Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 609 — Lucas Scott
Ma -majdnem szoszerint- belefutottam Gyurcsanyba. Fulig ert a szaja valamiert.
undisputedly
Ha belemfutnal én is kiugornek a borombol 😉

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 739
Klárika shitshowt nézte/nézi valaki a telexen?

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 828
undisputedly
Oh hogy hiányzik nekem most egy jó Feri a kém plakát 😄
1 hónapja
Tegnap beszélgettem két 40-45 között lévő emberrel, és érdekes módon megismertem a régen Fidesz-es volt, de már "kiábrándult" kategóriát én is egyikükben. Ez persze nem jelenti azt, hogy instant TISZA szavazóvá vált volna mert (szerintem nagyon is helyesen) szkeptikus MP-vel szemben, de ő valószínűleg behúzza oda.

A másikban pedig megtestült a hithű FIDESZ szavazó, aki egyébként ki is jelenti, hogy gyakorlatilag nem tud olyan dolog történni igazából, hogy ő ne oda húzza az X-et.
Mielőtt bárkiben felmerül: se nem iskolázatlan, se nem vidéki, se nem hírektől elzárt (olvas Telexet meg 444-et is) és nem ostoba ember, a szakmájában kifejezetten jól dolgozó vezető beosztású mérnökről beszélünk (nem a kapcsolatai miatt lett vezető, több pénzügyileg sikeres projekt is áll mögötte amit ő irányított), jó problémamegoldó, több nyelven beszélő fővárosi lakos, feleséggel, két gyerekkel.

Mindig írok itt a párhuzamos valóságokról. A Szabó Bence százados ügyre mivel reagált pl?
-Az, hogy valaki egy ilyet lenyilatkozik arccal névvel, az még nem bizonyít semmit, semmilyen dokumentumot nem mutatott fel amivel bizonyítja hogy amiket állít azok úgy vannak.
A kormány is állít valamit két narratíva, ő meg a kormányét hiszi el.

Kognitív disszonancia feloldva.

Ha felépítesz magadnak egy világot, amiben a hit ilyen erős, akkor úgyis úgy fogod értelmezni a dolgokat, ahogy a te világképednek megfelelően működik. Úgyis lesz olyan értelmezése a kormány oldaláról a dolgoknak amibe belekapaszkodsz és megnyugtat.
És ehhez nem kell az ország peremvidékén élő, aluliskolázott, tájékozatlan embernek lenni.

Ez nem jelenti az, hogy nincsenek "változások a gondolkodásmódban az évek alatt". ld első résztvevő (pontosan ilyen paraméterekkel rendelkező mérnök ember mint a kettes), csak mint érdekességként írtam ezt most le.

És a 2-es emberke is tud hüledezni úgy mint egy ellenzéki, a másik oldalon állókról, idézem: "Hogy írhat le egy felnőtt értelmesen és felelősen gondolkodó normális ember olyat hogy egy lyukas vödörre is leszavazok akár, csak ne Orbán legyen az?"
bobi0092
Czabán Samunak van egy-két jó podcastja ami értékválasztásról szól, választási preferenciákról tényleg semmi nem fekete-fehér, meg hát egy mérnök nem gyakorlati szakember elöbb hisz egy manualnak vagy egy elméletnek mint hogy a sorjás kalapács vágta el a kezét 😉

1 hónapja
Én pl. ilyen vagyok, 90-ben voltam utoljára. Mondhatni minden rendszerváltáskor elmegyek szavazni. Most kötelezőnek érzem.
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Ne sértődj meg, de ezt most durva volt olvasni 😕
NB2
Miért?
90-ben éreztem a változás lehetőségét, most is érzem, és akarom.
Közben se országgyűlésire, se önkormányzatira, sem Europa Parlamentire nem mentem el.
te vagy az Konokpéter? 😀

1 hónapja
undisputedly
gondolom felbukkan egy MP forumon és megköszöni a szinpadra felugorva hogy támogatja a tisza párt a titkos tervét

1 hónapja
undisputedly Seattle Seahawks 12 926 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
1 hónapja
Dagobert bácsi 320
Én pl. ilyen vagyok, 90-ben voltam utoljára. Mondhatni minden rendszerváltáskor elmegyek szavazni. Most kötelezőnek érzem.
NB2
Én 39 vagyok és még soha nem szavaztam
1 hónapja
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 480 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
NB2
Miért?
90-ben éreztem a változás lehetőségét, most is érzem, és akarom.
Közben se országgyűlésire, se önkormányzatira, sem Europa Parlamentire nem mentem el.

