Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
ezzel speciel nem tudom mi a baj, mármint a határozattal...tényleg nem európai megoldás, hogy kiutasítasz valakit egy csak általad biztonságosnak vélt országba és közben már a fellebbezést se várod meg, hanem azonnal végrehajtod az ítéletet...közben amúgy egy csomó más országgal szemben is indult eljárás...az eu legnagyobb hibája, hogy csak ilyen szaros eljárásokat indítanak, aminek aztán semmi következményewww.hirado.hu/2015/12/10/kotelezettsegszegesi-eljaras-indul-magyarorszag-ellen/#Jah és addig amíg az EB döntésének örül az LMP és a DK féle hazaáruló söpredék, addig ne csodálkozzatok, hogy ha a Fidesz nyer!melyik EB döntésnek?
NB2
Klaci79
NB2
több mint 10 éve
www.hirado.hu/2015/12/10/kotelezettsegszegesi-eljaras-indul-magyarorszag-ellen/#Jah és addig amíg az EB döntésének örül az LMP és a DK féle hazaáruló söpredék, addig ne csodálkozzatok, hogy ha a Fidesz nyer!melyik EB döntésnek?
NB2
Klaci79
több mint 10 éve
A következő választást már rég megnyerte a fidesz valamikor tavaly.....
több mint 10 éve
Jah és addig amíg az EB döntésének örül az LMP és a DK féle hazaáruló söpredék, addig ne csodálkozzatok, hogy ha a Fidesz nyer!melyik EB döntésnek?
NB2
több mint 10 éve
Jah és addig amíg az EB döntésének örül az LMP és a DK féle hazaáruló söpredék, addig ne csodálkozzatok, hogy ha a Fidesz nyer!
több mint 10 éve
"egy alacsonyabb áfával"hát amit a sertés áfájával műveltek az kész röhej, nem ám az egész disznó áfája 5%, mert az túl logikus lenne!
több mint 10 éve
Nem szeretnék demagógiát csempészni a beszélgetésbe, de ugye egy gyermek eleve rengeteg pénzébe kerül az államnak. Kezdve mondjuk a terhességtől a szülésen át, a különböző gyermekbetegségek gyógyításáig vagy éppen az anya munkából való kiesése, az iskolai oktatás stb-stb és természetesen a gyermekek után járó kedvezmények. Bizony ez egy gyermek esetében is sok millió forint, akkor ne is beszéljünk több gyerek esetében. Viszont ha valakinek nincsen gyermeke akkor egész életében fizeti az adókat és járulékokat, úgy hogy sokkal kevesebbet vesz ki az államkasszából. Pedig őszintén mondom, amikor arra vágytam, hogy gyerekem legyen eszembe se jutott, hogy milyen állami támogatások fognak járni vele. Egészen egyszerűen mondva, leszarom a cs pótlékot és az adókedvezményeket is, amúgy is sokkal többe kerül a gyerek havonta. És éppen azzal van bajom, hogy mondjuk egy alacsonyabb áfával sokkal inkább ki lennék szerintem segítve, mint a gyerekkedvezményekkel.
Az érem másik oldalához az is hozzátartozik, hogy mind az egészségügy, mind pedig az oktatás rendkívül forráshiányos. Azok a pénzek | amiket ellopnak | amiket kifizetnek a 2+ gyerekesek számára, sokszor jobb helyet találhatnának maguknak egy fejlettebb egészségügyben, de főleg egy fejlettebb oktatásban, ami jobban szolgálná a társadalom érdekeit (benne a 2+ gyerekesek érdekeivel is), mint egy harmadik gyerek esetében kapott plusz 30 vagy ki tudja pontosan mennyi ezer forint.
több mint 10 éve
Az első jó választás 1938 óta!azért Viktor jobban mutatna :\...
timedotcom.files.wordpress.com/2014/12/time-person-of-the-year-cover-angela-merkel-2015.jpg
baggio
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 10 éve
Nálam kevesebben utálják jobban a Fidesz demagóg, populista politikáját, de ami jó, azt ismerjük el. Az általad említetthez képest két kiegészítés:pofon eccerűpersze. csak odáig el kell jutni valahogyan. ha pl. az első két gyerek között nem megy vissza dolgozni (eleget) az anya, akkor a második gyerek nettó büntetés pénzügyi szempontból. na így kell igazán ösztönözni a gyermekvállalásra!
matekmetál
két szülő egy gyerek - népességcsökkenés
két szülő két gyerek - népességmegtartás
két szülő három gyerek - népességnövekedés
ez a kormányprogram, ettől nem tértek el, - sajátgyártású, semmi import, ezzel lett kiegészítve idén
nem per kopf van a pénz, hanem szaporulatra
sutianap
slowmotion
- jövőre már a két gyermekes családok is 20-20 000 forintból garázdálkodhatnak (tehát megvan a szintlépés)
- a gyed extra gondolt azokra az anyukákra, akik a két gyerek között nem mennek vissza dolgozni és gyakorlatilag a thgy-t (vagyis most már csed-et) kivéve ugyanazokat a juttatásokat kapja, mint az első gyermek után.
