Politika
69 feliratkozó
1 hónapja
A Nézőpontnál valami elképesztően durva drog terjeng, ha Somogy03-ra azt mondják, hogy ott a Tisza nyer... nezopont.hu/hu/tevekenysegeink/kozvelemeny-kutatasok/ebben-a-66-valasztokeruletben-varhato-fidesz-gyozelem
Somogy03 OEVK 2022 OGY választáson
41.700 érvényes szavazat, 24.100 Fidesz (57,91%), Összefogás 14.700 (35,41%)
Somogy03 OEVK 2024 EP választáson:
36.900 érvényes szavazat, 19.700 Fidesz (53.44%), kormányváltást akaró pártok összesen (Tisza+DK+Momentum+MKKP+stb.) 14.400 (39,2%). Mi Hazánk: 6,97%.
Tehát ha a 2024-es választáson az országos átlagot nézzük, akkor itt jóval az országos átlag feletti számban vettek részt a választáson (máshol 8-10.000-el kevesebben mentek el az EP választásra, itt meg csak 4.800-al csökkent a részvétel) és a Fidesz is sem jelentőset csökkent (4.5%-ot), illetve látványos ellenzéki bővülés nem volt (4,2%).
Somogy03-ban a legnagyobb település, Marcali, ott lesz 9.000-en vannak névjegyzékben és egyébként van három négyezres teleülés (Balatonboglár, Balatonlelle, Fonyód), meg 10 ilyen 1200-2000 fős település, amúgy meg 60+ apró falu.Ahol nyilván masszív Fidesz uralom van, 60% körül fog ezekben a falukban hozni a Fidesz, olyan 4 ezer szavazatot verhet a Tiszára.
A Balaton-parti településeken érezhető a Fideszből való kiábrándultság, de Marcalival együtt is, kb. 2.500-3 ezer szavazattal többet tudna ezeken a településeken a Tisza szerezni, mint a Fidesz, szóval nem valószínű, hogy annyit, hogy kiegyenlítse a falukban összeszedett jelentős hátrányt.
Papíron messze nem csatatérkerület, itt nálam egyértelmű a Fidesz a győzelem.
Abszolút balfaszság még behazudni is a Tiszának ezt az OEVK-t, hiszen nyilván épeszű ember nem itt gondolja azt, hogy majd belső-Somogyban fognak az emberek ráfordulni a Tiszára. Hanem sokkal inkább, ahogy a Nézőpont is elismeri, Jász04-ben, ott abszolút nyerhet a Tisza, ez így teljesen a valósággal egyező hazugság.
A Nézőpont már logikusan és hihetően hazudni sem akar, hanem teljesen random tripen vannak.
1 hónapja
"államamiságunk" he-he.
Brouwerij van de Vrij
P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
1 hónapja
Annyira jó nézni Vitézyt ahogy csillogó szemekkel beszél a projectről. Az utóbbi 20 év egyetlen olyan voksa részemről, amire azt mondom hogy jó helyre ment.Mikor komolyan akarom venni a politikát, akkor az ő videóit nézem.
Nomac
1 hónapja
24.hu/belfold/2026/04/01/21-kutatokozpont-2026-marcius-partpreferencia/Szegény DK, tegnap a Závecz is hasonlóra mérte őket, lassan nem lesz elég a Medián ellen dzsihádot hirdetni.
Mintavétel ideje március 23-28
Panyi cikke, a Direkt36 cikk (március 24) és Szabó Bence (március 25) interjú is már erre az időszakra esik.
Pártválasztók között:
Tisza 54
Fidesz 38
Mi Hazánk 6
MKKP 1
DK 1
dawyd728
1 hónapja
dawyd728
4 215
24.hu/belfold/2026/04/01/21-kutatokozpont-2026-marcius-partpreferencia/Mintavétel ideje március 23-28
Panyi cikke, a Direkt36 cikk (március 24) és Szabó Bence (március 25) interjú is már erre az időszakra esik.
Pártválasztók között:
Tisza 54
Fidesz 38
Mi Hazánk 6
MKKP 1
DK 1
1 hónapja
telex.hu/belfold/2026/03/31/euronews-ner-cegek-tozsdei-zuhanasarol-szolo-cikk-eltavolitasa-miutan-orbanek-segitsegevel-vasaroltak-fel-a-cegetKert Attilát hiteles újságírónak tartom, de ez nagyon el lett sunyítva és a magyarázat is sántít. Kilóg a lófej, ahogy a neres szleng mondja.
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Annyira jó nézni Vitézyt ahogy csillogó szemekkel beszél a projectről. Az utóbbi 20 év egyetlen olyan voksa részemről, amire azt mondom hogy jó helyre ment.Lett volna egy jobb karban lévő Tarlósunk, de őt is becsicskította volna Poh.