Szerkesztette: bcsarli, Udvari Főkóstoló

1 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 653
Ez a csávó objektíve nem Magyarorszag kulugyminisztere. Oroszorszagnak meg van 2 is.
Brouwerij van de Vrij
Ezek amúgy is ugyanazok nem?

1 hónapja
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 217 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid
Ez a csávó objektíve nem Magyarorszag kulugyminisztere. Oroszorszagnak meg van 2 is.

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
1 hónapja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 828
Még ma meglesz az a 900 ezer követő 😁
1 hónapja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 656 — Csodabogár
66 egyéni körzetben vár Fidesz-győzelmet a Nézőpont Intézet. Úgy számolnak, hogy Orbán Viktornak elég lehet 34 listás mandátum. A kormánypárti intézet azt állítja, hogy reprezentatív felmérést eddig 30 körzetben készítettek a 106-ból; ez alapján 44-ben biztosra vehető a kormánypárti győzelem, 27-ben pedig az ellenzéki siker.
„A fennmaradó 35 választókerületből 22-ben nagy valószínűséggel a Fidesz jelöltje fog győzni, 13-ban a tiszás kihívók végeznek az első helyen, egy körzetben pedig a „Tisza-közeli ellenzéki jelölt” lehet a befutó” – írják az elemzésben.

1 hónapja
Tactful Cactus Green Bay Packers 15 549

Az eheti így alakul eddig.

[image or embed]

— Chris 🇭🇺 🇪🇺 |🏃🏋️👾🖥️🖱 (@chrisguru.bsky.socialMarch 31, 2026 at 8:59 AM

Negritis, a vajda
Össze lehetne hozni egy teljes hónapot? Adventi kalendárium húsvétra.

P-A-N-I-C
LaFleurt a kávé!
1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 776 — Saturday Night Lights
NB2
Pedig van benne ráció, hogy valaki csak rendszerváltáskor választ. Ilyenkor van igazi tétje.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
bobi0092 Indianapolis Colts 4 839
Tegnap beszélgettem két 40-45 között lévő emberrel, és érdekes módon megismertem a régen Fidesz-es volt, de már "kiábrándult" kategóriát én is egyikükben. Ez persze nem jelenti azt, hogy instant TISZA szavazóvá vált volna mert (szerintem nagyon is helyesen) szkeptikus MP-vel szemben, de ő valószínűleg behúzza oda.

A másikban pedig megtestült a hithű FIDESZ szavazó, aki egyébként ki is jelenti, hogy gyakorlatilag nem tud olyan dolog történni igazából, hogy ő ne oda húzza az X-et.
Mielőtt bárkiben felmerül: se nem iskolázatlan, se nem vidéki, se nem hírektől elzárt (olvas Telexet meg 444-et is) és nem ostoba ember, a szakmájában kifejezetten jól dolgozó vezető beosztású mérnökről beszélünk (nem a kapcsolatai miatt lett vezető, több pénzügyileg sikeres projekt is áll mögötte amit ő irányított), jó problémamegoldó, több nyelven beszélő fővárosi lakos, feleséggel, két gyerekkel.

Mindig írok itt a párhuzamos valóságokról. A Szabó Bence százados ügyre mivel reagált pl?
-Az, hogy valaki egy ilyet lenyilatkozik arccal névvel, az még nem bizonyít semmit, semmilyen dokumentumot nem mutatott fel amivel bizonyítja hogy amiket állít azok úgy vannak.
A kormány is állít valamit két narratíva, ő meg a kormányét hiszi el.

Kognitív disszonancia feloldva.

Ha felépítesz magadnak egy világot, amiben a hit ilyen erős, akkor úgyis úgy fogod értelmezni a dolgokat, ahogy a te világképednek megfelelően működik. Úgyis lesz olyan értelmezése a kormány oldaláról a dolgoknak amibe belekapaszkodsz és megnyugtat.
És ehhez nem kell az ország peremvidékén élő, aluliskolázott, tájékozatlan embernek lenni.