Szóval istenigazából mindkét általad kifogásolt sztorira megoldást találtak.
több mint 10 éve
pofon eccerűpersze. csak odáig el kell jutni valahogyan. ha pl. az első két gyerek között nem megy vissza dolgozni (eleget) az anya, akkor a második gyerek nettó büntetés pénzügyi szempontból. na így kell igazán ösztönözni a gyermekvállalásra!
matekmetál
ez a kormányprogram, ettől nem tértek el, - sajátgyártású, semmi import, ezzel lett kiegészítve idén
sutianap
több mint 10 éve
Azért vicces, hogy fikázzátok a sok fideszes faszságot, mert attól rosszabb az embereknek, akik olyan hülyék, hogy nem látnak túl a saját orruk hegyén, majd szinte ugyanabban a mondatban fikázzátok azokat is, akiknek meg ténylegesen jobb lett (pl. 3+ gyerekes családok adókedvezménye), mintha nem látnátok túl a saját orrotok hegyén.félreértés ne essék, nekem semmi bajom a 3+ gyerekesekkel. én a rendszert fikázom.
És mindezt úgy, hogy a fentiekben rejlő ellentmondást még csak nem is detektáljátok.
Sobri Jóska
miért pont 3 gyerektől van a háromszoros ugrás? miért nem négytől? miért nem kettőtől? de ha onnan közelítem meg a dolgot: értem én, hogy a harmadik gyerek ekkora kiadás, azért kell támogatni - legalábbis ez lenne logikus. de a nulláról egyre, meg az egyről kettőre bővítés az nem jár fajlagosan magasabb költségekkel?
(mert ugye amikor az egy főre eső jövedelmet kiszámítják, akkor sem úgy van, hogy az első két gyerek fél-fél személyt ér, a harmadik meg másfelet, hanem inkább 0.8, 0.6, 0.5 stb). szóval nekem azzal az állítólagos logikával van bajom, ami minden mással ennyire ellentétes.
több mint 10 éve
pofon eccerűRezsicsökkentés? A legnagyobb hazugságok egyike.Klaci79ebben az a szép, hogy a látható oldalról a láthatatlanra csoportosították át azt az összeget, csak ez utóbbit nyilvánvaló okokból nem marketingelik. oké, kevesebbet fizetünk a gázra meg az áramra. igenám, de minden másra meg ott 27 százalékos áfa.
ugyvan mindnekidögöljön meg, főleg a sokgyerekesek, törjönel a keze a fidesz szavazóknak, a sokostoba sötétbebújláló rezsicsökkentő gyerekvállaló menekültellenes oligarhaszekértoló szarházi, az - namegakomenisták és a fasiszták, a libsikről nem beszélve. KEBLEMREVILÁG!sutianapazért mondjuk az tényleg érdekes, hogy miért van az, hogy amíg csak egy vagy két gyerek van, addig gyerekenként 10.000 Ft a nettó kedvezmény, de amikor beesik a harmadik, akkor hirtelen 33.040 lesz. már akinek, ugye.
éljen az arányosság és az egyenlőség!
slowmotion
matekmetál
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
engem az érdekelne még, hogy az a cikk, amivel a zindexen riogattak (lásd még itt), az mennyire valószínű.1, A főváros sosem volt a Fideszé.
mert az oké, hogy az ember a pénztárcájára szavaz, de akármennyire is igénytelen tud lenni egy egységsugarú butapesti, azt azért kötve hiszem, hogy a szeméthalmok meg a havas utak hiányoznának neki.
a főváros meg ahhoz túl fontos, hogy egy ilyennel elveszítsék.
slowmotion
2, Nápoly egy Rómától 220 kilométerre lévő déli "szutyokváros", Budapest a főváros, ahol a politikusok nagyrésze éli életét. Nem fognak az A8-asokkal szeméthegyek közt furikázni, vagy az éttermek ablakából azt nézni.