Nomac
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
Annyira jó nézni Vitézyt ahogy csillogó szemekkel beszél a projectről. Az utóbbi 20 év egyetlen olyan voksa részemről, amire azt mondom hogy jó helyre ment. 1 hónapja
akkor kapd össze magad, miattunk 😊 lehet a tiéddel lesz meg a változás 😀Még nem tudom ....És most fogsz?Én 39 vagyok és még soha nem szavaztamÉn pl. ilyen vagyok, 90-ben voltam utoljára. Mondhatni minden rendszerváltáskor elmegyek szavazni. Most kötelezőnek érzem.Ne sértődj meg, de ezt most durva volt olvasni 😕
bcsarli, Udvari Főkóstoló
NB2
Dagobert bácsi
Kéne mert ez "magtárkobold" (Peteyútánszabadon) hatalmas geci. Bár nekem hülyén hangzik, tudom. Egál.De hogy Svájcot itt nem hagyom az biztos
Dagobert bácsi
¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja
Dagobert bácsi
320
Még nem tudom ....És most fogsz?Én 39 vagyok és még soha nem szavaztamÉn pl. ilyen vagyok, 90-ben voltam utoljára. Mondhatni minden rendszerváltáskor elmegyek szavazni. Most kötelezőnek érzem.Ne sértődj meg, de ezt most durva volt olvasni 😕
NB2
Dagobert bácsi
Kéne mert ez "magtárkobold" (Peteyútánszabadon) hatalmas geci. Bár nekem hülyén hangzik, tudom. Egál.De hogy Svájcot itt nem hagyom az biztos
Szerkesztette: Dagobert bácsi
1 hónapja
bocs de milyen érvet nem találsz meggyőzőnek. azt soroltam, hogyan lejt a pálya a fidesznek. szavazatvásárlás, szavazók zsarolása, levélszavazatok manipulációja (konkrétan fidesz aktivisták töltik ki az erdélyi / vajdasági embereknek, gyűjtik össze, és viszik be a külképviseletekre), német és roma nemzetiségi önkormányzat fideszessé tétele, és ez csak pár példa volt. vagy szerinted nem lejt a pálya nekik?Lejt a pálya, de nem ez volt az alap állítás hanem hogy szoros lesz.
deyell
Szerintem ezek a fentebb megnevezett dolgok nem elegek ahhoz hogy szoros legyen HA amit látunk az országban folyamatokat, az valós. Értsd: Rendszerváltó hangulat van, nem kicsit.
Én mióta az átlagnál jobban követem a politikát és a közelétet, legalábbis ehhez hasonlót nem éreztem de természetesen elfogadom ha valaki igen.
1 hónapja
Zelenszkijéj ellopják a védett áras benzint!látim is, hogy lopakodnak a marmonkannás ukrán zászlóaljak a legközelebbi benyakút felé.
NEM HAGY-JUK!!!!!!
1 hónapja
Transzneműek betiltják hazánkat😱
1 hónapja
A TISZA programjában is az van, hogy függetlenné válunk az orosz olajtól. Az nem azt jelenti, hogy soha többet nem veszünk, csak azt, hogy képesnek kell lenni megoldani orosz olaj nélkül is, ha olyan a helyzet.Szerintem ennek semmi koze ahhoz amit irtam. Diverzifikalni kell igen, de csak azert levalni mert milyen dolog mar egy agresszort penzelni - es a mostani narrativa sztem javareszt errol szol netto faszsag kozep es hosszutavon.Alapveoten szerintem nem azzal van a baj hogy veszunk az oroszoktol olajat. Vesz mas is, csepp a tengerben nekik, nekunk viszont nyilvanvalo elonyokkel jar. Most hogy ebbol mi mint lakossag kozvetlenul mennyit profitalunk az mas kerdes. De nemzetgazdasagilag elonyos. Ez a haboru sem tart orokke, pusztan elvek alapjan teljesen magvalni tole legalabb olyan felelotlen es rossz dontes mint 100%ban barmi aron ragaszkodni hozza a jelenlegi helyzetben.De, alapvetően azzal van a baj. Azért, mert az olaj az egyik legfontosabb stratégiai energiaforrás. Az ára mellett legalább olyan fontos, hogy a stabil ellátáshoz mennyit kell például stratégiai tartalékokban tárolni, annak (a tárolásnak) mekkorák a költségei, mibe kerül összességében az energia függőségünk ... mert saját források híján valakitől, vagy valakiktől mindenképpn függeni fogunk, a kérdés az, hogy kitől és ez mibe kerül.