Ez nem jelenti az, hogy nincsenek "változások a gondolkodásmódban az évek alatt". ld első résztvevő (pontosan ilyen paraméterekkel rendelkező mérnök ember mint a kettes), csak mint érdekességként írtam ezt most le.

És a 2-es emberke is tud hüledezni úgy mint egy ellenzéki, a másik oldalon állókról, idézem: "Hogy írhat le egy felnőtt értelmesen és felelősen gondolkodó normális ember olyat hogy egy lyukas vödörre is leszavazok akár, csak ne Orbán legyen az?"

Szerkesztette: bobi0092
1 hónapja
Mikey Cincinnati Bengals 21 609
 telex.hu/belfold/2026/03/31/orban-balazs-ukrajna-nato-magyarorszag-fidesz-kampany

"Orbán Balázs szerint nincs reális veszélye annak, hogy Ukrajna megtámadja Magyarországot"
NB2
Na most akkor hogy van ez?

KYLE LARSON – TWO-TIME NASCAR CUP SERIES CHAMPION

A Liverbird upon my chest
We are men of Shankly's best
A team that plays the Liverpool way
And wins the championship in May
1 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 647 — Sworn to the Dark
fidesznek van 300-400 ezer lefizetett/megzsarolt szavazója a szegregátumokból, plusz 250-300 ezer levélszavazata határon túlról, plusz a nemzetiségi képviselői mandátum. innen indulunk. kurvára lejt a pálya. viszont az utóbbi 1-2 hónap fideszre igencsak kedvezőtlen történései alapján alapos okkal lehet feltételezni, hogy a bizonytalan szavazók nagy részét a Tisza húzza be. és ha ez megvalósul, nyernek.
deyell
tényleg akkora wunderwaffe ez a szavazat ára tömeg? %-ban ez mit mutathat?
a levélszavazatról volt egy jó elemzés telexen, ott azt mondták, hogy most kb 0-1 mandátum lehet az, ellentétben az eddigiekkel.
petey
lehet van köze ahhoz, hogy az egykor MSZP-s Ózd, Sajószentpéter, Edelény, Encs, Tiszavasvári, Nyírbátor stb. és ezekhez hasonló észak/kelet-magyarországi települések és ezek környéke mára simán fideszes lett.

built for this shit

1 hónapja
NB2 New England Patriots 28 545 — nabege2@yahoo.com
 telex.hu/belfold/2026/03/31/orban-balazs-ukrajna-nato-magyarorszag-fidesz-kampany

"Orbán Balázs szerint nincs reális veszélye annak, hogy Ukrajna megtámadja Magyarországot"
1 hónapja
1 hónapja
bcsarli, Udvari Főkóstoló Pittsburgh Steelers 9 480 — A Heinz Field-en soha sem járt, hozzá nem értő lelkes amatőr
Minthogy a közvélemény-kutatásokat itt már sokszor részletezett okokból a választás előtti keddig-szerdáig inkább még nem venném komolyan, ránéztem a fogadóirodákra.

Boabeten MP oddsa, hogy ő lesz a következő miniszterelnök 1.62
Orbáné jelenleg 2.00
Kampman
Szerinted a fpgadó irodák odds-ai komolyabban vehetők, mint a közvélemény kutatások?
peterk2005 udvari bolond
nem feltétlenül, tévedtek például most a szlovéniai választás során, nem az nyert, aki a fogadóirodák szerint a legesélyesebb volt.
deyell
A töröknél dettó.
Nagyon szoros lesz.
Dzsokijuing
Mi lesz szoros?
esanders10
A választás.
Dzsokijuing
Tartod?
esanders10
Igen.
Nagy a tűzijáték, kérdés, hogy az aprófalvak, a hatumák és a mihasznák ebből mit és hogyan vesznek fel.
A Fidesznek ott a szemünk előtt a tartaléka, a Tiszánál pedig csak abban bízhatunk, hogy neres szennyvízcső eltörésével olyanok is elmennek választani, akik korábban szrtak az egészre.
Dzsokijuing

1 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 274
Szíjjártó már válaszolt is