3. Itt valójában egy korrupció- vagy nevezhetjük forrásátcsoportosításról van szó. Annyi marad, ami a feladatellátásra elég, a tízmilliárd forintos "kiszervezhető" kontingens, vagy mondhatni bónusz meg átkerül máshova.
több mint 10 éve
Azért vicces, hogy fikázzátok a sok fideszes faszságot, mert attól rosszabb az embereknek, akik olyan hülyék, hogy nem látnak túl a saját orruk hegyén, majd szinte ugyanabban a mondatban fikázzátok azokat is, akiknek meg ténylegesen jobb lett (pl. 3+ gyerekes családok adókedvezménye), mintha nem látnátok túl a saját orrotok hegyén.És mindezt úgy, hogy a fentiekben rejlő ellentmondást még csak nem is detektáljátok.
több mint 10 éve
engem az érdekelne még, hogy az a cikk, amivel a zindexen riogattak (lásd még itt), az mennyire valószínű.mert az oké, hogy az ember a pénztárcájára szavaz, de akármennyire is igénytelen tud lenni egy egységsugarú butapesti, azt azért kötve hiszem, hogy a szeméthalmok meg a havas utak hiányoznának neki.
a főváros meg ahhoz túl fontos, hogy egy ilyennel elveszítsék.
több mint 10 éve
Rezsicsökkentés? A legnagyobb hazugságok egyike.Klaci79ebben az a szép, hogy a látható oldalról a láthatatlanra csoportosították át azt az összeget, csak ez utóbbit nyilvánvaló okokból nem marketingelik. oké, kevesebbet fizetünk a gázra meg az áramra. igenám, de minden másra meg ott 27 százalékos áfa.
ugyvan mindnekidögöljön meg, főleg a sokgyerekesek, törjönel a keze a fidesz szavazóknak, a sokostoba sötétbebújláló rezsicsökkentő gyerekvállaló menekültellenes oligarhaszekértoló szarházi, az - namegakomenisták és a fasiszták, a libsikről nem beszélve. KEBLEMREVILÁG!sutianapazért mondjuk az tényleg érdekes, hogy miért van az, hogy amíg csak egy vagy két gyerek van, addig gyerekenként 10.000 Ft a nettó kedvezmény, de amikor beesik a harmadik, akkor hirtelen 33.040 lesz. már akinek, ugye.
éljen az arányosság és az egyenlőség!
több mint 10 éve
ugyvan mindnekidögöljön meg, főleg a sokgyerekesek, törjönel a keze a fidesz szavazóknak, a sokostoba sötétbebújláló rezsicsökkentő gyerekvállaló menekültellenes oligarhaszekértoló szarházi, az - namegakomenisták és a fasiszták, a libsikről nem beszélve. KEBLEMREVILÁG!Rezsicsökkentés? A legnagyobb hazugságok egyike. 2010 óta több mint a felére esett a világpiacon a kőolaj ára, amit ugye néhány hónapos késéssel követ az Oroszo-ból érkező földgáz ára is. Ehhez képest volt egy 20%-os árcsökkentés!? A maradékkal vajon mit csinált a kormány? Vagy a MET ha már itt tartunk. Persze csak költői kérdés, mert láttam én is az ibizai képeket. A családi adókedvezményről is megvan a véleményem: semmivel se dolgozok kevesebbet vagy rosszabbul, mint azok a kollégáim akiknek sok gyerekük van, csak éppen az egy gyerekre alig kell otthon maradni betegállományban. Mégis amit én befizetek az államnak a munkám után, azt ők kapják meg, mert gyerekeket nevelnek. Nos amikor gyereket csináltunk, nem jutott eszembe, hogy milyen jó lesz majd mert az állam fizet és most nem azért nem csinálunk újabbat, mert kevesleném az állami támogatást. Egy csomó olyan ember kap extra pénzeket Magyarországon, akiknek semmi szükségük rá, viszont elveszik azoktól, akik nem akarnák 3-4 gyereket csinálni. Nagyon igazságos....444.hu/2015/12/09/irgalmatlan-elonnyel-vezet-a-fideszrezsicsökkentés, családi adókedvezmény, menekültek elleni fellépés
Ez az ország tényleg megérdemli a sorsát...
Klaci79
(van akit nem érdekel, hogy szétlopják az országot, ha neki jobb lett)
és te is tudod, hogy nálunk nagy potenciál van a nem szavazóknál, őket nehéz megnyerni, de ők tuti nem a fideszre szavaznának, igaz a többiekre se nagyon😊
NB2
A menekültekről már sokszor elmondtam a véleményem...eddig nem találkoztam olyan emberrel akinek elvették a munkáját...
