma igen vastagon fogott…
több mint 4 éve
Ki nyert ma?
nagylaza
szíjjártó
Negritis
A nagyotmondó versenyt Klárika, amúgy szerintem MZP.
több mint 4 éve
Ki nyert ma?
nagylaza
szíjjártó
Negritis
És Lölő, tudom.
több mint 4 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 255 — The Mathematician
Ki nyert ma?
nagylaza
szíjjártó

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Ki nyert ma?
több mint 4 éve
Részlet a T/17282. számú törvényjavaslatból
Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 61/A. § (1) bekezdése a következő i)–k) ponttal egészül ki:
(A képviselők kétharmadának szavazata szükséges)
„i) a legfőbb ügyész megbízatása – a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak
jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 22. § (1) bekezdés b) pontja szerinti – megszűnésének kimondásához a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 23. § (2) bekezdésében foglalt esetben, illetve a legfőbb ügyész megbízatása – a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 22. § (1) bekezdés g) pontja szerinti – megszűnésének kimondásához a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 23. § (7) bekezdésében foglalt esetben,
j) az alapvető jogok biztosa megbízatása – az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény 16. § (1) bekezdés d)–g) pontja szerinti – megszűnésének kimondásához az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény 16. § (2) bekezdésében foglalt esetben,
k) az alapvető jogok biztosa helyettesének megbízatása – az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény 17. § (1) bekezdés d)–g) pontja szerinti – megszűnésének kimondásához az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény 17. § (2) bekezdésében foglalt esetben.”

Ezt gyorsan elintézték 😀
Klaci79
Ezt küld el Klárikának is!
több mint 4 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 24 083
Részlet a T/17282. számú törvényjavaslatból
Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény 61/A. § (1) bekezdése a következő i)–k) ponttal egészül ki:
(A képviselők kétharmadának szavazata szükséges)
„i) a legfőbb ügyész megbízatása – a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak
jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 22. § (1) bekezdés b) pontja szerinti – megszűnésének kimondásához a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 23. § (2) bekezdésében foglalt esetben, illetve a legfőbb ügyész megbízatása – a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 22. § (1) bekezdés g) pontja szerinti – megszűnésének kimondásához a legfőbb ügyész, az ügyészek és más ügyészségi alkalmazottak jogállásáról és az ügyészi életpályáról szóló 2011. évi CLXIV. törvény 23. § (7) bekezdésében foglalt esetben,
j) az alapvető jogok biztosa megbízatása – az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény 16. § (1) bekezdés d)–g) pontja szerinti – megszűnésének kimondásához az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény 16. § (2) bekezdésében foglalt esetben,
k) az alapvető jogok biztosa helyettesének megbízatása – az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény 17. § (1) bekezdés d)–g) pontja szerinti – megszűnésének kimondásához az alapvető jogok biztosáról szóló 2011. évi CXI. törvény 17. § (2) bekezdésében foglalt esetben.”

Ezt gyorsan elintézték 😀
több mint 4 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 483
Valaki szólhatna MzP-nek, hogy rossz kommunikációs stratégia minden második Dobrev mondatra azt mondani, hogy “egyetértek” 😊
MC12
Pedig dobtev bólogat végig amíg Peti beszél. Feri ideges kész este emiatt.
ozibozi
Igen, a bólogatás se okos dolog. Dehát ezek tanulható, gyakorolható dolgok, csak nagyjaink nem szeretnek ilyesmivel foglalkozni.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
Én tudom, hogy ugyanolyan gyökér vagyok, mint Gruden, de valahányszor ránézek Klárára, az jut eszembe, hogy vajon ki tudna-e ütni egy ütésből?
Szokol
Ki
több mint 4 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 416 — Steelers fan
Én tudom, hogy ugyanolyan gyökér vagyok, mint Gruden, de valahányszor ránézek Klárára, az jut eszembe, hogy vajon ki tudna-e ütni egy ütésből?
több mint 4 éve
Skrabski Fruzsina kár hogy nem Feriről kérdez.
csipkelli
Skrabski Fruzsina még Biszku Bélától se tudott normálisat kérdezni.
Sobri Jóska
A Facebook oldalára ha rámész szembejön az ostobaság.