Politika
69 feliratkozó
1 hónapja
Ez meg ellentmond
www.statista.com/statistics/1298031/dependence-on-russian-oil-in-the-eu-and-uk/
Willie Parker
Share of Russian products in total oil and petroleum product imports in the European Union (EU) and the United Kingdom (UK) in 2020, by countrywww.statista.com/chart/35300/eu-energy-imports-from-russia/
Szerkesztette: Negritis, a vajda
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
te is tudod, hogy ez nem ennek az egy dolognak a vonzata. ha a 132 fajta ilyenolyan különadót megszüntetik, azzal máris ott lenne egy elég nagy lauf, ami az energiaárakat illeti. semmi ilyen nem történne, hogy elviselhetetlen árrobbanás, ha nem vmi überdilettáns népnyúzó brigád csináljaCsak azért kérdem, hogy reálisan nálunk ez mennyi időt venne igénybe, hogy közben ne legyen elviselhetetlen árrobbanás. Mert ha jól sejtem számunkra talán a csehek lehetnek referencia.A csehek vagy lengyelek már teljesen lejöttek az orosz szénhidrogénekről?lengyelek sztem igen, elvégre már szeptemberben menekülni akartak
szaba
és elvileg van lng kikötőjük is
www.reuters.com/business/energy/poland-urges-eu-end-russian-oil-imports-by-2026-citing-geopolitical-risks-2025-09-17/
ceenergynews.com/oil-gas/poland-would-supply-us-lng-to-slovakia/
és a csehek se állnak rosszul
tradingeconomics.com/czech-republic/imports/russia
www.iea.org/commentaries/czechia-s-fuel-diversification-efforts-set-an-example-but-it-still-has-key-energy-security-challenges-to-tackle
Negritis, a vajda
szaba
1 hónapja
Csehek Trieszt felől hozzák, ami meg valójában török-grúz olajCsak azért kérdem, hogy reálisan nálunk ez mennyi időt venne igénybe, hogy közben ne legyen elviselhetetlen árrobbanás. Mert ha jól sejtem számunkra talán a csehek lehetnek referencia.A csehek vagy lengyelek már teljesen lejöttek az orosz szénhidrogénekről?lengyelek sztem igen, elvégre már szeptemberben menekülni akartak
szaba
www.reuters.com/business/energy/poland-urges-eu-end-russian-oil-imports-by-2026-citing-geopolitical-risks-2025-09-17/
www.iea.org/commentaries/czechia-s-fuel-diversification-efforts-set-an-example-but-it-still-has-key-energy-security-challenges-to-tackle
Negritis, a vajda
szaba
www.osw.waw.pl/en/publikacje/analyses/2025-04-18/czech-republic-no-longer-depends-russian-oil
Ez meg ellentmond
www.statista.com/statistics/1298031/dependence-on-russian-oil-in-the-eu-and-uk/
1 hónapja
amíg a csehek leálltak róla mi asszem ilyen 70-80%ról felmentünk 90+raCsak azért kérdem, hogy reálisan nálunk ez mennyi időt venne igénybe, hogy közben ne legyen elviselhetetlen árrobbanás. Mert ha jól sejtem számunkra talán a csehek lehetnek referencia.A csehek vagy lengyelek már teljesen lejöttek az orosz szénhidrogénekről?lengyelek sztem igen, elvégre már szeptemberben menekülni akartak
szaba
Negritis, a vajda
szaba
de a szlovákok is jobban állnak benne mint mi sajnos
1 hónapja
Csak azért kérdem, hogy reálisan nálunk ez mennyi időt venne igénybe, hogy közben ne legyen elviselhetetlen árrobbanás. Mert ha jól sejtem számunkra talán a csehek lehetnek referencia.A csehek vagy lengyelek már teljesen lejöttek az orosz szénhidrogénekről?lengyelek sztem igen, elvégre már szeptemberben menekülni akartak
szaba
Negritis, a vajda
1 hónapja
A csehek vagy lengyelek már teljesen lejöttek az orosz szénhidrogénekről?Lengyelek könnyen
szaba
www.forum-energii.eu/en/the-end-of-energy-resource-imports-from-russia
1 hónapja
Mekkora esélyt adtok arra, hogy bizonyos körzetekben a Mi Hazánk jelöltjei visszalépnek?budaházy edda már kezdett ennek megalapozni, de az tényleg "mask off" pillanat lenne és véglegesen kinyírná a pártot
Teszem azt Jász 2-ben, ha visszalépne Kassab Adonis (szép ősmagyar név), akkor azért főhetne a feje a Tiszának.
Bár azt gondolom, hogy a Mi hazánk szavazóinak kb a harmada - fele szavazna át a fideszre egy kisebb része a Tiszára, de leginkább nem mennének el akkor szavazni.
De nekem leginkább ettől fáj most a fejem.
Mit gondoltok erről?