"Azt egy ideje tudni lehetett, hogy külföldi titkosszolgálatok – aktív magyar újságírói közreműködéssel – lehallgatták/lehallgatják a telefonbeszélgetéseimet. Ma a lehallgatók újabb hatalmas „felfedezéseket” tettek: bebizonyították, hogy ugyanazt mondom nyilvánosan, mint telefonon… Szép munka!
Négy éve mondom, mondjuk: a szankciós politika kudarc, az több kárt okoz az EU-nak, mint Oroszországnak! Azt is számtalanszor világossá tettük, hogy soha nem engedünk szankcionálni olyan személyeket vagy vállalatokat, akik, amelyek fontosak Magyarország energiaellátásának biztonsága vagy a béke elérése szempontjából, meg olyanokat sem, akiknek egyszerűen nincs értelme, oka, hogy a szankciós listán szerepeljenek. S ehhez a jövőben is ragaszkodunk.
Egyebekben pedig a lehallgatási lista nem teljes: szankciós intézkedések kapcsán rendszeresen egyeztetek, egyeztettem számos más, nem EU-s ország külügyminiszterével is."

a birkák már helyeselnek is és nincs itt semmi látnivaló dumával lépnek is tovább
NB2
Listákra általában nem véletlenül kerül fel valaki, de majd pont Petinek elhiszem, hogy az alany ártatlan.
1 hónapja
Lúdas Solymi New England Patriots 9 274
Mi lesz szoros?
esanders10
A választás.
Dzsokijuing
Tartod?
esanders10
Igen.
Nagy a tűzijáték, kérdés, hogy az aprófalvak, a hatumák és a mihasznák ebből mit és hogyan vesznek fel.
A Fidesznek ott a szemünk előtt a tartaléka, a Tiszánál pedig csak abban bízhatunk, hogy neres szennyvízcső eltörésével olyanok is elmennek választani, akik korábban szrtak az egészre.
Dzsokijuing
fidesznek van 300-400 ezer lefizetett/megzsarolt szavazója a szegregátumokból, plusz 250-300 ezer levélszavazata határon túlról, plusz a nemzetiségi képviselői mandátum. innen indulunk. kurvára lejt a pálya. viszont az utóbbi 1-2 hónap fideszre igencsak kedvezőtlen történései alapján alapos okkal lehet feltételezni, hogy a bizonytalan szavazók nagy részét a Tisza húzza be. és ha ez megvalósul, nyernek.
deyell
tényleg akkora wunderwaffe ez a szavazat ára tömeg? %-ban ez mit mutathat?
petey
6-7%-ot mondtak a filmben asszem
eaglesmcnabb
Kb., meg több podcastban is volt erről szó és ez a 300-400k csak becslés, szóval lehet több is, hisz nem tudjuk h hol és mennyire dolgoznak rá emberekre.
Ráadásul most durvábban tolják és pont ezekben a körzetekben nincsen annyi Tiszás vagy megfigyelő, aki esetleg elrettenthetné ezeket.
Illetve hát ha belegondolsz, hogy kik felügyelik azt, hogy leszavaznak-e az emberek, én se állnék le velük emberkedni...
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 187 — The Mathematician

Az eheti így alakul eddig.

[image or embed]

— Chris 🇭🇺 🇪🇺 |🏃🏋️👾🖥️🖱 (@chrisguru.bsky.socialMarch 31, 2026 at 8:59 AM

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Szíjjártó már válaszolt is

"Azt egy ideje tudni lehetett, hogy külföldi titkosszolgálatok – aktív magyar újságírói közreműködéssel – lehallgatták/lehallgatják a telefonbeszélgetéseimet. Ma a lehallgatók újabb hatalmas „felfedezéseket” tettek: bebizonyították, hogy ugyanazt mondom nyilvánosan, mint telefonon… Szép munka!
Négy éve mondom, mondjuk: a szankciós politika kudarc, az több kárt okoz az EU-nak, mint Oroszországnak! Azt is számtalanszor világossá tettük, hogy soha nem engedünk szankcionálni olyan személyeket vagy vállalatokat, akik, amelyek fontosak Magyarország energiaellátásának biztonsága vagy a béke elérése szempontjából, meg olyanokat sem, akiknek egyszerűen nincs értelme, oka, hogy a szankciós listán szerepeljenek. S ehhez a jövőben is ragaszkodunk.
Egyebekben pedig a lehallgatási lista nem teljes: szankciós intézkedések kapcsán rendszeresen egyeztetek, egyeztettem számos más, nem EU-s ország külügyminiszterével is."

a birkák már helyeselnek is és nincs itt semmi látnivaló dumával lépnek is tovább