De amúgy alapvetően egyetértek mindennel amit mondtál...a magyar emberek nem szeretnek tovább látni az orruknál. Amíg hagyják a saját kis "fusijukat" addig nem foglalkoznak a nagy dolgokkal. Úgyse tudják mennyit is érnek azok a milliárdok amiket nap mint nap lopnak ki az országból nagyjaink...és még a családi adókedvezmény is jár nekik....ügyes
Klaci79
www.youtube.com/watch?v=6NmdIILFsO0
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Rezsicsökkentés? A legnagyobb hazugságok egyike. 2010 óta több mint a felére esett a világpiacon a kőolaj ára, amit ugye néhány hónapos késéssel követ az Oroszo-ból érkező földgáz ára is. Ehhez képest volt egy 20%-os árcsökkentés!? A maradékkal vajon mit csinált a kormány? Vagy a MET ha már itt tartunk. Persze csak költői kérdés, mert láttam én is az ibizai képeket. A családi adókedvezményről is megvan a véleményem: semmivel se dolgozok kevesebbet vagy rosszabbul, mint azok a kollégáim akiknek sok gyerekük van, csak éppen az egy gyerekre alig kell otthon maradni betegállományban. Mégis amit én befizetek az államnak a munkám után, azt ők kapják meg, mert gyerekeket nevelnek. Nos amikor gyereket csináltunk, nem jutott eszembe, hogy milyen jó lesz majd mert az állam fizet és most nem azért nem csinálunk újabbat, mert kevesleném az állami támogatást. Egy csomó olyan ember kap extra pénzeket Magyarországon, akiknek semmi szükségük rá, viszont elveszik azoktól, akik nem akarnák 3-4 gyereket csinálni. Nagyon igazságos....444.hu/2015/12/09/irgalmatlan-elonnyel-vezet-a-fideszrezsicsökkentés, családi adókedvezmény, menekültek elleni fellépés
Klaci79
és te is tudod, hogy nálunk nagy potenciál van a nem szavazóknál, őket nehéz megnyerni, de ők tuti nem a fideszre szavaznának, igaz a többiekre se nagyon😊
NB2
A menekültekről már sokszor elmondtam a véleményem...eddig nem találkoztam olyan emberrel akinek elvették a munkáját...
De amúgy alapvetően egyetértek mindennel amit mondtál...a magyar emberek nem szeretnek tovább látni az orruknál. Amíg hagyják a saját kis "fusijukat" addig nem foglalkoznak a nagy dolgokkal. Úgyse tudják mennyit is érnek azok a milliárdok amiket nap mint nap lopnak ki az országból nagyjaink...és még a családi adókedvezmény is jár nekik....ügyes
több mint 10 éve
444.hu/2015/12/09/irgalmatlan-elonnyel-vezet-a-fideszrezsicsökkentés, családi adókedvezmény, menekültek elleni fellépés
Klaci79
több mint 10 éve
Ugye 38-ban Hitler, majd kétszer Sztálin, kétszer Nixon, kétszer Tenghsziao Ping, Szadat, Khomeini, Gingrich, Putyin, az összes Bush, van amelyik kétszer... Nem mondanám, hogy illusztris társaságba került.Az első jó választás 1938 óta!Volt már azóta német az év embere a Timenál?
timedotcom.files.wordpress.com/2014/12/time-person-of-the-year-cover-angela-merkel-2015.jpg
baggio
iktriad
több mint 10 éve
Az első jó választás 1938 óta!Merkel, mint jó választás? Kegyetlenül kikúrt a komplett kontinenssel a töketlenségével.
baggio
Amúgy tök érdekes, hogy az ellenzék (tokkal-vonóval, jobbikkal együtt) és a kormany fej-fej mellett vannak. Ezt az oszd meg és uralkodj játékot Viktor jól tolja.de most őszintén mire számítottál ?sajnos ez is igaz....de akkor is elkeserítő, hogy azok a legnépszerűbbek akik a legpofátlanabb módon lopnak és el se akarnak bújni a nyilvánosság elől...sőt, mintha csak azt akarnák, hogy mindenki lássa, hogy ők bármit megtehetnek
egy olyan ellenzék mellett, akik a családtagok beemelését a lopásba megszavazta, mert "véletlenül kettőt lapozott"...
gabtsi
Klaci79
több mint 10 éve
Konrad Adenauer és Willy BrandtAz első jó választás 1938 óta!Volt már azóta német az év embere a Timenál?
baggio
iktriad

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
de most őszintén mire számítottál ?sajnos ez is igaz....de akkor is elkeserítő, hogy azok a legnépszerűbbek akik a legpofátlanabb módon lopnak és el se akarnak bújni a nyilvánosság elől...sőt, mintha csak azt akarnák, hogy mindenki lássa, hogy ők bármit megtehetnek
egy olyan ellenzék mellett, akik a családtagok beemelését a lopásba megszavazta, mert "véletlenül kettőt lapozott"...
gabtsi
több mint 10 éve
Az első jó választás 1938 óta!Volt már azóta német az év embere a Timenál?
baggio