JéBé
Nem folytatom. Annál nagyobb ökörséget, hogy egy ország egy olyan forrástból szerzi be az olaj szükségletének nagy részét ami egy olyan vezetéken érkezik, aminek a túlvégén két egymással háborúzó ország EGYIKE pumpálja bele az olajat, aztán a vezeték hosszan a MÁSIK háborúzó ország területén halad át, nehéz elképzelni. Arra pedig, hogy az elmúlt években ezt a függőséget nemhogy csökkenteni nem igyezekett, hanem kb. 60%-ról bőven 80% fölé még emelte is, arra az ökörség jelző még eufemizmus is.
peterk2005 udvari bolond
JéBé
1 hónapja
A beépült ukrán kémek háborúba viszik gyermekeinket - az igen.Ez egy 10 milliárdos plakátkampány, nemzeti konzultációval!!!
gdavid
1 hónapja
A beépült ukrán kémek háborúba viszik gyermekeinket - az igen.
Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
1 hónapja
Azt meg tudja nekem valaki mondani h OV Tomahawkja az Beke Tomahawk?Vagy o most bezikli sztritfajtor?
1 hónapja
Zelenszkijék szétszedik a magyarságot!

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
gyurcsányék szexualizálják a védett áras benzint xd nem kéne minden közeli-távoli családtagommal és ismerősömmel kitöltenem, akinek tudom a szülinapját és megvan a telefonszáma
1 hónapja
Na, azt végképp nem szeretném! Tudom mi a hazafias kötelességem! De hova a faszba is kellene vissza pörgetnem?Vrij kommentjéig görgess vissza, különben a Tisza párt visszavonja a védett áras benzint!Hú vazze, ezt most így nehéz követni. Pláne, hogy a kétnapra tervezett üveg borból már nincs semmi. Hiába na, nehéz időket élünk!a beépült ukrán kémek betiltják a gyerekeinketZselé háborúba viszi a 13-14 havi nyugdíjat 😀Migráncsok hangfelvétellel zsarolják gyerekeinket...
Negritis, a vajda
gyurczi
csodálatos így estére
Gyurma Pappa
Akkor most merre is van az előre?😥
SBL
Löfli
Be kell vallanom, ez most meghaladja a képességeimet.
Hát jó!!! Jöjjön az Armageddon és Magyar Péter és az eezzzzeeeerrrfffffooooorrrriiiitooooosssss benzin!!
1 hónapja
emeleka beépült ukrán kémek betiltják a gyerekeinketZselé háborúba viszi a 13-14 havi nyugdíjat 😀Migráncsok hangfelvétellel zsarolják gyerekeinket...
Negritis, a vajda
gyurczi
csodálatos így estére
Gyurma Pappa
az ukránok szétszedik a védett áras benzint
mondjuk ezt más nevében sikerült, a sajátom ennél is jobb
a beépült ukrán kémek háborúba viszik a családi adókedvezményt
1 hónapja
Az ukránok szétszedik a rezsicsökkentést. Rogán ezzel még hogy-hogy nem támadott, simán benne van egy 5 milliárdos plakátkampány. 😀a beépült ukrán kémek betiltják a gyerekeinketZselé háborúba viszi a 13-14 havi nyugdíjat 😀Migráncsok hangfelvétellel zsarolják gyerekeinket...
Negritis, a vajda
gyurczi
csodálatos így estére
Gyurma Pappa
Dobrev és Czeglédy közös fórumán soha nem látott tömegekItt a 16. kerben egy elég forgalmas helyen gyakran látom a DK-sokat az all-name válogatott Kocsis-Cake Olivioért kampânyolni, de érdeklődő embert még nem láttam náluk, pedig még szórólappal is támadnának.
www.nyugat.hu/cikk/dobrev_klara_orban_viktor_rendszeret_akarjuk_nem_a
Bruce
1 hónapja
Az ukranoknak adjak a csaladi adokedvezmenyt 😕a beépült ukrán kémek betiltják a gyerekeinketZselé háborúba viszi a 13-14 havi nyugdíjat 😀Migráncsok hangfelvétellel zsarolják gyerekeinket...
Negritis, a vajda
gyurczi
csodálatos így estére
Gyurma Pappa
1 hónapja
Vrij kommentjéig görgess vissza, különben a Tisza párt visszavonja a védett áras benzint!Hú vazze, ezt most így nehéz követni. Pláne, hogy a kétnapra tervezett üveg borból már nincs semmi. Hiába na, nehéz időket élünk!a beépült ukrán kémek betiltják a gyerekeinketZselé háborúba viszi a 13-14 havi nyugdíjat 😀Migráncsok hangfelvétellel zsarolják gyerekeinket...
Negritis, a vajda
gyurczi
csodálatos így estére
Gyurma Pappa
Akkor most merre is van az előre?😥
SBL

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!