Bruce
kvázi egy 2018as jobbik lenne amiből Vona kivonult
1 hónapja
Azt a 300-400k bázisból adódó hátrányt kapásból visszahozza az ellenzék, az előző választáshoz képest, az "élet körforgása" általi passzív boost.fidesznek van 300-400 ezer lefizetett/megzsarolt szavazója a szegregátumokból, plusz 250-300 ezer levélszavazata határon túlról, plusz a nemzetiségi képviselői mandátum. innen indulunk. kurvára lejt a pálya. viszont az utóbbi 1-2 hónap fideszre igencsak kedvezőtlen történései alapján alapos okkal lehet feltételezni, hogy a bizonytalan szavazók nagy részét a Tisza húzza be. és ha ez megvalósul, nyernek.Igen.Tartod?Mi lesz szoros?A választás.
esanders10
Dzsokijuing
esanders10
Nagy a tűzijáték, kérdés, hogy az aprófalvak, a hatumák és a mihasznák ebből mit és hogyan vesznek fel.
A Fidesznek ott a szemünk előtt a tartaléka, a Tiszánál pedig csak abban bízhatunk, hogy neres szennyvízcső eltörésével olyanok is elmennek választani, akik korábban szrtak az egészre.
Dzsokijuing
deyell
Levélszavazatokat szintén tudja kompenzálni a külképviseleti szavazók száma és aránya.
Nemzetiségi lista: Ahogy írták, német gyanúsan nem lesz meg, tehát ez 1 db.
Egyik általad felsorolt érvet sem találom meggyőzőnek. Az ellenzéki oldalon sokkal hosszabb lenne a lista amit fel kéne sorolnunk, ami korábban nem volt jelen, most pedig igen.
Sobri álláspontját akkor már inkább el tudom fogadni, mert ott az alap állítás közelebb áll ahhoz amit én látok folyamatokat az országban.
1 hónapja
Mekkora esélyt adtok arra, hogy bizonyos körzetekben a Mi Hazánk jelöltjei visszalépnek? Teszem azt Jász 2-ben, ha visszalépne Kassab Adonis (szép ősmagyar név), akkor azért főhetne a feje a Tiszának.
Bár azt gondolom, hogy a Mi hazánk szavazóinak kb a harmada - fele szavazna át a fideszre egy kisebb része a Tiszára, de leginkább nem mennének el akkor szavazni.
De nekem leginkább ettől fáj most a fejem.
Mit gondoltok erről?
1 hónapja
A csehek vagy lengyelek már teljesen lejöttek az orosz szénhidrogénekről?igen
szaba
1 hónapja
A csehek vagy lengyelek már teljesen lejöttek az orosz szénhidrogénekről?lengyelek sztem igen, elvégre már szeptemberben menekülni akartak
szaba
1 hónapja
De a dagadt erre gondoltNincs is TomahawkunkA csodafegyver csütörtökön élesedik 😄"az én taktikám nem a békepipa, hanem a Tomahawk" - temus street fighter
telex.hu/zacc/2026/03/31/hajdu-peter-bekoltozik-orbanhoz-csutortokon-jon-elozetes-simicska-g-nap-mnb-ugy-eu
KB23
bogjosi
Willie Parker

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
Nincs is TomahawkunkA csodafegyver csütörtökön élesedik 😄"az én taktikám nem a békepipa, hanem a Tomahawk" - temus street fighter
telex.hu/zacc/2026/03/31/hajdu-peter-bekoltozik-orbanhoz-csutortokon-jon-elozetes-simicska-g-nap-mnb-ugy-eu
KB23
bogjosi
1 hónapja
Milyen torta volt a Fidesz szülinapján?Sulyok óta az orosz szót nem használja a Fidesz. Úgyhogy max k(r)émtorta 😊
Természetesen Oroszk(r)èm torta 🤪 (loptam 😏 illetve kèmkedtem)
dande2
1 hónapja
Milyen torta volt a Fidesz szülinapján?Természetesen Oroszk(r)èm torta 🤪 (loptam 😏 illetve kèmkedtem)
1 hónapja
A csehek vagy lengyelek már teljesen lejöttek az orosz szénhidrogénekről?
1 hónapja
mondjuk ha azt mondjuk hogy felbontjuk vis major miatt mit tudnak csinálni?2021-ben írta alá Petike egy 15 éves szerződést, hogy előtte mi volt, azt ki tudja...Műszakilag mondjuk elég macerás dolog lesz, beszélgettem erről már energetikai mérnökökkel.Jajj bazd meg, most esett le, hogy a Tisza-energetikai tervét, amit a hónapokkal ezelőtt volt Tiszás megszerzett, a két hete létező "védett ár" feloldásával promózzák. Baszki, kampány közepén, full gázzal tolva, arra van ideje egy Tiszás csapatnak, hogy népnyúzó terveket is készítsen. Hát nyilván rájuk kell szavazni, baszki, ezek el tudnak intézni dolgokat!le akarnak szakadni az orosz gázról? b+ és ez szerintük a negatív?
Gyurma Pappa
Negritis, a vajda
A cseppfolyós gàzhoz nincs tárolókapacitás, a termálhő jó megoldás lenne, csak drága meg ott pont a visszájára kell fordítani a hőrendszert, be kell építeni hűtőegységeket, turbinákat és sokkal több vízszűrőt.
Igazából atomerőművek lennének reálisak.
A másik dolig meg, h kb senki nem tudja, h mekkora kötbért kellene fizetni a ruszkiknak, állítólag 150 év koncesszióról volt szó a 80-as években.
Akinek van infója, dobja be, mert érdekelne.
Willie Parker
warr_b
nyilván először kell az hogy le tudjunk róla állni
Negritis, a vajda
Orosz szerződésben az a vis maior, ha a màsik fél kiesik a tizedikről
1 hónapja
A csodafegyver csütörtökön élesedik 😄Ez lenne a riposzt az ukrán dugószobára?
KB23
1 hónapja
mondjuk ha azt mondjuk hogy felbontjuk vis major miatt mit tudnak csinálni?2021-ben írta alá Petike egy 15 éves szerződést, hogy előtte mi volt, azt ki tudja...Műszakilag mondjuk elég macerás dolog lesz, beszélgettem erről már energetikai mérnökökkel.Jajj bazd meg, most esett le, hogy a Tisza-energetikai tervét, amit a hónapokkal ezelőtt volt Tiszás megszerzett, a két hete létező "védett ár" feloldásával promózzák. Baszki, kampány közepén, full gázzal tolva, arra van ideje egy Tiszás csapatnak, hogy népnyúzó terveket is készítsen. Hát nyilván rájuk kell szavazni, baszki, ezek el tudnak intézni dolgokat!le akarnak szakadni az orosz gázról? b+ és ez szerintük a negatív?
Gyurma Pappa
Negritis, a vajda
A cseppfolyós gàzhoz nincs tárolókapacitás, a termálhő jó megoldás lenne, csak drága meg ott pont a visszájára kell fordítani a hőrendszert, be kell építeni hűtőegységeket, turbinákat és sokkal több vízszűrőt.
A másik dolig meg, h kb senki nem tudja, h mekkora kötbért kellene fizetni a ruszkiknak, állítólag 150 év koncesszióról volt szó a 80-as években.
Willie Parker
warr_b
nyilván először kell az hogy le tudjunk róla állni
1 hónapja
2021-ben írta alá Petike egy 15 éves szerződést, hogy előtte mi volt, azt ki tudja...Műszakilag mondjuk elég macerás dolog lesz, beszélgettem erről már energetikai mérnökökkel.Jajj bazd meg, most esett le, hogy a Tisza-energetikai tervét, amit a hónapokkal ezelőtt volt Tiszás megszerzett, a két hete létező "védett ár" feloldásával promózzák. Baszki, kampány közepén, full gázzal tolva, arra van ideje egy Tiszás csapatnak, hogy népnyúzó terveket is készítsen. Hát nyilván rájuk kell szavazni, baszki, ezek el tudnak intézni dolgokat!le akarnak szakadni az orosz gázról? b+ és ez szerintük a negatív?
Gyurma Pappa
Negritis, a vajda
Willie Parker

1 hónapja
A csodafegyver csütörtökön élesedik 😄"az én taktikám nem a békepipa, hanem a Tomahawk" - temus street fighter
KB23
...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
1 hónapja
Műszakilag mondjuk elég macerás dolog lesz, beszélgettem erről már energetikai mérnökökkel.Jajj bazd meg, most esett le, hogy a Tisza-energetikai tervét, amit a hónapokkal ezelőtt volt Tiszás megszerzett, a két hete létező "védett ár" feloldásával promózzák. Baszki, kampány közepén, full gázzal tolva, arra van ideje egy Tiszás csapatnak, hogy népnyúzó terveket is készítsen. Hát nyilván rájuk kell szavazni, baszki, ezek el tudnak intézni dolgokat!le akarnak szakadni az orosz gázról? b+ és ez szerintük a negatív?
Gyurma Pappa
Negritis, a vajda
1 hónapja
ohwtfVótmá, csak másik reddit threaddel 😊
www.reddit.com/r/programmingHungary/comments/1s8mhjt/napi_csoda_mit_tegyek_ha_egy_piacon_vett_laptopon/
Negritis, a vajda
warr_b
my mistake
1 hónapja
A csodafegyver csütörtökön élesedik 😄telex.hu/zacc/2026/03/31/hajdu-peter-bekoltozik-orbanhoz-csutortokon-jon-elozetes-simicska-g-nap-mnb-ugy-eu
1 hónapja
wtfVótmá, csak másik reddit threaddel 😊
www.reddit.com/r/programmingHungary/comments/1s8mhjt/napi_csoda_mit_tegyek_ha_egy_piacon_vett_laptopon/
Negritis, a vajda